Home Smartphones en tablets De voordelen en nadelen van draadloze iPhone-opladers

De voordelen en nadelen van draadloze iPhone-opladers

48
0
DELEN
De voordelen en nadelen van draadloze iPhone-opladers

Een nadeel van smartphones is dat je doorgaans elke dag wel een keer moet opladen, en na verloop van tijd soms wel twee keer per dag. We maken dan ook intensief gebruik van onze iPhones, de hele dag door. Dan kun je om hem op te laden gebruikmaken van een oplader met kabel, maar je kunt er ook voor kiezen om een draadloze iPhone oplader aan te schaffen. Dat heeft zo zijn voordelen en zijn nadelen, en de voornaamste daarvan bespreken we hier.

Meer gebruiksgemak

Je kent het vast wel, dat je je in bochten moet wringen om je iPhone lader in te pluggen in het stopcontact om je telefoon bekabeld te kunnen opladen. Hoe irritant is het om dat iedere keer weer te moeten doen? Het is veel handiger als je met behulp van een draadloze oplader een vast oplaadpunt creëert op een plek waar je je telefoon vaak moet opladen, zoals op je bureau of naast je bed. Zo hoef je iedere keer alleen maar je iPhone op de oplader te plaatsen en klaar is kees. Alleen moet je er wel voor zorgen dat er hij juist op staat of ligt en ook zo blijft, anders kom je bekeken uit, want dan blijkt hij niet opgeladen te zijn.

Verminderde slijtage aan de oplaadpoort

Eén van de meest problematische defecten die kunnen ontstaan aan een iPhone is beschadiging van de oplaadpoort. Als je telefoon niet meer oplaadt, heb je een serieus probleem, want dan kun je hem niet meer gebruiken. Draadloze iPhone opladers zorgen er niet alleen voor dat je je iPhone ook in die onfortuinlijke situatie kunt blijven opladen, maar helpen ook voorkomen dat je schade aan de oplaadpoort veroorzaakt door het regelmatig inpluggen en verwijderen van de oplaadkabel. Dit, samen met het verzamelen van stof, is de hoofdoorzaak voor het kapotgaan van de oplaadpoort.

Chiquere uitstraling

Chiquere uitstraling

Een iPhone aan een oplaadkabel is ook maar een iPhone aan een oplaadkabel. Daar gaat niet echt luxe en stijl van uit, hoezeer een iPhone ook een prijzig en hoogwaardig apparaat is. Maar als je het echt af wilt maken, is het veel chiquer om te dure smartphone op een mooie draadloze oplader te kunnen plaatsen. Dat ziet er geavanceerd, opgeruimd en luxe uit. Voor dat kleine beetje extra geld dat een draadloze iPhone lader kost is dat zeker het overwegen waard.

Voor gebruik van de lader halen

We zijn zoals gezegd aardig vergroeid geraakt met onze smartphone en gebruiken hem de hele dag door. Als je hem overdag moet opladen omdat je hem al zo veel gebruikt hebt dat de accu leeg begint te raken, dan komt een draadloze iPhone oplader natuurlijk wel van pas. Maar de kans is natuurlijk zeer aanwezig dat je je telefoon ook tijdens het opladen nog nodig gaat hebben. Bij een draadloze oplader moet je dan in de meeste gevallen je iPhone van de oplader halen om hem te kunnen gebruiken, waardoor hij niet meer oplaadt. Dat probleem heb je niet als je hem met een bekabelde oplader oplaadt, hoewel je dat natuurlijk wel begrensd wordt door de maximale lengte van de oplaadkabel.

Langzamere oplaadsnelheid

Hoe handig draadloze iPhone-laders ook kunnen zijn, wel is het zo dat draadloze laders over het algemeen langzamer zijn dan bedrade opladers. Dit betekent dat het langer kan duren om je telefoon volledig op te laden, vooral als je een snellader gewend bent. Dat verschil in laadtijd kan aanzienlijk zijn, en dat komt natuurlijk niet altijd even goed uit. Zeker met de opmerking hierboven meegenomen dat wanneer je je telefoon nodig hebt je hem van de lader moet halen en hij dan dus niet oplaadt.

Een draadloze iPhone oplader kan dus zeker van meerwaarde zijn voor je. Niet per se als vervanging van een bekabelde oplader, want is het altijd handig om die te hebben, maar ter aanvulling. Zo kun je een vaste plek creëren waar je je iPhone gemakkelijk en op een opgeruimde en veilige manier kunt opladen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here