Zo staat de 5G markt er voor

0
Zo staat de 5G markt er voor

Wanneer je niet expliciet naar 5G nieuws hebt gezocht de afgelopen jaren, is het je misschien enigszins ontgaan. Maar 5G is inmiddels goed en wel beschikbaar voor het grote publiek. De markt lijkt nog steeds niet volgroeid, wat betekent dat er nog kans is voor enkele spectaculaire groeispurten van bedrijven in de 5G markt die we nog niet kenden. Laten we eens een blik werpen op hoe de 5G markt er tegenwoordig bij ligt.

Telefonie

Telefonie Providers zoals T-Mobile, Verizon en AT&T zijn allemaal interessante opties om te investeren in de opkomende 5G markt, maar beleggers hoeven zich niet te limiteren tot een handvol telecombedrijven. Ook bedrijven die zich op de fysieke infrastructuur richten profiteren van deze groeiende markt.

Maar wat kun je verwachten van 5G als consument? Ga uit van een enorme toename in internetsnelheid, en een betere verbinding. Met die verbeteringen verwacht men dat 5G de huidige generatie snel zal vervangen

Halfgeleiders

Aandelen van producenten van halfgeleiders en chips waren een eerste kans om in de 5G markt te stappen. Hun invloed en connectie met de 5G markt is nog altijd groot, dus chipmakers en halfgeleider fabrikanten blijven een factor om in de gaten te houden. klik hier om verder te kunnen lezen over welke aandelen het beste passen bij een 5G strategie.

Onderzoekers voorspellen dat in 2026 ongeveer 40% van alle mobiele abonnementen op 5G zal zijn, in totaal 4,8 miljard. Daarnaast wordt verwacht dat de jaarlijkse inkomsten uit 5G-mobiele diensten tegen 2026 wereldwijd  540 miljard dollar zullen bedragen, wat neerkomt op 60% van de totale inkomsten.

Gebrek aan toekomst?

Twijfelaars merken op dat het rendement voor 5G investeringen nog niet helemaal lonen. Vaak wordt door hen gewezen op het gebrek aan de 5G killer applicatie. Dit is een soort app of dienst die de consumentenmarkt in een klap kan veroveren, en die het beste via 5G verbinding werkt.

Dit betekent ook dat het gebruik van 5G dat misschien nu nog door bedrijven alleen wordt omarmt, niet voldoende is om de gedroomde explosieve groei te realiseren die men wel zou verwachten bij de 5G killer app.

Overigens moet gemeld worden dat ‘5G killer app’ een ongelukkige woordkeuze is, gezien de recente angst voor 5G straling. Maar na veel onderzoek is uiteindelijk gebleken dat de straling geen gevaar voor de volksgezondheid is.

Mogelijke groeimarkten

Mogelijke groeimarkten

Waar liggen dan nog wel kansen voor 5G? Er wordt gesproken over de virtual reality markt, die zonder twijfel veel bandbreedte zal gebruiken om de ervaring zo realistisch mogelijk te laten lijken. Veel is nog onduidelijk in deze markt, met meerdere grote spelers die aangeven headsets, applicaties of andere randapparatuur voor deze ervaring te willen produceren.

Daarnaast is de smartphone markt een potentiële plek voor winsten in de bredere 5G markt.  Qorvo, een producent voor smartphone chips, kondigt aan op dat de winsten lager liggen in 2022 door een afgenomen vraag in China, maar dat werd gecompenseerd door een hogere vraag in de rest van de wereld.

Een telefoonabonnement kiezen dat bij je past: zo doe je dat

0
Een telefoonabonnement kiezen dat bij je past: zo doe je dat

Ben je van plan om een nieuwe smartphone te kopen? Dan is het ook goed om na te denken over het afsluiten van een telefoonabonnement. Hiervoor heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een abonnement met telefoon, maar is ook een abonnement zonder telefoon een goede mogelijkheid. Belangrijk hierbij is om voor een abonnement te kiezen dat goed bij je past. Om dit te bepalen, is het eerst goed om meer over deze mogelijkheden te weten te komen. Daarvoor ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je hieronder hoe je een telefoonabonnement kunt kiezen dat bij je past!

Abonnement met telefoon

Een eerste optie waar je naar zou kunnen kijken, is een abonnement met telefoon. Dit is een optie waar tegenwoordig nog steeds veel voor wordt gekozen en dat is niet zomaar. Het heeft namelijk zeker voordelen om voor deze abonnementsvorm te kiezen. Bij een abonnement met telefoon betaal je niet alleen voor je bundel, maar ook voor je toestel. Meestal heeft deze abonnementsvorm een duur van één of twee jaar. Je betaalt de kosten van je telefoon dus af met maandelijkse abonnementskosten.

