Eisen waaraan een goede webshop moet voldoen

0
Eisen waaraan een goede webshop moet voldoen

Het opstarten van een webshop blijft altijd spannend. Je wil immers wel dat bezoekers jouw webshop vertrouwen en hier ook een aankoop doen. Maar hoe pak je dit precies aan? Een webshop moet namelijk wel aan een aantal eisen voldoen. Het is belangrijk om je hier van te voren goed in te verdiepen. Om je een eindje op weg te helpen, zetten wij graag de belangrijkste eisen voor een webshop voor je op een rij.

Doel 

Een webshop beginnen vergt veel motivatie. Je wordt namelijk niet zomaar een succesvolle ondernemer. Hier gaat een hoop geregel aan vooraf. Het belangrijkste is dat je voor jezelf nagaat wat jouw doel is en hoe een webshop hierbij kan helpen. Een webshop is als het ware een middel om het doel te bereiken. Vraag jezelf hierbij ook af hoe je de financiën gaat regelen, van welke inkoop- en afzetkanalen je gebruik gaat maken én hoe je potentiële klanten gaat bereiken.

Webshop bouwen

Een webshop beginnen kan op verschillende manieren. Je kan zelf het heft in eigen handen nemen en het zelf doen, óf je kunt een webshop laten bouwen. Hoewel er dus programma’s beschikbaar zijn waarmee je zelf een webshop kunt bouwen, raden wij je aan om deze niet te gebruiken. Deze programma’s bieden vaak maar een beperkt aantal mogelijkheden, waardoor je wellicht niet de webshop kunt bouwen die je eerst voor ogen had. Daarom kun je het beste je webshop laten bouwen door een partij die er verstand van heeft. Zo weet je zeker dat een webshop goed gebouwd wordt en ben je verzekerd van een goede kwaliteit.

Looks en feel

Webshop looks en feel

Voordat je een webshop start, moet je voor jezelf nagaan wat je precies wilt uitstralen. Bepaal te tone of voice van jouw bedrijf en laat dit terugkomen in de webshop, door middel van kleuren, logo’s en andere herkenningspunten. Ook is het belangrijk om de indeling en gebruiksvriendelijkheid vooraf te bepalen. Denk goed na over wat voor producten je wil aanbieden en hoe je deze presenteert, bijvoorbeeld door middel van foto’s, bewegende beelden of tekst.  

Betaal- en verzendmethodes

Dit is minstens net zo belangrijk als de uitstraling van je webshop. Hoe kunnen bezoekers betalen en hoe gaat het verzendproces in zijn werking? De meeste webshops bieden betaalmethodes aan die gaan via de bank (IDEAL), een creditcardmaatschappij (Meastro/Visa) of met een Payment Service Prodiver (Multisafepay). Voor het verzenden kun je gebruik maken van de online verzendservice Myparcel of een ander bedrijf dat webshop verzending aanbiedt. Denk ook aan de verzendkosten op basis van afstand en locatie.  

Vijf zaken om rekening mee te houden bij het inschakelen van een online marketingbureau

0
Online marketingbureau inschakelen

Om als ondernemer je focus op je eigen business te kunnen behouden, is het belangrijk om bepaalde zaken uit te besteden. Terwijl jij bezig blijft met de technische aspecten van je business, kan een online marketing bureau je ondersteunen op het gebied van het in de markt brengen van je idee, concept, product of dienst.

Maar het kiezen van een online marketing bureau kan lastig zijn; er zijn zoveel aanbieders dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om het je wat makkelijker te maken, hebben we vijf zaken om rekening mee te houden bij het inschakelen van een online marketing bureau voor je op een rijtje gezet.

1. Kies lokaal

Hoewel een online marketing bureau natuurlijk gespecialiseerd is in online zaken, kan het wel ontzettend fijn zijn dat je marketing bureau in de omgeving zit. Op deze manier kun je niet alleen persoonlijke kennismaken, maar weet je ook dat de marketing professionals in no-time bij je op kantoor kunnen zijn mocht je met vragen zitten, of mocht je iets face-to-face willen bespreken. In principe is een marketing bureau uit de provincie een goede keuze, zodat de reistijden naar behoren blijven en er makkelijk afspraken gemaakt kunnen worden. Daarnaast weten de lokale marketing professionals natuurlijk precies wat er in jouw omgeving speelt; en ook dat kan van belang zijn. Werk jij bijvoorbeeld aan je product vanuit Groningen, en is de doelgroep de lokale bevolking? Dan ga je op zoek naar online marketing Groningen om zeker te weten dat je goed zit!

