Apple ontwikkelt gadget om verloren spullen terug te vinden

0

Apple is bezig om een gadget te ontwikkelen waarmee je heel makkelijk je verloren spullen terug kunt vinden. Ook is Apple van plan om de apps “Zoek Mijn iPhone” en “Zoek Mijn Vrienden” samen te gaan voegen tot één app. Waarom ze dat gaan doen en hoe de gadget gaat werken kun je lezen in dit artikel.

De gadgets om verloren spullen terug te vinden

Er zijn al een aantal merken die trackinggadgets op de markt hebben gebracht waarmee je heel simpel via een app op je telefoon je gevonden spullen terug kunt vinden. Uit betrouwbare bronnen zou zijn gekomen dat Apple werkt aan een eigen trackinggadget. Het zou gaan om een label met een chip erin. Dit labeltje zou je bijvoorbeeld in je portemonnee, je tas of je sleutels kunnen bevestigen.

Wanneer de afstand tot het label te groot wordt krijgt de gebruiker een berichtje op de smartphone zodat ze bijvoorbeeld hun tas of sleutels niet vergeten. Bepaalde plaatsen waar de gebruiker komt kunnen op een “negeer-lijst” worden geplaatst. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het huis van een vriend of vriendin op een negeer-lijst te zetten. Wanneer de gebruiker van het label dan zijn of haar autosleutels achter laat bij de vriend of vriendin, wordt er geen melding gestuurd.

Een groot zoeknetwerk

Het plan van Apple is, wanneer een gebruiker toch de sleutels of tas kwijt raakt, om alle Apple en iPhone gebruikers in te zetten als één groot zoeknetwerk. Het label zou dan contact moeten gaan zitten met elke voorbijkomende iPhone of iWatch, en zo op deze manier melden aan de eigenaar van de verloren spullen waar ze zich bevinden. De eigenaar krijgt automatisch bericht als de verloren spullen zijn gevonden. Het merk Tile heeft al langer van dit soort labels op de markt. Bij Tile werkt het eigenlijk hetzelfde als bij de labels die Apple wilt gaan maken. Wanneer een Tile gebruiker een voorwerp verliest waar zo’n label aan zit kan deze worden teruggevonden door andere passerende Tile gebruikers.

Het probleem van Tile is alleen dat er nog bijna geen gebruikers zijn. Apple heeft een veel grotere kans op succes omdat er enorm veel Apple producten in omloop zijn. Deze kunnen dan worden ingezet als wereldwijd netwerk.

Het bundelen van de apps

De trackinglabels van Apple zouden worden getoond in een nieuwe app. In deze app worden ook de al bestaande apps “Zoek mijn iPhone” en “Zoek mijn Vrienden” gebundeld. Met de app “Zoek mijn iPhone” kunnen gebruikers van een iPhone de laatste locatie van hun telefoon vinden. Naast dat dit met de iPhone kan, kan dit ook met de AirPods, de iMac en de iPad. De app “Zoek mijn Vrienden” doet eigenlijk precies hetzelfde maar gaat de app dan op zoek naar de GPS-locaties van vrienden die ook een iPhone gebruiken.

De apps worden dus samengevoegd tot één nieuwe app. Deze app zal zowel gebruikt kunnen worden voor iPhones en iPad’s maar ook voor de iMac. Apple wilt het al langer mogelijk maken om iOS-apps voor de Mac uit te brengen. De vernieuwde Tracking app zou ook de mogelijkheid krijgen om apparaten op te sporen die niet met een netwerk zijn verbonden

Het is nog even afwachten wanneer Apple met deze trackinglabels op de markt komt. Mogelijk word de trackinggadget gepresenteerd in september, tijdens de presentatie van de nieuwe iPhone’s.

Een gehoorbeschermer met radio, hoe werkt dat?

0

Wanneer je wel eens op een bouwplaats of in een fabriek bent geweest zul je vast wel weten dat het geluid op die plekken enorm hard kan zijn. Ook zul je dan wel de bekende gehoorbeschermers kennen. Slechthorendheid door langdurig te worden blootgesteld aan hoge geluidsniveaus is de meest voorkomende beroepsziekte. Het lawaai op bouwplaatsen en fabrieken komt tot ver boven de veilige grens. Door het gebruik van gehoorbeschermers kan de veiligheid en het werkcomfort gegarandeerd worden. Maar hoe werkt een gehoorbeschermer precies? En heb je ook meerdere soorten? Dit kun je lezen in dit artikel.

Waar is gehoorbescherming voor nodig?

Werkzaamheden in een lawaaierige omgeving kunnen leiden tot tijdelijke gehoorvermindering. Wanneer je dagelijks in de herrie staat kan dit zelfs leiden tot permanente gehoorbeschadiging. Je oren gaan suizen, je hoort heel slecht en er is een constante pieptoon. Dit leidt vaak tot een hoger ziekteverzuim en hogere zorgkosten. Ook neemt de kans op ongevallen toe. Wanneer er met grote machines wordt rondgereden kun je deze minder goed horen aankomen. Ook andere waarschuwingssignalen worden vaak niet gehoord.

Professionele gehoorbescherming is dus heel belangrijk voor een veilige en comfortabele werkplek.

Wanneer is gehoorbescherming aan te raden?

Om gehoorschade te voorkomen zal er eerst moeten worden gekeken naar stillere machines. Als dit niet werkt zal de schadelijke geluidsbron in een aparte ruimte moeten worden geplaatst. Is dit niet mogelijk of werkt het niet? Dan is de werkgever volgens de Arbowet verplicht om individuele maatregelen te nemen. Denk hier bijvoorbeeld aan de gehoorbeschermer.

Is gehoorbescherming verplicht?