Maar waarom zou je kiezen voor deze abonnementsvorm? Ten eerste is het een voordeel dat je hierbij niet het hele aankoopbedrag in één keer hoeft te betalen, omdat dit in je maandelijkse kosten verwerkt is. Je hoeft dus niet een grote investering te doen in één keer, wat fijn is. Een ander voordeel van een abonnement met telefoon is dat je hierdoor vaak kunt beschikken over de nieuwste telefoons. Wat ook fijn is aan deze abonnementsvorm is het feit dat je vaak te maken hebt met een contract van één of twee jaar, waardoor je na deze periode alweer voor een nieuw toestel zou kunnen gaan.

Als je wilt bepalen welk abonnement het beste bij je past, is het ook goed om op de hoogte te zijn van de nadelen. Een abonnement met telefoon heeft als nadeel dat je maandelijkse kosten best hoog kunnen zijn, omdat je mobiele telefoon hierbij inbegrepen is. Ook is het zo dat je iedere maand een vast bedrag kwijt bent, ongeacht hoeveel internet je gebruikt en hoeveel je belt. Nog een nadeel is dat je niet op ieder gewenst moment kunt wisselen van provider, omdat je vast zit aan een contract voor een bepaalde tijd.

Abonnement met telefoon

Abonnement zonder telefoon

Naast een abonnement met telefoon kun je ook kiezen voor een abonnement zonder telefoon. Dit wordt ook wel een sim only abonnement genoemd. Hierbij betaal je dus niet voor je toestel, maar alleen voor je bundel. Je moet in dit geval dus zelf een los toestel kopen. Sim only heeft zeker voordelen die goed zijn om te weten.

Een groot voordeel hiervan is dat je lage abonnementskosten hebt, omdat je alleen betaalt voor bellen, sms’en en internetten. Een ander voordeel van sim only is het feit dat het flexibel is. Je kunt gemakkelijk je bundel aanpassen wanneer nodig. Wat ook fijn is aan sim only, is dat het bij veel providers maandelijks opzegbaar is. Je zit hierbij dus niet vast aan een lange contractduur en kunt eenvoudig maandelijks opzeggen. Dit zorgt voor meer vrijheid.

Een sim only abonnement heeft ook nadelen. Zo is het een nadeel dat wanneer je een nieuw toestel wilt kopen, je in één keer een grote uitgave moet doen, in tegenstelling met wanneer je kiest voor een abonnement met telefoon. Ook is het een nadeel dat je bij deze abonnementsvorm vaak meer betaalt om te kunnen profiteren van snel internet.

Nu je meer weet over de voor- en nadelen van de bovenstaande twee abonnementsvormen, kan het makkelijker zijn om een keuze te maken. Lees jezelf goed in voordat je een definitieve keuze maakt, zodat je hier volledig achterstaat!

Beveiliging van je WiFi-thuisnetwerk

0
Beveiliging van je WiFi-thuisnetwerk

De Wi-Fi-router is het belangrijkste gadget in elk huishouden geworden, aangezien de meeste werknemers tegenwoordig vanuit huis werken. Werknemers op afstand hebben endpoint-apparaten nodig, zoals een laptop/desktop, tablet en smartphone, die een internetverbinding nodig hebben. Verscheidene deskundigen waarschuwden dat de toename van het aantal aangesloten apparaten en de ongepatchte kwetsbaarheden daarin een blinde vlek in de beveiliging kunnen creëren voor cybercriminelen om andere apparaten te compromitteren, zoals slimme beveiligingswebcams, een smart tv of een smart home, die met hetzelfde Wi-Fi-netwerk zijn verbonden.

5 Eenvoudige Tips Om je Wi-Fi Te Beschermen Tegen Hackers

Het beveiligen van je Wi-Fi-thuisnetwerk is essentieel als het gaat om het beschermen van je gegevens tegen cyberaanvallen. Hier zijn enkele manieren om je thuisnetwerk te beveiligen:

1. Gebruik een arbitrair wachtwoord

Volgens een onderzoek gebruikt driekwart van de millennials in Amerika hetzelfde wachtwoord op meer dan tien apparaten, apps en andere sociale media-accounts. Ook werd gesteld dat de meesten van hen hetzelfde wachtwoord op meer dan 50 verschillende locaties gebruiken.

Elke router wordt geleverd met een standaard gebruikersnaam en wachtwoord voor installatiedoeleinden. Alsje het draadloze netwerk blijft gebruiken zonder de standaardgegevens te wijzigen, is het voor aanvallers gemakkelijk om je inloggegevens te achterhalen indien ze de fabrikant van de router kennen.

Zorg ervoor dat je een sterk en complex Wi-Fi wachtwoord heeft dat moeilijk te raden is. Het is ook aan te raden om het Wi-Fi wachtwoord regelmatig te wijzigen. Het gebruik van een passphrase in plaats van een wachtwoord geeft je maximale veiligheid voor je netwerk, zorg er echter voor dat de passphrase die je kiest ook gemakkelijk te onthouden en complex is.

