Klikken, scrollen, swipen; 5 tips bij mediaopvoeding van je kind(eren)

0
Mediaopvoeding

Al van jongs af aan komen kinderen in aanraking met de media. Een filmpje kijken op de tv of laptop. Een spelletjes spelen op de smartphone of tablet. Een verhaal luisteren of meezingen met de liedjes via één van de digitale middelen. Al van jongs af aan is het mediagebruik al een dagelijkse bezigheid. Ze swipen, klikken en scrollen zo van het ene naar het andere filmpje. Media is leuk en bovendien ook erg leerzaam. Maar voor je het weet kijken ze naar dingen waarvan je vindt dat ze die beter niet kunnen zien. Daarom is het belangrijk dat kinderen veilig met media om kunnen gaan. Als ouder kun jij je kind helpen bij de juiste mediaopvoeding.

Om kinderen goed te kunnen begeleiden is de MediaDiamant ontwikkeld. Deze is gebaseerd op de kennis van experts en wetenschappers. De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips voor alles ouders. De MediaDiamant is opgebouwd uit 5 kanten.

Plezier – geniet van de mogelijkheden

Even een leuke film kijken als rustmoment na een drukke dag op school of op de opvang. Contact maken met opa en oma die ver weg wonen, zodat je elkaar toch even kunt zien of spreken. Creatief bezig zijn met leuke apps of met de camerafunctie van je smartphone. Een educatieve app om nog eens extra met rekenen of spelling te oefenen. De media heeft zoveel moois te bieden! Maak er gebruik van en geniet ervan!

Veilig – voorkom risico’s

Aan media zijn ook risico’s verbonden. Niet alles is nog even geschikt voor je kind. Kinderen kunnen er bang van worden en nachtmerries van krijgen. Veiligheidsinstellingen en filters helpen voorkomen dat je kind ongeschikte dingen te zien krijgt.

Samen – begeleid je kind

Wat is er nu leuker dan samen met je kind een filmpje kijken op de bank, of om met een app cijfers en letters te oefenen en te zien dat het al zo goed lukt! Samen; het is niet alleen gezellig, maar het zorgt ook voor veiligheid. Jij ziet wat je kind doet, maar ook hoe hij/zij het ervaart. Je ziet als je kind het misschien wel té spannend vindt.

Inhoud – weet welke media geschikt zijn

Zoek zelf geschikte apps, filmpjes en andere media die bij het niveau en belevingswereld van je kind passen, betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en ook nog eens leuk zijn. Kom je er zelf niet uit? Vraag naar ervaringen van andere ouders of zoek op internet naar de meningen van experts. Als media aansluit bij de belevingswereld van jouw kind, dan heeft dat een positief effect op de ontwikkeling. En herhalen is de kracht van het leren! Van meerdere keren hetzelfde doen of zien, leren kinderen ontzettend veel.

Balans – momenten met en zonder

Het is ook belangrijk dat je kind met andere dingen bezig is, dan alleen met het scherm. Ook contact maken met anderen, buiten spelen, knutselen, bouwen, lezen en spelletjes doen is belangrijk. Spreek van tevoren een schermtijd af. Maak het eventueel zichtbaar door bijvoorbeeld een wekker te zetten zodat ze weten als de schermtijd is afgelopen.

Kijk voor meer informatie op https://www.mediawijsheid.nl/mediadiamant/

Veel veilige, leerzame en leuke mediamomenten gewenst! Samen met je kind(eren)!
Lees hier het artikel met leuke educatieve apps voor kinderen van groep 3.

De MKB tankpas; dit moet je weten!

0
Tankpas

Tom de Ridder, het kan niet anders of die naam zegt jou wel iets. Toch!? Ja die, van MKB-brandstof. Tot vervelends toe kwam hij elk kwartier wel een keer voorbij op de radio. Heeft die irritante reclame gewerkt? Bij jij overstag gegaan om van Tom de Ridder af te zijn? Hoe irritant die reclame ook is geweest, een tankpas kan namelijk veel voordelen opleveren voor jouw bedrijf. In dit artikel zetten we eens voor je op een rijtje wat de voordelen, maar ook de nadelen van een tankpas zijn.

Wat is een MKB-tankpas?

Een MKB-tankpas is bedoeld om ondernemers en hun eventuele werknemers in het Midden- en KleinBedrijf handig te laten tanken. De tankpas biedt veel voordelen ten opzichte van een gewone pinpas.

Wanneer je zakelijke kilometers maakt dan is het belangrijk dat je een sluitende administratie hebt. Maar de administratie is nu vaak net waar je geen zin in hebt als ondernemer. De MKB-tankpas neemt je een hoop administratieve rompslomp uit handen, én met de pas kun je zelfs kosten besparen.

Alle voordelen op een rijtje

Of je nu zzp-er bent, of een ondernemer met personeel in dienst, een tankpas biedt veel voordelen.

1. BTW terugvragen

Als ondernemer kun je BTW terugvragen bij de Belastingdienst. Omdat bij contant afgerekende tankbeurten je gegevens niet gecontroleerd kunnen worden, kun je daarover ook je BTW niet terugvragen. Dit komt omdat er in het verleden diverse malen fraude is gepleegd met tankbonnetjes. Je moet kunnen aantonen dat de betaling van de brandstof door je bedrijf is gedaan. En met de deze pas kun je dat wel. De Belastingdienst kan je gegevens controleren als je met deze pas betaalt.

