Home Business Cv opstellen zonder werkervaring

Cv opstellen zonder werkervaring

2536
0
DELEN
Cv maken

Heb je nog nergens onder contract gestaan maar wil je wel gaan solliciteren op een leuke functie? Dan kan het lastig zijn een goed gevulde CV op te stellen, je hebt immers geen werkervaring. Maar is dat nu echt zo moeilijk?

Schrijf relevante ervaringen

Een CV is meer dan alleen werkervaringen. Vertel bijvoorbeeld wat over je opleidingen en in welke periode je deze gevolgd hebt. Maar ook welke vaardigheden je hebt en welke (positieve) eigenschappen je beheerst. Er zijn tal van manieren om je CV een professionele uitstraling geven. Zo kun je namelijk een kort verhaaltje schrijven waarin je je vaardigheden omschrijft en dit verduidelijken met moderne pictogrammen.

Geef je hobby’s weer en mits dit relevant is eventuele cursussen die je gevolgd hebt. Door alleen deze informatie over jezelf op je CV te zetten komt de werkgever al veel over jou te weten. Daar heb je immers geen werkervaring voor nodig.

Kijk terug in de tijd

Ga bij jezelf jouw schoolperiode bij langs. Heb je ergens stage gelopen? Of misschien heb je meegedaan aan buitenschoolse activiteiten. Door deze stages te doorlopen creëer je allerlei vaardigheden die je wellicht kunnen helpen in het werkveld. Dit weten werkgevers maar al te goed en zijn daarom erg benieuwd naar stage-ervaringen! Stage-ervaring is net zo belangrijk als werkervaringen, noteer deze daarom altijd op je CV.

Heb je een studie niet afgemaakt? Wees niet bang om deze toch op jouw CV te plaatsen. Een jaartje van een opleiding kan al veel informatie met zich meebrengen waardoor jij meer ervaring opdoet en extra skills ontwikkeld. Daarnaast maken veel studies gebruik van projecten in hun traject. Ben jij misschien voorzitter geweest van een projectgroepje of een andere functie, dan kun je dit ook noteren als eigenschap. Misschien kun jij wel heel goed leidinggeven en kwam dat naar voren tijdens een groepsproject.

Jij bepaalt hoe jouw CV eruit komt te zien

Cv opstellen zonder werkervaring

Kom je niet verder dan jouw hobby’s en opleidingen dan is het niet verkeerd om deze wat uitgebreider te vertellen. Een leeg CV ziet er niet zakelijk uit, maar een overvol CV ook niet. Als jouw CV nog aan de lege kant is kun je uitgebreider vertellen wat je gedaan hebt tijdens stage. Aan welke werkprocessen je hebt meegedaan bijvoorbeeld.

Vertel er bij welke competenties je nodig had voor deze stage en wat je er van geleerd hebt. Eventueel kun je jouw CV uitbreiden met relevante foto’s wanneer jouw werkervaring ontbreekt of karig is. Onderaan kun je ook eventueel een reverentielijst opstellen met contacten die jij kent waar jij ervaring opgedaan hebt die jouw inzet kunnen beamen.

Spiek online

Wil je een eigen cv maken? Je bent niet de eerste die dit zonder werkervaring zal gaan doen. Op het internet staan genoeg CV’s om inspiratie op te doen. Zo kun je kijken of je niet iets vergeten bent of kun je kijken welke lay-out je jouw CV wilt geven. Daarnaast zijn er websites die jou kunnen helpen bij het opzetten van een CV. Neem bijvoorbeeld een kijkje op Cvmaker.nlen zie welke services zij bieden bij het opzetten van een geslaagd CV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here