2. Bewezen professionaliteit

Veel online marketing bureaus hebben hun portfolio online zichtbaar gemaakt zodat je niet hoeft te twijfelen aan hun professionaliteit. Kun je online geen portfolio vinden? Vraag hier dan in een persoonlijk gesprek naar. Een goed bureau heeft namelijk geen probleem met het bewijzen van hun professionaliteit op basis van vooraf gedaan werk en eventueel zelfs reviews voor andere klanten.

3. Ga voor een persoonlijk contact

Hoewel het vaak makkelijk kan zijn om via de mail afspraken te maken, is het ook belangrijk om elkaar persoonlijk te zien of spreken. Of dit nu fysiek is, of via een telefoontje of Skype-call. Op deze manier krijg je makkelijker een indruk van de persoon achter het bureau en kun je beter een goede keuze maken.

4. Waar liggen je behoeften?

Online marketingbureau

Kijk daarnaast ook goed naar je eigen behoeften. Wil je de online zichtbaarheid van je merk vergroten, dan is het wel belangrijk dat het online marketing bureau hier ervaring mee heeft.

5. Kijk naar het team

Online marketing bureaus werken vaak met teams van verschillende professionals. Kijk altijd even goed naar de aanwezige specialismen in het team, zodat je direct weet of deze aan jouw behoeften zouden kunnen voldoen.

De beste wachtwoord app volgens IIPVV

0
De beste wachtwoord app volgens IIPVV

Wil je al je wachtwoorden beveiligen met één wachtwoord, zodat je ze zelf nooit meer hoeft te onthouden? Dat kan met een wachtwoord app die je binnen een paar minuten installeert in je browser én mobiel. ICT Innovatie Platform Veilig Verbonden (IIPVV) deed onderzoek naar de beste apps waarmee je wachtwoorden kunt aanmaken en onthouden voor Windows, Android, macOS en iOS.

Hoe werkt het zo’n wachtwoord app?

Zo’n password manager werkt als volgt: na het invoeren van een master wachtwoord zal de wachtwoord app moeilijke wachtwoorden automatisch invullen. Daarnaast maakt het nieuwe hele mogelijke wachtwoorden aan voor bestaande en nieuwe accounts. Ideaal wanneer je veel online profielen met gevoelige informatie hebt die je optimaal wilt beveiligen tegen een hacker-aanval. Een goede manier dus om jouw online privacy extra te beschermen.

Er zijn 100% betaalde apps en gratis apps met een premium upgrade. De gratis versie kan soms advertenties laten zien wat als gebruiker op termijn vervelend kan worden. Voor de betaalde apps kies je voor een maand of jaarabonnement. Laten we direct de 5 beste wachtwoord apps met je doornemen zodat je straks zorgeloos weer het web op kunt.

1. LastPass

Allereerst heb je LastPass. Dit is de grootste van het hele stel en kun je gratis installeren. Hiermee kun je een onbeperkt aantal apparaten synchroniseren én wachtwoorden genereren/opslaan. Er is ook een premium (betaalde) versie, maar die heb je niet per se nodig voor de basisfuncties.

De mobiele app van LastPass bestaat uit de basis app en de LastPass Authenticator. Die laatste app wordt gebruikt voor inloggen middels tweestapsverificatie. Een extra laag beveiliging dus. Het is aan te raden om deze te allen tijde ingeschakeld te hebben. Met name op laptops en mobieltjes (die je ‘kwijt’ kunt raken).

Wil je ook documenten opslaan in de LastPass cloud? Dan moet je upgraden naar het premium account. In geval van overlijden kun je met het premium account ook een nabestaande toegang geven via een speciale nood functionaliteit. Hierdoor kan hij/zij jouw accounts aanpassen of verwijderen.

2. Dashlane

Dashlane is een tweede gratis wachtwoord app die je gemakkelijk en veilig installeert. Dashlane is de grootste tegenhanger van LastPass en komt met min of meer dezelfde functies. Naast het opslaan van wachtwoorden heeft Dashlane ook de optie om een veilige VPN voor wifi-verbindingen in te stellen. Handig wanneer je in een café zit.