2. Gebruik een VPN

Een VPN (Virtual Private Network) helpt de privacy en veiligheid van gegevens op het internet te verbeteren. VPN’s bieden een beveiligde verbinding voor gebruikers wanneer zij zich online bij een ander netwerk aansluiten. Het verandert ook je IP-adres en locatie, waardoor je browseactiviteiten veilig en privé zijn voor potentiële hackers.

Met een VPN-verbinding kunnen externe medewerkers veilig verbinding maken met hun bedrijfsnetwerken met end-to-end encryptie ingeschakeld. Zelfs als hackers je netwerk binnendringen, kunnen ze nog steeds geen toegang krijgen tot je gegevens in transit of je Wi-Fi-router binnendringen wanneer een VPN wordt gebruikt.

Natuurlijk zijn niet alle VPN’s hetzelfde. Je moet zeker gratis VPN-diensten vermijden. Omdat ze meestal je informatie opslaan in hun database en wanneer ze klanten vinden, aarzelen ze niet om je persoonlijke informatie te verkopen. Als je op zoek bent naar een wereldwijde en betrouwbare VPN provider, probeer dan Surfshark aanbevolen door cybersecurity experts.

3. Blijf op de hoogte

Wi-Fi-routers werken met software op laag niveau, genaamd firmware, die de werking van de router bestuurt. Net als alle andere software kan de firmware van een router kwetsbaarheden bevatten en kunnen deze worden misbruikt. Door de software van je router regelmatig bij te werken, kun je beveiligingspatches toepassen en bescherming bieden tegen bekende kwetsbaarheden. Sommige moderne routers werken hun software automatisch bij, andere niet – maar ongeacht het model is het altijd raadzaam de firmware bij te werken om thuisnetwerken te beveiligen.

4. Verberg je SSID

Verberg je SSID

Een SSID (Service Set Identifier) is een reeks tekens die je netwerk een unieke naam geeft. Het stelt de gebruikers in staat om verbinding te maken met het gewenste netwerk uit meerdere netwerken die beschikbaar zijn in een bepaald gebied.

Als hackers weten welk type router je hebt, kunnen ze proberen de bekende kwetsbaarheden uit te buiten om in je netwerk in te breken. Het is dus een slecht idee om het merk van je router in de SSID op te nemen. Door de standaardnaam van je Wi-Fi-netwerk te wijzigen, wordt het voor hackers moeilijk om de naam van de fabrikant van de router te achterhalen en het standaardwachtwoord te ontcijferen.

Het vermelden van je naam in je Wi-Fi netwerk zoals in “Mike’s Wi-Fi” wordt niet aanbevolen, omdat je niet wilt dat hackers je naam kennen. Het bekendmaken van je persoonlijke gegevens in een netwerknaam kan je blootstellen aan identiteitsdiefstal of brute kracht aanvallen.

5. Firewall Inschakelen

De meeste Wi-Fi-routers worden geleverd met ingebouwde firewalls die je Wi-Fi-verbinding beveiligen tegen netwerkaanvallen. Deze worden echter vaak uitgeschakeld door de fabrikant tijdens verzending. Zorg er dus voor dat de firewall van je router is ingeschakeld om een extra beschermingslaag toe te voegen tegen malafide actoren. Installeer een goede firewall als je router er geen heeft. Controleer regelmatig welke apparaten verbonden zijn met je thuisnetwerk om er zeker van te zijn dat ook zij een beschermingsprogramma hebben geïnstalleerd.

Samenvatting

Cybercriminelen maken gebruik van geavanceerde hackingtools en -technieken om in te breken in de netwerken/apparaten van gebruikers om gevoelige informatie te stelen. Het is onze verantwoordelijkheid om onze persoonlijke apparaten, endpointapparaten en netwerken te beveiligen, en op onze beurt bedrijfsnetwerken te beschermen tegen online indringers.

Hoe kan ik zelf ledstrips aansluiten?

0
Hoe kan ik zelf ledstrips aansluiten

Om een woning te verlichten heb je heel veel keuzes. Een van die keuzes is het gebruiken van led strips. Led strips zijn vrijwel overal aan te brengen en kunnen een uniek uiterlijk geven die normale lampen niet kunnen bieden. Daarnaast gebruiken ze ook minder energie dan normale lampen. Het staat dus niet alleen mooi, maar het is ook energie efficiënt. Er zijn veel soorten led strips beschikbaar. Je kunt ook RGB ledstrips nemen die kan veranderen in alle kleuren.

Zoeken naar de juiste led strip

Om een led strip aan te kunnen sluiten met je er natuurlijk eerst eentje vinden. Led strips komen in verschillende varianten voor. Zo zijn er verschillende kleuren en voltages. Voordat je een led strip koopt is het handig om afmetingen te doen van de ruimte waar je de led strip wil plaatsen. Een led strip komt namelijk in verschillende lengtes voor en je wil niet dat het te kort of te lang is. 