Geluid van 80 decibel wordt gezien als veilige grens in de Arbowet. Het risico op gehoorschade begint vanaf een dagelijkse geluid van 80 decibel. Wanneer iemand in een omgeving werkt die hoger is dan 80 decibel is de werkgever verplicht om gehoorbescherming aan te schaffen. Elke 3 decibel erbij is een verdubbeling van het geluid. Het is bijvoorbeeld toegestaan om maximaal 4 uur zonder gehoorbeschermers te werken in een omgeving van 83 decibel.

gehoorbescherming

Soorten gehoorbescherming

Er zijn een aantal verschillende gehoorbeschermers. Denk hierbij aan oordoppen of gehoorkappen.

Gehoorkappen

Een gehoorkap is een soort koptelefoon en beschermt je oren volledig tegen omgevingsgeluiden. Een goede gehoorkap vermindert het geluid met ongeveer 30%.

Elektronische gehoorkappen

Er zijn ook elektronische gehoorkappen. Dit is bijvoorbeeld gehoorbescherming met radio. Ook zijn er zogenoemde “actieve gehoorkappen”, dit zijn gehoorkappen die ervoor zorgen dat het lawaai in de omgeving wordt verminderd maar zachte geluiden licht versterken. Zo kun je nog wel makkelijk mensen horen praten en word je dus niet volledig afgesloten van de geluiden om je heen. De 3M Peltor Tactical XP van Peltor Gehoorbescherming is hier een goed voorbeeld van.

Peltor heeft ook een aantal gehoorkappen met ingebouwde radio. Zo kun je muziek luisteren en ben je toch beschermd tegen schadelijk lawaai.

Communicatie gehoorkappen

Communicatie gehoorkappen maken het mogelijk om in een omgeving met veel lawaai toch goed te kunnen communiceren met de mensen om je heen. Ook hier heeft Peltor een aantal goede gehoorbeschermers voor. De 3M Peltor Litecom heeft bijvoorbeeld een ingebouwde communicatieradio waarmee je kunt ontvangen en verzenden. Zo kun je gesprekken voeren zonder gehoorbeschadiging op te lopen en kun je elkaar ook veel beter verstaan.

Zoals je hebt kunnen zien is het risico op gehoorbeschadiging niet onbelangrijk en zul je er toch echt rekening mee moeten houden. Buiten dat het gewoon belangrijk is om je gehoor te beschermen werkt het ook een stuk fijner en makkelijker en kun je zo ook makkelijker met mensen communiceren. Er zijn verschillende soorten gehoorbeschermers dus er is ook genoeg keuze. Het merk Peltor is een échte aanrader door hun gehoorbeschermers van hoge kwaliteit.

De lichtgewicht tablet van Samsung

0

De Samsung Galaxy Tab S5e is in aantocht. De Tab S5e is een flinterdun model van maar liefst 5,5 millimeter dik. Het scherm is 10,5 inch Full HD en maakt gebruik van een AMOLED-scherm. Verder heeft de tablet geen zichtbare knoppen. Bij aanschaf van de Tab S5e krijg je 4 maanden gratis Youtube Premium en kun je 4 maanden lang genieten van de beste premium content in hoogste kwaliteit op Youtube. Bij een goede beeldkwaliteit mag een goed geluid zeker niet ontbreken, daarom heeft de Tab S5e een goede geluidsinstallatie van het merk “Tuned by AKG”. De zogenaamde Quad speakers zijn verwerkt in elke hoek en produceren helder en krachtig geluid. Hij beschikt ook over software die de geluidshoeken aanpast naar hoe jij de tablet vasthoudt.

Ben jij al enthousiast?

Bixy & Dex

De Samsung Galaxy Tab S5e is de eerste tablet van Samsung met Bixby 2.0. Dit is een programma wat het makkelijk maakt om de tablet te verbinden met andere slimme apparaten van Samsung. Met Quick Command kun je bijvoorbeeld je TV en robotstofzuiger aanzetten door simpelweg een spraak commando uit te spreken. Wanneer je aan het werk bent is de Galaxy Tab S5e ook je beste vriend. Door middel van Dex en het los verkrijgbare toetsenbord kun je je Galaxy Tab omtoveren tot een PC. Met de Call & Message functie kun je heel makkelijk telefoontjes en berichtjes beantwoorden, ook al is je telefoon niet in de buurt.

Specificaties van de Galaxy Tab S5e

Natuurlijk heb ik in het begin al een aantal specificaties laten vallen. Dit was echter nog niet alles.

De Galaxy Tab S5e is de nieuwste lichtgewicht tablet van Samsung. De tablet zal in april 2019 te koop zijn en in Nederland zal hij te koop zijn voor 399,- euro. De Samsung tablet heeft een 10,5 inch AMOLED-scherm en weegt ongeveer 400 gram. Dit is lichter dan het voorgaande Tab S4 model en ook lichter dan de iPad Pro van 11 inch.

Aan de achterkant zit een camera van 13 megapixel, de selfie camera aan de voorkant is goed voor 8 megapixel. De Galaxy Tab S5e heeft een octa-core Snapdragon 670-processor. Verder heeft de S5e een accu capaciteit van 7040 mAh, dit is iets minder dan de Tab S4. De versies komen in 4- en 6 GB

werkgeheugen en een opslag capaciteit van 64 en 128 GB. Zoals we gewend zijn van Samsung komt de tablet met micro-SD-kaartslot en USB-C aansluiting.

Zo kun je gemakkelijk extra geheugen toevoegen. De kleuren waarin de Tab S5e in te verkrijgen zal zijn, zijn zwart, zilver en goud.

Het besturingssysteem

Natuurlijk maakt de Samsung tablet gebruik van Andoird. Dit besturingssysteem zal Android O gaan worden. Dit nieuwe besturingssysteem zal een aantal verbeteringen met zich mee brengen. Bij Android 7 was het al mogelijk om meerdere apps tegelijk te draaien. Op smartphones en tablets is het al mogelijk om een splitscreen met 2 apps af te spelen. Bij het ontvangen van notificaties heeft Google erg zijn best gedaan. Het is nu namelijk mogelijk om direct te reageren om de notificatie. Ook krijg je in Android O meer controle over je notificaties. Je kunt bijvoorbeeld instellen om notificaties te krijgen van binnenlands nieuws maar niet van buitenlands nieuws. Verder is de Tab S5e voorzien van “Google Play Protect”, dit is een virus scanner voor Android apps. Met deze nieuwe software gaat Google te strijd aan tegen malware en zal de betreffende app worden verwijderd of geblokkeerd worden.

