Luchtkwaliteit in huis meten: zo doe je dat

0
Luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit is de aanwezigheid van voldoende verse lucht. De luchtkwaliteit binnenshuis moet goed zijn om je lekker te voelen, maar ook om gezondheidsproblemen te voorkomen. Industrie, verkeer en veehouderijen hebben een nadelige invloed om de luchtkwaliteit. Koolmonoxide, stikstofmonoxide, zwaveldioxide en fijnstof zorgen voor luchtvervuiling en een slechte luchtkwaliteit. Fijnstof is de verzamelnaam voor de meest vervuilende deeltjes in de lucht. Deze kunnen tot diep in je longen doordringen en dat heeft weer vervelende gevolgen voor je gezondheid. Over het algemeen ontstaat fijnstof door verbranding. Niet alleen benzine, maar ook koken en het branden van een kaarsje veroorzaakt fijnstof.

Gezondheidsproblemen

Als je er binnenshuis een slechte luchtkwaliteit is, dan kun je last krijgen van diverse gezondheidsklachten. Denk daarbij aan:

 • Vermoeidheid
 • Hoofdpijn
 • Keelpijn
 • Benauwdheid
 • Droge ogen
 • Droge mond
 • Verstopte neus
 • Droge huid
 • Rode ogen
 • Traanogen
 • Concentratieproblemen

Deze gevolgen van een slechte luchtkwaliteit kunnen voorkomen worden. Door het zuiveren van de lucht in je huis, kantoor, school of andere gebouwen, voorkom je deze gezondheidsklachten. Deze klachten kun je ook krijgen als er niet voldoende ventilatie is in een ruimte. Dit kun je meten met een CO2-meter.

Zelf de luchtkwaliteit in huis meten

Luchtkwaliteit kun je zelf meten, maar voordat je daarvoor apparatuur aanschaft is het verstandig om eerst te bepalen wat je precies wilt meten. Welke stof wil je meten? Waarom wil je die stof meten? En hoeveel geld wil je eraan uitgeven? Er zijn diverse apparaten op de markt beschikbaar voor bijvoorbeeld ozon, een deel van de fijnstof of koolstofdioxide. Het is niet mogelijk om zelf alle stoffen te meten.

Waar je het beste kunt meten is afhankelijk van wat je wilt meten. Concentraties kunnen variëren en dit is afhankelijk van;

 • De locatie
 • Het tijdstip
 • De meteorologische omstandigheden
 • De afstand tot de bron
 • De hoeveelheid uitstoot van de bron.

De sensoren kun je het beste hangen op een open plek, dus niet te dicht bij muren of de grond.

Wat wel belangrijk is, is dat je metingen doet met een gelijke interval. Bijvoorbeeld wekelijks of dagelijks. Na één meting kun je nog niks zeggen, daarom is het ook belangrijk dat je meerdere weken achter elkaar meet. Hoe lang je meet is afhankelijk van het doel van je metingen. Als je wilt weten wanneer de concentratie het hoogste is op een dag, dan zul je een aantal weken lang meerdere keren op een dag meten. Wil je de concentratie gedurende een jaar weten, dan moet je meerdere jaren meten om een betrouwbaar beeld te krijgen.

Voorkomen is beter dan genezen

Je kunt zelf al stappen zetten om de luchtkwaliteit te verbeteren in huis.

 • Elke dag je ramen tegenover elkaar openzetten zorgt voor een snelle verluchting. Het is goed om er een gewoonte van te maken om dit elke dag eventjes te doen.
 • Goed onderhoud van bepaalde apparaten is goed voor een optimaal functioneren. Vervang de filters in je afzuigkap, stof alle ventilatoren af en laat je verwarmingsketel een in de 1 à 2 jaar nakijken. Maak deze apparaten ook goed schoon.
 • Chemische stoffen zitten in een aantal schoonmaakmiddelen. Kies voor alternatieven. Ook in luchtverfrissers kunnen chemicaliën zitten. Roken is ook niet goed voor de luchtkwaliteit.
 • Een te hoge luchtvochtigheid zorgt voor bacteriën en schimmels in je huis. Heb je gedoucht, droog de douche (of bad) daarna met een droge doek. Zorg voor een goede ventilatie in je badkamer.

Internet door heel je huis met een degelijke wifi versterker!

0
wifi

Geen wegvallende wifiverbindingen meer! Het is vaak een grote ergernis: door de grote afstand van de router naar je mobiel (of ander apparaat) en andere mogelijke stoorfactoren werkt wifi niet overal optimaal. Dit kan je oplossen door gebruik te maken van een wifi versterker.

Wat doet de versterker?

Een wifi versterker is een klein stukje hardware dat jou verlost van problemen met wegvallende verbindingen. Dit apparaat pakt het signaal op dat vanaf de router is verstuurd en stuurt dit signaal op zijn beurt weer naar de ontvanger toe. Op deze manier kan je ook over grote afstanden gebruikmaken van een draadloze oplossing in het huis. Zo hoef je niet apart kabels te leggen om op bijvoorbeeld zolder toch goed internet te hebben. Het enige echte nadeel van een wifi versterker is dat de bandbreedte halveert, dit komt doordat het apparaat niet tegelijk kan sturen en ontvangen. Wanneer snelheid belangrijk is, zorg dan voor een duurder alternatief zoals een Access point of een multiroom wifi waarbij met meerdere satellietstations gewerkt wordt.

