Home Smartphones en tablets De belangrijkste verschillen tussen de iPhone 11 en iPhone 12

De belangrijkste verschillen tussen de iPhone 11 en iPhone 12

2117
0
DELEN
De belangrijkste verschillen tussen de iPhone 11 en iPhone 12

Vorige maand introduceerde Apple zijn nieuwste paradepaardjes: de iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. Met Black Friday in het vooruitzicht, is dit voor veel mensen het ultieme moment om tijdens de Black Friday Apple aanbiedingen over te stappen op het nieuwste model. Als we de techgigant moeten geloven is dit de meest geavanceerde reeks smartphones die zijn voorlopers overclassed en de concurrentie het nakijken geeft. De vraag is alleen of dit natuurlijk terecht is. Wij namen de proef op de som en vergelijken de iPhone 11 met de iPhone 12 om de belangrijkste verschillen voor jullie op een rijtje te zetten.

iPhone 11 vs iPhone 12

iPhone 11 vs iPhone 12

Om de vergelijking zo eerlijk mogelijk te houden, zijn alleen de standaard modellen met elkaar vergeleken. De overige kleinere en luxere uitvoeringen hebben we buiten beschouwing gelaten.

Het scherm: LCD vs OLED

Net als de iPhone 11, beschikt ook de iPhone 12 over een schermgrootte van 6,1 inch. Het verschil zit hem echter in het soort beeldscherm. Daar waar de iPhone 11 is uitgerust met een  Liquid Retina LCD-display, heeft het nieuwste model een OLED Super Retina XDR-display. Het beeld van de iPhone 12 is, met twee keer zoveel pixels, dus een stuk scherper. Met een betere kleurweergave kunnen games, films en series met een nog betere kwaliteit worden afgespeeld.

De processor: A13 Bionic vs A14 Bionic

Mocht je de A13 Bionic-chip van de iPhone 11 al geweldig vinden, dan hebben we goed nieuws. Apple heeft ook op gebied van processors niet stilgezeten waardoor, de nieuwste iPhone 12 is uitgerust met de snelste chip in een smartphone ooit: de A14 Bionic-chip. Deze chip is razendsnel en is in staat om in de Neural Engine biljoenen bewerkingen uit te voeren. Daar komt bij dat het mogelijk is om op te nemen in de Dolby Vision, wat zelfs met professionele camera’s nog niet mogelijk is! Als klap op de vuurpijl is de chip van de Iphone 12 ook een stukje zuiniger, waardoor de batterij nog langer meegaat.

De camera: HDR, nachtmodus & portretmodus

Net als zijn voorganger, beschikt ook de iPhone 12 over een 12 megapixel ultragroothoek- en groothoekcamera. Het verschil zit hem dan ook in de wat kleinere updates. Naast dat de portretmodus is verbeterd, heeft de iPhone 12 ook een verbeterde nachtmodus. De nieuwe groothoekcamera is in staat om tot wel 27% meer licht op te vangen waardoor de in het donker gemaakte foto’s van nog hogere kwaliteit zijn. Tot slot heeft ook de HDR functie een update gekregen en kunnen beide modellen filmen in 4k en solomodus.

Design: Rond vs hoekig

Last but not least, het design. Wat eigenlijk vrijwel meteen opvalt, is dat het ontwerp van de iPhone 12 een stuk hoekiger is dan zijn voorganger. Daar waar de iPhone 11 mooi rond is afgewerkt, doet het design van het nieuwste model denken aan de iPhone 4- en 5-series. Afsluitend is de iPhone 12 uitgerust met een Ceramic Shield, zijn de randen afgewerkt met hoogwaardig aluminium en is de gehele telefoon door H2Oké beter beschermt tegen water.

Is de iPhone 12 het overstappen waard?

Het moge duidelijk zijn dat de iPhone 12 weer een flinke verbetering is ten opzichte van zijn voorgangers. Toch geeft wat ons betreft je huidige telefoon de doorslag of het de moeite waard is om over te stappen. Beschik je momenteel over een iPhone 8 of lager, dan is het antwoord natuurlijk ja! Ben je momenteel trotse eigenaar van een iPhone X of iPhone 11 en hier nog helemaal tevreden mee? Dan is de overstap niet per se nodig. 

Wel op zoek naar een nieuwe telefoon, maar vind je de iPhone 12 toch net iets te duur, wacht dan nog heel even. Op 27 november stunten veel bedrijven tijdens Black Friday met aantrekkelijke iPhone 11 Black Friday deals!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here