Home Huishoudelijk De leukste kaartspellen – handig mee te nemen op reis

De leukste kaartspellen – handig mee te nemen op reis

3411
0
DELEN
Kaartspellen

De vakantietijd is aangebroken. Vele auto’s worden volgeladen om de lange reis naar een vakantiebestemming te maken. Tijdens de vakantie is er tijd voor dingen waar je anders wellicht niet zoveel aan toe komt als je zou willen; lezen, puzzelen, een spelletje, handwerken. Omdat een auto snel is volgeladen moet je keuzes maken in wat je meeneemt. Daarom is het handig om kaartspellen mee te nemen. Het voordeel van kaartspellen is dat ze vaak in een klein doosje zitten en dus makkelijk mee te nemen zijn op reis. In dit artikel noemen we een aantal tips als het gaat om echte aanraders wat betreft kaartspellen.

Klus Geklaard – 999 Games
Klus Geklaard is een spel voor één speler. Voor als je reisgeno(o)t(en) even geen zin hebben in een spelletje. In zeven rondes probeer je alle kaarten in het spel te sorteren. Maak daarbij handig gebruik van de acties. Lukt het je om de puzzel op tijd op te lossen en de klus te klaren? Je kunt het spel op verschillende niveaus spelen.
Gubs – White Goblin Games
In dit leuke kaartspel voor 2 tot 6 personen probeer je de machtigste GUB-kolonie te bouwen. Dus maak gebruik van de wijsheid van de Grote Gub en probeer je kaarten te beschermen met de paddenrijders. Maak gebruik van heel veel verschillende functies van de kaarten om de overwinning te behalen. Maar pas op; door één kaart kan het spel volledig anders lopen.
Speed – White Goblin Games
Speed – Het snelste kaartspel ter wereld voor 2 personen. Probeer als eerste je handkaarten uit te spelen op de 2 stapels in het midden van de tafel. Met de eenvoudige regels is het spel snel te leren en is het geschikt voor alle leeftijden. In wel 2 hele minuten kan het spel gespeeld worden en kun je gelijk revanche nemen. En nog een keer, en nog een keer, en … Speed is een snel, vlot en verslavend kaartspel voor even tussendoor.
Seasons – 999 Games
Seasons is een uitdagend en tactisch kaartspel voor 2 personen. Je geeft 2 van je handkaarten aan je medespeler. Je medespeler voegt nu 1 kaart toe aan de stapel met overwinningspunten van een seizoen en 1 kaart voegt hij toe aan zijn eigen speelveld. Als alle kaarten zijn gespeeld, scoort de speler met de hoogste waarde van één seizoen in zijn speelveld alle overwinningspunten van het betreffende seizoen. De speler met de meeste punten wint het spel.
Hoogspanning Het kaartspel – 999 Games
Ben jij fan van het bordspel Hoogspanning? Het kaartspel Hoogspanning is gebaseerd op dit bordspel. Bied op de beste elektriciteitscentrales en koop genoeg brandstof. Aan het eind van een ronde produceer je elektriciteit en ontvang je daar inkomen voor, waarvoor je in de volgende ronde weer nieuwe centrales en brandstof kunt kopen. Wie aan het eind van het spel de meeste elektriciteit levert, wint het spel. Dit leuke kaartspel is geschikt voor 2-6 spelers vanaf 12 jaar.
Koehandel – Ravensburger
Eenmaal, andermaal …. Verkocht! Word jij de gelukkig eigenaar van een kudde schapen of een span paarden? Scoor zoveel mogelijk punten door zoveel mogelijk kwartetten van dieren te verzamelen. De kaarten kunnen bemachtigd worden door aankoop op de veiling of door slim te handelen met je medespelers! Wie gaat er met de meeste punten vandoor? Koehandel is een leuk en vlot spel voor 3 tot 5 personen.
Moddervarkens – White Goblin Games
Laat je varkens spelen in de modder om ze lekker vies te maken. Maar opgelet, je medespelers zullen er alles aan doen om het varkentje te wassen. Bouw een dak tegen de regen, timmer een deur en laat geen boer binnenkomen. Heb je uiteindelijk alleen maar moddervarkens op tafel liggen, dan win jij het spel. Moddervarkens is een snel, leuk en interactief kaartspel met eenvoudige regels. Dit leuke en mooi vormgegeven kaartspel is geschikt voor 2-4 personen vanaf 7 jaar.
Scotland Yard Kaartspel– Ravensburger
Dit kaartspel voor 3-5 personen is afgeleid van het bekende bordspel. Wie is Mister-X? De detectives moeten Mister-X vangen voordat de Mister-X kaart is doorgegeven. Scotland Yard is een spannend kaartspel voor eindeloos veel speelplezier!

Welk van deze spellen lijkt jij het leukst? En heb je nog andere tips voor kaartspellen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here