Home Uncategorized De brand blussende vaas van Samsung

De brand blussende vaas van Samsung

2961
0
DELEN

Stel, er ontstaat brand bij jou thuis. Dan moet je dit natuurlijk snel blussen. Vaak moet je dan snel een doek pakken of water pakken. Dit is meestal niet snel genoeg. Samsung heeft hier nu een handige oplossing voor. Namelijk de “Fire Vase”. Deze bloemenvaas is in staat om in één keer de brand te blussen.

Benieuwd hoe dit in z’n werk gaat? Lees snel zeker even verder.

Verplicht een brandblusser

De Firevase is een bloemenvaas die je letterlijk als een granaat naar het vuur gooit om het te blussen. De vaas wordt geproduceerd door een Samsung vestiging genaamd Cheil Worldwide en maakt gebruik van een ruimte gevuld met kaliumcarbonaat die snel afkoelt en zuurstof onderdrukt wanneer de vaas wordt gebroken. Een kleinere binnenkamer houdt dan het water vast voor uw bloemen, ook wel zo belangrijk natuurlijk.

De eerste 100.000 Firevases werden oorspronkelijk geproduceerd als onderdeel van een publiciteitscampagne om het gebruik van brandblussers voor thuisgebruik in Zuid-Korea te promoten. Ondanks het feit dat het hebben van een huisbrandblusser sinds 2017 verplicht is, bezit minder dan 60 procent van de huishoudens in het land er momenteel een.

Als door het succes van de campagne, waarbij het aantal woningen met een brandblusser met 8 procent toenam, produceert Cheil Worldwide nu 200.000 extra vazen.

Altijd binnen handbereik

Hoewel het dus in Zuid-Korea verplicht is om een brandblusser in huis te hebben, hebben veel mensen er geen. Wanneer ze deze wel hebben is hij over het algemeen niet goed onderhouden en ligt de brandblusser op een plek waar je niet zo snel makkelijk bij komt. Door een brandblusser te verpakken in een mooie vaas die je op tafel of in het raamkozijn kunt zetten is het niet erg om deze in het zicht te zetten. Samsung en Cheil doen hun deel om de Koreanen veilig te houden – en het is niet moeilijk voor te stellen dat de slimme Firevase wereldwijd erg aantrekkelijk zullen gaan worden.

Wanneer in Nederland?

Wanneer de vazen in Nederland of Europa te koop zijn is nog niet helemaal duidelijk. De Firevase zal wereldwijd een goed verkopend product worden. Zo kun je het brandgevaar zo goed mogelijk beperken en heb je toch niet zo’n lelijke brandblusser in je woning hangen.

Heb jij al gedacht aan brandpreventie in je woning? Zo nee, dan is de Firevase misschien wel wat voor jou.

Laat even weten in de reacties of jij behoefte zou hebben aan een Firevase in je huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here