2. Bonnetjes

Je vergeet je bonnetje mee te nemen, je raakt het kwijt, of je vergeet het bonnetje af te geven bij de administratie. Dat is verleden tijd met de MKB-tankpas. Je hoeft je bonnen niet meer mee te nemen en te bewaren. Eens in de maand ontvang je een verzamelfactuur waar al je tankbeurten op staan, inclusief BTW-specificatie.

3. Administratie

En daarmee vereenvoudig je ook je administratie. Hoeveel tijd en geld kost het niet om tientallen tankbonnetjes te verwerken? Met de tankpas hoeft dat nog maar één keer per maand, en dan hoef je niet tientallen bonnetjes in te laten boeken, maar het bedrag van deze ene factuur. En daarmee voorkom je ook weer ingeslopen foutjes.

4. Extra diensten

Veel tankpassen bieden extra diensten aan om met de tankpas te betalen. Denk aan de kosten die je maakt voor de autowasstraat, motorolie, ruitenwisservloeistof of aan parkeren. Ook parkeren levert de ondernemer vaak kleine, losse bonnetjes op die snel kwijtraken. Deze kosten worden ook verzameld op één factuur en dat scheelt je weer enorm veel administratieve kosten en tijd.

5. Meerdere tankpassen voor al je werknemers

Heb je medewerkers in dienst, dan is de MKB-tankpas ook heel praktisch. Ook je werknemers hoeven geen bonnen meer te bewaren en in te leveren als ze gebruik maken van de tankpas. Ze hoeven de brandstof niet meer voor te schieten en jij als ondernemer hoeft geen declaraties meer uit te betalen. Je kunt vaak meerdere passen aanvragen zodat je elke werknemer een pas kunt geven.

De nadelen

Veel voordelen dus. Maar er zijn ook enkele nadelen van een tankpas. Je kunt kiezen voor merk gebonden tankpassen en universele tankpassen. Het nadeel van een merk gebonden tankpas is dat je alleen bij dat betreffende merk kunt tanken. Dat kan betekenen dat je er voor om moet rijden of dat je bij een duurdere tankstation moet tanken. Met universele tankpassen kun je bijna overal tanken en daarbij ook de goedkope tankstations kiezen voor nog meer voordeel.

Een andere nadeel is dat je een maandelijks bedrag voor je tankpas moet betalen en dat sommige aanbieders een borg vragen. Maar deze kosten wegen vaak niet op tegen de fiscale voordelen en de administratieve tijd en kosten die je bespaart.

Heb jij al een MKB-tankpas? En wat zijn jouw ervaringen hiermee?

Ps. Misschien ook handig voor jou als ondernemer: in dit artikel vind je handige apps om je kilometerregistratie bij te houden.

 

 

 

De 6 leukste apparaten voor op het aanrecht

0
Keukenapparaten

Een waterkoker, een koffiezetapparaat, broodrooster of een keukenmachine zijn apparaten die je in veel keukens wel kunt vinden. Toch zijn er nog veel meer keukenapparaten die leuk zijn voor op het aanrecht. Niet omdat ze nu zo per sé nodig zijn, maar gewoon omdat deze keukenapparaten leuk en grappig zijn. In dit artikel noem ik 6 van deze leuke, handige of grappige keukenapparaten. En nog leuker; deze keukenapparaten zijn goedkoop, voor een paar tientjes heb je vaak al zo’n leuk apparaatje in huis.

Cereal  Dispenser

Wat eet jij als ontbijt? Veel mensen beginnen de dag met een schaal yoghurt met cruesli of andere ontbijtgranen. Doe jij dat ook, dan is een Cereal Dispenser een unieke en handige keukenapparaat die zeker niet zal misstaan op je aanrecht. Er zijn er verkrijgbaar met één dispenser, maar er zijn ook dubbele verkrijgbaar zodat je in de ene dispenser je ontbijtgranen kunt stoppen en in de andere bijvoorbeeld nootjes. Of ga je toch voor de snoepjes? En met 2x draaien aan de knop heb je altijd de juiste hoeveelheid in je schaaltje!

Pindakaasmachine

‘Zo jongen, smaakt ‘t?’ ‘Hmm-hmm!’ ‘Boterham met pindakaas zeker?’ ‘Ja, ze zeggen dat je er sterk van wordt, van pindakaas. ‘Dan wil je vast wel boer worden he?’ ‘Én schaatser.’ ‘Eet dan maar lekker door mien jong.’
Wie is er niet groot mee geworden; pindakaas! Met een pindakaasmachine maak je de beste pindakaas helemaal zelf. Je maalt noten naar keuze en het enige wat je nog moet toevoegen is olie voor een gezonde pindakaas zonder toegevoegde kunstmatige ingrediënten. Of wees creatief en voeg extra ingrediënten toe aan jouw favoriete pindakaasrecept! De pindakaasmachine is onmisbaar in de keuken van elke pindakaasliefhebber.

