Deze gadgets zijn je vakantiegeld waard

0
Deze gadgets zijn je vakantiegeld waard

De maand mei is voor velen een extra feestelijke maand, niet omdat de zon zich dan iets meer (hopelijk) laat zien, maar vooral omdat veel werkgevers dan het vakantiegeld overmaken. Steeds minder mensen gebruiken dit geld daadwerkelijk voor een vakantie. Toch is het ook weer jammer dat je dit extra zakcentje gewoon bij op de ‘grote berg’ gooit en niet iets bijzonders mee doet. Want laten we eerlijk zijn; je hebt er het hele jaar hard voor gewerkt. Je vakantiegeld aan iets speciaals besteden is dan ook een heel goed idee, zo beloon je jezelf voor een jaar lang inzetten en hard werken. Als techliefhebbers is investeren in een gadget dan ook een top idee. Maar welke gadgets dit jaar jouw geld waard zijn? Lees snel verder.

Simply the best

Wanneer we objectief kijken naar alle telefoons en telefoonaanbieders van dit moment dan kunnen we niet anders dan concluderen dat Apple wel de crème de la crème is. Veel mensen denken dat de prijs die je hiervoor betaalt ook skyhigh is, maar dat valt vandaag de dag dan weer reuze mee. Zo is de iPhone 14 van BEN inclusief een goed abonnement al tegen een aantrekkelijk tarief te koop. Wat de iPhone 14 zo goed maakt? Denk aan de beste camera’s van dit moment (ja, het zijn er meerdere), het beste scherm, het snelste besturingssysteem en een zeer duurzame batterij. Want met het oog op de toenemende belangstelling voor duurzaamheid is deze iPhone ontwikkeld. Een cadeautje voor jezelf, waar je waarschijnlijk ook nog gewoon een deeltje van je vakantiegeld aan overhoudt.

Lekker sportief

Lekker sportief

Het belang van een gezonde levensstijl en bewegen is meer dan ooit een hot topic. Als techliefhebber zit je wellicht nét iets meer dan goed voor je is doordat je online werkt of veel gamet. Niks mis mee, maar wel goed om er een gezonde balans in te vinden. Ook hierbij kan technologie je helpen. Hoe? Door het aanschaffen van verslavend leuke gadgets zoals een specifiek sporthorloge of een gewone smartwatch. Op de nieuwste generatie telefoons zitten namelijk al standaard apps die jou inzicht geven in je sportprestaties. Hierdoor ben je extra gemotiveerd -letterlijk- je beste beentje voor te zetten. Wanneer je gaat voor de laatste generatie sporthorloge zul je zeer nauwkeurige data krijgen, tot je zuurstofopname aan toe. Leuk en enorm motiverend!

Goed gelezen

Wist je dat je op een e-reader niet meer alleen boeken, maar ook tijdschriften en zelfs kranten kunt lezen? Een e-reader is dan ook een perfecte besteding van je vakantiegeld het is namelijk dé gadget die je meewilt op reis. Elke ochtend in het zonnetje op een Italiaans terras met een verse cappuccino je vertrouwde krantje lezen, dat is het ultieme vakantiegevoel. Bij de nieuwste generatie e-readers heb je geen last van weerkaatsend zonlicht of andere invloeden. Het doet niet onder voor papier, maar dan swipe je in plaats van het omslaan van pagina’s.

Kortom, je vakantiegeld aan jezelf en je gadget verlanglijstje besteden is een goede keuze. Zo beloon je jezelf met een cadeau voor weer een jaar hard werken. Ook gaat het je vakantievreugde bevorderen én wellicht je gezondheid. Nog meer argumenten nodig?

Waarom de Samsung Galaxy S23 de ideale telefoon is

0
Waarom de Samsung Galaxy S23 de ideale telefoon is

De Samsung Galaxy S23 is een van de nieuwe vlaggenschepen van Samsung. Als je een nieuw toestel zoekt dat van alle gemakken voorzien is, kun je deze smartphone absoluut overwegen. Met nieuwe technologieën en functionaliteiten heeft de smartphone een hoop in petto voor gebruikers. Waarom dit de ideale telefoon is als je een nieuwe nodig hebt? Wij zetten hieronder een aantal redenen op een rij.

