Home Uncategorized De nieuwe giga Sony TV

De nieuwe giga Sony TV

2344
0
DELEN

Denkt je eraan om Sony’s nieuwste gigantische 8K TV te kopen? Dan kun je beter beginnen met sparen, want het nieuwste Sony model, de 98-inch Sony MASTER-serie Z9G 8K HDR-tv uit de Sony MASTER-serie gaat maar liefst 70.000 dollar kosten.

De Sony MASTER-series

Sony kondigde de prijzen voor de 85-inch en 95-inch modellen van de TV vandaag aan. Allebei de modellen zullen beschikbaar zijn in Amerika vanaf komende juni. Het kleinere 85-inch model zal voor een bedrag van 13.000 dollar in de winkels te koop zijn.

De Sony MASTER-serie werd onthuld op de CES-beurs in Las Vegas afgelopen januari. Met de MASTER-serie probeert Sony de strijd aan te gaan met Samsung’s Q900 serie TV’s. Dit was de afgelopen twee jaar het vlaggenschip van Samsung op het gebied van TV’s. Dit omdat het een van de eerste 8K TV’s waren die beschikbaar waren voor het grote publiek.

De kosten van het 98-inch model zijn waanzinnig hoog, maar wanneer je de MASTER-series van Sony gaat vergelijken met de 8K TV van Samsung valt de prijs nog wel mee. De 98-inch Samsung Q900 zal verkrijgbaar zijn voor maar liefst 100.000 dollar.

Specificaties

Wat betreft de specificaties is zowel de TV van Samsung als de TV van Sony enorm geavanceerd. De Sony TV zal de eerste TV zijn die aangedreven wordt door de X1 Ultimate processor van Sony zelf. Met deze processor in combinatie met behulp van slimme AI-technologie zal het bekijken van 8K-inhoud makkelijker worden.

In tegenstelling tot de kleinere 2018 8K set van Samsung, de Samsung Q950, zal de Sony ook gebruik gaan maken van een OLED scherm. De Samsung TV maakt gebruik van een LCD-scherm. Het grote verschil tussen OLED en LCD is dat OLED pixels kan uitschakelen waardoor zwart ook echt zwart zal zijn, na het uitschakelen van de TV is het ook een volledig zwart scherm. Een LCD scherm kan dit niet. Voor Apple gebruikers zal de Sony 8K TV ook wat aantrekkelijker worden, dit jaar zal de TV namelijk een upgrade krijgen om AirPlay 2 en HomeKit3 te ondersteunen.

De behoefte aan zo’n grote TV

De TV’s zien er heel goed uit en de beeldkwaliteit zal ook enorm goed zijn. Toch is de kans klein dat er veel mensen zullen zijn die behoefte hebben of willen investeren in zo’n grote, maar voornamelijk dure TV. Het is natuurlijk wel bijzonder en een 8K-TV zal ook een goede bioscoop ervaring bij je thuis opleveren. Helaas is er nog bijna geen 8K content. Streaming diensten als Videoland, Netflix of HBO hebben ook nog geen 8K films beschikbaar. Eigenlijk betaal je voor iets waar je nog helemaal geen gebruik van kunt maken als je de TV zou kopen voor de 8K-resolutie.

Samsung microLED-technologie

Samsung heeft ook een nieuwe LED-technologie ontwikkelt, genaamd microLED technologie. MicroLED is een volgende generatie schermtechnologie die Samsung de afgelopen jaren heeft aangekondigd als de toekomst van de TV’s. Samsung heeft tijdens de presentatie van deze technologie laten zien dat de beeldkwaliteit heel mooi is. Het zou echt een toekomst kunnen hebben bij het ontwikkelen van nieuwe TV’s.

Zou jij zo veel geld over hebben voor een TV? Laat het even weten in de reacties hieronder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here