Mini Rolling Ice Cream

Overgewaaid uit Indonesië en nu dé hit van 2017 en 2018; de mini-rolling ice cream. De Rolling Ice Gril is een aluminium plaat die je eerst in de vriezer laat afkoelen. Daarna kun je op deze plaat zelf roomijs maken. Met een spatel schraap je het ijs van de plaat en vorm je prachtige rolletjes. Versier de rolletjes naar eigen creatie en zo zet je een schitterend nagerecht op tafel voor je gasten!

Chocoladefontein

Ben jij ook zo’n chocoladeliefhebber? Met een chocoladefontein heb je een verrassende toevoeging tijdens een bbq-feestje, als toetje na een diner met familie of vrienden of tijdens een kinderfeestje. Zet schaaltjes klaar met vers fruit, lange vingers, mars mallows, cake, soesje en andere lekkernijen en laat al je gasten dippen in de chocolade. Een chocoladefontein smelt chocolade en pompt deze vervolgens omhoog en stroomt over een aantal lagen weer naar beneden. Een verwarmingselement houdt de chocolade op een constante temperatuur, daardoor zal de chocolade niet hard worden of juist verbranden.

Suikerspinmachine

Geen kermis in de stad en toch een suikerspin? Dat kan met een suikerspinmaker. Je maakt thuis in een handomdraai de lekkerste suikerspinnen helemaal zelf met deze handige keukenapparaat. Ook ideaal voor een kinderfeestje waar je elk kind blij kunt maken met een heerlijke suikerspin. Je kunt normale witte suiker gebruiken, maar je kunt ook gekleurde suiker gebruiken voor mooie gekleurde suikerspinnen in heerlijke smaken!

Popcornmachine

Creëer je eigen thuisbioscoop. Zoek een leuke familiefilm. Doe een handjevol maiskorrels in de popcornmaker en schakel de machine aan. In een paar minuten tijd heb je een heerlijke schaal vol met caloriearme popcorn! De machine maakt gebruik van hete lucht om de maiskorrels te verwarmen. Maak de popcorn nog lekkerder door er zout, suiker of een andere smaak aan toe te voegen. Pak er dan nog een glas cola bij en settel je voor de tv! En nu maar genieten van deze leuke film met cola en popcorn. Daar hoef je niet voor naar de bioscoop!

Wat is jouw favoriete apparaat voor in de keuken?

 

In 4 stappen van online naar offline

0
van online naar offline

Promotionele producten, maar ook persoonlijke items maken tegenwoordig steeds makkelijker de overgang van online, naar offline. Door de technologische ontwikkelingen kunnen promotionele zaken zoals huisstijl, logo, of zelfs een persoonlijke creatieve uiting binnen een handomdraai fysiek voor je neus staan. Door de ontwikkelingen in de printbedrijven zijn er steeds meer mogelijkheden. Hoe dat in zijn werk gaat? Dat lees je hier.

1. Het ontwerp

Tal van organisaties bieden je de mogelijkheid om gratis, of betaald, een eigen ontwerp in te sturen. Of dit nu gaat om een leuke print op een t-shirt voor een verjaardag, of de gehele huisstijl van je organisatie. Voor welke doeleinden je online ook om wilt zetten tot offline, een professionele aanpak is van groot belang. De ontwikkelingen in programma’s van bijvoorbeeld Adobe zorgen ervoor dat bestanden in hoge kwaliteit aangeleverd kunnen worden, en hierdoor in hoge kwaliteit afgeleverd kunnen worden. Schakel bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van de jaarverslagen of productpresentaties de hulp in van een professional en stuur het vervolgens door naar een goede printspecialist.

2. Het onderzoek

Ook het onderzoek is een belangrijke stap in het printen van je producten. Welk printbedrijf kan jouw creatie het beste omzetten tot een fysiek product? Gaat het om het bedrukken van logo’s op de bureauleggers voor de onderneming, jaarverslagen, brochures of magazines, of een enkele sleutelhanger als persoonlijk verjaardagscadeau? Het vinden van een goede online drukker met vele mogelijkheden is essentieel.

3. De mogelijkheden

De juiste online drukker heeft vele mogelijkheden voor het bedrukken van verschillende items. Van vlaggen met een persoonlijke boodschap tot product presentaties en brochures voor de onderneming. Een goede drukker draait zijn hand niet om voor een unieke klus, en biedt je dus direct vele mogelijkheden tot het bedrukken van tal van varianten, op verschillende producten.

4. De aanlevering

Heb je de juiste drukker gevonden? Dan is het tijd om bestanden van hoge kwaliteit aan te leveren. De technische ontwikkelingen binnen de drukkerijen zorgen ervoor dat bestanden van redelijke kwaliteit, veelal omgezet kunnen worden tot printbare kwaliteit. In de meeste gevallen hoef je hier niet eens de deur voor uit. Een online drukker ontvangt jouw bestanden, en zorgt er vervolgens voor dat deze in hoge kwaliteit geprint worden op de gekozen items en materialen. Wanneer de opdracht compleet is, krijg je de items gewoon thuis, of op locatie toegestuurd. De aanlevering van deze producten is snel – binnen een paar dagen heb je de bedrukte materialen en/of items al binnen. Je kunt dus gewoon door met de dagelijkse gang van zaken, zonder hiervoor op pad te hoeven gaan.