Levert topprestaties

Een reden om de nieuwe telefoon van Samsung te kopen, is omdat het topprestaties levert. De Samsung Galaxy S23 is voorzien van de krachtige Snapdragon 8 Gen 2 processor. Door de hoge rekenkracht is het opstarten van een app binnen no time gebeurt. Ook zorgt het toestel ervoor dat het niet zomaar hapert, ook niet wanneer je een zware app gebruikt. De smartphone is ontzettend snel en door de topprestaties ook ideaal voor multitaskers. Je krijgt 8GB aan werkgeheugen en hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen 128 GB of 256 GB aan opslaggeheugen.

Om een beter beeld te krijgen van wat het toestel voor jou kan betekenen, kun je de Samsung S23 review lezen. Daarin vind je onafhankelijke meningen van meerdere specialisten, die jou van nuttige informatie voorzien over de telefoon. In de review lees je onder andere meer over het ontwerp, het scherm, de accu en de camera’s.

Mooi scherm

Vind je het belangrijk dat je nieuwe telefoon een mooi scherm heeft? Dan maak je met de Samsung Galaxy S23 een goede keuze. Je profiteert bij het toestel van innovatieve schermtechnologieën, die ervoor zorgen dat de helderheid hoog is en je geniet van felle en levendige kleuren. De verversingssnelheid bedraagt maar liefst 120 Hz, waardoor je profiteert van vloeiende beelden. Het scherm van de Galaxy S23 heeft een grootte van 6,1 inch en een resolutie van 2340 x 1080 pixels. 

Waanzinnige batterijduur

De batterijduur is ook een belangrijke factor om op te letten tijdens je zoektocht naar een nieuwe smartphone. De Samsung Galaxy S23 heeft een grote batterij van 3900 mAh, die ervoor zorgt dat je zorgeloos gebruik kunt maken van je toestel een hele dag lang. De batterij gaat namelijk lang mee. Dat heeft als voordeel dat je je telefoon niet binnen no time alweer aan de oplader hoeft te doen. De smartphone is bovendien geschikt voor snelladen.

Fantastische camera’s

De cameraprestaties van deze telefoon laten ook niets te wensen over. Als je het leuk vindt om haarscherpe foto’s en video’s te maken met je toestel, is het van belang dat de smartphonecamera’s goed functioneren. De Samsung Galaxy S23 heeft maar liefst drie camera’s aan de achterkant: een groothoeklens van 50 megapixel, een ultragroothoeklens van 12 megapixel en een telelens van 10 megapixel. Aan de voorkant vind je nog een selfiecamera van 12 megapixel. Naast de camera’s van hoge kwaliteit, kun je met het toestel ook gebruikmaken van een aantal te gekke camera features.

Om bovenstaande redenen is de Samsung Galaxy S23 zeker het ontdekken waard als je op zoek bent naar een telefoon van hoge kwaliteit. Met een goede aankoop kun je weer een lange tijd vooruit!

De voordelen van een Sim Only abonnement: bespaar geld zonder in te leveren op kwaliteit

0
De voordelen van een Sim Only abonnement bespaar geld zonder in te leveren op kwaliteit

Een mobiele telefoon is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. We gebruiken onze smartphone voor allerlei doeleinden, zoals het checken van onze mail, het bijhouden van onze social media, het maken van foto’s en natuurlijk om te bellen en te sms’en. Maar bij het gebruik van een smartphone hoort ook een abonnement. En dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Gelukkig is er een alternatief: een Sim Only abonnement. In dit artikel lees je alles over de voordelen van een Sim Only abonnement en waarom het een slimme keuze kan zijn.

Voordelig in prijs

Een van de grootste voordelen van een Sim Only abonnement is de prijs. Sim Only abonnementen zijn namelijk een stuk voordeliger dan abonnementen waarbij je ook een nieuwe telefoon krijgt. Bij een goedkoop Sim Only abonnement betaal je alleen voor de belminuten, sms’jes en data die je gebruikt. Je betaalt dus niet voor de telefoon die erbij zit. Dit kan flink schelen in de kosten. Zeker als je al een goede telefoon hebt die nog wel een paar jaar mee kan. Zo kun je flink besparen op de maandelijkse kosten en houd je meer geld over voor andere leuke dingen.