Mogelijkheden

Een wifi versterker is een goedkope oplossing om je wifiverbinding te verbeteren. Je sluit het apparaat makkelijk aan, vaak ben je al door de WPS knoppen van wifi versterker en router in te drukken al klaar. De installatie wordt voor je gedaan door de apparaten zelf. Niet elke router heeft echter de mogelijkheid om dit te doen, controleer dus vooraf of jouw router WPS ondersteunt. Alsnog is de wifi versterker makkelijk binnen enkele minuten naar wens in te stellen. Naast het verbeteren van het draadloos internet in je huis kan je een wifi repeater ook gebruiken om er een ethernetkabel op aan te sluiten. Dat is erg handig als je bijvoorbeeld een mediaplayer hebt waarop geen wifiverbinding zit en je geen kabels wilt trekken door het huis. Niet elke wifi repeater heeft overigens zo’n optie, kijk dus voor aankoop wat de aansluitmogelijkheden zijn.

Lees ook: Wifi in de auto

Via stroom het netwerk verbeteren

Naast het gebruik van een wifi versterker kan je ervoor kiezen om via het stroomnetwerk je internetsignalen te sturen. Je plugt een powerline adapter in op het stopcontact dat de data stuurt en een adapter die de data ontvangt op een ander stopcontact. Omdat de kwaliteit en snelheid van het internet afhankelijk is van het stroomnetwerk, kan het zijn dat de verbinding minder optimaal is. Daarbij is het altijd aanbevolen om de powerline adapters in dezelfde stroomgroep te plaatsen. De powerline adapter die de data ontvangt, kan op zijn beurt weer de data via wifi zenden. Daarnaast kan je een ethernetkabel hierop aansluiten om vervolgens bijvoorbeeld een router of access point te plaatsen. Zo heb je een handige alternatieve wifi versterker om het netwerk thuis te verbeteren.

De beste optie?

Het is een goed idee om van te voren te bepalen wat de probleemgebieden thuis zijn om zo de juiste wifi extender te vinden. Wanneer je puur je wifi verbinding wilt gebruiken om mails te lezen en websites te openen op een apparaat, dan zal een wifi versterker of een powerline adapter voldoen aan jouw wensen. Wil je zwaardere zaken uitvoeren zoals video’s streamen, dan is het aanbevolen om toch altijd voor de optie van de volledige bandbreedte te gaan. Een wifi versterker zal dan niet meer voldoen, het beste kan je dan investeren in een uitgebreide wifi extender zoals een multiroom wifi opzet. Deze kosten wellicht vele malen meer dan een wifi versterker, maar daar krijg je wel het beste van het beste voor terug in je huis. Zonder het gebruik van allerlei kabels.

Educatieve apps van Juf Jannie

0
Juf Jannie

Wat vinden kinderen het leuk om een spelletje op de telefoon te spelen. Dat is natuurlijk prima, maar dan is het wel prettig als kinderen er ook wat van opsteken. Er zijn tal van educatieve apps, maar welke apps zijn nu het meest geschikt?

Juf Jannie

‘Juf Jannie’ en haar man zijn beiden onderwijzers in hart en nieren. Toen hun zoontje interesse begon te tonen voor de smartphone, wilden ze hem graag educatieve apps aanbieden. Maar ze liepen tegen het probleem aan dat het Nederlandstalige aanbod zeer beperkt was. Dat is de reden waarom ze besloten om zelf educatieve spelletjes te gaan maken voor hun zoontjes. Ze zien dat zij er enorm veel plezier aan beleven en daarom willen ze de apps delen met andere kinderen.

De apps zijn geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Je kunt ze vinden in de App-store en sommige daarvan ook in de Google Playstore.

Letters Leren en leren lezen

Voor kinderen uit groep 3 zijn er een aantal leuke apps beschikbaar waarmee ze kunnen oefenen met leren lezen. Met Leren lezen voor groep 3 (AppstoreAndroid) oefenen de kinderen met woorden spellen, woorden lezen en zelfs zinnen lezen.

Beheerst een kind nog niet alles letters, dan is de app Letters flitsen voor kinderen (AppstoreAndroid) zeer geschikt. De educatieve app bevat diverse oefeningen zoals het flitsen van de letters, welke letter hoor je nu en welk letter zie je nu? Met deze app kunnen de letters op een leuke en speelse manier geautomatiseerd worden.

Een derde app die zeer geschikt is voor kinderen uit groep 3 is Letters leren lezen (AppstoreAndroid). Met deze app maken kinderen kennis met de letters, ze leren de beginletters van woorden herkennen, en leren het verschil tussen kleine letters en hoofdletters. En er zijn nog meer oefeningen die helpen om te oefenen met de letters.

Voor kinderen die al aardig kunnen lezen is er de app De Leestrein (Appstore). Met deze app gaan kinderen niet alleen woorden lezen, maar ook al verhaaltjes lezen en begrijpend lezen.