 

Leerzame apps voor groep 3

0
groep 3

De kleuterperiode is voorbij. Je zoon of dochter gaat naar groep 3. Het lijkt misschien of het dan écht gaat beginnen, maar dat is natuurlijk niet zo. Ook in de kleuterklassen zijn kinderen al bezig geweest met letters, woordenschat en rekenen. Groep 3 is natuurlijk wel het jaar dat kinderen écht leren lezen. Let maar eens op; met Kerst kunnen de kinderen al best wel goed lezen! Het gaat echt heel hard als ze eenmaal door hebben hoe het werkt. Vaak zijn kinderen zó enthousiast dat ze thuis nog verder willen oefenen. In dit artikel zet ik een paar leerzame apps op een rijtje die geschikt zijn voor groep 3.

Letters leren Lezen – Juf Jannie (iOSAndroid) € 3,99

Deze leerzame app is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 4 jaar die interesse tonen in letters. Met deze leerrijke app leren kinderen op een speelse manier de letters. Met 7 verschillende oefeningen leren de kinderen alle letters onder de knie te krijgen. De letters worden fonetisch uitgesproken. Kinderen leren de letters, welke klanken bij de letters horen, luisteren naar de klanken, articuleren, hoofdletters versus kleine letters, letters lezen en begin letters van woorden herkennen.

Dit is niet de enige educatieve app van Juf Jannie, er zijn ook educatieve apps waarmee je kunt leren lezen, leren rekenen, en nog vele andere spelletjes. Neem eens een kijkje op haar website.

Rekenkoning Junior (iOSAndroid) Gratis versie en betaalde versie € 2,89

Dit rekenspel speelt zich af in de Middeleeuwen. Door rekensommen en puzzels op te lossen klim je hoger op de ladder. Verzamel sterren en win medailles. Deze leerzame app is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Op een leuke en speelse manier maken de kinderen kennis met rekenen. De gratis versie biedt alleen optellen en aftrekken, bij de betaalde versie va € 2,89 kun je ook delen, vermenigvuldigen, meten, vergelijken, puzzelen en breuksommen maken.

Mingoville Leer klokkijken (iOSAndroid)

Met deze educatieve app leert je kind klokkijken. Met verhalen, uitleg, leuke animaties en geweldige geluidseffecten leert je kind al spelenderwijs klokkijken. En heb je alle niveaus afgerond? Dan verdien je natuurlijk een diploma die je met iedereen kunt delen!

Squla (iOSAndroid) Abonnement afsluiten

Voor Squla heb je een abonnement nodig om te kunnen inloggen op je mobiel, tablet, ipad of computer. Squla is de nummer 1 educatieve platform voor thuis. Verdien munten/XP punten en bovendien ontvang je wekelijks een persoonlijk rapport per e-mail. Squla is er voor kinderen van groep 1 t/m 8 en heeft opdrachten in alle schoolvakken.

Leerkasteel (iOSAndroid) Gratis versie en betaalde versie € 2,09

Leerkasteel is een educatieve app van Meester Dennis voor kinderen van 6 tot 8 jaar oud. Met de leerzame app kunnen kinderen leren lezen, reken, ze oefenen met spelling en hun woorden. Kinderen kunnen met de app op hun eigen niveau werken, dit is zelf in te stellen. Daarnaast is ook per spel het niveau in te stellen, bijvoorbeeld of de kinderen de hele uren of ook de halve uren moeten oefenen met klokkijken. Er is een niet volledige gratis versie beschikbaar. De volledige versie kost € 2,09. Voor kleuters is er de leerzame app kleutereiland.

Splitsen (iOSAndroid)

Als kinderen goed leren splitsen dan kunnen ze later sneller hoofdrekenen. Splitsen is een soort som die in groep 3 en 4 vaak aangeboden wordt in de rekenmethode. Het kan dus geen kwaad om het thuis eens extra te oefenen met de educatieve app. Via het menu kun je instellen wat je kind/leerling moet oefenen, splitsen met getallen tot 10, tot 15, tot 20, tot 30 en tot 50.

Bekijk ook eens de andere educatieve apps van Meester Dennis, (iOSAndroid)

Kinderen leren Engelse woorden lezen en schrijven (iOSAndroid)

Bij dit woordspel leren kinderen woordjes spellen, woordjes lezen, maar ook wordt de Engelse woordenschat van de kinderen vergroot. De maximale woordlengte kan worden ingesteld op 4 tot 12 letters. De kortere woorden zijn al geschikt voor kinderen van groep 3 en 4. Er is een gratis versie beschikbaar, deze bevat reclame. De betaalde versie is verder precies hetzelfde als de gratis versie, alleen heeft deze geen reclame.

Er zijn ook soortgelijke educatieve apps beschikbaar, maar dan voor de talen Duits, Nederlands, Spaans en Hongaars. (iOSAndroid).

Met welke educatieve apps geschikt voor groep 3 heb jij goede ervaringen?

 

Vertalen met handige vertaal-apps

0
Vertalen

Je bent op vakantie naar een exotisch oord. Je geniet van zon, zee en strand. Dan wil je een lekker hapje of drankje bestellen, maar enig nadeel is de taal. De taal van het (ei)land ben je niet machtig en de menukaart lezen lukt ook niet. Dan ben je blij dat je je smartphone bij je hebt en alle teksten met een app kunt vertalen. In de artikel zetten we 5 beste vertaal apps waarmee je teksten kunt vertalen op een rijtje.