Flexibiliteit

Een ander voordeel van een Sim Only abonnement is de flexibiliteit. Bij de meeste providers kun je namelijk maandelijks de bundel aanpassen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld in de maanden wanneer je gaat reizen meer data kunt nemen, omdat je dan meer gebruik maakt van internet. In de maanden zonder vakantie kun je dan weer terugschakelen naar een kleinere bundel. Zo betaal je alleen voor wat je daadwerkelijk nodig hebt en kun je het abonnement aanpassen aan jouw gebruik. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw situatie? Neem dan eens een kijkje bij Youfone

Flexibiliteit

Geen BKR registratie

Als je een abonnement afsluit waarbij je ook een nieuwe telefoon krijgt, dan wordt dit gezien als een lening. Dit betekent dat je geregistreerd wordt bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Dit kan gevolgen hebben voor bijvoorbeeld het afsluiten van een hypotheek of een lening. Bij een Sim Only abonnement krijg je geen nieuwe telefoon en hoef je dus ook niet geregistreerd te worden bij het BKR. Dit kan voordelig zijn als je in de toekomst bijvoorbeeld een hypotheek wilt afsluiten.

Geen langdurig contract

Bij veel abonnementen waarbij je ook een nieuwe telefoon krijgt, zit je vast aan een langdurig contract. Vaak is dit twee jaar. Dit betekent dat je twee jaar lang elke maand hetzelfde bedrag betaalt, ook als de telefoon na een jaar al kapot gaat of als je de telefoon bent verloren. Bij een Sim Only abonnement zit je vaak maar een jaar vast aan een contract. Na dat jaar kun je dan weer overstappen naar een andere provider of een andere bundel nemen bij dezelfde provider. Zo ben je altijd flexibel en kun je het abonnement aanpassen aan jouw wensen.

Hoe kunstmatige intelligentie wordt gebruikt in slimme speakers

0
Hoe kunstmatige intelligentie wordt gebruikt in slimme speakers

Vandaag de dag is het aanbod aan slimme speakers gevarieerder dan ooit. Niet zo gek, omdat deze leuke gadget bekend staat om verschillende aantrekkelijke voordelen. Breng je een bezoek aan een elektronicawinkel of ga je een keer online shoppen? Dan kun je verschillende modellen met elkaar vergelijken. Je kunt daarbij denken aan modellen zoals Amazon Echo, Google Home en Apple HomePod. Deze slimme speakers maken gebruik van kunstmatige intelligentie. En kan op deze manier verschillende taken voor je uitvoeren, waardoor het dagelijks leven wordt verbeterd. Op wat voor soort manier de kunstmatige intelligentie kan worden geïntegreerd, lees je hier.

Een speaker kan voorzien zijn van spraakherkenning

Een van de meest bekende features waar bijvoorbeeld Bluetooth speakers van zijn voorzien, is spraakherkenning. Door middel van een algoritme is het namelijk mogelijk om stemcommando’s te herkennen en te begrijpen. Het apparaat analyseert de toonhoogte, het volume, de cadans en andere kenmerken van de spraak en op deze manier worden de woorden die je spreekt omgezet in tekst. Op deze manier hoef je niet meer op te staan om een ander nummer af te spelen!

In de loop van de tijd wordt er een gebruikersprofiel voor je opgesteld

Maak je gebruik van een slimme speaker? Dan kan er een gebruikersprofiel voor je gecreëerd worden. Hoe dat mogelijk wordt gemaakt? Slimme speakers maken het mogelijk om gepersonaliseerde suggesties te doen en muziek af te spelen op basis van de voorkeuren van jou als gebruiker. Maar ook andere gepersonaliseerde functies worden aangeboden, bijvoorbeeld door een internet radio. Op deze manier merk je al snel dat het leven net even wat makkelijker en eenvoudiger voor je wordt gemaakt. En heb je eenmaal een slimme speaker bij jou in huis geïnstalleerd? Dan is de kans groot dat je nooit meer wat anders wenst.

Slimme apparaten in huis kunnen aan worden gestuurd door de speaker

Slimme apparaten in huis kunnen aan worden gestuurd door de speaker

Wist je dat slimme speakers ook nog eens worden gebruikt als een handige tool voor het aansturen van slimme apparaten bij jou in huis? Een aantal bekende voorbeelden zijn apparaten zoals slimme verlichting, slimme thermostaten en slimme sloten. Door deze handige koppeling ontstaat er vanaf het eerste moment een naadloze integratie tussen de verschillende apparaten bij jou in huis. En dat scheelt je dus ook weer aardig wat tijd en uitzoekwerk tijdens de installatie ervan. Kies je er binnenkort ook voor om te investeren in slimme speakers voor bij jou in huis?