Natuurlijk zijn deze apps niet alleen voor kinderen uit groep 3. Ook kinderen uit groep 1/2 die eraan toe zijn kunnen veel plezier met deze educatieve apps beleven. En voor kinderen uit groep 4 die lezen nog wat moeilijk vinden, kunnen de apps ook leerzaam zijn en bijdragen aan het automatiseren van letters en woorden lezen.

Rekenen en tellen

Juf Jannie heeft niet alleen apps ontwikkeld om te oefenen met letters en lezen. Ook zijn er apps beschikbaar waarmee kinderen kunnen rekenen en de cijfers kunnen leren. Met de app Rekenen automatiseren (AppstoreAndroid) oefenen kinderen erbij- en erafsommen tot 10, maar ook tot 20.

De app Tellen en Rekenen (Appstore ) heeft nog meer verschillende oefeningen. Daarmee oefenen kinderen ook met patronen herkennen in een reeks, en ook optellen met een ontbrekend getal.

Maar om te kunnen rekenen is het belangrijk kan kinderen ook goed kunnen tellen. Voor kinderen die nog leren tellen is er de educatieve app cijfers leren en tellen (AppstoreAndroid) en oefenen daarmee de getallen 1 t/m 20.

Er zijn nog meer educatieve apps

Letters, cijfers, vormen, kleuren, Engels, seizoenen, woordenschat over de zee of de kinderboerderij, puzzelen; Juf Jannie beschikt over nog veel meer educatieve apps voor peuters, kleuters en kinderen uit groep 3/4. Zo is er voor elk kind tot ongeveer 7 jaar wel een app beschikbaar die past bij de leeftijd en bij de interesses. Of gebruik het om nog eens wat extra in te oefenen en te automatiseren. Bekijk hier alle apps die ontwikkeld zijn door Juf Jannie.

De apps zijn niet gratis, de prijzen per app zijn verschillend, maar gemiddeld betaal je ongeveer € 4,00 per app.

De koelkast van de toekomst: slimme koelkast

0
Slimme koelkast

Tegenwoordig kunnen veel apparaten verbonden worden met het internet. Alles in huis wordt slimmer, zo is de trend van tegenwoordig dat ook onze koelkasten slimmer gaan worden. Maar wat zijn nu precies slimme koelkasten? Wat kun je er allemaal mee? En wat zijn de voordelen van zo’n slimme koelkast?

Voorraadbeheer

Een smart koelkast maak het leven weer net even dat stukje makkelijker. Het is fijn als iets met je meedenkt. Een van de dingen die je met een slimme koelkast kun doen is het beheren van je voorraad. De binnenkant van de smart koelkast is voorzien van een camera, je hoeft dus niet de koelkast te openen om te zien wat daar in ligt. Met deze camera kunnen er foto’s gemaakt worden van de inhoud en die kunnen via een app naar je telefoon worden verstuurd.

Voordeel? Als je in de supermarkt loopt en je weet bijvoorbeeld niet uit je hoofd hoeveel melk er nog ligt, dan kijk je even via je smartphone in je smart koelkast en je weet of je wel of geen melk mee hoeft te nemen.

Voorraad aanvullen

De allernieuwste smart koelkast beschikt over een functie die voor jou de boodschappen bestelt bij de supermarkt, zodat jij niet meer naar de supermarkt hoeft. Deze koelkast is alleen nog niet beschikbaar in Nederland, dus nog eventjes geduld.

Voordeel? Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen.

Voorkomt het bederven van voedsel

In een slimme koelkast zit een vershoudgedeelte. Als je je groente en fruit daarin bewaart, dan blijft het tot 2 keer langer goed. Er zijn vershoudzones met een instelbare luchtvochtigheid, maar ook is er een lade met een extra lage temperatuur tussen de 0 en 3 graden celsius. En daarmee is deze lade ook zeer geschikt voor vlees en vis.

Een slimme koelkast houd je ook op de hoogte van de houdbaarheidsdatum van de producten in je koelkast. Je krijgt een melding als de houdbaarheidsdatum in zicht komt, maar ook als deze verlopen is. Zo voorkom je dat je melk zuur wordt en dat een vergeten stuk kaas onder je koelkast ligt te beschimmelen.

Voordeel? Je voorkomt voedselverspilling

Superkoel

Ben je vergeten om een fles witte wijn en de flesjes bier koud te zetten? Zet de functie superkoel aan en je wijn en bier is in no-time weer superkoel. Deze functie is ook handig als je tijdens warme dagen je boodschappen uit de supermarkt gehaald hebt. Op deze manier kunnen de producten snel weer op temperatuur worden gebracht.

Voordeel? In no-time superkoel drinken. Supercool toch?!

Recepten op de slimme koelkast

Op een slimme koelkast kun je ook recepten bekijken. Het is zelfs mogelijk dat een koelkast jou inspiratie geeft voor een maaltijd met de ingrediënten die nog in je koelkast liggen. Bovendien wordt ook aangegeven of je nog producten nodig hebt die je nog even in de supermarkt moet gaan halen.