De Dashlane app is heel gebruiksvriendelijk en is ook op de iPad te gebruiken. Het enige minpunt van de gratis versie is dat je maar één apparaat kunt gebruiken. Ook kun je ‘maar’ maximaal 50 wachtwoorden opslaan. Wil je ook Word-documenten en andere gegevens in als bestand kunnen beveiligen, dan moet je upgraden voor meer premium functies.

3. Keeper

Keeper legt de nadruk op groepen gebruikers zoals families, studenten en teams in bedrijven. Commercieel gezien een slimme zet. Keeper heeft in principe dezelfde eigenschappen als iedere andere gratis wachtwoordmanager, maar ziet er iets gedateerder uit en je kunt ook hier maar één apparaat mee verbinden.

Je kunt naast wachtwoorden ook bestanden in de cloud opslaan en informatie beveiligen in versleutelde notities. Een unieke feature is BreachWatch: een optie om het dark web te scannen op datalekken waarin persoonlijke informatie heeft gezeten. Zodra jouw gegevens door een hacker zijn buitgemaakt, krijg je hier een notificatie van. Handig.

4. 1Password

Bij 1Password kun je géén gratis account aanmaken. Je betaalt direct. Dit is een van de oudste wachtwoord apps en daarom ook erg populair. Dat gezegd hebbende hebben ze hun koers iets gewijzigd en richten ze zich nu voornamelijk op families en zakelijke klanten.

De app ziet er goed uit en maakt het makkelijk om wachtwoorden te bewaren en te synchroniseren met meerdere apparaten. Wat niet echt handig is, is dat je de 1Password app eerst op ieder apparaat (iPad, iPhone, computer, etc.) moet downloaden en installeren. Het werkt dus niet direct op ieder apparaat als browser add-on.

5. KeePass

Keepass is gratis beschikbaar als open source wachtwoord app voor Windows computers. Voor Apple apparaten zijn er wel downloads op de Keepass website beschikbaar, maar deze worden niet officieel ondersteund.

Keepass maakt gebruikt van AES en het Twofish algoritme voor een goede bescherming van de wachtwoorden-database. Qua gebruikersgemak is Keepass de minste van allemaal. Het dashboard ziet er verre van nieuw uit en dit kan voor sommigen niet zo fijn werken.

Zijn er alternatieven op deze wachtwoord apps?

Zijn er alternatieven op deze wachtwoord apps

Ja, die zijn er. Er zijn vele andere wachtwoordmanagers die je kunt onderzoeken. Denk bijvoorbeeld aan: Kaspersky Password Manager, Sticky Password, TrueKey, EnPass, Password Depot, Zoho Vault, LogMeOnce, RoboForm, Password Boss en Symantec Norton Identity Safe. Je kunt hun websites bezoeken voor meer informatie en zien wat er allemaal mogelijk is.

Een volgende en laatste alternatief is de password manager van Google Chrome. Hiermee kun je een onbeperkt aantal accounts en bijhorende wachtwoorden mee opslaan. Hoewel het gemak van browser en password manager in één aantrekkelijk lijkt, heeft het opslaan middels Google Chrome volgens IIPVV ook nadelen.

Zo kun je er bijvoorbeeld geen moeilijke wachtwoorden mee aanmaken. Het gebruik op een iPad of iPhone is lastig omdat je daar meestal Safari gebruikt. Je wordt dan gedwongen om Google Chrome te installeren als browser. Iets wat onhandig is als je zonder gedoe je smartphone veilig wilt houden. Verder weten we allemaal dat Google een van de grootste commerciële bedrijven ter wereld is die jouw data gebruikt om hun betaalde services te optimaliseren/verkopen. Wil je daar al je wachtwoorden opslaan?

Welke app moet ik nu kiezen?

Volgens IIPVV is het de moeite waard om de gratis wachtwoord apps allemaal uit te proberen. Je hebt qua kosten niets te verliezen en ontdekt na een paar dagen welke app jij het fijnste vindt werken. Iedere gratis app werkt goed en is voorzien van robuuste encryptie. Lees voor de details van iedere app de uitgebreide productpagina’s.