Tips voor het fotograferen met een telezoom lens

0
Tips voor het fotograferen met een telezoom lens

Met een telezoom lens kun je als fotograaf veel verschillende kanten op. Een telezoom lens heeft een groot bereik en dit maakt de lens ideaal om te gebruiken voor verschillende soorten fotografiestijlen. Omdat de opties oneindig zijn, kan het fotograferen ook een stuk lastiger worden. Ook kun je als je op zoek bent naar een telezoom lens kiezen uit verschillende merken, waaronder Sigma. Hieronder vind je een aantal tips voor het fotograferen met een telezoom lens.

Probeer verschillende brandpuntafstanden

Een van de belangrijkste eigenschappen van een telezoom lens is natuurlijk het grote zoombereik. Dit zoombereik ligt bij elke telezoom lens anders. De ene telezoom lens heeft bijvoorbeeld een zoombereik van 100-400mm, terwijl de andere lens een zoombereik van wel 150-600mm heeft. De kortere brandpuntafstanden kun je goed gebruiken voor wanneer je onderwerpen vanaf een kortere afstand wilt fotograferen. Een langere brandpuntafstand is natuurlijk handig om te gebruiken als je bijvoorbeeld een vogel vanaf een verre afstand wilt kunnen fotograferen. Om je telezoom lens goed te leren kennen is het handig om eerst een paar verschillende brandpuntafstanden uit te proberen. Zo kom je er precies achter waarvoor je de tele zoomlens goed kunt gebruiken!

Kies een telezoom lens met een groot diafragma

Als je een telezoom lens uit gaat kiezen is het erg belangrijk om een lens uit te kiezen met een zo’n groot mogelijk diafragma. Het diafragma wordt aangegeven met een getal, bijvoorbeeld f/2.8. Hoe lager dit getal, des te groter het diafragma en des te meer lichtinval je krijgt. Dit zorgt voor een betere beeldkwaliteit. Bij een telezoom lens kan het diafragmagetal echter uitlopen tot een hoog getal. Vaak wordt het diafragma bij een telezoom lens kleiner naarmate de brandpuntafstand groter wordt. Dit kan tot zeer donkere foto’s leiden, wat je natuurlijk wilt voorkomen. Daarom is het zeker belangrijk om het diafragmagetal van een telezoom lens goed in de gaten te houden!

Stel de beeldstabilisatie en de sluitertijd goed in

Stel de beeldstabilisatie en de sluitertijd goed in

Bij het fotograferen met een telezoom lens is het ook belangrijk om de beeldstabilisatie en de sluitertijd goed in te stellen. Kijk ook bij het uitzoeken van een telezoom lens of deze is voorzien van een kwalitatieve beeldstabilisatie. Zo weet je zeker dat je het beeld tijdens het fotograferen goed kunt stabiliseren, wat vooral belangrijk is voor als je fotografeert met een grote brandpuntafstand. Verder is het ook belangrijk om de sluitertijd goed in te stellen. De sluitertijd bepaalt namelijk hoe snel een foto wordt geschoten. Als je fotografeert met een grote brandpuntafstand is het handig om voor een snelle sluitertijd te gaan. Zo krijg je de minste kans op ruis en worden de foto’s erg scherp. Ook weer handig om op te letten tijdens het fotograferen met een telezoom lens!

Na het lezen van al deze tips kun jij aan de slag met het fotograferen met een telezoom lens!

Hoog laag bureaus voor een hogere kwaliteit tijdens het werken

0
Hoog laag bureaus voor een hogere kwaliteit tijdens het werken

Een hoog laag bureau – ook wel zit sta bureau genoemd – is in essentie een bureau waaraan je zowel kan staan als zitten. De elektrische versies maken het mogelijk om de hoogte vlot aan te passen en verhogen zo je werkgemak en comfort. Een zit sta bureau maakt het mogelijk om regelmatig van positie te veranderen en je lichaam in beweging te houden, wat veel gezonder voor je is. Er wordt aangeraden om om het halfuur te wisselen tussen zitten en staan voor optimale gezondheidsvoordelen. Doordat je beter voor je lichaam kan zorgen, blijft je geest ook frisser en voel je je beter. Dit heeft dan weer een positief effect op je productiviteit en de workflow die je ervaart. Je kan er met andere woorden alleen maar baat bij hebben. Hoog laag bureaus hebben een waaier aan eigenschappen om het werkleven ergonomischer en zo ook aangenamer te maken. Ze bestaan onder andere in verschillende hoogtes, materialen en bewegingssnelheid.