Dubbele deur

Het is ook erg belangrijk dat een koelkast milieuvriendelijk is. De meeste Amerikaanse koelkasten zijn dat niet omdat er veel kou verloren gaat als de grote deur wordt geopend. Een slimme koelkast bestaat daarom vaak uit meerdere deuren. Met de minibar in je koelkastdeur hoef je alleen maar een klein vakje te openen als je iets kleins nodig hebt. Er zijn ook koelkasten met een dubbele deur. Zo heeft LG een glazen deur in de koelkast geplaatst. Klop je 2x op de deur dan gaat er een lichtje branden en dan kun je in een gedeelte van de koelkast kijken. Zo weet je direct hoeveel melk je nog hebt staan in de koelkast zonder dat je de deur hoeft te openen.

Voordeel? Energiebesparend

No frost

De diepvries ontdooien … Dat is vaak niet het leukste klusje in huis. Met een no frost koelkast/vriezen hoef je nooit meer met een föhn in de weer en met een handdoek al dat water opdweilen die vanuit de vriezer zo op je vloer sijpelt.

Voordeel? Nooit meer je diepvries ontdooien.

Welke functies vind jij het belangrijkst?

Het is helaas nog niet zo dat al deze functies op elke slimme koelkast beschikbaar zijn. Ben je toe aan een nieuwe koelkast en je denkt er over om een slimme variant te kopen, zet dan eerst op een rijtje wat voor jou de belangrijkste functies zijn en zoek daar een slimme koelkast op uit.

 

 

De juiste ventilator voor alle onverwachte situaties

0
ventilator

Het Nederlandse weer doet ons zo nu en dan verbazen door zijn grilligheid. Zo klagen we over een natte herfst, een winter zonder sneeuw en een koude lente. De zomer kan ons ook al doen verrassen met een verzengende hitte. Daar zit je dan in je huis te zweten als een otter. Een ventilator kopen was toch niet zo’n slecht idee.

Hoe werkt het?

Ventilatoren zorgen voor een luchtstroom die jou op een warme dag wat verkoeling kunnen geven. Deze luchtstroom wordt gecreëerd door de rotatie van de bladen. Door de vorm van deze bladen trekken ze met hun snelheid als het ware lucht naar zich toe en blazen deze vervolgens naar voren. Dankzij de snelheid die de lucht meekrijgt, voelt de luchtverplaatsing verkoelend. De ideale uitvinding dus, wel moet je nog bepalen waar je de ventilator plaatst. Dat kan op veel manieren met allerlei uitvoeringen, van een raamventilator tot een ringventilator

De tafelventilator

Er zijn veel verschillende soorten ventilatoren op de markt. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een tafelventilator. Dit is ideaal voor op je werkplek, aangezien deze ventilator bij uitstek geschikt is om op een bureau of tafel te plaatsen. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de ventilator op de grond neer te zetten. Op deze manier is er wel luchtverplaatsing in de kamer, maar krijg je de lucht niet direct in je gezicht geblazen. Dit soort ventilatoren neigen niet, maar de hoek waarmee de ventilator op de standaard staat is vaak wel handmatig aan te passen, waardoor je de richting van de luchtstroom kan bepalen.

De staande ventilator

Misschien staat je bureau al behoorlijk vol en past er niets meer bij. Een staande ventilator is dan de redder in nood. Bovendien zijn deze modellen vaak krachtiger dan het tafelmodel, waardoor ze meer geschikt zijn voor grotere ruimtes. Een staande versie is in hoogte verstelbaar en oscilleert over het algemeen automatisch. Dit is echter een stand die je uit kunt zetten als je dat prefereert.

De vloerventilator

Wil je meer power? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een vloerventilator. Dit zijn de sterkste uitvoeringen en ze zijn dankzij deze kwaliteit zeer geschikt voor grotere ruimtes. Een nadeel van de vloerventilator is dat hij door zijn kracht meer geluid produceert. Dit kan storend werken wanneer je je in een stille omgeving bevindt. Hoewel ze normaal gesproken op de vloer worden geplaatst, bestaan er ook modellen die aan de muur kunnen worden bevestigd.

De plafondventilator

De plafondventilator is het ideale apparaat voor verkoeling. De luchtverplaatsing die deze ventilator produceert is in een groot oppervlak van de ruimte te voelen. Bovendien zijn ze vaak redelijk stil. Over het algemeen worden ze aangezet met behulp van een schakelaar aan de muur. Sommigen hebben ook verlichting, waardoor je niet apart een ventilator en een lamp aan het plafond hoeft te hangen. Deze ventilatoren zijn niet alleen functioneel, maar ook nog stijlvol.

De raamventilator

Deze modellen worden in je ramen geplaatst. Op deze manier is je huis altijd geventileerd en krijg je daadwerkelijk frisse buitenlucht binnen. Dankzij deze techniek kan je ramen gesloten houden ’s nachts, iets dat bijdraagt aan de veiligheid.

Een ventilator kopen: op welke eigenschappen let je?