Google Translate (iOSAndroid)

Verreweg de bekendste gratis vertaal app is Google Translate. Met Google Translate kun je een tekst in meer dan 100 talen vertalen. Je kopieert de tekst en je hebt gelijk de vertaling. Voor 59 talen is de app ook offline te gebruiken. Zo kun je ook je hapje en drankje bestellen wanneer er even geen internetverbinding is.
Voor 37 talen is het mogelijk om een foto te maken van bijvoorbeeld een verkeersbord, en de vertaling komt gelijk beeld. Zo weet je direct of je nu ergens wel of juist niet mag parkeren.

Ook is er een functie waarmee je via de app met andere mensen kunt praten. De zinnen die je inspreekt worden direct vertaald naar je gesprekspartner en vice versa. Deze functie is mogelijk met 32 talen. De app herkent ook handschrift zodat je een zin niet hoeft in te typen, maar je deze ook kunt schrijven.
Het handige van deze app is ook dat je direct kunt schakelen tussen de verschillende talen. De app is zeer hand en gebruiksvriendelijk.

Microsoft Translate (iOSAndroid)

Met de app Microsoft Translate kun je teksten in meer dan 60 talen vertalen. Wil je een gesprek voeren met iemand dan kun je twee apparaten aan elkaar koppelen en kun je real-time een gesprek voeren die je kunt verstaan en begrijpen. De vertaal app kun je offline gebruiken, maar daarvoor moet je wel eerst de talen downloaden die je nodig hebt.

Voice Translator (Android)

De taal is met deze sprekende vertaal app niet langer een barrière meer. Wil je een gesprek voeren en spreek je beiden een andere taal dan is deze app de oplossing om elkaar te verstaan en te begrijpen. Je spreekt iets in en de app vertaalt wat jij gezegd hebt in de taal van de gesprekspartner en andersom. Alle gemaakte gesprekken kunnen opgenomen en opgeslagen worden zodat je het later nog eens terug kunt luisteren.

iTranslate (iOSAndroid)

iTranslate is een veelgebruikte vertaal- en woordenboekapp. Teksten op websites kunnen op een eenvoudige manier vertaald worden en je kunt ook inspreken om de tekst te vertalen. Er zijn meer dan 90 talen beschikbaar. Deze vertaal app is offline te gebruiken zodat je waar je maar bent kunt vertalen, ook al heb je geen beschikking over internet. De gesproken vertalingen kun je laten horen door een mannelijke of door een vrouwelijke stem. Op een zeer eenvoudige manier kun je wisselen tussen de verschillende talen. Bij deze app is het niet mogelijk om een foto te maken van een tekst.

Language Translator (Android)

Vertaal woorden met de app Language Translator. Deze app is niet alleen een vertaala pp, ook kun je direct een betekenis van het woord lezen en dient het als woordenboek. Language Translator is eenvoudig in gebruik en heeft een gebruiksvriendelijke interface. Vertalingen kun je laten luisteren en dat kan behoorlijk handig zijn in bijvoorbeeld China of Japan.

Welke vertaal-app vind jij handig in gebruik?

De 8 leukste dobbelspellen

0
Dobbelspel

Eerder deze week kwam er een artikel online waarbij 8 tips werden gegeven voor leuke kaartspellen. Het voordeel van kaartspelletjes zijn dat ze meestal in een klein doosje zitten en dus ideaal zijn om mee te nemen op vakantie. Ook een dobbelspel is leuk om te spelen en vaak ook makkelijk mee te nemen op reis vanwege het kleine doosje. Zo kun je flink wat verschillende spelletjes meenemen. In dit artikel geven we 8 tips van leuke dobbelspellen.

Qwixx – White Goblin Games

Qwixx is een dobbelspel waarbij je niet op je beurt hoeft te wachten. Degene die aan de beurt is, gooit de dobbelstenen, maar iedereen kan de worp benutten. Hoe meer getallen je na de worp aan kunt kruisen, hoe meer punten je verdient. Qwixx is winnaar en genomineerd voor diverse spellenprijzen. Vanwege de eenvoudige spelregels is het binnen één minuut te leren. Het is een vlot, verrassend en verslavend dobbelspel. Je wilt direct nog een potje.

Regenwormen – 999 Games

Regenwormen is een dobbelspel voor 2-7 spelers vanaf ongeveer 8 jaar. De speler die aan de beurt is gooit de 8 dobbelstenen. De speler kiest daarna een symbool en legt van dat symbool alle dobbelstenen opzij. Daarna mag je óf nogmaals gooien, of een tegel pakken. Als je nogmaals gooit, mag je daarna weer alle dobbelstenen van een bepaald symbool opzij leggen. Maar dat mag niet hetzelfde symbool zijn als in je vorige worp. Dat maakt het spannend. Durf je het niet meer aan om verder te gooien, dat tel je de punten van de opzij gelegde dobbelstenen bij elkaar op en pak je de bijbehorende tegel. En hoe hoger de opgetelde som, hoe meer regenwormen je verdient. De speler met de meeste regenwormen wint het spel.

