Home Smartphones en tablets De voordelen van een activity tracker

De voordelen van een activity tracker

1274
0
DELEN
Voordelen activity tracker

Je hebt ongetwijfeld wel eens iemand met een activity tracker gezien. Activity trackers zijn in de afgelopen jaren enorm toegenomen in populariteit en dat is natuurlijk niet zonder reden. Met dit compacte elektronische apparaat is het mogelijk om fitness-gerelateerde informatie te meten en te verwerken. Zo kun je hiermee bijvoorbeeld checken wat het aantal gelopen stappen zijn, hoeveel calorieën je verband hebt en hoe het zit met je slaap. Benieuwd of het ook iets voor jou is? Wij zetten de grootste voordelen van dit apparaat op een rijtje, dus lees snel verder als je hier meer over wilt weten.

Het is compact en makkelijk in gebruik

Een van de voordelen van dit elektronische apparaatje is het feit dat het compact is. Op deze manier is het niet te opvallend en ziet het er juist stijlvol uit. Omdat het klein is, zit een activity tracker nooit in de weg. Daarnaast is het super simpel in gebruik, waardoor je het binnen no time kunt uitproberen. Het gebruik van het elektrische apparaatje spreekt voor zich, het is alleen een kwestie van omdoen en doelen instellen en daarna worden de gegevens de hele dag door gemeten en zichtbaar gemaakt.

Veel mogelijkheden

Activity trackers van tegenwoordig zijn voorzien van veel mogelijkheden. Het apparaatje meet gegevens, de hele dag door. Denk daarbij aan gegevens als het tellen van stappen, je loop- of fietsafstand, hartslag, verbrande calorieën, uren slaap, slaapritme en zuurstofgehalte in je bloed. Op deze manier krijg je goed inzicht in je leefstijl en dat helpt jou erbij om die te verbeteren. De beste acitivity tracker is voorzien van de meest uitgebreide functies die het jou zo makkelijk mogelijk maken om inzicht te krijgen in je leefstijl.

Activity trackers zijn te koop in allerlei soorten, dus je hebt daar een ruime keuze in. Wil je het beste van het beste? Kijk dan eens naar de best geteste activity tracker van het moment. Vergelijk verschillende apparaatjes met elkaar om te kijken wat de verschillen zijn en wat het beste aansluit bij waar je het voor nodig hebt.

Ideaal voor je motivatie

Wil je graag werken aan een gezonde leefstijl? Dan heeft een activity tracker als voordeel dat dit ideaal werkt als motivatie. Omdat je precies ziet hoeveel stappen je hebt gezet, welke afstand je hebt afgelegd op een betreffende dag en hoeveel calorieën je hebt verbrand, krijg je een duidelijk beeld van hoeveel je beweegt op een dag. Het is op deze manier makkelijker om aan je gezondheidsdoelen te werken. Bovendien vind je op een activity tracker vaak virtuele medailles, die worden uitgereikt als je een bepaald doel behaald hebt. En dat is perfect als motivatie. 

Zie je dat je een bepaal doel nog niet behaald hebt? Dan leidt dit al snel tot het in beweging komen, zodat je het doel wel haalt. Bovendien geven veel trackers ook aan wanneer je een doel nog niet behaald hebt, wat ervoor zorgt dat je vaak toch wel weer gaat bewegen om daar verandering in te brengen.

Eigen doelen bepalen en instellen

Wil je graag meer stappen op een dag zetten of zou je graag wat willen afvallen? Of ben je benieuwd hoe het zit met jouw slaapritme of wil je stress verlagen? Wat je doel ook is, het is mogelijk om deze doelen in te stellen op het apparaatje of via een app. Op deze manier kun je de voortang hiervan bijhouden en krijg je een goed beeld van wat je nog moet doen om de doelen die je hebt bepaald te halen. 

Een activity tracker lijkt in diverse opzichten op een smartwatch en sporthorloge. Het grootste verschil tussen een activity tracker en smartwatch is dat een smartwatch echt een verlengstuk is van je telefoon. Daarmee is het mogelijk om oproepen, berichten en meldingen te ontvangen en om daarop te reageren. En met een activity tracker is dat niet het geval, omdat dit echt draait om de belangrijkste fitness-gerelateerde informatie.  

Het verschil tussen een sporthorloge en activity tracker heeft te maken met het feit dat een sporthorloge jouw trainingen meet en registreert. Daarmee is het mogelijk om je gegevens te analyseren om trainingen nog effectiever te maken. Bij een activity tracker gaat het voornamelijk om het bijhouden en indien je dit wenst verbeteren van je leefstijl. Er zitten dus kleine verschillen tussen een activity tracker, smartwatch en sporthorloge. Op basis van wat je doel is, kun je bepalen welk soort apparaatje het beste bij je past. 

Zoals je hierboven hebt gelezen heeft een activity tracker meerdere voordelen. Als je momenteel volop bezig bent met het werken aan een gezonde leefstijl, dan is een activity tracker kopen zeker iets om over na te denken. Het kan jou er namelijk bij helpen om fitter en gezonder te worden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here