Home Smartphones en tablets De grootste voordelen van OVpay op een rij

De grootste voordelen van OVpay op een rij

1011
0
DELEN
Voordelen OVpay

OVpay is een nieuwe manier van in- en uitchecken in het openbaar vervoer in Nederland. Waar je daarvoor eerst altijd gebruikmaakte van een los kaartje of je ov-chipkaart, is het tegenwoordig ook al mogelijk om op een andere innovatieve manier te reizen. Dankzij OVpay kun je namelijk ook in- en uitchecken met je betaalkaart of de betaal-app op je smartphone of smartwatch. In de bus, metro, trein, tram: het kan allemaal. Benieuwd wat de grootste voordelen van OVpay zijn? Lees snel verder, wij zetten er hieronder een aantal voor je op een rijtje.

Het biedt veel gemak

Het grootste voordeel van OVpay is waarschijnlijk wel het gemak dat het biedt. Er gaat tegenwoordig haast niemand meer zonder smartphone of betaalkaart de deur uit, dus die heb je altijd bij je. Een OV-chipkaart vergeet je tenslotte een stuk sneller dan je telefoon. Het is dan ook ontzettend handig dat je tegenwoordig ook gewoon met een smartphone of betaalkaart kunt reizen. Je bent daardoor altijd klaar om met het openbaar vervoer te reizen, ook in onverwachte situaties. 

OVpay heeft inmiddels al een samenwerking met alle OV-bedrijven in het land. Gebruik OVpay bij NS, EBS, GBV, Keolis of bijvoorbeeld Arriva. Door de samenwerking met allerlei bedrijven, hoef je je niet druk te maken over dat het niet lukt om op deze manier te reizen.

Het proces gaat hetzelfde als bij je huidige OV-chipkaart. Het is slechts een kwestie van je betaalpas of de betaalapp op je telefoon of smartwatch tegen de kaartlezer of het poortje houden. Als je dat gedaan hebt, ben je ingecheckt. Uitchecken werkt op precies dezelfde manier. Over de betaling van je reis hoef je je niet druk te maken, want die wordt automatisch van je bankrekening afgeschreven. Hoewel je momenteel al met je betaalpas, telefoon of smartwatch kunt reizen, zijn ook losse kaartjes nog te koop. Je OV-chipkaart gebruiken is ook nog mogelijk. Of daar in de toekomst verandering in komt, is nog even afwachten. De kans is echter zeker aanwezig.

Je hoeft je OV-chipkaart niet meer op te laden

Nog een voordeel van het gebruiken van OVpay, is dat je je OV-chipkaart niet meer hoeft op te laden. Dat is fijn, want dat scheelt je weer tijd. Sommige mensen moeten bij weinig saldo weer kiezen voor opwaarderen, waardoor je weer naar een automaat dient te gaan. Dat is vanaf nu dus verleden tijd door deze nieuwe manier van reizen. Het is alleen maar zorgen dat je genoeg saldo op je betaalrekening hebt staan. Dat betekent nooit meer in de rij staan bij de automaten voor het opladen van je OV-chipkaart.

Je hebt inzicht in je reisgegevens

Door OVpay heb je ook heel eenvoudig inzicht in je gegevens via de OVpay app. Met die app zie je of je bent in- en uitgecheckt tijdens het reizen, kun je de reiskosten terugvinden en is het mogelijk om een aanpassing te maken als je vergeten bent om in- of uit te checken. De app is een handige manier om snel inzicht te krijgen in je ritten en de kosten daarvan. Wel zo handig!

Je hebt geen apart vervoersbewijs meer nodig

Het komt wel eens voor dat je gecontroleerd wordt tijdens je reis, bijvoorbeeld in de trein of metro. Een controleur checkt dan of je daadwerkelijk ingecheckt hebt voor je reis. Normaal gesproken doet de controleur dit door een vervoersbewijs te checken. Door OVpay heb je die nu niet meer nodig, want de controleur kan het ook zien als je bent ingecheckt met je betaalpas. Dat is mogelijk door de betaalpas kort op het apparaat van de controleur te leggen. Het is nog niet mogelijk om een OVpay abonnement te gebruiken. Heb je al een abonnement lopen of reis je met korting? Dan heb je daar voorlopig nog gewoon je OV-chipkaart voor nodig.

Of je OVpay nu wilt gebruiken voor je reis met de trein, bus, metro of tram, deze manier van reizen biedt jou als reiziger veel voordelen. Deze innovatieve technologie zorgt ervoor dat reizen met het openbaar vervoer nog toegankelijker is dan voorheen. Even snel de deur uit? Dan hoef je niet eindeloos te zoeken naar je OV-chipkaart, want aan je betaalpas, smartphone of smartwatch heb je tegenwoordig al genoeg. 

Deze innovatieve en nieuwe manier van reizen is al sinds de invoering populair en dat gaat waarschijnlijk alleen nog maar meer worden. Het is dan ook goed mogelijk dat we in de toekomst helemaal zonder OV-chipkaart en losse vervoersbewijzen komen te zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here