De nieuwe Samsung Galaxy Tab S5e wordt een veelbelovende tablet. Met vele nieuwe opties en mooie specificaties zal het echt een aanwinst zijn voor Samsung. Ga jij de nieuwe tablet kopen? Laat dit even weten in de reacties hieronder.

Een lijmpistool bij elke hobbyklus

0
Lijmpistool

Of je nu een creatieve hobby hebt of dat je kleine klusjes in huis moet doen, je hebt altijd wel eens lijm nodig om voorwerpen aan elkaar te laten hechten. Er zijn voor veel toepassingen verschillende lijmsoorten te koop, waarbij de één beter is dan de andere. Deze lijmen zitten vaak in een tube of een flesje. Maar om meer controle te hebben op de lijm die je op het oppervlakte smeert, kun je een lijmpistool gebruiken. Deze heeft ook het uiterlijk van een pistool en is meestal van kunststof. Hierin zit een lijmpatroon die wordt verhit en vloeibaar wordt. Vervolgens kun je heel nauwkeurig de juiste hoeveelheid lijm op je werkstuk doseren. Het gereedschap ligt goed en stabiel in de hand, dus dit werkt veel beter dan wanneer je lijm uit een tube moet knijpen.

Het vermogen van een lijmpistool

De werking is heel simpel. Wil je een lijmpistool kopen, dan zul je moeten kiezen welk vermogen het moet hebben. Er zijn namelijk uitvoeringen op de markt die vooral hobbymatig gebruikt worden, maar ook zijn er lijmpistolen voor het grotere en zwaardere lijmwerk. Het spreekt voor zich dat deze laatste een veel groter vermogen hebben dan eentje dat nodig is om hobbypapier te lijmen. Gebruik je inderdaad eentje voor je hobby, dan heb je voldoende aan een lijmpistool van 10 watt tot 100 watt. Veelgekozen hobbylijmpistolen hebben meestal 40 watt of 80 watt. Wil je er een gebruiken voor grotere klussen (of zelfs professioneel), dan zijn er ook lijmpistolen van 250 watt of zelfs 500 watt. Het vermogen bepaalt hoeveel gram lijm per minuut er uit het pistool komt. Bij een vermogen van 10 watt kun je ongeveer 3 gram lijm per minuut verwerken. Dit is meer dan voldoende als je het hobbymatig gebruikt. Bij een 80 watt lijmpistool is dit al tot 20 gram per minuut.

Op netstroom of met accu?

De lijmpatronen bevatten harde lijm en kun je zo in het pistool schuiven. Om de lijm te gebruiken, moet het lijmpistool worden opgewarmd tot een temperatuur van ongeveer 180° of 200° Celsius. Dit kan per type verschillend zijn, neem daarvoor de handleiding goed door. Van oorsprong kan een lijmpistool worden aangesloten op netstroom. Het pistool is dan met een kabel verbonden aan het stopcontact. Maar tegenwoordig komen er ook steeds meer modellen op de markt met een accu. Een groot voordeel daarvan is dat je deze tool dan ook op plekken kunt gebruiken waar geen stopcontact in de buurt is. Het is dan wel verstandig om een extra accu achter de hand te hebben. Als je accu dan leeg is kun je een volle accu gebruiken en kan de lege accu worden opgeladen. Zo zal je nooit tijdens je werk zonder lijmpistool komen te zitten. Welke soort je moet kiezen is vooral afhankelijk van je eigen wensen en eisen. Heb je een vaste plek voor je hobby en is daar een stopcontact in de buurt, dan heb je aan een lijmpistool dat is aangesloten op netstroom een betrouwbaar exemplaar. Vooral als je het professioneel gebruik kan het voorkomen dat er geen stroompunt in de buurt is. In dit geval is een acculijmpistool handig in gebruik.

Lijmpatronen

Lijmpatronen zijn langwerpige ronde harde lijmsticks met een lengte van zo’n 10 centimeter. Er zijn afhankelijk van het soort lijmpatroon verschillende diktes mogelijk. In de meeste gevallen zal dit rond de 7 centimeter of 11 centimeter zijn, maar 12 centimeter kan ook. Let bij de aankoop van een lijmpatroon daarom vooral op de dikte van de patroon en welke dikte in je lijmpistool past. Hoewel er in de dikte van de lijmpatroon verschil kan zitten, zijn de meeste lijmpatronen universeel. Het is dus niet altijd nodig om ook een lijmpatroon te kopen van hetzelfde merk als je lijmpistool. Als je het aansluit of je zet de schakelaar om, zal het pistool gaan opwarmen. Meestal moet je zo’n 2 tot 5 minuten wachten voordat het is opgewarmd en de lijm vloeibaar is geworden. Zodra er na het drukken lijm uit de spuitmond komt, weet je dat hij voldoende is opgewarmd. Bij veelvuldig gebruik is het handig als je een voorraad lijmpatronen op voorraad hebt. Je zit dan nooit zonder en je kunt zonder je werk te onderbreken verder aan je project werken.