Benodigdheden voor het aansluiten

Voor het aansluiten heb je ten eerste een adapter nodig wanneer je gebruik maakt van aan 220-230 volt led strip. De adapter kan direct via een stopcontact aangesloten worden. De led strip kan vervolgens via een aantal pinnen aangesloten worden aan de stroom. Meestal wordt er bij de led strip zelf al een adapter geleverd. Wanneer je dit niet hebt moet je heel goed kijken naar de sterkte van de adapter. De wattage van de led strip moet namelijk hetzelfde zijn als die van de adapter. Een led strip die op afstand bediend kan worden heeft de minste onderdelen nodig. Dit is het geval bij de meeste RGB led strips. Voor strips die niet op afstand bediend kunnen worden heb je ook een led strip dimmer nodig. Met in dimmer kan de voltage van de adapter naar de led strip gereguleerd worden. De dimmer kan vaak via een afstandsbediening bediend worden.

Ledstrips aansluiten

Aansluiten van de led strips

Het aansluiten kan op twee manieren gebeuren. De makkelijkste manier is door een led strip direct aan te sluiten op de adapter. De adapter heeft een ingang en een uitgang. De ingang is bedoeld voor de stroom en de uitgang is bedoeld voor de led strip. Een led strip bestaat uit 4 pinnetjes die in een adapter gestoken moet worden. Zorg ervoor dat dit nauwkeurig gebeurt zodat je de pinnetjes niet buigt. Wanneer je gebruik maakt van een dimmer, dan moet je de led strip aansluiten op de dimmer in plaats van de adapter. Vervolgens wordt de dimmer aangesloten op de uitgang van de adapter. Koop jouw led strips op LedstripXL.nl en ervaar zelf de voordelen van deze praktische en sfeervolle verlichting.

Goede redenen om een iPhone te kopen 

0
Goede redenen om een iPhone te kopen 

Ben je op zoek naar een nieuwe telefoon? Dan zijn je mogelijkheden natuurlijk eindeloos, want het aanbod hierin is enorm. Waar je kunt kiezen voor een telefoon van Samsung, Huawei, LG of OnePlus, is ook de iPhone natuurlijk al jarenlang enorm populair. Dat de telefoons van Apple nog steeds geliefd zijn, is dan ook niet gek. Er zijn namelijk meerdere redenen om een iPhone te kopen. Welke redenen dit zijn? Wij zetten er hieronder een aantal voor je op een rijtje.  

Het besturingssysteem 

Een van de meest voor de hand liggende redenen om te kiezen voor een iPhone, is het besturingssysteem. Op telefoons van Apple wordt namelijk gewerkt met het iOS besturingssysteem. Al jarenlang is dit enorm geliefd en het wordt ook regelmatig weer verbeterd. iOS staat bekend om het fantastische gebruiksgemak en handige functionaliteiten. Vooral als je al eerder een iPhone hebt gehad, is het aantrekkelijk om weer voor deze smartphone te gaan. Je bent dan tenslotte al gewend aan het besturingssysteem. Als je dit zou veranderen, kan het zo zijn dat je hier enorm aan moet wennen of dat het je niet bevalt. 

Werkt goed met andere Apple apparaten

Werkt goed met andere Apple apparaten

Een voordeel van het kopen van een iPhone is ook het feit dat deze smartphone goed werkt met andere Apple apparaten. Als jij bijvoorbeeld beschikt over een Apple iMac of MacBook, kun je ervanuit gaan dat een IPhone hier goed mee te koppelen is. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van AirDrop, waarbij je vanaf je telefoon eenvoudig foto’s of andere documenten naar je MacBook kunt versturen en andersom. Met MacBooks van tegenwoordig is het zelfs al mogelijk om tekstberichten te verzenden en oproepen te ontvangen en te maken als je jouw iPhone in de buurt hebt. Het is een fantastische wisselwerking waar je veel profijt van kunt hebben.

Als eerste nieuwe apps gebruiken

Nog een andere reden om voor een iPhone te kiezen, is omdat je met deze telefoon vaak als eerste toegang hebt tot nieuwe apps. Software ontwikkelaars testen hun nieuwe app namelijk vaak graag op iOS voordat ze het voor andere besturingssystemen lanceren. En dit is fijn, want zo hoef jij niet te wachten op een app die allang al op een ander besturingssysteem gelanceerd is. iOS is vaak de eerste. Het komt dan ook nog wel eens voor dat jij als Apple-gebruiker al gebruik kunt maken van een app die nog niet in de Google Play Store van Android te vinden is. In de Apple Store is het aanbod aan apps tevens groter, waardoor je hier een ruime keuze hebt in welke apps je op je telefoon wilt hebben.

Toffe accessoires 

Een andere goede reden om voor een iPhone te gaan als nieuwe telefoon, is omdat Apple veel toffe accessoires heeft voor deze smartphone. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan de populaire AirPods of de Apple Watch. Maar ook accessoires als telefoonhoesjes, AirPod hoesjes, AirTag, AirTag hoesjes, telefoonhouders en MagSafe accessoires zijn geschikt om aan te schaffen als je een iPhone hebt. Deze accessoires maken het voor jou nog makkelijker om de iPhone te gebruiken. Ook kun je nog denken aan iPhone draadloze opladers, die vanaf de iPhone 8 serie te gebruiken is voor je telefoon. 

