Home Smartphones en tablets De iPhone 7: alles wat je moet weten

De iPhone 7: alles wat je moet weten

2761
0
DELEN
De iphone 7

Twee maanden geleden keken we al reikhalzend uit naar de komst van de iPhone 7, die op 7 september 2016 is gepresenteerd in San Francisco. Daarvoor hebben we gekeken naar de informatie en specs die op dat moment al uitgelekt waren, maar nu kunnen we natuurlijk kijken wat de nieuwe iPhone ons echt te bieden heeft. Ook zullen we kijken naar de consequenties van bijvoorbeeld het ontbreken van de 3.5 mm koptelefooningang en de bijbehorende accessoires waarmee je het optimale uit je telefoon kan halen.

De iphone 7

iPhone 7 specs

Er zijn twee varianten van de iPhone 7: de gewone iPhone 7 en de iPhone 7 plus. Als we kijken naar het verschil tussen de iPhone 6 en de iPhone 7, zien we zeker een aantal verbeteringen. Hoewel het uiterlijk in eerste instantie hetzelfde lijkt, zijn er zeker wel verschillen. Zo kun je naast de kleuren zilver, goud en roségoud nu ook kiezen uit glimmend en matzwart. Daarnaast zijn de telefoons waterbestendig. Ook is de camera aan de achterkant groter en is hij met 12 megapixel sterk verbeterd. De frontcamera is van 5 naar 7 megapixel gegaan. Zoals in ons eerdere artikel besproken zijn ook de afmetingen van de iPhone 7 (en Plus) hetzelfde als zijn voorganger: 4,7 en 5,5 inch, met een resolutie van respectievelijk 1334 x 750 en 1920 x 1080 pixels. Als we verder naar de binnenkant van de telefoon kijken, zien we dat de opslagcapaciteit bij de 32 GB begint, met als grootste variant 256 GB. Dit betekent dat de 16 en 64 GB-versies zijn verdwenen. De Li-Ion accu is vanaf 1.960mAh beschikbaar, wat een gesprekstijd van 14 uur, en een stand-by tijd van 240 uur oplevert. Als laatste is de iPhone 7 Plus met 32 GB vanaf 769 euro te koop, of kun je een iPhone 7 plus abonnement afsluiten. De prijs ligt weer iets hoger dan de iPhone 6s, maar daar krijg je ook zeker wat voor terug.

Bijzonderheden bij de iPhone 7

Een van de meest opvallende kenmerken van de iPhone 7 die sinds de lancering uitgebreid is besproken, is het ontbreken van de 3.5 mm aansluiting voor de koptelefoon die tot nu toe de standaard is geweest voor bijna elk audioapparaat. De iPhone 7 gaat hier misschien wel verandering in brengen. Volgens Apple zal de nieuwe standaard het luisteren via Bluetooth worden, en hoeft de 3.5 mm ingang niet meer gebruikt te worden. Dit zal natuurlijk wennen zijn voor velen, maar er zijn genoeg alternatieven op de markt. Een andere verandering ten opzichte van zijn voorgangers, is de homebutton. Dit zal niet meer een fysieke knop zijn die je kunt indrukken, maar zal door middel van trillingen feedback geven. Ook wordt de iPhone 7 geleverd met de nieuwe iOS 10.

Gadgets voor de iPhone 7

Zoals eerder besproken ontbreekt de 3.5 mm ingang bij de iPhone 7. Gelukkig heeft Apple genoeg gadgets op de markt gebracht om deze stap naar een andere manier van muziek luisteren goed op te vangen. Het voordeel hierbij is dat deze gadgets volledig voor de iPhone gemaakt zijn, dus zullen de telefoon en de gadgets helemaal op elkaar ingespeeld zijn. Zo heeft Apple een koptelefoon met een Lightning-aansluiting, waarmee je via de oplaad-ingang van de telefoon kunt luisteren. Het nadeel is wel dat deze koptelefoon niet compatible is met andere apparaten. Een andere mogelijkheid is natuurlijk het gebruik van een Bluetooth koptelefoon. Andere leuke gadgets zijn een beschermende case waarmee je tegelijk je telefoon op kunt laden en verschillende screen protectors en houders voor in de auto. Met deze gadgets kun je je iPhone 7 goed beschermen en er zoveel mogelijk uithalen in het dagelijks leven.

Al met al is de nieuwe iPhone 7 en de iPhone 7 Plus een verbetering ten opzichte van zijn voorganger, de iPhone 6(s). Zoals vaker met Appleproducten is het apparaat wel aan de prijs, en heeft het stevige concurrentie van andere merken. Toch heeft Apple weer een mooi product op de markt gezet, waar liefhebbers zeker weer voor in de rij staan. Met innovaties zoals het zoeken naar een nieuwe manier van de koptelefoon aansluiten, laat Apple zien dat ze zeker niet stilstaan en constant op zoek zijn naar nieuwe ontwikkelingen. Apple laat zien dat ze niet bang zijn om daarmee af te stappen van de standaard. De nieuwe homebutton en de waterbestendige behuizing zijn mooie toevoegingen die de iPhone 7 (Plus) tot een waardige nieuwe smartphone maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here