Waar moet je nog meer rekening mee houden wanneer je een ventilator aanschaft? Bekijk welk vermogen jouw potentiële aankoop heeft. Een model met een hoog wattage blaast harder dan een met een laag wattage. Tafelmodellen hebben vaak minder blaaskracht dan een staand model en de vloermodellen zijn het sterkt, maar ook in de types onderling zit verschil. Overigens kunnen ventilatoren met een hoog wattage ook op een lagere stand voor verkoeling zorgen door ze op een lagere stand te zetten. Goede modellen hebben meerdere snelheden die je kan instellen, waardoor je altijd een gewenste luchtstroom krijgt. Bij een lagere snelheid wordt er minder van het beschikbaar vermogen gebruikt. Wanneer het model een hoog vermogen heeft, produceert deze op een hoge stand vaak ook meer geluid. Wanneer je de snelheid verlaagt, zal het geluidsoverlast ook minder zijn. Let ook op hoe groot de waaier is. Een grotere waaier verplaatst meer lucht.

De blaasrichting

Sommige mensen vinden het heerlijk, die koude luchtstroom op hun rug. Deze constante tocht kan echter voor pijnlijke spieren zorgen. Veel ventilatoren hebben dan ook een functie die ervoor zorgt dat de lucht telkens in een andere richting verplaatst wordt. Dit kan op twee manieren bewerkstelligd worden. Oscilleren is een functie die de luchtstroom van links naar rechts laat draaien. Deze stand is op vrijwel alle modellen aanwezig, maar kan ook uitgeschakeld worden. Neigen is een functie die de luchtstroom naar boven en naar beneden laat draaien. Neigen is een wat zeldzamere functie en vind je vooral terug bij de wat luxere modellen.

De stille ventilator

Wanneer heb je te maken met een stille ventilator? Een hoog geluidsniveau van een dergelijk apparaat kan namelijk behoorlijk storend werken, vooral wanneer je in slaap probeert te komen. Een model kan als stil kan worden bezien wanneer deze minder dan 50 decibel produceert. Een model met drie decibel geluid extra zorgt al voor twee keer zoveel geluid. Dyson heeft een nieuw ontwerp op de markt gebracht dat we als een écht stille ventilator kunnen zien. Het lage geluidsniveau is te danken aan de afwezigheid van bladen. De lucht wordt door een holle ring heen gestuwd. Dit is mogelijk dankzij een interne motor. Dankzij het vliegtuigprofiel van dit model wordt er een lage luchtdruk gecreëerd in het midden van de ring. Door het verschil van luchtdruk wordt lucht aangezogen en ontstaat er een constante luchtstroom.

Instagram account verwijderen of deactiveren; zo doe je dat!

0
Instagram

Twitter, Instagram, Facebook, Youtube, je kunt er maar druk mee zijn. Vaak is het gewoon niet haalbaar om actief te zijn op al deze social media accounts. Je wilt een keuze maken welk account het meest bij je past en waar je echt actief op wilt zijn. Hoe je een Facebook account kunt deactiveren, weer opnieuw kunt activeren en hoe je je account kunt verwijderen, kun je hier lezen. In dit artikel lees je hoe je je Instagram account kunt verwijderen of kunt (de)activeren.

Instagram deactiveren

Je kunt je Instagram account deactiveren. Al je foto’s, commentaren en likes zijn nu verborgen voor anderen. Je content wordt niet verwijderd en zal weer zichtbaar worden zodra jij weer inlogt op je Instagram account.

 1. Ga naar je Instagram en log in.
 2. Klik op het poppetje rechts bovenin
 3. Klik op profiel bewerken
 4. Ga naar account tijdelijk uitschakelen
 5. Selecteer een optie bij waarom schakel je je account uit?
 6. Voer je wachtwoord in
 7. Klik op account tijdelijk uitschakelen

Instagram opnieuw activeren

Na het tijdelijk uitschakelen kun je op elk moment je account weer opnieuw activeren. Dat gaat heel makkelijk. Je hoeft alleen maar in te loggen en je bent weer volledig zichtbaar. Heb je de app van je smartphone verwijdert dan zul je deze wel eerst moment installeren voor gebruik.

Instagram verwijderen

Je kunt er ook voor kiezen om je account definitief te verwijderen. Maar let op: zodra je account verwijderd is, zijn ook al je foto’s, video’s, volgers, reacties en likes permanent verwijderd. Definitief betekent ook echt definitief. Als je later weer Instagram wilt gaan gebruiken, dan kun je geen nieuwe account meer aanmaken onder dezelfde naam, en ook je oude account kan niet meer geactiveerd worden.

Om je account te verwijderen klik je op deze link. Geef vervolgens de reden op waarom je je account wilt verwijderen. Klik daarna op mijn account definitief verwijderen.

Een kopie aanvragen

Voordat je je account definitief verwijdert, is het verstandig om eerst een kopie aan te vragen van wat je gedeeld hebt op Instagram. Vaak deel je toch dierbare herinneringen op je profiel, deze kun je allemaal opvragen via deze link. Binnen 48 uur krijgt je dan per e-mail een bestand met je foto’s, profielgegevens, opmerkingen, etc.

Heb jij al eens overwogen om Instagram te deactiveren of te verwijderen? Wat was de reden daarvoor?

