Home Huishoudelijk Creëer dé energievriendelijke tuin van 2016

Creëer dé energievriendelijke tuin van 2016

2960
0
DELEN
Energievriendelijke tuin

Er zijn steeds meer mensen die rekening houden met het energieverbruik. Dit is logisch, want het is immers een grote kostenpost. Wat veel mensen vergeten is het energieverbruik in de tuin. Ongemerkt wordt er toch veel energie verbruikt in de tuin. Benieuwd op welke manieren je op deze plek kunt besparen? Dat ontdek je in dit artikel.

Energievriendelijke tuin

Lampen op zonnepanelen

Lampen zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen, van robuust groot tot romantisch klein. Tegenwoordig bestaat er buitenverlichting die uitstekend werkt op zonne-energie. Als je toch nog twijfelt over de kracht van zonne-energie dan kun je ook de huidige verlichting voorzien van groene energie als u zonnepanelen koopt. Buitenverlichting voorzien van een klein zonnepaneeltje zijn één van de meest makkelijke lampen om te installeren, er zijn namelijk helemaal geen kabels nodig. Het is simpelweg de lamp plaatsen op een plek die niet in de schaduw ligt en de verlichting is gedaan. Nog een extra tip, neem een lamp met een tijdschakelaar. Zo gaat het licht alleen branden op het moment dat het nodig is. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat het gaat om led lampen, spaarlampen zijn namelijk beperkt met het aantal keer dat ze aan en uit kunnen gaan.

Vijverpomp op zonnepanelen

Sommige mensen kiezen ervoor om bij hun tuinaanleg een vijver te laten plaatsen. Bij de meeste vijvers hoort ook een vijverpomp, deze is vrijwel continu bezig om het water schoon te houden. Dit is echter niet altijd nodig, een natuurlijke vijver blijft namelijk ook zonder pomp schoon. Wil je toch graag een pomp in je vijver? Kies dan voor een energiezuinige pomp of een vijverpomp met zonnepanelen. Tussen reguliere vijverpompen en vijverpompen met zonnepanelen is er geen verschil in het vermogen, alleen een verschil op je energierekening.

Terrasverwarming

Het is natuurlijk gezellig om in de tuin te zitten en dan lekker verwarmd te worden door een elektrische terrasverwarmer. Wist je dat men 350 wasbeurten kan doen van de energie die de terrasverwarmer in 100 uur op de hoogste stand verbruikt? Hier kan je eenvoudig op besparen door gebruik te maken van een vuurkorf. Een vuurkorf geeft niet alleen een lekker warm gevoel, het zorgt ook nog eens voor een gezellige sfeer. Zonder dat je hierbij elektriciteit verbruikt.

Bron afbeelding: www.puperhoveniers.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here