Enkele voordelen op een rijtje

Wanneer we zeggen dat hoog laag bureaus goed zijn voor je gezondheid, zeggen we dat niet zomaar. We noemen enkele hele duidelijke voordelen voor je fysieke, metabolische en zelfs mentale welzijn. Doordat je meer staat, is het risico op gewichtstoename en obesitas verlaagd, alsook je bloedsuikerspiegel. Daarnaast zouden mensen minder rugpijn hebben en ligt ook het risico op hartaandoeningen lager. Ook vroegtijdig overlijden is minder waarschijnlijk wanneer je je aantal zittende uren vermindert. Daar blijft het niet bij. We weten dat ook ons humeur, welzijn, stemming en energieniveau verbeteren. We hebben allemaal wel eens een onaangename werkdag gehad. Indien we onze professionele activiteiten alvast heel wat comfortabeler kunnen maken dankzij ergonomische hulpmiddelen, lijkt ons dat meer dan mooi meegenomen.

Ook een waar geschenk: de verhoger

Een verwante ergonomische oplossing voor het verbeteren van onze werkomstandigheden, is de bureau verhoger. Gemakkelijk te verplaatsen, kan je je bureau verhoger zowat naar elke plek meenemen, waar jij het nodig hebt. Je kan heel vlot wisselen tussen een zittende positie en een staande. Wederom: je productiviteit verhoogt ook drastisch met de bureau verhoger wanneer je je lichaam de ruimte biedt om zich zo goed mogelijk te voelen. Een doeltreffend alternatief of aanvulling voor de zit sta bureaus, om in een handomdraai je actieve staande werkplek te creëren. Welke noden je ook hebt, weet dat ergonomisch werken niet weg te denken is in onze snel evoluerende maatschappij. Er wordt soms veel van ons verwacht binnen de werkcontext, en hier staat tegenover dat we er alles aan doen om goed voor onszelf te zorgen. Voor een gezonde en duurzame werkplek kun je bij Ivono terecht.

Dit zijn de grootste voordelen van een slimme tuin

0
Voordelen slimme tuin

Heb je al een aantal stappen ondernomen om je huis slimmer te maken? Niet alleen je huis kun je slimmer maken, dat geldt ook voor je tuin. Door een aantal slimme tuinapparaten toe te voegen, kun je het buitenleven eenvoudig veranderen. Wat de grootste voordelen zijn van een slimme tuin? Lees gauw verder, wij sommen ze hieronder voor je op.

Het biedt gemak

Een van de grootste voordelen van het hebben van een slimme tuin, is dat het je gemak biedt. Het doel van een slimme tuin is namelijk om het voor jou zo eenvoudig mogelijk te maken. Dat is mogelijk met behulp van een aantal slimme tuinapparaten, zoals slimme tuinspots of een slimme tuinsproeier. 

Met een slimme tuinsproeier kun je bijvoorbeeld via je smartphone regelen wanneer de planten water nodig hebben, zonder dat je zelf een tuinslang hoeft te gebruiken. Dit maakt het tuinieren ontzettend eenvoudig, waardoor het ook ideaal is voor als je geen groene vingers hebt. Met een slimme robotmaaier is het mogelijk om op afstand het gazon te maaien, zonder dat je zelf achter de grasmaaier hoeft te lopen om alles netjes te maaien. Met zulke apparaten in de tuin maak je het jezelf een stuk comfortabeler en eenvoudiger.

Het bespaart tijd

Een andere reden om een smart tuin te realiseren, is dat het je tijd bespaart. Voeg je enkele slimme tuinapparaten toe, dan zorgt dat ervoor dat het tuinieren en het buitenleven beter en makkelijker wordt. Daardoor ben je zelf minder tijd kwijt aan het onderhouden van je tuin, want dat kan door een slim apparaat worden gedaan. 

Energie besparen

Wat ook een mooi voordeel is van een slimmere tuin, is dat het mogelijk is om hierdoor energie te besparen. Gebruik je bijvoorbeeld een slimme tuinspot of slimme tuinverlichting, dan kun je die aan- en uitzetten wanneer jij dat nodig vindt. Zo voorkom je dat de buitenverlichting lang aanstaat, zonder dat dat echt nodig is. Omdat je alles makkelijk op afstand kunt bedienen via je telefoon, is het makkelijker om sluipverbruik te voorkomen. 