Om toch maar een oordeel te vellen komt LastPass volgens IIPVV als beste gratis wachtwoord app uit de bus. Met name wanneer je écht niet wilt betalen en voor altijd de gratis variant wilt gebruiken. Je kunt met LastPass als enige oneindig veel wachtwoorden opslaan én al je apparaten verbinden.

Heb je geen zin of tijd om al die apps uit te proberen, vergelijk dan alle genoemde wachtwoordmanagers in een overzichtelijke tabel op deze pagina van IIPVV. Je kunt daarna direct een weloverwogen beslissing maken. Want een ding is zeker: een wachtwoord app gaat jouw digitale leven een stuk vergemakkelijken en veiliger maken.

Je hoeft maar één moeilijk wachtwoord te onthouden en al je accounts zullen bijna onmogelijk te kraken zijn. Daarnaast kun je er zeer belangrijke documenten zoals contracten in plaatsen.

Jouw WordPress website in 3 stappen

0
Wordpress website

Een WordPress website aanmaken in niet heel moeilijk. Met een WordPress website kun je gemakkelijk een website of blog maken, zonder dat er technische kennis is vereist. In dit artikel leggen we uit hoe je een WordPress website in 3 stappen kunt opzetten.

Wat is WordPress?

Er zijn meerdere applicaties om een blog of website te beginnen. In dit artikel gaan we alleen in op WordPress. Met WordPress kun je out-of-the box beginnen met je website of blog. WordPress is het meest gebruikte softwarepakket voor bloggen. Het voordeel hiervan is, is dat er veel over te vinden is op het internet. Dat maakt het makkelijk als je er niet uit komt, of specifieke informatie zoekt. WordPress is kosteloos wat het zeer interessant maakt.

1. Webhosting & domeinnaam

Als eerst heb je webhosting en een domeinnaam nodig. Kies een goede domeinnaam, wat dit is het visitekaartje van je website. Een goede hostingprovider is mijn.host, welke ook hosting voor WordPress aanbied. Hun hostingplatform is geoptimaliseerd voor WordPress, waardoor je website sneller laadt. Ook is de installatie hier heel gemakkelijk (je kunt zelfs stap 2 overslaan). Ook bieden zij gratis thema’s aan welke je direct kunt installeren. Uiteraard kun je ook kiezen voor een andere hostingprovider welke compatible is met WordPress.

2. WordPress installeren

Download WordPress van wordpress.org. Vervolgens kun je de WordPress bestanden uploaden met een FTP client via het FTP of SFTP protocol. Dat laatste is beveiligd, dus beter. Ook moet je een nieuwe MySQL database aanmaken. Hoe dit moet kun je terecht bij je hostingprovider. Vervolgens zet je de juiste database gegevens in wp-config.php. Als je de bestanden hebt geüpload, ga je naar de website op de installatie te voltooien.

Wordpress

3. Thema kiezen

Kies een uniek thema voor je website welke past bij de doelgroep en de bezoekers. Betaalde thema’s kun je vinden op ThemeForest voor niet al te veel geld, maar er zijn ook gratis thema’s te vinden. Als je een thema hebt gedownload, installeer je deze vervolgens in WordPress. Je kunt binnen WordPress vaak het thema nog tweaken zodat deze uniek en naar jouw smaak wordt ingericht.

Nu is je WordPress website klaar voor gebruik. Je kunt beginnen met het schrijven van blogartikelen. Zorg voor veel content en goede afbeeldingen voor op de website. Schrijf ook regelmatig nieuwe content om je website relevant te houden. Dit ik ook van belang indien je een hoge positie in zoekmachines wilt behalen.

Wat zijn de beste soundbars om films mee te kijken?

0
Soundbar televisie

Wie het beste geluid wil gaat natuurlijk niet meer uit van wat ingebouwde speakers te bieden hebben. Daarvoor gebruik je een soundbar. Dit is niets anders dan een geluidsbalk waar haarscherp en zuiver geluid uitkomt. Dit maakt het dus ook interessant voor de echte filmliefhebber. De vraag is dan natuurlijk wel: wat is de beste soundbar wanneer je er films mee wilt kijken? Die vraag is gemakkelijk te beantwoorden. Die beste opties vind je namelijk hier bij elkaar op een rij. Zo weet je direct welke je moet hebben.