Uiteraard zijn er nog meer redenen te benoemen waarom je voor een IPhone als nieuwe telefoon moet kiezen, dit zijn slechts wat voorbeelden. Het is dus zeker het overwegen waard. Vergelijk telefoonmerken en smartphones met elkaar en weeg de voor- en nadelen hiervan tegen elkaar af. Een iPhone is dan wel vaak een investering, maar je krijgt er daarentegen ook een hoop voor terug!

Een paar interessante laptoptrends van 2022 op een rij

0
Laptop trends

Heb je een nieuwe laptop nodig? Dan zijn er veel dingen waar je rekening mee kunt houden. Van het kiezen van een geschikt formaat tot het nadenken over het geheugen van de laptop: er zijn dingen waar je op kunt letten tijdens de zoektocht. Vind jij het leuk om met de laatste trends mee te lopen? Dan kan het interessant zijn om op de hoogte te blijven van laptoptrends. Er zijn een aantal trends op het gebied van laptops die leuk zijn om te weten. Wellicht maakt dit de keuze voor de perfecte laptop ook wel makkelijker voor je. Hieronder sommen wij een paar interessante trends van 2022 op een rij, dus lees gauw verder als je hier benieuwd naar bent.

Langere batterijduur

Een trend van 2022 op het gebied van laptops die je in gedachten kunt houden als je naar nieuwe laptops aan het kijken bent, is een laptop met lange batterijduur. Naar verwachting zullen er in 2022 laptops op de markt komen met een langere accuduur dan gewoonlijk. Waar de gemiddelde accuduur van een laptop tussen de 8 en 12 uur varieert, kan het dus zo zijn dat in 2022 een langere accuduur wordt gehaald. En dit is mooi meegenomen, zeker als je veel gebruik maakt van je laptop. Ook voor als je jouw laptop veel onderweg gebruikt, is dit een mooi voordeel. Het is tenslotte enorm vervelend als je batterij leeg is onderweg en je niet de mogelijkheid hebt om weer op te laden. Door een langere accuduur kun je dit sneller voorkomen, omdat je laptop niet zomaar leeg zal zijn!

Lichte laptops

Waar we een aantal jaar geleden en nog steeds soms wel zware laptops voorbij zien komen, zal dat in 2022 minder worden. Lichte laptops zijn namelijk helemaal hot en naar verwachting blijft dit in de toekomst ook zo. Het gewicht van moderne laptops van tegenwoordig ligt dus laag, waardoor je het ook zo ergens mee naartoe neemt. Wel zo handig!

Opvouwbare laptops

Een trend die in 2022 ook lijkt door te zetten, zijn de opvouwbare laptops. Waar we dit tegenwoordig al steeds meer zien bij telefoons, zullen dus ook laptops met deze functionaliteit vaker geproduceerd worden. Gemakkelijk je laptop opvouwen tussen het toetsenbord en het scherm of de schermen zelf opvouwen: niets is meer te gek.

Snelle en grote SSD-capaciteiten

Nieuwere laptops van tegenwoordig zijn vaak voorzien van een SSD. Dit integrale deel kan een harde schijf vervangen en dit is zeer fijn. Met een SSD ben je in staat om gegevens makkelijk op te slaan. Een trend op het gebied van SSD is het feit dat deze sneller en groter worden. Meer en meer laptops tegenwoordig beschikken over een indrukwekkende snelheid en grootte, waardoor je binnen no time gegevens kunt opslaan. En ook zal je opslag bij een grote capaciteit niet snel vol zitten, wat een mooi voordeel is. Neem de nieuwe MacBook air 2022 als voorbeeld. Hier kun je al kiezen voor 256 of 512 GB aan SSD, waar je veel aan kunt hebben. 

Laptops die Wi-Fi 6E ondersteunen

Een van de laptop trends die je ook in gedachten kunt houden, zijn laptops die Wi-Fi 6E ondersteunen. Dit is de nieuwste Wi-Fi standaard en het is dus goed als je laptop dit ondersteunt. In dit geval kun je profiteren van enorme snelheden, wat jouw gebruiksgemak verhoogt. 

Waar moet je nog meer op letten bij het kopen van een nieuwe laptop?

Naast de trends die je in gedachten kunt houden, zijn er nog een aantal belangrijke dingen om rekening mee te houden tijdens jouw zoektocht. Ten eerste is het belangrijk om na te denken over het formaat en het gewicht. Ook is het goed om de batterijduur van verschillende laptops te vergelijken. Nog meer om op te letten zijn het besturingssysteem, de bediening en het beeldscherm. Het kiezen van een perfecte laptop is dan ook vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Je wilt tenslotte wel dat je er eentje kiest die weer voor een lange tijd mee kan gaan. Besteed dus voldoende tijd aan je zoektocht en vergelijk producten met elkaar. Dan moet het je uiteindelijk vast lukken om een geschikte keuze te maken.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er dus meerdere trends op het gebied van laptops in 2022. Of deze trends daadwerkelijk zo populair gaan worden, is natuurlijk nog maar afwachten. Maar met de groeiende technologieën en functionaliteiten, kunnen we zeker weer een hoop laptops van goede kwaliteit verwachten dit jaar. 