Toepassingen

Nadat je de verhitte lijm aanbrengt, zal de lijm snel drogen en goed hechten op allerlei oppervlakten. Hoewel lijm uit lijmpatronen misschien niet de stevigste lijm is, is het wel een lijm die op ontzettend veel oppervlakten gebruikt kan worden. Juist voor de kleinere klussen is deze lijm goed genoeg. Hobbymatig kun je het gebruiken voor papier, karton, kunststof of stof, maar professioneel kun je er bijvoorbeeld ook vloerbedekking mee aan de ondervloer lijmen. Ook bijzonder is dat je er steen, keramiek, tegels of glas mee kunt verlijmen. Voor deze materialen is het niet nodig om een speciale lijm te gebruiken en is de lijm uit een lijmpistool meer dan voldoende. Meestal is er aan dit gereedschap een beugel bevestigd. Hiermee kun je het na gebruik rechtop zetten. Soms krijg je afhankelijk van welk soort lijmpistool je koopt, een aparte standaard om het gereedschap in te zetten. Omdat er uit het spuitmondje altijd wat lijm kan nalekken, is het verstandig om hier een papiertje onder te leggen zodat de lijm netjes wordt opgevangen.

Tips voor het gebruik

  • Controleer voordat je het pistool gaat gebruiken altijd even het spuitmondje. Het kan dat er lijmresten zijn achtergebleven van het vorige gebruik en dat de lijm er dan niet meer goed doorkomt. Met een cocktailprikker kun je het gaatje van de spuitmond vrij maken.
  • De lijm die uit het spuitmondje komt is heet. Wees daarom altijd voorzichtig met het gebruik om te voorkomen dat je hete lijm op je huid krijgt. Gebruik desnoods handschoenen.
  • Het wil nogal eens voorkomen dat als je lijm hebt aangebracht er lijmdraden meekomen. Pas hier ook mee op dat je je niet verbrandt en dat het niet op je werkstuk komt. Met een föhn kun je vervelende lijmdraden weg laten smelten.

 

3 tips bij de aanschaf van luchtreinigers

0
Luchtreiniger

Het is geen geheim meer dat onze luchtkwaliteit achteruit gaat en dat merken we aan onze gezondheid. Daarom is het des te meer belangrijk dat de binnenlucht, de lucht in huis, zo gezond en schoon mogelijk gehouden wordt. Het meest voor de hand liggende is, dat je fijn stof en andere vervuilende stoffen zoveel mogelijk uit huis houdt en het huis goed verlucht/ventileert. Zijn deze maatregelen niet voldoende, dan zou je moeten overwegen om een luchtreiniger aan te schaffen.

Makkelijk uitgelegd is een luchtreiniger een apparaat dat de lucht een behandeling geeft, zodat onzuiverheden verwijderd worden. Bij onzuiverheden wordt er onderscheid gemaakt in microbiologische (schimmels, virussen, pollen, bacteriën), organische (afvalstoffen geproduceerd door bijvoorbeeld ongedierte) en anorganische stoffen (roet, koolstof, teer). Een luchtreiniger kan dus voor een aantal vervuilende stoffen worden ingezet. Omdat een luchtreiniger voor verschillende stoffen kan worden gebruikt, werken ze allemaal op een andere manier. Denk je er zelf ook aan om een luchtreiniger aan te schaffen, dan zullen de volgende tips je zeker op weg helpen.

Tip 1: Ga na waarvoor je de luchtreiniger nodig hebt

Voordat je zelf nog naar een luchtreiniger gaat uitkijken, is het belangrijk te bepalen waarvoor de luchtreiniger nodig is, wat denk je ermee te willen bereiken. De meeste luchtreinigers hebben namelijk een specifiek zuiveringsdoel. Is het de bedoeling dat je de algemene luchtkwaliteit in huis wilt verbeteren, dan zou je moeten overwegen een luchtreiniger met HEPA filter aan te schaffen. Dit filter haalt de meeste onzuiverheden uit de lucht: pollen, stof, stofmijten, schimmelsporen, spinnenweb, enz. Heb je last van allergieën of astma, dan zijn deze luchtreinigers zelfs een aanrader.

Tip 2: Hoe groot moet de luchtreiniger zijn?

Net zoals je bij het installeren van een airconditioning of verwarming rekening moet houden met de grootte van je ruimte, is het ook bij luchtreinigers van belang te kijken naar de capaciteit in combinatie met de ruimte die je wilt zuiveren. Wat je in deze moet doen, is de oppervlakte van je ruimte te bepalen en aan de hand daarvan je luchtreiniger te zoeken, bij elke luchtreiniger staat namelijk aangegeven voor welke ruimte het geschikt is. Een ander aspect waar ook op gelet moet worden, is het aantal keren per uur dat de luchtreiniger, je ruimte filters. Mensen die last hebben van een allergie of asthma, kunnen het liefst uitkijken naar een luchtreiniger die tenminste 4 keren per uur zuivert.

Tip 3: Houd rekening met onderhoudskosten

Luchtreinigers hebben een belangrijke taak, vooral als je ze aanschaft met de bedoeling je allergie of astma onder controle te houden. Het is daarom heel belangrijk deze apparaten goed te onderhouden en regelmatig service – en onderhoudsbeurten te geven. Voordat je een luchtreiniger aanschaft, moet je nagaan hoeveel je aan onderhoudskosten kan uitgeven. Zo moet een HEPA filter bijna elk jaar vervangen worden, terwijl andere filters al bij 6 of 3 maanden aan vervanging toe zijn. Bij elke goede luchtreiniger staat de levensduur van het filter aangegeven, let daar dus goed op en vraag wat zo een filter kost.

Tot slot

Luchtreinigers vervullen een belangrijke rol in het verbeteren van de algehele luchtkwaliteit binnenshuis. Dit merk je vooral op wanneer je astmapatiënt bent, last hebt van een allergie of andere gezondheidsklachten hebt. Toch is het niet verstandig om de eerst de beste luchtreiniger die je ziet, te kopen. Omdat het vaak een flinke investering is, moet je eerst kijken naar zaken zoals waarom je de luchtreiniger in de eerste plaats nodig hebt, hoe groot de luchtreiniger moet zijn en welke onderhoudskosten je allemaal kan verwachten.