De soundbar van Dutch Originals

Een fabrikant die zich richt op de ontwikkelingen op het gebied van televisie is Dutch Originals. Daardoor is het dus ook niet verwonderlijk dat je deze soundbars het best kan gebruiken om een goed geluid te krijgen bij het kijken van een film. Overigens is het goed om te weten dat het niet uitmaakt of je de film op je grote flatscreen televisie kijkt, of dat je er je laptop voor gebruikt. Beide opties zijn mogelijk omdat de soundbar van deze fabrikant over alle nodige aansluitingen beschikt om elk apparaat eraan te kunnen koppelen.

De soundbar van Samsung

Soundbar

Wanneer je kijkt naar de mogelijkheden die Samsung biedt, dan valt één ding op. De kwaliteit van de zogenaamde bar only optie is zeer hoog. Dat betekent dat je gemakkelijk kan zorgen dat al het geluid uitsluitend via de soundbar loopt en dat dit zuiver en scherp blijft. Zo heb je dus ook geen storende factoren van andere speakers meer. Het voordeel is ook dat alle verschillende soorten speakers allemaal in de bar zitten ingebouwd, zodat je dus ook alle tonen en verschillen heel goed kan horen. Een ander voordeel is het minimale gebruik van kabels.

De soundbar van Sony

Wanneer het gebruik van de soundbar je vooral te doen is om een verbetering van het geluid en minder om de algehele ervaring van de film, dan is er eigenlijk maar één optie die je moet overwegen. In dat geval is de soundbar van Sony precies wat je zoekt. Sony heeft natuurlijk een lange geschiedenis op het gebied van audio. Het is dus ook goed te begrijpen dat de fabrikant hier meer aandacht voor heeft. Door de 7 verschillende speakers zorg je met de soundbar voor een virtual surround sound. Dit is de ideale variant voor films.

Personaliseer uw smartphone

0

De smartphones zijn een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven geworden en we vinden het maar al te heerlijk om de smartphones zoveel mogelijk te personaliseren. Waarom zouden we dan niet de buitenkant personaliseren? Met een laser graveermachine kunt u heel eenvoudig, snel en nauwkeurig smartphones, maar ook andere elektronische apparaten, zoals laptops en tablets, personaliseren.

lasermarkeren-macbook

Esthetiek

Er zijn verschillende manieren om uw elektronische apparatuur te stylen en dus ‘orgineler’ te maken. U kunt leuke telefoonhoesjes creëren door bijvoorbeeld een leuke foto of zelfgekozen afbeelding. Ook kunt u er een tekst of logo op zetten. De mogelijkheden van een laser machine zijn eindeloos. Voor de waaghalzen: u kunt ook gewoon de achterkant van uw telefoon voorzien van een foto, logo of tekst.

lasergraveren-iphone

Functionaliteit

Het personaliseren van uw elektronische apparatuur dient niet alleen een esthetisch doel. Wist u bijvoorbeeld dat uw telefoons en tablets met behulp van een laser machine kunt voorzien van uw naam of een unieke code? Een goede preventie tegen diefstal.

lasergraveren-houten-telefoonhoesje

Welke materialen kan ik bewerken?

De behuizing van consumentenelektronica wordt vaak gemaakt van geanodiseerd aluminium of gecoat kunststof. Covers van mobiele telefoons worden onder andere gemaakt van hout, leer of textiel. Afhankelijk van het materiaal kunnen ze worden gemarkeerd met een CO₂- of fiberlaser. Tijdens het lasergraveren wordt een variabele hoeveelheid van de toplaag verwijderd, afhankelijk van het laservermogen dat wordt gebruikt, waarbij verschillende contrasten mogelijk zijn. De laser graveermachine kan veel verschillende materialen bewerken, bijvoorbeeld hout, glas, acrylaat, textiel, kunststof, folie, karton, papier of metaal. Waardoor u uw creativiteit de vrije loop kan laten gaan.

Waarom zou ik een lasermachine moeten aanschaffen?

Elektronische apparaten en in het bijzonder smartphones en tablets worden veel ver- en gekocht, maar ook worden de smartphones en tablets met enige regelmaat vervangen. Dat betekent dus dat er veel winst te behalen valt. Door uw bedrijf met een extra dienst uit te breiden of uw bestaande dienst te optimaliseren trekt u een nieuwe doelgroep aan. De lasermachine bewerkt materialen op een contactloze manier en genereert een permanente gravure. Als gevolg hiervan wordt er waarde toegevoegd aan massaproducten en zijn de resultaten uniek.

