Home Internet De grootste voordelen van cloud computing voor je bedrijf

De grootste voordelen van cloud computing voor je bedrijf

1096
0
DELEN
Voordelen cloud computing

Cloud computing is in de afgelopen jaren snel in populariteit gestegen. In het bedrijfsleven wordt er dan ook steeds meer gebruik van gemaakt. Voor je bedrijf heeft het meerdere voordelen om de overstap naar de cloud te maken. Ben je benieuwd naar wat cloud computing precies inhoudt en wat de grootste voordelen daarvan zijn voor je bedrijf? Lees gauw verder, wij sommen het hieronder voor je op.

Wat is cloud computing?

Als we het hebben over cloudcomputing, wordt het aanbieden van computingservices bedoeld. Dat gaat om services als bijvoorbeeld opslag, software, databases, servers en netwerk- en analysefuncties. De services waar je met je bedrijf gebruik van kunt maken als je voor cloud computing kiest, worden geleverd door een cloud provider.

De voordelen van cloud computing op een rij

Cloud computing heeft voor je bedrijf meerdere voordelen. Er zijn dan ook meerdere redenen om deze verandering door te voeren. Je profiteert in dat geval hoe dan ook van de volgende voordelen.

Lagere kosten

Eén van de voordelen van cloud computing, is dat je hiermee bespaart op de kosten voor IT. Als je kiest voor cloud computing, is het mogelijk om een kant-en-klaar softwarepakket af te nemen bij een clouddienst. Je hoeft daardoor niet in allerlei verschillende diensten te investeren. Tevens betekent het dat je minder experts nodig hebt om de IT-infrastructuur op orde te houden. De beheerder van de cloud biedt daar namelijk hulp voor. Als je gebruikmaakt van cloud computing, hoef je geen serverinstallaties meer aan te schaffen en te onderhouden en dat zorgt ervoor dat je flink wat geld kunt besparen.

Het is schaalbaar

Wat ook een voordeel is van cloud computing voor je bedrijf, is dat het schaalbaar is. Als je snel wilt uitbreiden, dan is dat vaak binnen no time mogelijk. Maar ook wanneer je liever even wat gas terugneemt, is dat een mogelijkheid. Cloud computing kan helemaal op maat voor je samengesteld worden en dat biedt jou veel vrijheid.

Flexibiliteit

Kies je ervoor om met je bedrijf te werken in de cloud, dan profiteer je van veel flexibiliteit. Door dat mogelijk te maken, zorg je dat iedereen binnen de organisatie makkelijk met de data aan de slag kan, waar iemand zich ook bevindt. Thuiswerken wordt op deze manier ook een stuk eenvoudiger. Je hebt alleen een goedwerkende internetverbinding nodig. Heb je die, dan is het mogelijk om overal toegang tot de cloud te krijgen. Of het nu op je laptop, smartphone of tablet is!

Het is veilig

Als je jouw data opslaat, wil je natuurlijk dat dit veilig gebeurt. Je moet tenslotte zien te voorkomen dat privacygevoelige gegevens uitlekken. Als je kiest voor cloud computing bij een bekende clouddienst, hoef je je daar meestal geen zorgen om te maken. Cloudproviders doen er alles aan jouw data zo veilig mogelijk te houden.

Automatische updates

Werk je nog niet in de cloud, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het regelmatig uitvoeren van updates om software optimaal te laten werken. Bij cloud computing is dat verleden tijd, want dan profiteer je van automatische updates. Zo ben je altijd voorzien van de nieuwste software en kost het je geen tijd meer om handmatig software-updates uit te voeren.

Samenwerkingen stimuleren

Omdat iedereen door cloud computing goed bij eigen data kan, is samenwerken een stuk makkelijker. Wanneer je van cloud computing gebruikmaakt met je bedrijf, stimuleer je samenwerkingen. En hoe beter de samenwerkingen binnen je bedrijf, hoe beter de resultaten en hoe hoger je omzet. Met cloud computing is de informatie voor iedereen zichtbaar. Bovendien is het een makkie om bepaalde bestanden of informatie met iemand anders te delen. Samenwerken gaat niet alleen beter, maar ook sneller. Dat verhoogt de productiviteit. Of werknemers nu samenwerken op kantoor of vanuit huis: dankzij de cloud gaat het allemaal een stuk gemakkelijker. 

Nadelen van cloud computing

Nu je meer weet over de grootste cloud computing voordelen, is het daarnaast goed om te weten welke nadelen eraan verbonden zijn. Enkele nadelen van cloud computing zijn dat je afhankelijk bent van een sterke internetverbinding en van de cloudprovider. Daarnaast kies je in het geval van werken in de cloud voor het opslaan van je data bij een derde partij. Wat ook een nadeel is, is dat het nog in de kinderschoenen staat. Het is nog aan het uitrollen en er zijn dan ook nog zeker verbeteringen die doorgevoerd kunnen worden.

Nu je meer weet over de voor- en nadelen van cloud computing, is het mogelijk om te bepalen of het iets voor je bedrijf is of niet. Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af voor jezelf om daar een juiste keuze in te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here