Home Business Dé 3 technische tools voor het complete thuiskantoor

Dé 3 technische tools voor het complete thuiskantoor

1658
0
DELEN
Dé 3 technische tools voor het complete thuiskantoor

We werken steeds meer thuis. Waar dit voor de één een verademing is, kan de ander er maar niet aan wennen. Ook zijn er steeds meer mensen die besluiten verder te gaan als zelfstandige en zijn daarmee in veel gevallen ook overgeleverd aan een kantoor thuis.

Het belang van een goede werkplek wordt nog wel eens onderschat. Zowel door werkgevers als door zelfstandigen. Het is ook heel verleidelijk; Je laptop openslaan aan de keukentafel en gáán. Maar dit houdt je niet jaren vol.

Een echt thuiskantoor heb je al geregeld met de aanschaf van een paar technische tools. Welke dat zijn? De essentials op een rijtje.

1. Printer

Sommige dingen gaan nooit verdwijnen, en daar is fysiek papier er volgens ons één van. Je kunt digitaal de mooiste nota’s en creaties maken, maar soms is het fijn om dit gewoon even fysiek vast te houden. Ook is het bij offertes en flyers soms nodig deze lastminute fysiek af te drukken voor een klant.

Een goede printer is dan ook een musthave voor het perfecte thuiskantoor. Investeer daarom in een goede inkjetprinter om er altijd zeker van te zijn dat jij ook thuis snel iets van hoge kwaliteit kunt uitprinten.

2. Lap- of desktop

Lap- of desktop

Het is maar net wat je fijn vindt qua werken en hoe flexibel je wilt zijn, maar wanneer je echt veel en lange tijd achter de pc werkt kan het fijn zijn om niet alléén een laptop te hebben. Vaak zien wij systemen zoals een docking station waarbij er grotere schermen en een apart toetsenbord zijn waar je dan bijvoorbeeld je laptop op aansluit.

Hiermee heb je wel de flexibiliteit van een laptop, maar de voordelen van werken op een desktop. Beste van twee werelden. Je laptop kun je zo ideaal meenemen onderweg om bijvoorbeeld presentaties te geven, scheelt je weer in kosten om bijvoorbeeld een aparte tablet aan te schaffen.

3. Altijd bereikbaar

We willen tegenwoordig altijd en overal bereikbaar zijn, dit geldt privé maar zakelijk al helemaal. Zorg er dan ook voor dat je in het bezit bent van een goede telefoon en software wat daarop aansluit. Zo kan het heel fijn zijn om met gesynchroniseerde mail- en agendaprogramma’s te werken. Daarmee ben je altijd op de hoogte en kun je snel je mail checken terwijl je onderweg bent.

Wanneer jij bovenstaande spullen op orde hebt, kun je al snel starten met thuiswerken. Of dit nu voor jezelf of voor je baas is, in alle gevallen is het fijn wanneer je voorzien bent van spullen waar je op kunt vertrouwen en soepel je werkdag mee kunt laten verlopen. Werk ze!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here