Home Huishoudelijk De slaapkamer van de toekomst

De slaapkamer van de toekomst

3762
0
DELEN
Slaapkamer van de toekomst

De wereld om ons heen verandert in een rap tempo. Dingen die we ons amper 20 jaar geleden nog maar nauwelijks voor konden stellen, zijn nu alledaags. Dat is mede te danken aan tal van technische innovaties in en om het huis. Ook slaapkamers zullen wat dat betreft steeds meer voorzien worden van allerlei slimme apparaten, die er gezamenlijk voor zorgen dat het comfort alleen maar verder toe zal nemen.

Kleinere slaapkamers

Wat wereldwijd als belangrijkste trend voor de toekomst wordt beschouwd, is dat slaapkamers kleiner zullen worden. Dat heeft vooral te maken met de almaar groeiende wereldbevolking en het feit dat het grootste deel ervan in steden woont. Er is daar uiteindelijk gewoon geen plek meer voor ruim bemeten slaapkamers. De oplossing zal waarschijnlijk gezocht worden in schuifwanden in de woning, zodat je je toch in een ruimtelijke omgeving kunt wanen.

Slaapkamer entertainment

Hang je nu, na een dag hard werken, lekker op de bank om naar de tv te kijken? In de toekomst zal je voor je ontspanning aan het einde van de dag eerder je slaapkamer opzoeken. Niet zo vreemd, want je bed is omgeven met allerlei apparaten en gadgets om je daarmee te vermaken. Het wordt een compleet entertainment center, waarbij bijvoorbeeld de tv plaatsmaakt voor haarscherpe projectie op één van je muren.

Slaapkamer van de toekomst

Bron: Dailymail.co.uk

Elektronisch behang

Die muren kun je dan overigens ook op elk gewenst moment aan je persoonlijke stemming aanpassen. Het elektronische behang, wat dan tegen de muur zit, kan elk gewenste kleur en patroon aannemen. Hierdoor wordt het mogelijk om razendsnel op nieuwe woontrends in te springen, zonder dat je de kamer opnieuw hoeft te behangen.

Betere matrassen

Met zoveel verschillende mogelijkheden voorhanden, zou je bijna vergeten dat je slaapkamer ook de plek is om te slapen. En ook dat is comfortabeler dan ooit tevoren. Matrassen worden automatisch aangepast aan de persoon die erop ligt, zodat je de volgende morgen goed uitgerust ontwaakt. Ook zal je het nooit meer te warm of te koud hebben in bed. In het beddengoed zijn namelijk sensoren geweven, die nauwlettend je lichaamstemperatuur voor je in de gaten houden en op basis daarvan je bed warmer of kouder maken.

Gezondheidscheck

Zelfs tijdens je nachtrust is de elektronica in je slaapkamer nog volop voor je aan het werk. Dat is namelijk het moment waarop apps gaan meten hoe het met je gezondheid gesteld is. Bij de start van de nieuwe dag krijg je daar vervolgens een overzicht van te zien en weet je of je maatregelen moet nemen om bijvoorbeeld dat opkomende griepvirusje snel de kop in te drukken.

Zelfreinigend bedgoed

Als we meer tijd in onze slaapkamers door gaan brengen, is het logische gevolg dat het beddengoed eerder vervuilt. Dat hoeft echter nog niet te betekenen dat je het ook vaker in de wasmachine hoeft te stoppen. Zelfreinigend beddengoed zorgt er dan namelijk voor dat je elke dag weer in een schoon bed kunt stappen.

Zie hier de toekomst van de slaapkamer. Of alles wat we in dit artikel noemen ook dagelijkse werkelijkheid wordt, is natuurlijk lastig te voorspellen. De consument blijft op dat vlak uiteindelijk de bepalende factor. Een ding weten we echter zeker; de slaapkamers van nu zullen over 20 jaar als hopeloos ouderwets beschouwd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here