Dit zijn de voor- en nadelen van een sim only abonnement

0
Sim only voor- en nadelen

Als je een nieuwe telefoon wilt kopen, is het ook belangrijk om na te denken over je abonnement. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een abonnement met telefoon, maar is het ook een optie om te gaan voor een sim only abonnement. Beide mogelijkheden hebben weer eigen voor- en nadelen. Benieuwd naar de voor- en nadelen van een sim only? Wij brengen je op de hoogte en zetten het hieronder voor je op een rijtje.

De voordelen van een sim only abonnement

Voordat we je meer kunnen vertellen over de voor- en nadelen van een sim only abonnement, is het eerst goed om te weten wat dit nou eigenlijk inhoudt. Want wat is sim only? Een sim only abonnement is een mobiel abonnement zonder toestel. Je betaalt in dit geval dus alleen voor de bundel die je kiest en betaalt niet maandelijks ook een bijdrage voor je telefoon. Hieronder vertellen wij je meer over de voordelen van dit abonnement.

Goedkoop

Een van de grootste voordelen van een sim only abonnement is het feit dat het goedkoper is dan een mobiel abonnement met toestel. Dit heeft alles te maken met het feit dat je bij sim only natuurlijk alleen betaalt voor je bundel, wat bij een mobiel abonnement met toestel niet het geval is. Je betaalt alleen voor je MB’s en belminuten en hier hoef je helemaal niet zo veel geld aan kwijt te zijn. 

Maandelijks opzegbaar

Naast het feit dat een sim only stuk goedkoper is, is het ook een voordeel dat dit maandelijks opzegbaar is. Verschillende providers bieden jou deze mogelijkheid, waardoor je veel vrijheid ervaart. Op deze manier kun je snel switchen van abonnement indien nodig, zonder dat je vast zit aan een bepaalde tijd van een contract.

Het is flexibel

Wat ook een van de voordelen is van een sim only abonnement, is dat het flexibel is. Wanneer je zo’n abonnement afsluit, moet je zelf bepalen hoeveel mobiele data en belminuten je wilt hebben. Het kan zomaar zijn dat je na een tijdje merkt dat je hier niet genoeg aan hebt of juist dat je teveel hebt. In dit geval is sim only zeer flexibel, want je kunt het snel omlaag of omhoog bijstellen. Bij een abonnement met toestel is dit vaak lastiger en ben je minder flexibel.

Je kiest zelf je telefoon

Het fijne aan een sim only abonnement is dat je zelf je telefoon kunt kiezen. Welke telefoon je ook wilt, je kunt hiervoor kiezen. Bij een abonnement met toestel heb je vaak de keuze uit slechts een aantal toestellen, waardoor je keuze meer beperkt is. Jij kiest bij een sim only dus zelf je favoriet, want dit abonnement is geschikt voor alle telefoons. Bovendien kun je hiermee wisselen van telefoon wanneer je maar wilt, wat ook vrijheid biedt.

De nadelen van een sim only abonnement

Een sim only abonnement heeft niet alleen voordelen, ook zijn er wat nadelen het benoemen waard. Zodra je de voor- en nadelen hiervan weet, wordt het namelijk makkelijker voor jou om te bepalen of het iets voor je is of niet. Hieronder zetten wij de nadelen op een rijtje.

Nieuwe telefoon kan duur zijn

Als je een abonnement met telefoon kiest, betaal je een bijdrage per maand voor deze telefoon. Je hoeft dus niet in één keer een grote uitgave te doen, wat wel zo is bij sim only. Dit is dan ook zeker een van de grootste nadelen van sim only. Als jij bijvoorbeeld wilt beschikken over een gloednieuw toestel, dan kan dit flink gaan oplopen in de kosten.

Simlock vrij

Een ander nadeel is dat je toestel wel simlock vrij moet zijn. Hoewel dit tegenwoordig bij zowat iedere telefoon het geval is, kan het bijvoorbeeld zo zijn dat wanneer je even een oude telefoon moet lenen je problemen krijgt. De nieuwe sim only simkaart past dan namelijk niet altijd in de telefoon. Let hier dus goed op!

Snel internet is vaak duurder

Tenslotte is het een nadeel dat snel internet vaak wat duurder is bij sim only Providers van sim only vragen hier vaak meer geld voor dan dat je kiest voor een abonnement met toestel. Als je dus gebruik wilt maken van extra services als bijvoorbeeld 4G of 5G, moet je vaak wat meer geld betalen per maand.