Een abonnement zonder toestel: Dit moet je weten

0

Tegenwoordig is het erg belangrijk om de nieuwste en mooiste telefoon te hebben maar het komt ook steeds vaker voor dat mensen een abonnement zonder toestel nemen. Dit wordt ook wel ‘Sim-Only’ genoemd. Oftewel: Je krijgt alleen de simkaart zonder dat er een toestel bij hoort. Het nemen van een sim-only abonnement heeft veel voordelen, deze komen allemaal aan bod verder in dit artikel. In dit artikel vertellen we meer over een abonnement zonder toestel, geven we je informatie over telefoonabonnementen en providers en wat daarbij komt kijken.

Benieuwd? Lees snel even verder.

Wat is sim-only?

Wat sim-only precies is daar kunnen we kort over zijn, het is namelijk heel simpel. Wanneer je een sim-only abonnement neemt krijg je een los abonnement zonder toestel. Vaak krijg je de keuze bij het aanschaffen of verlengen van je abonnement welk toestel je bij je abonnement wilt hebben. Maar je hoeft dus niet perse een toestel bij je abonnement te nemen. Wanneer je kiest voor sim-only krijg je een nieuwe simkaart thuis gestuurd die verbonden is aan je nieuwe abonnement, deze simkaart kun je vervolgens in je huidige toestel stoppen en je bent klaar.

Is je huidige toestel nog in goede staat en heb je geen behoefte aan een nieuwe telefoon? Dan is sim-only te perfecte oplossing voor jou.

Het verschil tussen een normaal- en een sim-only abonnement

Zoals hierboven uitgelegd krijg je dus bij sim-only alleen de simkaart. Je kunt dus blijven appen en internetten met je huidige telefoon. Je betaalt dan ook alleen voor de aansluiting op het netwerk van je provider en het verbruik van je internet. Toch zijn er afgelopen jaren wat veranderingen geweest tussen het normale abonnement en het sim-only abonnement. Voor 2017 kon je namelijk kiezen voor een abonnement met telefoon, sinds begin 2017 krijg je altijd een sim-only abonnement alleen kun je ervoor kiezen om er een telefoon bij te nemen. Dit toestel betaal je dan maandelijks af tegelijk met je abonnementskosten.

Wat is het voordeel van sim-only?

Een sim-only abonnement is eigenlijk het goedkoopste telefoonabonnement zonder toestel en is daardoor ook aanzienlijk goedkoper dan een abonnement met een toestel. Wanneer je kiest voor een abonnement met telefoon krijg je vaak wel een korting op het toestel maar bijna nooit op het abonnement zelf. Omdat er bij sim-only geen toestel zit krijg je van de provider vaak een extra korting op je maandelijkse kosten. Hierdoor zijn de maandelijkse lasten vaak veel lager. De enige voorwaarde die aan sim-only vast zitten is dat je toestel simlock vrij is. Dit betekent dat je telefoon simkaarten van alle providers accepteert.

Voor wie is sim-only geschikt?

Sim-only is bedoeld voor mensen die al een telefoon hebben die het nog goed doet of voor mensen die een nieuw toestel gewoon te duur vinden. Vroeger krijg je de telefoon gratis of met korting. Uiteindelijk betaalde je wel voor het toestel omdat je maandelijkse lasten hoger waren. Je bent meestal goedkoper uit wanneer je een toestel los koopt in combinatie met een sim-only abonnement. Bij de provider kun je vaak aangeven wat voor soort simkaart je wilt hebben, bijvoorbeeld nano, micro of mini.

Maakt het je niet zo veel uit wat voor toestel je hebt? Of ben je nog blij met je huidige toestel? Kies dan voor sim-only. Het grote voordeel aan sim-only zijn de maandelijkse kosten. Normaal gesproken geeft de provider een korting over het toestel wat je bij je abonnement krijgt, hierdoor krijg je dus bijna nooit korting op je abonnement. Bij sim-only heb je geen toestelkosten waardoor je sneller korting op je abonnement krijgt. Dit scheelt enorm in de maandelijkse kosten.

 

Zijn 3D geprinte huizen de toekomst?

0

Tegenwoordig wordt er steeds meer gezocht naar een zowel duurzame als milieubewuste oplossingen voor allerlei dingen. Een goed voorbeeld hiervan is de elektrische auto. Maar we zijn ook volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe manieren voor het bouwen van huizen. Sinds een aantal jaar is het namelijk mogelijk om een huis 3D te bouwen door middel van een 3D printer.

Is een 3D geprint huis de toekomst? Lees verder om hier meer over te weten te komen.

Wat is een 3D printer?

Een 3D printer is zoals de naam al zegt, in feite een grote printer. Je hoeft er geen papier en inkt in te stoppen maar het print 3D objecten op basis van digitale bouwtekeningen. De objecten worden laag per laag opgebouwd. Experts verwachten dat wij als particulieren, zelf een 3D printer thuis hebben staan waarmee we alledaagse voorwerpen zelf kunnen printen.

In theorie kan namelijk (bijna) alles 3D geprint worden. Voordat we allemaal een 3D printer thuis hebben staan zal nog wel even duren. Toch biedt een 3D printer al veel mogelijkheden voor zowel particulieren als bedrijven.

Ze worden namelijk al gebruikt voor bijvoorbeeld het ‘printen’ van huizen. Hoe dit in zijn werk gaat kom ik later op terug.

Hoe werkt een 3D printer?

Een 3D printer bestaat uit verschillende onderdelen die nauw met elkaar samenwerken. De belangrijkste onderdelen van zo’n printer zijn de printkop, de motor en het printplatform. De printkop smelt het materiaal waarvan het gewenste object zal worden gemaakt en spuit dit materiaal vervolgens op het platform.

De motor zorgt ervoor dat de printkop en het platform onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Hierdoor is het mogelijk om het gesmolten materiaal laag voor laag in de gewenste vorm te spuiten. Wanneer dit laag voor laag wordt opgebouwd zal er uiteindelijk een 3D product ontstaan.

