Home Huishoudelijk De meest handige gadgets voor in de keuken

De meest handige gadgets voor in de keuken

2616
0
DELEN
Keuken gadgets

Een gadget; in het Nederlands vertaald is het een hebbedingetje, een speeltje. Soms is zo’n hebbedingetje nutteloos en allemaal maar grappig. Maar er zijn zeker ook hebbedingetjes die niet nutteloos zijn, maar juist heel handig. En deze gadgets zijn vaak nog goedkoop ook. Er zijn diverse gadgets die heel handig zijn om te gebruiken in de keuken. In dit artikel zetten we er een paar voor je op een rijtje die beslist de moeite waard zijn om aan te schaffen, of op je verlanglijstje te zetten. En deze keuken gadgets zijn niet alleen heel handig, ze zien er ook nog eens leuk en grappig uit, en daarmee heb je een superleuk cadeau om te krijgen of aan iemand te geven.

Theezakjeshouder

Herken je dat? Je theezakje hangt in je theeglas te trekken en ‘floep’, daar valt het hele zakje met touwtje en al in je glas. Het water is te heet om het zakje met je vingers eruit te halen. Je loopt naar de keuken om een lepeltje te halen. Eindelijk heb je het zakje uit het water, maar helaas. Je thee heeft veel te lang getrokken en is nu helemaal niet lekker meer. Voorkom dit probleem met deze grarppige keuken gadget; de Chinese visser theezakjeshouder. Het vissertje klik je eenvoudig aan de rand van het theeglas en je theezakje hang je aan de hengel. En als de thee lang genoeg heeft getrokken, hengel je het zakje zo uit het water.

Pizzaschaar

En herken je dit probleem? Je eet een pizza en je probeert de pizza in punten te snijden. Je mes is bot en jij zit helemaal onder de tomatensaus en de loeihete kaas. De oplossing? De pizzaschaar. De schaar knipt eenvoudig en makkelijk door heel je pizza heen. En met het serveervlakje in de vorm van een pizzapunt aan de schaar vast, heb je altijd een punten van gelijke grootte. Bovendien blijft je afgeknipte pizzapunt op het serveervlakje liggen en kun je het zo naar je bord verhuizen. Nooit geen vieze handen en ongelijke punten meer met deze handige pizzaschaar.

Schuifbare taartschep – de cake dozer

Ook een probleem wat vast iedereen herkent. Je viert je verjaardag en je hebt een prachtige taart gebakken. Je hebt de taart in gelijke punten gesneden en je wilt elk taartpuntje op een gebaksbordje leggen. Dan schuif je de taartschep onder het taartpuntje, je tilt het op, maar zodra je het gebaksbordje bereikt ligt de taartpunt al op z’n kop op het bordje. Daar gaat je werk! Deze punt kun je niet meer aan gasten serveren. De oplossing? Een schuifbare taartschep. Je schuift de taartschep onder een taartpunt en je brengt het naar je gebaksbordje. Daar schuif je met een schuifknopje de bulldozer naar voren en je taartpunt schuift heel netjes op je bordje. Deze gadget voor in de keuken is niet alleen heel handig, maar ook nog eens grappig!

Walvis vergiet

Durf jij het aan? Pasta, rijst of aardappelen afgieten wil niet altijd even goed gaan. Voor je het weet glipt de deksel van de pan en ligt al je pasta, rijst of aardappelen in de gootsteen. Balen! Je moet nu opnieuw beginnen met koken. En net nu je vanavond op tijd weer weg moet voor een afspraak. Voorkom dit probleem met deze grappige keuken gadget; de walvis vergiet. Je houdt deze vergiet voor de pan en je giet zo het vocht uit de eruit. En nog een voordeel; deze vergiet is plat en neemt nauwelijks ruimte in. Zo heb je ruimte in je keukenkastjes over voor andere leuke, handige en grappige keuken gadgets.

Eischeider

Eieren van elkaar splitsen. Wat een drama is dat vaak. Er hoeft maar één klein beetje eigeel bij het eiwit te komen en je kunt het eiwit niet meer stijfkloppen. En je handen zitten ook helemaal onder het plakkerige ei. Met de handige keuken gadget eischeider splits je op een heel eenvoudige manier het eigeel van het eiwit. Hoe? Je breekt het ei in een schaaltje. Plaats het mondje eischeider op de eidooier. Knijp in de eidooier en de eischeider zuigt zo het eigeel op. Hoe eenvoudig kan het zijn!

Welke leuke, grappige en handige keuken gadget is onmisbaar in jouw keuken?

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here