Je hebt tal van mogelijkheden

Wil je je tuin slimmer maken, dan is dat op veel verschillende manieren mogelijk. Er zijn tegenwoordig al diverse apparaten op de markt die jou erbij kunnen helpen om de tuin smart te maken. Denk daarbij aan bijvoorbeeld slimme tuinverlichting, een slimme tuinsproeier, een slimme grasmaaier of een slim weerstation. Kijk vooral naar welke mogelijkheden je allemaal hebt en wat voor jou ideaal is. Hoe slimmer je tuin is, hoe makkelijker je het voor jezelf maakt. 

Beter voor het milieu

Het feit dat je slimme tuinapparaten op afstand kunt bedienen, zorgt ervoor dat je efficiënt watergebruik realiseert en energie bespaart. Door die combinatie draag je je steentje bij aan een beter milieu. Je bent namelijk bewust bezig om minder te verspillen, wat natuurlijk een positief effect heeft op het milieu. Als je veel waarde hecht aan duurzaamheid, is een slimme tuin dus een uitstekende manier om bewuster bezig te zijn.

Het draagt bij aan de veiligheid

Kies je voor een slimme tuinspot of een andere vorm van slimme verlichting in de tuin? Dan heeft dat ook als voordeel dat het bijdraagt aan de veiligheid thuis. Omdat je de verlichting in de tuin op afstand kunt bedienen, bepaal je zelf wanneer je deze aan- en uitzet. Op deze manier is het mogelijk om het te laten lijken dat je thuis bent als dat niet het geval is. Dat schrikt inbrekers af en verkleint de kans op een inbraak. Daardoor ervaar je een veiliger gevoel thuis.

Waarde van je huis verhogen

Ben je van plan in de toekomst nog je huis te verkopen? Ook dan heb je profijt van je slimme tuin. Het is namelijk mogelijk dat je door slimme tuinapparatuur de waarde van je huis verhoogt. Het hebben van een slimme tuin is namelijk ook voor potentiële kopers interessant, waardoor zij misschien wel bereid zijn meer te bieden voor de woning. Je woning wordt hierdoor aantrekkelijker en het is mogelijk om je huis te onderscheiden van andere huizen. Of je nu tuinverlichting met een app kunt bedienen of slimme sproeiers in de tuin hebt, met een slimme tuin maak je hoe dan ook indruk.

Kortom, het is om meerdere redenen een aanrader om een slimme tuin te realiseren. Als je technologie interessant vindt, is het slimmer maken van je tuin een mooi project. Heb je een aantal apparaten toegevoegd die het buitenleven en tuinieren makkelijker en comfortabeler maken, dan heb je daar jarenlang profijt van. 

Hoe technologie kan helpen bij het optimaliseren van personeelsplanning

0
Hoe technologie kan helpen bij het optimaliseren van personeelsplanning

Het maken van een personeelsplanning is niet altijd makkelijk. Zo moet je niet alleen rekening houden met de beschikbaarheid van medewerkers, maar ook met werkdruk en ziekte. Een personeelsplanning samenstellen is een vermoeiende taak. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om deze taak niet alleen veel sneller uit te voeren, maar ook beter. Dat doe je met behulp van de juiste technologie. In dit artikel ontdek je hoe technologie kan helpen bij het optimaliseren van een personeelsplanning.

Een slimme software

Tegenwoordig is het mogelijk om met behulp van slimme software een optimale personeelsplanning samen te stellen. Dit soort software kan op basis van de door jou ingevulde gegevens en factoren een resultaat neerzetten op basis van feiten. Waar je als mens bij het maken van een personeelsplanning mogelijk wordt beïnvloed door emoties, handelt de software puur en alleen op basis van feiten. Ben je benieuwd hoe dit werkt? Maak dan eens een personeelsplanning met Shiftbase. Op die manier ontdek je al snel hoe de software werkt en wat je ermee kunt bereiken. 

Rekening houden met veranderingen

Rekening-houden-met-veranderingen

Bovendien is het met de software mogelijk om rekening te houden met veranderingen. Stel dat iemand zich bijvoorbeeld onverwachts ziek meldt. Wanneer je zelf de personeelsplanning maakt, ben je op dat moment genoodzaakt om alles handmatig aan te passen. Met de technologie van tegenwoordig is ook dat niet meer nodig. Je kunt de software namelijk zodanig instellen dat die automatisch rekening houdt met veranderingen. Meldt iemand zich ziek? Dan maakt de technologie een planning die op dat moment het meest passend is. Op die manier helpt de technologie je niet alleen met het maken van een optimale personeelsplanning, maar ook met het oplossen van onverwachte problemen.