Kortom: er zijn zowel voor als nadelen van een sim only abonnement te benoemen. Als je een nieuwe telefoon wilt kopen, is het belangrijk om hier dus over na te denken. Weeg de voor- en nadelen voor jezelf tegen elkaar af, zodat je hier de juiste keuze in kunt maken. 

Verbeter je online vindbaarheid met SEO!

0
Verbeter je online vindbaarheid met SEO!

Als organisatie is het tegenwoordig fundamenteel om online vindbaar te zijn. Het werven van nieuwe klanten gebeurt voornamelijk via het internet, dus is het wel zo fijn als potentiële klanten je bedrijf kunnen vinden. Dit kun je bereiken door gebruik te maken van SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie. Zo stijg je in de ranglijst en kun je een stuk meer klanten aantrekken. Niet alleen voor bedrijven is SEO geschikt, ook als je bijvoorbeeld een eigen webshop runt of een digitaal portfolio hebt kun je hiervan gebruikmaken. Graag aan de slag met SEO? Hieronder geven we je de nodige informatie!

In vogelvlucht: de werking van SEO

Om je organisatie te optimaliseren voor zoekmachines zul je eerst wat onderzoek moeten verrichten. Het is namelijk belangrijk dat je op de hoogte bent de zoekwoorden die trending zijn binnen jouw sector, zodat je hier op in kan spelen. Je kunt dit gemakkelijk doen door Google Trends erbij te pakken en de populariteit van gerelateerde begrippen te controleren. Je moet precies weten wat potentiële klanten intypen om op jouw product of dienst uit te komen. Als je wat populaire zoektermen hebt weten te vinden ga je vervolgens aan de slag met het maken van web content waarin deze termen verwerkt zijn. Laat de zoekwoorden terugkomen op je webpagina om zo te stijgen in de zoekmachine ranglijst. 

SEO kan best lastig zijn. Als je niet precies weet hoe het werkt kan het zijn dat je er niet alles uit kan halen wat erin zit. Mocht je er wat moeite mee hebben, dan is het ook een mogelijkheid om een marketingbureau in te schakelen. Deze bureaus zijn namelijk niet alleen gespecialiseerd in social media marketing, maar kunnen je ook ondersteunen bij zoekmachine optimalisatie. Het bureau zal eerst een analyse uitvoeren om interessante zoektermen te vinden en vervolgens een passend plan opstellen. Mocht je dus wat extra hulp gebruiken als het op SEO aankomt, schakel dan een marketingbureau uit de buurt in!

Naast SEO ook met SEA aan de slag

Naast SEO ook met SEA aan de slag

SEO is niet de enige mogelijkheid om je online vindbaarheid te verbreden. Je kunt namelijk ook gebruik maken van SEA (Search Engine Advertising). Tegen betaling kun je met SEA je organisatie adverteren op zoekmachines. Je adverteert op relevante zoektermen en staat zo bovenaan de ranglijst als een potentiële klant deze term intypt. Het grote verschil is dus dat je betaalt voor SEA en niet voor SEO. Per bezoeker die op je website klikt betaal je een bedragje.

Je kunt natuurlijk de twee met elkaar combineren. Zorg dat je website SEO-proof is zodat je vindbaar bent voor geïnteresseerden. Zorg dat alle content op je website is geoptimaliseerd: de titel, de bodytekst en ook de afbeeldingen. Mocht je wat extra aandacht willen krijgen bij specifieke termen, dan kun je adverteren op deze zoektermen. Een groot voordeel is dat je zo een specifieke doelgroep kan bereiken. Op het moment dat iemand op zoek is naar jouw product of dienst zal jij bovenaan staan. De website traffic komt dus echt van geïnteresseerden, waardoor je kunt rekenen op een vergrote klantenstroom.

Moet je als ZZP-er zakelijk internet gebruiken?

0
Moet je als ZZP-er zakelijk internet gebruiken

In dit artikel gaan we in op de vraag wat de waarde van zakelijk internet is voor een zzp’er. Daar is geen eenduidig antwoord op. Aan de ene kant verschilt de behoefte per zzp’er en aan de andere kant zijn er verschillen tussen de aangeboden zakelijke pakketten.

Criteria

Bij een internetpakket zijn met name de volgende criteria van belang:

  • Capaciteit: Hoeveel gegevens wil je verzenden en ontvangen, en in hoeveel tijd wil je een bepaalde hoeveelheid gegevens verzenden/ontvangen? De toepassingen spelen hierbij een belangrijke rol. De capaciteitseisen voor e-mailen zijn doorgaans niet groot, tenzij je regelmatig bijvoegsels van grote omvang verstuurt/ontvangt. Als je via het internet wilt bellen, dan wordt de snelheid/capaciteit inderdaad belangrijk.
  • Beschikbaarheid: Als het je veel pijn doet als je niet kunt internetten, dan is de beschikbaarheid van belang. Zo is het voor cloud applicaties en online bankieren vaak erg vervelend als je internetaansluiting problemen heeft. Maar als het systeem van de bank een storing vertoont, dan speelt de beschikbaarheid van je aansluiting geen rol.
  • Helpdesk: Gedurende welke uren kan een helpdesk worden benaderd als er een probleem met de aansluiting is?
  • Aanvullende diensten: Bij een zakelijke internetaansluitingen worden vaak aanvullende diensten voor bijvoorbeeld extra beveiliging of beschikbaarheidsgarantie geboden. Hoe nuttig zijn die voor je?