Welke lasergraveermachine?

Trotec-lasergraveermachines

Welke van alle beschikbare lasers heb ik nodig voor het personaliseren van elektronische apparaten? De snelste laser graveermachines in de markt zijn de Speedy laser machines van Trotec Laser. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en uitvoeringen: met een CO2 laserbron, een fiber laserbron of met beide laserbronnen in één systeem: flexx technologie™

Zelf je telefoon repareren? Zo doe je dat!

0
Zelf je telefoon repareren

Is je telefoon kapot? Dan kun je ‘m natuurlijk naar een reparateur brengen voor reparatie. Maar daar hangt vaak ook een (niet altijd even leuk) prijskaartje aan verbonden. Dus waarom zou je niet eerst kijken of je het zelf kunt repareren? We leggen je bij verschillende reparaties uit hoe je dit zelf aan kunt pakken!

1. Krassen of barst in het scherm

Het zal vast niet de eerste (of laatste) keer zijn dat je krassen of een barst in je scherm hebt; de smartphones zijn tegenwoordig erg gevoelig voor schade. Gelukkig kan een gebroken scherm in de meeste gevallen gewoon zelf gerepareerd worden. Krassen kun je zelfs met iets simpels als tandpasta verwijderen! Doe wat tandpasta op een wattenstaafje en maak ronddraaiende bewegingen over de kras totdat deze verdwenen is. Is je kras daarentegen een flinke barst of scheur in het scherm, dan moet je een nieuw telefoonscherm bestellen. De telefoon accessoires van Mobile Supplies geven je alle tools die je nodig hebt om dit klusje te klaren. Zodra je nieuwe scherm binnen is kun je dit met de handige DIY instructies zelf vervangen. Zitten er geen instructies bij; dan kun je vast een makkelijke YouTube tutorial vinden!

2. Schade door vocht

Telefoon schade zelf repareren

Is je telefoon of je telefoonhoesje niet waterbestendig en heb je ‘m net in de wc laten vallen? Dan moet je snel handelen. Gelukkig kun je vochtschade voorkomen met simpele huis, tuin en keuken ingrediënten. Zodra je telefoon in het water valt haal je deze er (natuurlijk) uit. Haal vervolgens de batterij eruit en leg je telefoon in een kommetje rijst. Wacht een paar dagen zodat de rijst het vocht op kan nemen en zet de telefoon vervolgens weer aan.

3. Vuil en stof

Doet je speaker of microfoon het niet meer? Dan is de kans groot dat hier vuil of stof in zit. Je kunt het vuil en stof makkelijk met een kruimeldief of stofzuiger verwijderen. Wil je het nog specifieker aanpakken? Dan kun je online handige waterzuigers voor smartphones vinden die zowel in geval van waterschade als van vuil en stof te gebruiken zijn.

Met deze handige werkwijzen kun je de meeste schadegevallen van je telefoon zelf repareren of oplossen. Zorg er natuurlijk wel altijd voor dat je de juiste tools, gereedschappen en accessoires bij de hand hebt om dit soort klusjes te klaren!

Hoe je ervoor zorgt dat apps je locatie niet tracken

0
Tracking apps

Tegenwoordig vragen vrijwel alle apps om verschillende soorten permissies om acties uit te voeren op je apparaat. Zo wordt er al snel gevraagd of er push-notificaties verzonden mogen worden, of je van bepaalde informatie op de hoogte gehouden wil worden of dat je locatie getrackt mag worden. Het is natuurlijk erg gemakkelijk om in eerste instantie te weigeren dat apps je locatie kunnen tracken, maar er zijn ook nog andere handige tools die het voor apps onmogelijk maken om je locatie te achterhalen. In dit artikel schenken we daarom aandacht aan de maatregelen die je kan nemen om te voorkomen dat apps je locatie tracken.

1. Waarom tracken apps je locatie?

De belangrijkste reden dat apps je locatie bijhouden, is vanwege het gericht adverteren en aanbieden van producten. Op basis van locatie, het gebruik van verschillende apps en je zoekgeschiedenis, kunnen ze dan gericht adverteren op producten die je nodig hebt. Dit wordt mede gedaan door mobiele advertenties. Hoe voorkom je dat apps je locatie bijhouden?