Grip op de kosten

Verder draagt de technologie ook bij aan een correcte registratie van de personeelskosten. Het is hierbij zelfs mogelijk om het rooster aan te passen aan een bepaald loonbudget. Wil je hier bijvoorbeeld op besparen? Dan is de kans groot dat de software vooral het lager betaalde personeel inplant. Gaat iemand eerder naar huis? Ook op dat gebied heb je veel aan Shiftbase. Met de tijdregistratie software zorg je ervoor dat de medewerkers eerlijk worden betaald naar gewerkte uren. Ook hiermee kun je op kosten besparen. Wanneer iemand korter heeft gewerkt dan gepland, hoef je diegene namelijk een stuk minder te betalen.

Een personeelsplanning maken is een lastige, vermoeiende taak. Met behulp van de juiste technologie maak je in korte tijd een optimale planning waarmee je bovendien rekening houdt met de kosten. Vinden er onverwachte veranderingen plaats? Ook dan helpt de software je verder.

3 redenen om voor een internet only abonnement te kiezen

0
3 redenen om voor een internet only abonnement te kiezen

Er valt van alles te kiezen op het gebied van internetabonnementen. Er zijn verschillende soorten internetverbindingen waar je voor kunt kiezen: DSL-internet, kabelinternet of glasvezelinternet. Daarbinnen kun je ook weer kiezen voor verschillende downloadsnelheden. Maar je hebt ook de keuze of je kiest voor een gecombineerd pakket met internet, televisie en eventueel ook een vaste telefoonlijn of dat je gaat voor een abonnement voor alleen internet. We bespreken drie redenen om voor een internet only abonnement te kiezen.

Je kijkt geen televisie meer

Veel mensen hebben nog een gecombineerd abonnement voor internet en televisie, compleet met en mediabox voor de televisieontvangst en het kunnen pauzeren en opnemen van uitzendingen. Maar tegelijkertijd is de realiteit dat we met z’n allen steeds minder naar televisie volgens uitzending kijken. Streamingsdiensten zoals Netflix, Videoland en Disney+ zorgen ervoor dat we kunnen kijken wat we willen wanneer willen. Uitzendingen van NPO kunnen veelal later gratis teruggekeken worden via NPO Start. Herken jij dit en kom je tot de conclusie dat je eigenlijk niet of nauwelijks meer naar zogenaamde ‘lineaire’ televisie kijkt? Dan heeft het waarschijnlijk ook weinig zin om vast te houden aan een televisieabonnement dat je niet meer gebruikt. Een internet only abonnement is dan voldoende voor jou en dat is een goede reden om over te stappen op zo’n internetabonnement zonder televisie.

Je wilt op kosten besparen

We leven in bijzonder dure tijden. De inflatie heeft alle prijzen omhoog gedreven en onze inkomsten zijn niet per se navenant gestegen. Daar komen natuurlijk ook nog de hoge energieprijzen bij. Daarnaast hebben we natuurlijk allemaal wel te maken met onverwachte financiële tegenvallers die er flink in kunnen hakken. Dan is het begrijpelijk dat je op zoek gaat naar manieren om op structurele basis te besparen. Eén van de knoppen waar je aan kunt draaien, is je abonnement voor internet en televisie. Het is heel goed mogelijk dat je kunt besparen door nu over te stappen van je huidige abonnement op een internet only abonnement. Daar moet je dan wel je televisieabonnement voor laten vallen, maar als het bovenstaande verhaal herkenbaar is voor jou, maakte je daar toch al veel minder gebruik van.

Je wilt op kosten besparen

Je wilt beter internet

Een andere reden om te kiezen voor internet only abonnement, is omdat je graag beter internet wilt dan je nu hebt. Vaak kun je met een internet only abonnement profiteren van hogere internetsnelheden. Omdat je alleen betaalt voor internet, is het voor providers aantrekkelijk om hogere snelheden aan te bieden dan bij een gecombineerd abonnement waarbij je ook televisie en eventueel zelfs telefonie afneemt. Hierdoor kun je dus genieten van sneller internet zonder extra kosten te maken voor diensten die je niet nodig hebt.