Behoeftebepaling

Je dient goed te weten wat je behoefte is. We gaven in de vorige paragraaf aan naar welke criteria je dan kijkt. Waarom zou je meer betalen als er geen meerwaarde voor je is? We praten hier immers niet over een bedrijfsauto, waarbij ook de uitstraling een rol kan spelen. Wel kan bij een intensief internetgebruik met bijvoorbeeld veel videoconferenties een langzame aansluiting heel frustrerend zijn, en niet alleen voor jou.

Verschillen tussen een privé en een zakelijke aansluiting

Verschillen tussen een privé en een zakelijke aansluiting

De theoretische capaciteit van een zakelijke internetaansluiting hoeft niet per se groter te zijn. Wel wordt doorgaans aangegeven dat de effectieve capaciteit van een zakelijke aansluiting beter wordt gegarandeerd, omdat het aantal aansluitingen dan beperkt wordt gehouden. Zakelijk glasvezel kan een hoge capaciteit hebben en een grote afstand overbruggen zonder negatieve gevolgen voor die capaciteit. Bij een DSL-aansluiting is dat bijvoorbeeld wel het geval. Ook is bij glasvezel de verbinding even snel in beide richtingen. In een zakelijk contract wordt normaliter een 24/7 helpdesk aangeboden. Met zo’n zakelijk contract kan je de btw terugvragen. Een aanvullende dienst kan bijvoorbeeld zijn dat je vaste IP-adressen krijgt, wat veilig is.

Conclusie

Je bepaalt zelf of de hogere kosten van een zakelijke internetaansluiting opwegen tegen de voordelen. We hebben in dit artikel diverse belangrijke aandachtspunten gegeven.

Houd je keuken mooi; Zo werk je kabels weg

0
Houd je keuken mooi; Zo werk je kabels weg

Een nieuwe keuken uitzoeken is een hele klus, waarbij je met álles rekening moet houden. Soms zie je kleine dingen over het hoofd, een voorbeeld hiervan zijn (genoeg!) stopcontacten.

Ook wanneer je een nieuw huis koopt kan dit het geval zijn, dat je je kunt afvragen; Hoe deden die vorige bewoners dit? Je bent dan genoodzaakt om aan de slag te gaan met verlengsnoeren en stekkerdozen.

Stop het contact

Verschillende snoeren en stekkerdozen gaan een doorn in het oog zijn in je keuken wanneer je hiertoe gedwongen bent. Ze liggen overal in de weg, worden viezig en ziet er rommelig uit. Waarschijnlijk wen je er zelf op een gegeven moment aan, maar gasten zien dit in het oog springende witte ding meteen liggen.

Daarnaast is het ook nog eens gevaarlijk. Je kunt eenvoudig struikelen over deze kabels en wat dacht je van kleine kinderhandjes? Een kabel is leuk speelgoed, een vallend tosti-ijzer of waterkoker totaal niet. Kortom, baal niet langer als een stekker van de beperkte aantallen stopcontacten en onderneem actie.

De oplossing voor kabels in de keuken

Zo fijn dat tegenwoordig overal bijna wel een oplossing voor is, zo ook voor het gebrek aan stopcontacten in de keuken. Er zijn namelijk nu stekkerdozen van het merk Evoline die een einde maken aan dit ongemak.

Het zijn stekkerdozen die je tevoorschijn tovert uit het aanrechtblad wanneer je ze nodig hebt, maar ook weer wegwerkt wanneer jij voldoende stekkers hebt. Het voordeel van dit innovatieve systeem is dat het totaal geen afbreuk doet aan de look van jouw keuken, maar wel de functionaliteit van extra stekkerruimte biedt.

De oplossing voor kabels in de keuken

Beken kleur

Het mooie is dat de stekkerdozen er in allerlei soorten, maten, kleuren en materialen zijn. Er zit dus altijd een optie tussen die aansluit op zowel jouw behoefte als stijl. Ook is er een ruime keuze uit hoeveelheden stekkers die je kwijt kunt in een stekkerdoos.

Of de installatie lastig is? Het ligt een beetje aan de handigheid van de klusser. Maar voor een middelmatige doe-het-zelver is het een prima te ondernemen klus. Let er wel op dat de installatie goed gaat, want het is fijn wanneer de stekkerdoos naadloos aansluit en daarmee hygiënisch en droog blijft.

Kortom, van smartphones tot extra blenders; Vanaf nu is alles weer welkom in de keuken. Met een Evoline stekkerdoos heb jij een nieuwe gast in de keuken waar je geen spijt van krijgt!

Scherpe deals!