Catan het dobbelspel – 999 Games

Elke speler krijgt een velletje papier met daarop de straten, dorpen en steden, bekend van het bordspel. Als je aan de beurt bent mag je 3x gooien om de beste worp samen te stellen. Zo bouw je Catan worp na worp op. Elke straat, dorp of stad levert je punten op. Kun je een keer niks met je worp, dan krijg je strafpunten. Heb je een ridder in je bezit, dan heb je de mogelijkheid om een dobbelsteen naar een grondstof die je nog nodig hebt te draaien. Catan het dobbelspel is voor 1-4 personen vanaf 7 jaar. Het is een vlot spel wat je in een minuut of 20 weg speelt.

1000 bommen en granaten – 999 Games

Houd je van spellen waarbij je steeds moet kiezen tussen stoppen of doorgaan? Dan is dit nieuwe spel van 999 Games wat voor jou; 1000 bommen en granaten. Het is een eenvoudig spel voor de echte gokliefhebber. Degene die als eerst een bepaald aantal punten heeft, wint het spel. Maar houd wel rekening met de extra bonussen die je kunt verdienen, of de strafpunten die je kunt krijgen. Al met al een superspannend spel.

Yahtzee – MB

6 dobbelstenen, een scoreblok en een pen is alles wat je nodig hebt voor dit spel. Yahtzee is een echte klassieker en stamt al uit het jaar 1954. Je gooit de 6 dobbelstenen. Daarna mag je nog een tweede en een derde keer werpen en na elke worp een aantal dobbelstenen opzij leggen. Na 3 worpen moet je je combinatie onderbrengen bij één van de dertien categorieën op je scoreblok. Je mag elke categorie maar één keer invullen per spel. Als alle categorieën zijn ingevuld worden de punten opgeteld en degene met de meeste punten wint het spel. Het is ook mogelijk om dit leuke dobbelspel met 1 persoon te spelen.

Apenkolder – Tienminspellen.nl

Hoe klein wil je het hebben; 15 fiches, 1 dobbelsteen en de spelregels in één luciferdoosje. Apenkolder is een spel voor 2 spelers.
Tien jongensaapjes vinden in het bos vijf meisjesaapjes. Er zijn 5 blauwe jongens en 5 bruine jongens. Die spelen tegen elkaar. Er zijn macho’s, watjes en brulapen. Wie z’n jongens heeft als eerste alle vijf verkering? Die is de gelukkige winnaar!

Boonanza het dobbelspel – 999 Games

Boonanza het Dobbelspel is gebaseerd op het bekende kaartspel. Elke speler krijgt twee kaarten waarop verschillende orders staan. Deze moeten in volgorde afgewerkt worden. Dit doe je door te dobbelen. Heb je voldoende orders van de kaart vervuld, dan ontvang je dukaten en krijg je een nieuwe oogstkaart. En hoe meer orders je van de kaart vervult, hoe meer dukaten je verdient. Wie als eerste 13 dukaten heeft verdiend, die is de winnaar. Dit leuke familiespel is geschikt voor 2 – 5 personen.

Dobbelland – White Goblin Games

Dobbelland is een vlot dobbelspel voor de hele familie met eenvoudige spelregels. Je kunt het spel met 2-4 personen spelen. Je gooit in je beurt de dobbelstenen en kiest een kleur. Kruis zoveel velden aan als de kleur die je gekozen hebt. De andere spelers mogen ook direct meedoen in jouw beurt en een andere kleur aankruisen. Het lijkt makkelijk, maar dan komt tactiek om de hoek kijken; je moet precies uitkomen met de gegooide dobbelstenen. En bovendien leveren schatvelden weer bonuspunten op. Wie als eerste alle negen schatvelden of alle velden van een kleur heeft aangekruist, is de winnaar.

Welk dobbelspel vind jij het leukst?

 

Minder bekende features van de Samsung S9

1

nieuwe telefoon en overweeg je om een Samsung Galaxy S9 te kopen? Dan ben je vast benieuwd wat deze telefoon allemaal kan. Je weet vast al dat deze smartphone de AR-functie heeft, maar er zijn ook een hoop features die relatief onbekend zijn. Wij hebben 6 minder bekende features van de Samsung S9 op een rijtje gezet!

#1. Verplaats het snelkoppelingen-menu

Elke Samsung Galaxy telefoon heeft een handig menuutje of mapje waar je apps en contacten die je vaak gebruikt in kunt zetten. De Galaxy S9 brengt dit menu naar een volgend level. Bij deze telefoon kun je dit menuutje namelijk bewegen op een ‘drag and drop’ manier, wanneer je maar wilt.

#2. Verander de klok

De klok die weergeven wordt wanneer de telefoon niet gebruikt is kun je nu helemaal ‘customizen’. Hoe doe je dit? Ga naar instellingen > vergrendelscherm en verander onder andere de kleuren van de klok. Dit geldt overigens ook voor de klok die in de actieve modus weergeven wordt.