Voor sommigen zal het een beetje pijn om ervoor te kiezen om geen televisieabonnement meer te nemen en alleen nog een abonnement voor internet te nemen. Maar het is in een bepaalde zin ook gewoon meegaan met je tijd. Lineaire televisie en vaste telefonie zijn toch een beetje op hun retour. Daar kun je dan net zo goed alvast een voorschot op nemen.

Wat voor technologie wordt er gebruikt bij beleggen?

0
Wat voor technologie wordt er gebruikt bij beleggen?

Beleggen op de Nasdaq is iets wat veel mensen doen om hun geld te laten groeien. Het wordt gezien als een belangrijk onderdeel van je financiële strategie. Maar wist je dat beleggen veel meer is dan alleen het kopen en verkopen van aandelen en obligaties? De technologie achter beleggen is de afgelopen jaren flink veranderd en heeft het beleggen toegankelijker en makkelijker gemaakt voor een grotere groep mensen. In dit artikel nemen we je mee in technologieën voor beleggen. Lees snel verder om te ontdekken welke technologie er wordt gebruikt bij het beleggen!

Handelsplatforms

Als je als belegger transacties wilt uitvoeren, dan zijn handelsplatforms onmisbaar. Er zijn allerlei verschillende soorten platforms, van simpele mobiele apps tot ingewikkelde desktop programma’s. Een handelsplatform moet makkelijk te begrijpen en gebruiken zijn, zodat je snel en efficiënt transacties kunt uitvoeren. Daarnaast moet het platform betrouwbare marktgegevens en real-time koersen bieden, zodat je snel kunt reageren op veranderingen in de markt.

Analysetools

Daarnaast kun je gebruik maken van verschillende analysetools om te bepalen waar je je geld het beste kunt investeren. Zo’n tool kan helpen bij het evalueren van bedrijven en het voorspellen van trends op de markt. Grafieken en technische hulpmiddelen zijn bijvoorbeeld erg populair bij beleggers die op zoek zijn naar patronen in de marktbewegingen. Financiële analysesoftware daarentegen biedt financiële gegevens en fundamentele analyse om bedrijven te evalueren. Door deze tools te gebruiken kunnen beleggers betere investeringsbeslissingen nemen en hun risico’s beter beheren.

Geautomatiseerde handel

Tegenwoordig maken steeds meer beleggers gebruik van geautomatiseerde handelsprogramma’s. Dit zijn programma’s die gebruik maken van ingewikkelde algoritmen om transacties uit te voeren en investeringsbeslissingen te nemen op basis van marktgegevens en parameters. Door deze geautomatiseerde aanpak kunnen transacties sneller en nauwkeuriger worden uitgevoerd, omdat de software veel sneller kan reageren op veranderingen in de markt dan menselijke handelaren. Geautomatiseerde handel wordt dan ook steeds populairder bij beleggers, vooral bij hedgefondsen en grote institutionele beleggers.

Kunstmatige intelligentie (AI)

Kunstmatige intelligentie (AI)

Artificial Intelligence (AI) wordt steeds meer toegepast in de financiële sector en het beleggen. Met behulp van geavanceerde machine learning-algoritmen kan AI patronen ontdekken in historische marktgegevens en deze gebruiken om toekomstige trends te voorspellen. Hierdoor kunnen beleggers betere investeringsbeslissingen nemen en hun portefeuille effectiever beheren. AI wordt ook gebruikt om fraude op te sporen en risicobeheer te verbeteren. Zo draagt AI bij aan een veiligere en betrouwbaardere financiële sector.

Blockchain-technologie

De opkomst van blockchain-technologie heeft een enorme impact gehad op de financiële sector en het beleggen. Met deze technologie is het mogelijk om digitale activa te verhandelen zonder tussenkomst van een derde partij, waardoor transacties sneller en goedkoper kunnen worden uitgevoerd. Cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum zijn voorbeelden van digitale valuta die gebaseerd zijn op blockchain-technologie. Deze crypto’s zijn nu populaire beleggingsmogelijkheden geworden. Naast het investeren in cryptocurrencies, kunnen beleggers ook investeren in bedrijven die blockchain-oplossingen ontwikkelen voor de financiële sector. Dit kan bijvoorbeeld gaan om bedrijven die beveiligde blockchain-platforms aanbieden of blockchain-gerelateerde diensten ontwikkelen. Zo biedt blockchain-technologie nieuwe mogelijkheden voor beleggers om te investeren in een snelgroeiende sector.

Scherpe deals!