De perfecte profielfoto op social media

0
Profielfoto

Met name LinkedIn is het grootste en belangrijkste netwerk voor professionals. Het belangrijkste onderdeel van je LinkedIn pagina is je profielfoto. Het is namelijk de eerste indruk die je geeft aan je (toekomstige) klanten, werknemers, werkgevers en collega’s. Een goede profielfoto is daarom heel belangrijk. En afhankelijk van jouw situatie kan het ook belangrijk zijn om de perfecte profielfoto op je Facebook of Instagram te hebben. Maar waar voldoet een goede profielfoto aan? In dit artikel geven we je 7 tips waar een perfecte profielfoto aan moet voldoen.

Een paar feitjes

Als eerste een paar feiten over een profielfoto. Een profielfoto is vaak vierkant en klein. Doordat het klein is, zijn details niet goed zichtbaar. Daarnaast is het zo dat een profielfoto als eerste wordt gezien als mensen op jouw account komen. Het moet een goede, onuitwisbare eerste indruk geven. Een goede profielfoto lokt mensen naar jouw pagina.

Tip 1: Gebruik een profielfoto van jezelf

Ze zijn zo leuk, de foto’s van je kinderen of je hond of kat. Of je bent zo trots op je zelfontworpen logo van je bedrijf dat je die aan iedereen zou willen laten zien. Gebruik altijd een foto van jezelf. De mensen die jou zoeken willen jou zien en niet je baby, huisdier of logo!

Tip 2: Duidelijke foto

Omdat een profielfoto erg klein is, is het niet handig om een foto te plaatsen waar je van top tot teen op staat. Gebruik een foto waar alleen je hoofd op staat. Een vakantiefoto van jou in bikini op het strand, foto’s met een diepe decolleté of een foto waar je een pet of zonnebril draagt, is niet verstandig om te plaatsen. Gebruik ook geen foto’s waar er duidelijk iemand van afgeknipt is. Een profielfoto is vaak vierkant, let er op dan er geen stukje van je hoofd wordt afgesneden bij het plaatsen van de profielfoto.

Tip 3: Een recente foto

Heeft jouw haar een andere kleur gekregen, of draag je sinds kort een bril. Heb je je snor afgeschoren, of ben je naar de kapper geweest en is je haar een stuk korter. Zorg altijd voor een actuele profielfoto. Verander je profielfoto als er iets aan jou veranderd is. En naarmate je ouder wordt, verander jijzelf ook. Eens in het jaar je foto updaten is belangrijk voor het up-to-date houden van jouw pagina.

Tip 4: De achtergrond

Kies voor een neutrale achtergrond. Zorg voor voldoende contrast tussen je gezicht en de achtergrond. En omdat de foto maar klein is, is niet elk detail zichtbaar en leidt een drukke achtergrond alleen maar af. Zorg ook voor een goede match tussen de achtergrond en de kleding die je draagt.

Tip 5: Laat je ogen stralen

Met een foto waar je chagrijnig op staat maak je geen goede indruk. Kijk blij. Niet overdreven vrolijk, maar blij. Je mag best lachen, laat je ogen stralen. Een lach zorgt ervoor dat je warmte uitstraalt. Denk ook aan je mondhoeken, laat ze niet hangen, maar benadruk ze. Overdrijf het ook weer niet.

Tip 6: Laat een foto maken

De beste foto’s laat je maken door een professionele portretfotograaf. Zij hebben de beste apparatuur, voor de beste foto’s. Het is even een investering, maar deze investering ga je terug verdienen. Een professionele portretfotograaf weet ook precies waar hij op moet letten bij het maken van foto’s.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een goede amateur-fotograaf. Die heeft ook vaak een goede camera en kijk op het maken van goede foto’s.

Plaats liever geen foto’s die gemaakt zijn met je mobiele telefoon en zeker geen selfies.

Tip 7: Kies de juiste kleding

Trek de juiste kleding aan die past bij de branche waarin je werkt. Is het in jouw branche wenselijk om in pak of mantelpakje te werken, trek dan een pak of mantelpakje aan. Werk je met kinderen, trek dan iets aan met meer kleur.

Wacht niet langer en zorg voor de perfecte profielfoto. De eerste indruk maak je immers maar één keer!

 

Stuur inbrekers direct weg met een mistgenerator

0
Mistgenerator

Het is iets wat je nooit wilt meemaken, een inbraak bij je thuis of in je bedrijf. Vooral je eigen huis is een plek waar jij je veilig wilt voelen. Als er bij je ingebroken is, dan mis je dat gevoel van veiligheid, van thuiskomen. Iemand die niks in je huis te zoeken heeft is bij je in huis gekomen op het moment dat jij lag te slapen of toen jij op vakantie was. Ze hebben aan spullen gezeten die van jou zijn, hebben van je huis een zooi gemaakt en hebben jouw kostbare spullen meegenomen.
Het enige wat je wilt is dit nooit (meer) meemaken. Met een mistgenerator in je huis of bedrijf laat je inbrekers schrikken en binnen enkele seconden weer vertrekken.

Hoe werkt een mistgenerator?