#3. Startscherm in landschapsmodus

Niets zo vervelend als wanneer je een film zit te kijken in landschapsmodus en je je telefoon een kwartslag moet draaien om het startscherm te zien. Bij de Galaxy S9 behoort dit irritatiepuntje tot de verleden tijd. Het startscherm is bij deze smartphone namelijk ook beschikbaar in landschapsmodus.

#4. Unieke selfiecamera

Deze functie wordt niet groots gepromoot, maar mag volgens ons best benoemd worden. De selfiecamera kan namelijk de achtergrond vervagen. Zo kun je een prachtig zelfportret maken en komt je gezicht pas echt mooi naar voren!

#5. Schermkwaliteit aanpassen

De Galaxy S9 is standaard ingesteld met een schermresolutie van 2,220×1,080 pixels (FHD+). De smartphone heeft echter een maximale resolutie van 2,960×1,440 pixels WQHD+. Via de instellingen van de telefoon kun je eenvoudig de resolutie wijzigen. Een hogere resolutie betekent (helaas) wel een kortere batterijduur, maar dan kun je wel films kijken in een geweldige kwaliteit. Hoe doe je dit? Ga naar Instellingen > Scherm > Schermresolutie.

#6. Meerdere Social Messenger apps

Heb jij bijvoorbeeld twee Skype-accounts die je beiden veelvoudig gebruikt? Dan is het natuurlijk irritant om steeds uit te moeten loggen. Daar heeft Samsung iets op gevonden. Je kunt nu namelijk de app dupliceren op je scherm, zodat je met meerdere accounts tegelijkertijd aangemeld bent. Hoe doe je dit? Ga naar Instellingen > Uitgebreide functies > Dual Messenger.

#7. Super slowmotion

Ook de videocamera van de Samsung S9 is erg uniek. Je kunt namelijk filmen in super slowmotion. Dit houdt in dat je ook de kleinste details in een video kunt vastleggen. Dit kan tot 960 frames per seconde. Helaas kan dit alleen voor een tijd van 0,2 seconde, maar er is recent een update geweest. Nu kun je ook met 480 frames per seconde filmen voor een tijd van 0,4 seconden.

Welke van bovenstaande functies wist jij nog niet? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Precisietechnologie bij Kinkelder: lasersnijden en buislasersnijden

0

Lasersnijden is een techniek die uitermate geschikt is voor producten die om een hoge vorm- en maatnauwkeurigheid vragen. Kinkelder Metal Solutions uit Zevenaar beschikt over de nieuwste lasersnijmachines die jouw buizen, profielen, kokers en plaatwerk met hoge snelheid en zeer grote precisie snijdt. Het eindproduct heeft geen nabewerking nodig.

Innovatieve, vrije vorm lasertechnieken

Maatwerk is het specialisme van Kinkelder. Met de precisie van een Zwitsers uurwerk gebruikt Kinkelder al 25 jaar lasertechniek voor enkelstuks tot kleine series. Producten of onderdelen uit plaatmaterialen zoals staal, aluminium en RVS worden haarscherp vervaardigd met de nieuwste lasertechnologie. De lasermachines bewerken platen met een maximale afmeting van 4000×2000 mm en een snijdikte tot 25 mm.
Met het volautomatische platenmagazijn kan Kinkelder plaats bieden aan 540 pallets. Grootschalige inkoop zorgt ervoor dat Kinkelder altijd scherp ingekocht plaatwerk standaard op voorraad heeft.

De ontwerpvrijheid en flexibiliteit van lasersnijden biedt ongekende mogelijkheden. Met tekenprogramma’s zet Kinkelder jouw papieren tekeningen, 2D of 3D files om naar een maakbaar product en een werkbaar bestand.

Buislasersnijden met perfecte prijs-kwaliteitsverhouding

De Adige LT8 Fiber buislasermachine levert absolute topkwaliteit. Deze buislaser snijdt vierkante kokers tot 200×200 mm en buizen tot een diameter van 240 mm tot op de millimeter nauwkeurig. De maximale doorvoerlengte voor kokers, buizen en profielen bedraagt 6500 mm. Snijdiktes van 4mm voor koper, 6 mm voor RVS en aluminium en maar liefst 12 mm voor staal vormen geen enkel probleem.
Tijdens het snijproces worden de buizen en profielen voorzien van elk gewenst gatenpatroon. Het eindproduct heeft geen nabewerkingen als ponsen of boren meer nodig.

Het productieproces gebeurt volledig geautomatiseerd. Jouw tekeningen en 2D of 3D files worden met het tekenprogramma vertaald naar een maakbaar product. Meten, aftekenen en mallen maken behoren hiermee tot de verleden tijd.
Met 15 jaar ervaring is Kinkelder Metal Solutions pionier in de buislasertechnologie. De vakmensen zorgen ervoor dat jij de producten zonder controle eenvoudig en snel in jouw productie kunt integreren.

