Home Huishoudelijk Combi-oven vs. Combi-magnetron

Combi-oven vs. Combi-magnetron

3874
0
DELEN
Combi-oven

Je oven heeft het begeven en  je bent op internet op zoek gegaan naar een nieuwe. Maar zoals bij de meeste apparaten zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet wat je nu het beste kunt kiezen. Er zijn zoveel verschillende opties en mogelijkheden. En dan kom je er ook nog achter dat je kunt kiezen uit een combi-oven met een magnetronfunctie, of een combi-magnetron met een ovenfunctie. Dan snap je het helemaal niet meer. Het lijkt dan toch dat je over hetzelfde hebt? Maar niet is minder waar. Wij leggen je het verschil in dit artikel uit.

Wat is een combi-magnetron?

Het voordeel van een combi-apparaat is dat je maar één apparaat in je keuken hebt staan. Het bespaart je niet alleen ruimte maar ook flink wat geld.

De meeste combi-ovens zijn groter dan een combi-magnetron. De standaard inbouwhoogte is 45 of 60 cm, je moet dus wel een plekje hebben om dit apparaat in te bouwen.

Als je veel de oven gebruikt om maaltijden te bereiden voor je gasten of veel heerlijke taarten en andere lekkere dingen bakt, dan kun je het beste kiezen voor een combi-oven. Een combi-oven beschikt over onder- en bovenwarmte voor een gelijkmatige garing van je baksel of ovenschotel.

Een combi-oven heeft vaak meerdere inschuifhoogtes zodat je meerdere bakplaten tegelijk in kunt schuiven. Of de bakplaat wat meer naar onder of naar boven kunt schuiven voor het lekkerste resultaat. Een combi-magnetron heeft vaak maar één inschuifhoogte.

Een combi-oven heeft een inhoud van 50 of zelfs 70 liter, terwijl een combi-magnetron vaak maar een inhoud heeft van 45 liter. In een oven heb je dus meer ruimte voor grotere ovenschalen.

Combi-magnetron

Een combi-magnetron is niet geschikt om ingewikkelde ovenschotels en baksels mee te maken. Een combi-magnetron heeft alleen een heteluchtfunctie waardoor een ovenschotel niet overal even gaar en knapperig wordt. Gebruik je de oven alleen maar voor zo af en toe een pizza of een lekker broodje op zondag, dan is een combi-magnetron een prima optie.

Een combi-magnetron beschikt over een draaiplateau en is daardoor niet geschikt voor grote ovenschotels. De ovenschotel zal ronddraaien en steeds tegen de wanden botsen.

Een combi-magnetron is een stuk goedkoper dan een combi-oven. Een combi-magnetron in het hogere segment is in dezelfde prijsklasse als de meest goedkope en eenvoudige combi-oven.

Combi-oven vs. Combi-magnetron

We zetten het nog even duidelijk voor je op een rijtje zodat je goed de voor- en de nadelen tegen elkaar kunt afwegen.

Combi-oven: inhoud van 50 tot 70 liter
Combi-magnetron: inhoud van 45 liter

Combi-oven: duurder in aanschafprijs
Combi-magnetron: een stuk goedkoper in aanschafprijs

Combi-oven: meerdere inschuifhoogtes
Combi-magnetron: één inschuifhoogte

Combi-oven: geen draaiplateau
Combi-magnetron: een draaiplateau

Combi-oven: onder- en bovenwarmte
Combi-magnetron: heteluchtfunctie

Combi-oven: over het algemeen groter
Combi-magnetron: kleiner en geschikt als je minder plek hebt.

Conclusie

Bak je veel en kook je graag maaltijden? Dan kun je het beste voor een combi-oven kiezen. Je moet er wel ruimte in je keuken voor hebben en ook bereidt zijn om er meer voor te betalen.

Heb je een kleine keuken en een beperkt budget? Of gebruik je de oven alleen voor zo af en toe een broodje of pizza? Dan kun zeker kiezen voor een combi-magnetron en haal je daarmee een prima apparaat in huis. Daarmee bespaar je geld en daar kun je weer heel veel andere leuke dingen mee doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here