Een mistgenerator is een beveiligingssysteem tegen inbrekers en biedt jou het gevoel van veiligheid.
Er zijn 2 manieren om de mistgenerator te activeren. Je kunt de generator koppelen aan je alarmsysteem. Zodra het alarm afgaat, zal de mistgenerator de ruimte compleet volgooien met mist. Je kunt de generator ook handmatig activeren via een app of knop. Zodra de generator geactiveerd wordt, zal de ruimte binnen enkele seconden gevuld worden met mist. De inbrekers hebben nog maar een maximale zicht van slecht 30 centimeter. Door de mist kan de inbreker zijn werk niet meer uitvoeren en binnen enkele seconden vertrekken.

Voordelen van een mistgenerator

 • Het is een effectief middel tegen inbraken en ramkraken.
 • Het werkt binnen enkele seconden.
 • Een mistgenerator ontneemt het zicht van de inbrekers, ze raken gedesoriënteerd en kunnen niet meer je goederen of producten vinden.
 • De mist is niet schadelijk voor de gezondheid en het beschadigt je inventaris niet.
 • Met een mistgenerator in combinatie met een alarmsysteem hoef je geen andere acties meer te ondernemen om je huis of bedrijfspand te beveiligen tegen inbraak. Denk bijvoorbeeld aan rolluiken, gelaagd glas, enz. Dit scheelt enorm veel kosten.
 • De generator kan direct worden geplaatst en bij verhuizing worden meeverhuisd.
 • De mistgenerator kan vrijwel in elke ruimte worden geïnstalleerd op de plek die jij wilt.

Wat je nog meer moet weten over de mistgenerator

De mist kan tot zo’n 1 uur blijven hangen in de ruimte. Zodra je de ruimte ventileert is de mist binnen 20 minuten verdwenen. Dan zie je werkelijk niets meer van de mist die in de ruimte is geweest.
Als de stroom uitvalt dan zorgt een ingebouwde accu ervoor dat het systeem nog zo’n 3 uur lang van stroom voorzien wordt.
Een mistgenerator kan in de meeste gevallen worden bijgevuld, of er kan eenvoudig een cilinder worden vervangen. Het is eenmalig een flinke aanschafprijs, maar als je daarmee één inbraak tegenhoudt, heb je de kosten er al uit. Al hoop je natuurlijk dat je inbrekers sowieso buiten de deur houdt. De aanschafprijs ligt tussen de € 800,- en € 2500,-, dit is afhankelijk de grootte van de ruimte waarin de mistgenerator komt te hangen en de uitstootcapaciteit die daarbij past. En natuurlijk is de prijs ook afhankelijk van de kwaliteit van de generator.

Heb jij al een mistgenerator is je huis of bedrijf?

 

Batterij van jouw Samsung snel leeg? Deze 6 tips helpen direct!

0
Batterij

Gaat de batterij van jouw Samsung ook zo snel leeg? Hoe vervelend is het als je onderweg bent en je komt erachter dat de batterij van je Samsung weer eens leeg is. En precies wanneer je je smartphone net nodig hebt om het thuisfront te laten weten dat je gigantisch in de file staat, of als je de weg niet meer weet en je wilt Google Maps raadplegen. De batterij van je Samsung loopt steeds sneller leeg en je komt de dag niet meer door of je moet je telefoon wel een keer opladen. In dit artikel geven wij je 6 tips waarmee je de batterijduur van je smartphone verlengt.

Tip 1: Dim de helderheid van je scherm

Waar eerder de mobiele telefoon steeds kleiner werden, worden ze juist nu weer steeds groter. Hoe groter de touchschreen hoe meer energie hij nodig heeft. De helderheid van je scherm verlagen helpt tegen het snel leeg lopen van je batterij. Kies een helderheid waarbij je nog steeds alles goed kunt zien.

Staat de automatische helderheid ingeschakeld? Schakel deze dan uit.

Tip 2: Schakel locatie uit

Wat ook heel veel stroom verbruikt is de functie locatiediensten en GPS. Met deze functie wordt een locatie toegediend als je een foto hebt gemaakt of als je automatisch een locatie wilt selecteren op Facebook of Instagram. Handig, maar om je batterij te besparen is het beter om deze functie uit te schakelen.

Schakel ook alle andere functies uit die je niet gebruikt, zoals Wifi, bluetooth. Als je de vliegtuigmodus activeert dan verbruikt de telefoon ook minder energie.

Tip 3: Schakel automatisch synchroniseren uit

Diverse apps halen constant nieuwe berichten of e-mails binnen. Een aantal andere apps sturen je om de haverklap pushberichten. Elke paar minuten synchroniseren kost ongelofelijk veel energie. Ook het sturen van pushnotificaties kost energie.
Je kunt ervoor kiezen de automatische synchronisatie uit te schakelen en handmatig je e-mail binnen te halen. Of stel de automatische synchronisatie in op 2 uur. Schakel pushnotificaties uit.

Tip 4: Batterijgebruik per app

Je kunt zien welke apps ervoor zorgen dat je batterij zo snel leeg loopt. Bij instellingen/batterij kun je nauwkeurig zien welke apps open staan en het meest verbruiken. Je kunt dan controleren of er niet een app tussen staat die je nauwelijks gebruikt en toch veel energie verbruikt. Verwijder deze apps en je zult zien dat je batterij weer langer meegaat.