De eerste 3D geprinte huizen

In Eindhoven zullen halverwege dit jaar de eerste 3D geprinte huizen in Nederland worden geplaatst. Elders in de wereld staan al bewoonbare huizen die door middel van grote 3D printers zijn gebouwd. De huizen worden geprint met een substantie van cement, zand en vezel. De muren worden geprint in een fabriek en zullen op de locatie van het huis in elkaar worden gezet.

De muren worden dus laagje voor laagje opgebouwd, dit lijkt ontzettend tijdrovend te zijn. Toch is het mogelijk om een klein bewoonbaar huis binnen één dag op te bouwen voor slechts 4000 euro. Een stuk goedkoper en sneller als de huidige manier van huizen bouwen dus.

3D geprinte huizen op Mars

Bedrijven als NASA zijn al druk bezig met Mars en de toekomst voor de mens op de rode planeet. We zullen hier uiteindelijk ook onderdak moeten hebben. Ze willen voor dit onderdak gaan zorgen door middel van 3D printen. NASA heeft een wedstrijd bedacht waaraan verschillende teams kunnen deelnemen en hun eigen plan kunnen indienen. Al deze teams hebben nagedacht over waar ze de materialen willen printen, wat ze willen printen en hoe ze goed bestand zijn tegen de atmosfeer.

Het printen van 3D huizen heeft dus echt wel een toekomst. Niet alleen op Aarde maar ook op Mars.

Zelf 3D printen

Je zult niet veel mensen kennen die zelf een 3D printer thuis hebben staan. Toch kun je zelf nu al een 3D printer kopen. Er zijn een aantal bedrijven die 3D printers en toebehoren verkopen. Een goed voorbeeld van zo’n bedrijf is Cards 3D Printing Solutions. Je kunt met zo’n 3D printer de leukste dingen maken, bijvoorbeeld een poppetje van jezelf.

Om zo’n print te kunnen maken zul je eerst een 3D Print ontwerp moeten hebben. Dit is een digitaal ontwerp van het object wat je wilt printen. Hiervoor zul je gebruik moeten maken van 3D print software. Na het maken van dit ontwerp kun je het doorsturen naar de printer en deze zal het volledig voor je printen.

Er zijn ook al wetten en straffen gemaakt met bepaalde gebruiken van een 3D printer. Niet schrikken! Het is niet strafbaar om een 3D printer in bezit te hebben maar het is al meerdere keren voor gekomen dat mensen zelf 3D wapens wouden printen waarmee ze ook daadwerkelijk konden schieten.

Maar mocht je je een keer vervelen op zondag middag, kun je altijd action figures van je hele gezin maken.

Conclusie

De 3D printer zal waarschijnlijk een groot aandeel in ons leven hebben over een aantal jaar. Misschien zijn onze huizen dan gebouwd door 3D printers, of is het heel normaal om thuis een 3D printer te hebben staan waarmee we onze eigen producten mee kunnen printen. Al met al is het een erg interessant idee om een apparaat te hebben waar we eigenlijk alles mee kunnen maken.

OLED schermen: Zo worden ze beter en goedkoper

0

Schermfabrikanten geloven heilig in OLED. Dit is niet heel vreemd, volgens kenners is OLED op dit moment de beste schermtechniek die er is. Maar waarom? En wat is het verschil met het LED scherm? In dit artikel kijken we naar het OLED scherm, de levensduur, de voor- en nadelen en nog veel meer.

De kracht van OLED

LCD- en LED schermen maken gebruik van een zogenaamd ‘Back-light’. Dit is een soort lamp achter het scherm waardoor het scherm oplicht. De pixels zorgen ervoor dat je kleuren in je scherm hebt. Bij OLED is dit niet nodig. OLED pixels functioneren afzonderlijk van elkaar en geven zelf licht. Wanneer de OLED pixels uitgeschakeld zijn is het scherm ook perfect zwart. Een perfect zwart scherm is bij een LED tv niet mogelijk. De pixels van een OLED scherm werken los van elkaar waardoor er een veel beter en mooier contrast is. Dit maakt het scherm een stuk mooier en levendiger. Steeds meer schermen hebben een 4K-resolutie. 4K in combinatie met OLED zorgt voor een fenomenaal beeld.

Op het gebied van design heeft OLED ook veel voordelen. Omdat er geen Backlight is kan het beeldscherm flinterdun worden gemaakt. Hierdoor kunnen onder andere tv’s en smartphones steeds dunner worden gemaakt. Wat ook een voordeel aan OLED is, is dat de pixels flexibel zijn. Hierdoor kunnen schermen rond worden gemaakt of kunnen schermen buigbaar worden gemaakt, iets wat je veel ziet bij de nieuwste smartphones waarbij je het scherm dubbel kunt klappen.

Één van de betere dingen van OLED is dat het ook energiezuiniger is. De nieuwste apparaten met OLED schermen verbruiken minder energie.

De levensduur van OLED

In het verleden zagen veel mensen de levensduur van een OLED scherm als een minpunt. Fabrikanten zijn hiermee aan de slag gegaan en hebben bij de ontwikkeling van OLED schermen de levensduur enorm weten te verlengen. OLED pixels zijn gemaakt van organisch materiaal dat na een tijdje vergaat. Hierdoor wordt de kwaliteit van de pixels minder en wordt het scherm steeds donkerder. Dit is tegenwoordig geen probleem meer. het merk LG heeft berekend dat hun OLED scherm goed is voor 100.000 uur tv kijken. De kwaliteit van de OLED schermen is dus enorm verbeterd.

De opkomst van OLED

Vroeger kocht bijna iedereen een plasma scherm. Dit omdat de beelden van een plasma scherm erg mooi en realistisch waren. Op de dag van vandaag is plasma volledig verdwenen uit het winkelaanbod en heeft plaats gemaakt voor OLED. Plasma is niet geschikt om verwerkt te worden in een scherm dat dun moet zijn en 4K of ultra-HD resolutie moet kunnen ondersteunen. OLED schermen kunnen overweg met de hoogste resoluties en zijn ook geschikt om te verwerken in een dun scherm.