Hoge productiesnelheid en korte levertijden

Met de nieuwste technieken, een ruime voorraad materialen en optimaal materiaalrendement biedt Kinkelder de hoogste kwaliteit producten met een korte doorlooptijd. Daarnaast levert lasersnijden ten opzichte van de conventionele technieken een interessante besparing op in tijd én geld. Het uitgesneden product kan in combinatie met andere bewerkingen, zoals kanten breken, worden geperfectioneerd.
Kinkelder Metal Solutions maakt werk van jouw opdracht. De productspecialisten houden van uitdagingen. Naast lasersnijden en buislasersnijden kunnen zij je alles vertellen over kanten, lassen, waterstraalsnijden, machinale bewerkingen en assemblage. Zij zetten jouw wensen en eisen om in een product met de hoogste precisie en kwaliteit.
Wil je meer weten over de bewerkingen van Kinkelder Metal Solutions? Neem dan direct contact op met een van de accountmanagers. Je vindt ze op de website: www.kinkeldermetal.nl.

De leukste kaartspellen – handig mee te nemen op reis

0
Kaartspellen

De vakantietijd is aangebroken. Vele auto’s worden volgeladen om de lange reis naar een vakantiebestemming te maken. Tijdens de vakantie is er tijd voor dingen waar je anders wellicht niet zoveel aan toe komt als je zou willen; lezen, puzzelen, een spelletje, handwerken. Omdat een auto snel is volgeladen moet je keuzes maken in wat je meeneemt. Daarom is het handig om kaartspellen mee te nemen. Het voordeel van kaartspellen is dat ze vaak in een klein doosje zitten en dus makkelijk mee te nemen zijn op reis. In dit artikel noemen we een aantal tips als het gaat om echte aanraders wat betreft kaartspellen.

Klus Geklaard – 999 Games
Klus Geklaard is een spel voor één speler. Voor als je reisgeno(o)t(en) even geen zin hebben in een spelletje. In zeven rondes probeer je alle kaarten in het spel te sorteren. Maak daarbij handig gebruik van de acties. Lukt het je om de puzzel op tijd op te lossen en de klus te klaren? Je kunt het spel op verschillende niveaus spelen.
Gubs – White Goblin Games
In dit leuke kaartspel voor 2 tot 6 personen probeer je de machtigste GUB-kolonie te bouwen. Dus maak gebruik van de wijsheid van de Grote Gub en probeer je kaarten te beschermen met de paddenrijders. Maak gebruik van heel veel verschillende functies van de kaarten om de overwinning te behalen. Maar pas op; door één kaart kan het spel volledig anders lopen.
Speed – White Goblin Games
Speed – Het snelste kaartspel ter wereld voor 2 personen. Probeer als eerste je handkaarten uit te spelen op de 2 stapels in het midden van de tafel. Met de eenvoudige regels is het spel snel te leren en is het geschikt voor alle leeftijden. In wel 2 hele minuten kan het spel gespeeld worden en kun je gelijk revanche nemen. En nog een keer, en nog een keer, en … Speed is een snel, vlot en verslavend kaartspel voor even tussendoor.
Seasons – 999 Games
Seasons is een uitdagend en tactisch kaartspel voor 2 personen. Je geeft 2 van je handkaarten aan je medespeler. Je medespeler voegt nu 1 kaart toe aan de stapel met overwinningspunten van een seizoen en 1 kaart voegt hij toe aan zijn eigen speelveld. Als alle kaarten zijn gespeeld, scoort de speler met de hoogste waarde van één seizoen in zijn speelveld alle overwinningspunten van het betreffende seizoen. De speler met de meeste punten wint het spel.
Hoogspanning Het kaartspel – 999 Games
Ben jij fan van het bordspel Hoogspanning? Het kaartspel Hoogspanning is gebaseerd op dit bordspel. Bied op de beste elektriciteitscentrales en koop genoeg brandstof. Aan het eind van een ronde produceer je elektriciteit en ontvang je daar inkomen voor, waarvoor je in de volgende ronde weer nieuwe centrales en brandstof kunt kopen. Wie aan het eind van het spel de meeste elektriciteit levert, wint het spel. Dit leuke kaartspel is geschikt voor 2-6 spelers vanaf 12 jaar.
Koehandel – Ravensburger
Eenmaal, andermaal …. Verkocht! Word jij de gelukkig eigenaar van een kudde schapen of een span paarden? Scoor zoveel mogelijk punten door zoveel mogelijk kwartetten van dieren te verzamelen. De kaarten kunnen bemachtigd worden door aankoop op de veiling of door slim te handelen met je medespelers! Wie gaat er met de meeste punten vandoor? Koehandel is een leuk en vlot spel voor 3 tot 5 personen.
Moddervarkens – White Goblin Games
Laat je varkens spelen in de modder om ze lekker vies te maken. Maar opgelet, je medespelers zullen er alles aan doen om het varkentje te wassen. Bouw een dak tegen de regen, timmer een deur en laat geen boer binnenkomen. Heb je uiteindelijk alleen maar moddervarkens op tafel liggen, dan win jij het spel. Moddervarkens is een snel, leuk en interactief kaartspel met eenvoudige regels. Dit leuke en mooi vormgegeven kaartspel is geschikt voor 2-4 personen vanaf 7 jaar.
Scotland Yard Kaartspel– Ravensburger
Dit kaartspel voor 3-5 personen is afgeleid van het bekende bordspel. Wie is Mister-X? De detectives moeten Mister-X vangen voordat de Mister-X kaart is doorgegeven. Scotland Yard is een spannend kaartspel voor eindeloos veel speelplezier!

Welk van deze spellen lijkt jij het leukst? En heb je nog andere tips voor kaartspellen?