Tip 5: Batterij opladen voordat die leeg is

Je kunt je batterij beter opladen is deze half leeg is. Dat is beter voor de batterij dan helemaal leeg laten lopen. Laat je telefoon eens in de drie maanden helemaal leeglopen om het vervolgens weer op te laden.

Tip 6: Bescherm je telefoon tegen hitte en kou

Een telefoon kan niet zo goed tegen extreme weersomstandigheden. Niet zo goed tegen de warmte, maar ook niet goed tegen erge kou. Vooral extreme hitte is desastreus voor je telefoon. Leg je telefoon bijvoorbeeld niet op tafel in de volle zon als je even een terrasje pikt. Bescherm je telefoon tegen hitte en tegen de kou.

Hoe is het met de batterij van jouw Samsung? Is deze ook zo snel leeg of valt het wel mee?

Programmeren met kleuters – 3 boekentips

0
Programmeren

Als kinderen leren programmeren leren ze vaardigheden die belangrijk zijn bij elk beroep. De vaardigheden die ze oefenen zijn:

 • Creatief en logisch denken
 • Ruimtelijk inzicht
 • Probleemoplossend vermogen
 • Structureren
 • Samenwerken

Jonge kinderen kun je de basisprincipes van het programmeren al aanleren. Er zijn diverse boeken verkrijgbaar die kinderen stap-voor-stap uitleggen hoe je een spel maakt met bijvoorbeeld Python of Scratch. Ook zijn er boeken die geschikt zijn voor kleuters. Niet dat kleuters al leren programmeren, maar ze kunnen al wel de basisprincipes van het programmeren oefenen. Met de app ScratchJr leren kinderen wel de basis van het programmeren. In dit artikel noem ik drie boeken die geschikt zijn voor kinderen vanaf een jaar of 5. Met deze boeken kunnen ouders en leerkrachten met hun kind(eren) aan de slag en kunnen ze de basisprincipes van het programmeren leren.

Hello Ruby – Het avontuurlijke sprookje over programmeren

Het boek Hello Ruby is voor alle kinderen vanaf 5 jaar. Ruby is een meisje met een enorme fantasie. Ze denkt over alles na en haar favoriete woord is dan ook ‘Waarom?’ Als haar vader op een dag op reis gaat voor zijn werk, laat hij een ansichtkaart na met een opdracht. Ruby moet op zoek gaan naar 5 edelstenen. Verder worden er geen instructie gegeven en Ruby weet niet waar ze moet beginnen. Dan bedenkt ze dat een groot probleem eigenlijk alleen maar kleine probleempjes bij elkaar zijn. Ze maakt een plan en dat geeft haar een stukje rust. Dan gaat ze op pad en ontmoet Ruby vele nieuwe vrienden die haar elk een stapje verder brengen in de oplossing van het grote probleem. Maar of het lukt om alle 5 de edelstenen te vinden?

Dit sprookje leert kinderen alles over de principes van het programmeren; grote problemen opdelen in kleine problemen, patronen herkennen, stap-voor-stap plannen maken en buiten de kaders denken. Maar dan begint het echte werk. Na het verhaal staan nog 22 activiteiten beschreven waarmee kinderen deze principes kunnen oefenen.

In dit boek leer je dus niet programmeren, maar leer je de basisprincipes die nodig zijn om te programmeren.

Het officiële ScratchJr boek

ScratchJr is een app die je gratis kunt installeren op je tablet. ScratchJr is een programmeerprogramma voor kinderen vanaf 5 jaar en is de voorloper van Scratch, een app dat geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar. Met dit programma leren kinderen spelenderwijs programmeren, en dit boek helpt kinderen daarmee op weg. Dit boek is niet bedoeld voor de kinderen zelf, maar voor ouders, leerkrachten en iedereen die kinderen wil helpen met het leren programmeren, creatief denken en systematisch redeneren.

In het eerste hoofdstuk ga je samen je kind(eren) een dansfeest maken en laat je de kat en andere figuren dansen. Al spelenderwijs komen alle knoppen en mogelijkheden aan bod en leer je de app ScratchJr kennen. In het tweede hoofdstuk leer je hoe je de kat laat bewegen en ook op welke verschillende manieren de kat kan bewegen. Je leert dus de betekenis van de bewegingsblokken. In het derde hoofdstuk leren kinderen om een verhaal tot leven te brengen en het als een film voor hun ogen te laten afspelen. En in hoofdstuk 4 ontwerpen ze vier kleine spelletjes en daarna wordt alles wat ze geleerd hebben gebruikt om een groot spel te maken.

Mijn eerste codeerboek

Dit interactieve flapjesboek bevat leuke spelletjes die je stap voor stap duidelijk maken hoe een computerprogramma werkt. Basisbegrippen uit de informatica worden in een toegankelijke taal uitgelegd en de illustraties maakt het nog eens duidelijker voor kinderen. Puzzels, spelletjes en een labyrint leggen op een eenvoudige manier de principes van getallenreeksen en algoritmes uit. Kinderen leren met dit boek kritisch kijken, logisch redeneren, patronen ontdekken, problemen ontleden en oplossen.