De voor- en nadelen van OLED

OLED heeft vele voordelen, maar natuurlijk ook wel wat nadelen. Hier komen ze:

De voordelen van OLED

#1 Mooiere kleuren en een betere beeldkwaliteit

De pixels van OLED zorgen zelf voor licht. Hierdoor worden de kleuren veel mooier en levendiger. Voornamelijk zijn de zwarttinten erop vooruit gegaan.

#2 Ze zijn energiezuiniger

Een OLED scherm is energiezuiniger. Ook dit komt doordat het geen gebruik maakt van backlight. Ook wanneer het scherm de kleur zwart moet creëren, worden er pixels uitgeschakeld wat weer zorgt voor minder verbruik van energie

3# De schermen zijn dunner en goedkoper

OLED schermen zijn flexibeler en dunner dan LCD schermen. Hierdoor is het een zeer geschikt scherm voor vouwbare smartphones. Doordat het scherm dunner is, is het ook goedkoper.

De nadelen van OLED

1# Minder energiezuinig bij schermen met veel wit

Een OLED scherm neemt sneller af in kwaliteit dan een LED scherm. Sommige fabrikanten, waaronder LG maakt gebruik van een kleurenfilter. Dit kleurenfilter zorgt ervoor dat het materiaal dat nodig is bij het produceren van een wit scherm minder snel afneemt waardoor de kwaliteit behouden wordt. Helaas maken nog niet veel fabrikanten gebruik van zo’n kleurenfilter.

2# OLED kan slecht overweg met water

Een OLED scherm raakt snel beschadigd wanneer het in contact komt met water. Veel fabrikanten gebruiken hierdoor een soort extra laagje over het scherm om het af te schermen voor water.

3# OLED scherm productie is een stuk lastiger dan LED scherm productie

Het maken van een OLED scherm is een complex werkje. Dit komt omdat het OLED scherm bestaat uit verschillende laagjes op elkaar. Hierdoor zijn er niet veel fabrikanten die OLED schermen maken of kunnen maken.

Conclusie

In veel opzichten is een OLED scherm ideaal vergeleken met LED of plasma schermen. Je ziet OLED steeds vaker terug komen in bijvoorbeeld onze tv’s of smartphones. De ontwikkeling van OLED gaat steeds verder en is nog in volle gang. De komende jaren zal het dus beter en beter gaan worden.

Wanneer heb je een draadloze koptelefoon echt nodig?

0
Draadloze koptelefoon

Dat is een eenvoudig te beantwoorden vraag: een draadloze koptelefoon is bijna altijd handiger dan een bedraad exemplaar. Via bluetooth word je verbonden met je laptop, telefoon of andere gadget om zo van je favoriete films en nummers te kunnen genieten. Je hebt geen snoer meer dat je in de weg zit, waardoor je extra bewegingsvrijheid creëert. Je hebt bovendien geen snoer meer dat in de knoop raakt, waar je achter blijft hangen, dat te kort is of dat breekt.

De voordelen van de draadloze koptelefoon

Het grootste voordeel van de draadloze koptelefoon is en blijft de afwezigheid van bedrading. Doordat je zoveel bewegingsvrijheid hebt, zijn de bluetooth koptelefoons eigenlijk voor iedere situatie geschikt. Of je nu onderweg bent of rustig thuis aan het studeren bent: al die problemen die kabels veroorzaken, daar ben je vanaf. Er zijn zelfs draadloze oortjes beschikbaar die geschikt zijn voor motorrijders. De oortjes passen onder de helm en kunnen zowel muziek afspelen als de navigatie doorgeven. Maak je je zorgen dat je je koptelefoon vergeet op te laden? Dan is het misschien een optie om een model te kopen met een afneembaar snoer. Deze kun je dus gebruiken met behulp van zijn bluetooth functie. Maar je kunt ook altijd nog beroep doen op het snoer dat vrijwel altijd ook bij een draadloze koptelefoon hoort, wanneer dit nodig is.

De nadelen van de draadloze uitvoeringen

Een nadeel van een draadloze koptelefoon is dat veel modellen wat zwaarder wegen. Aangezien ze niet met een snoertje aan je gadget vastzitten, zullen ze moeten beschikken over een kleine accu. Dit brengt extra gewicht met zich mee. Daarnaast is het nadeel het opladen zelf. Je zult zo nu en dan namelijk tijd moeten inruimen om je koptelefoon op te laden. Dit kan prima ’s nachts en het hoeft helemaal geen problemen te geven, tenzij je nogal vergeetachtig bent. Wanneer de koptelefoon leeg is, heb jij namelijk geen muziek meer. Nu gaan de meeste draadloze koptelefoons gelukkig lang mee, waardoor je over het algemeen niet zomaar halverwege de dag zonder muziek komt te staan.

Wat is nu beter?

Zoals je ziet hebben zowel de koptelefoons met als zonder snoer beide hun voordelen, maar wat is nu beter? Dat ligt aan ieders persoonlijke voorkeur. Zie je het niet zitten om telkens je koptelefoon op te laden? Dan is een model met snoer waarschijnlijk een betere keuze. Ben je echter van plan om veel te sporten of heb je veel bewegingsvrijheid nodig tijdens het luisteren van je muziek? Dan is een draadloos model absoluut het overwegen waard. De afgelopen jaren zijn er dan ook veel verschillende modellen op de markt gebracht. Hierdoor is de juiste bluetooth koptelefoon kopen niet altijd even makkelijk, maar wij helpen je graag een handje. Hieronder vind je onze top vijf beste draadloze koptelefoons!

  1. De Jabra in ear Halo Smart Black

Wat maakt deze hoofdtelefoon tot onze favoriet? Onder meer het feit dat de batterij van deze Jabra wel 17 uur meegaat voordat je hem weer moet opladen! Luister jij van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat muziek en ben je altijd onderweg? Dan is dit de koptelefoon voor jou. Dit in ear model heeft bovendien een noise-cancellingfunctie. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld met het openbaar vervoer reist en je jezelf helemaal wilt afsluiten. Wil je je wel bewust zijn van het geluid om je heen? Geen probleem! Je zet de functie op de draadloze koptelefoon gewoon uit. Wat kun je nog meer verwachten? Een ongekend draagcomfort, een strakke uitstraling en bestand tegen allerlei situaties zoals plensbuien!

  1. Gembird on ear Berlin

Bij aankoop van de Berlin garandeer je jezelf van een heerlijk draagcomfort dankzij de prettige oorkussens. Bovendien heb je de mogelijkheid jezelf af te sluiten van je omgevingsgeluid met behulp van de DSP ruisonderdrukking. Met de oorschelp van de koptelefoon neem jr in een handbeweging de telefoon op of zet je je muziek wat harder. Onder meer door de ingebouwde microfoon is deze koptelefoon een goede en betaalbare keuze voor gamers.

  1. Plantronics Blackbeat Pro Draadloze koptelefoon

Staat geluidskwaliteit bij jou hoog op je verlanglijstje? Dan is de Plantronics Blackbeat Pro Draadloze koptelefoon waarschijnlijk iets voor jou. Dit model maakt gebruik van diverse technieken, waardoor de geluidskwaliteit bewaart blijft tijdens de bluetooth streaming. Met deze draadloze koptelefoon kun jij lekker lang van je muziek genieten, want je hoeft hem pas na 24 uur op te laden, ideaal wanneer je veel onderweg bent! Ook dit model beschikt over een actieve noise-cancelling functie.

  1. Boompods Skypods White

Deze koptelefoon steelt de show met zijn prachtige design. Daar houden zijn kwaliteiten echter niet op. Zo beschikt dit model over een neopreen reiszak, waarin je de opgevouwde draadloze koptelefoon in kunt opbergen. Door de ingebouwde remote functie hoef je je player, zoals een smartphone, niet meer uit een zak te halen.

  1. Draadloze koptelefoon Fujitsu S26391-F7139-L100

Deze koptelefoon heeft een on ear model en biedt niet alleen kraakhelder geluid, maar ook een hoog draagcomfort. De koptelefoon is bovendien makkelijk te bedienen en aan te passen. Dat laatste kan bijvoorbeeld doordat je de oorstukken 90 graden kunt laten draaien. Daarnaast beschikt de koptelefoon over mobiel telefoongesprekbeheer.

Komt Apple binnenkort met touchescreen Mac’s?

0

De Mac’s en Macbooks worden steeds beter en uitgebreider. Ook gaat hij steeds meer functies krijgen die op de iPhone ook beschikbaar zijn door middel van de T2-Chip. De nieuwe Touch Bar is een matig succes maar Apple is al een het testen met nieuwe functies. Er zijn hier en daar zelfs al geruchten van een ‘Face Scanner’ en het gerucht doet ook de ronde dat Apple een Mac met touchscreen aan het ontwikkelen is.

Face ID in de nieuwe Mac

Het was wel te verwachten dat Apple iets zou gaan doen met Face ID in de Mac. Deze functie is ook beschikbaar in de iPhone X en is voor een laptop of desktop veel handiger dan bijvoorbeeld touch ID. Wat wel verrassend is, is dat Apple ook aan het testen is met Mac’s met een touchscreen. Apple is hier namelijk nooit zo enthousiast over geweest. De Indiase website ‘MySmartPrice’ komt met het gerucht dat Apple een Mac met touchscreen aan het ontwikkelen is.

MySmartPrice beweerd deze geruchten te hebben gehoord van bronnen binnen Apple. Toch worden er wel vraagtekens geplaatst bij de verhalen van MySmartPrice omdat het nog een vrij nieuwe website is. Face ID zou een logische stap zijn voor de Mac. Touch ID werkt voor een MacBook prima maar voor een iMac zou dit al lastiger worden. Daarom biedt Face ID een betere uitkomst omdat de gezichtsscanner simpelweg naast de webcam kan worden ingebouwd.

Mac met touchscreen

Het is een feit dat er momenteel Macs met een touchscreen worden getest binnen Apple. Engineers zijn bezig met het onderzoeken of een Macbook met een touchscreen een werkzame optie is. Of het verder dan testen komt is niet duidelijk. Apple heeft namelijk al vaker naar buiten gebracht dat een laptop met touchscreen niet zou werken. Steve Jobs heeft dat zelf ooit ook gezegd: die zei ‘Na gebruik van een laptop met touchscreen wil je arm er na een tijdje afvallen’.

Daarnaast zou het MacOS besturingssysteem niet touchscreen vriendelijk zijn. Er zijn gewoon te veel kleine knopjes en dingetjes om het goed met je vinger te kunnen bedienen.

Geruchten van Mac met touchscreen

Er zijn overal geruchten maar niemand kan het echt hard maken. Apple heeft wel al een aantal patenten ingediend voor een Mac met touchscreen, dit wil niet zeggen dat ze ze ook daadwerkelijk gaan ontwikkelen. Dit zou namelijk ook te maken kunnen hebben met toekomstige claims.

Dat de MacBook Pro een touchscreen zou krijgen is wat realistischer dan dat de iMac een touchscreen zou krijgen. Een scherm dat schuin staat is wat makkelijker te bedienen door middel van touchscreen dan een scherm wat recht op staat.

Conclusie

Er zijn veel geruchten rondom Apple. Ze zouden testen met van alles, waaronder Face ID en touchscreen iMac’s en MacBooks. Niemand kan echt met zekerheid zeggen wat ze precies aan het testen zijn. Ze hebben wel patenten ingediend voor iMac’s en MaceBooks met touchscreen maar dat wil niet zeggen dat ze ook daadwerkelijk worden ontwikkelt. We zullen nog even moeten afwachten.

 

Scherpe deals!