2. Gebruik een VPN

Door gebruik te maken van een VPN, lijkt het alsof jouw mobiele telefoon de locatie aanneemt van de server waarmee deze verbinding maakt. Hierdoor is het voor apps niet mogelijk om te tracken waar jij je op dat moment bevindt. Dit maakt het voor hen dan ook onmogelijk om gericht een advertentie te laten zien met producten die je reeds bezocht hebt.

Een bijkomend voordeel van een VPN is dat je data versleuteld wordt verzonden en ontvangen vanaf het internet. Hackers hebben hierdoor niet meer de mogelijkheid om je data te onderscheppen en uit te lezen. Het gebruik van een VPN levert dan ook een win-win situatie op!

3. Verander je locatie-instellingen

Het veranderen van je instellingen is een van de eerste stappen die je zou moeten ondernemen om te voorkomen dat apps je locatie tracken. In veel gevallen staan deze namelijk standaard ingesteld, vaak onder het mom van kwaliteitsverbeteringen op je telefoon. Voor Android en Apple werkt dit op twee verschillende manieren, dus we lichten ze hieronder uit:

Stap: Apple: Android:
1. Klik op ‘Instellingen’ Klik op ‘Instellingen’
2. Ga naar ‘Privacy’ Scrol naar beneden en klik op ‘Locatie’
3. Selecteer ‘Locatievoorzieningen’ Scrol naar beneden en klik op ‘Google Locatie instellingen’
4. Scrol helemaal naar beneden en klik op ‘Systeem’ Klik op ‘Locatie Reporting’ en ‘Locatie geschiedenis’ en schuif de knop naar links
5. Scrol wederom naar beneden en klik op
‘Belangrijke locaties’.
Hier vind je een logboek van belangrijke locaties die je vaak bezoekt. Dit kun je
uitzetten door het balkje
naar links te schuiven.
Tevens kun je hier je geschiedenis
wissen door naar beneden
te scrollen en op
‘Wis geschiedenis’ te
klikken.
Om je locatiegeschiedenis te deleten, klik je op ‘Wis locatiegeschiedenis’.

4. Zorg dat Google je niet kan tracken

Google maakt met haar services veel gebruik van locatie tracking. Doordat Google zelf ook veel apps heeft, worden deze instellingen vaak gedeeld met andere apps. Geef je Google dus toestemming, dan geef je andere apps automatisch ook toestemming. Om deze instellingen echter uit te schakelen, moet je inloggen op je Google Account.

Klik vervolgens op ‘Privacy en Personalisatie’. In de kolom ‘Activiteitsopties’ kun je klikken op ‘Locatiegeschiedenis’. Deze kun je vervolgens aan- of uitzetten. Wil je meer instellingen kunnen beheren, klik dan op ‘Alle Activiteitsopties weergeven’. Dit geeft je de mogelijkheid om advertenties te beheren, instellingen betreffende YouTube te wijzigen en je locatiegeschiedenis te beheren.

Apps tracking

5. Kijk naar gegeven toestemmingen aan apps op je telefoon

Dit is vaak een van de eerste vragen die gesteld worden wanneer de app zojuist is geïnstalleerd op je smartphone. Ze vragen toestemming om een notificatie te sturen en om je locatiegegevens te raadplegen. Vaak wordt hier vluchtig doorheen geklikt, waardoor je zonder dat je het in de gaten hebt toestemming geeft aan de app om je locatie bij te houden.

Het is daarom ten zeerste aan te raden om hier eens kritisch naar te kijken. Wanneer je opnieuw je privacy-instellingen opent, kun je je locatievoorzieningen bekijken. Hier kun je tevens per app nauwkeurig zien wanneer je locatie geraadpleegd wordt. In sommige gevallen kan het geen kwaad en wil je juist dat deze geraadpleegd wordt (zoals bij apps die het weer voorspellen, die je gebruikt voor navigatie of die de vertragingen op het spoor weergeven). In andere gevallen kun je dit net zo goed uitzetten.

Het is dus zeker aan te raden om te kijken naar je locatie-instellingen. Onze belangrijkste aanbeveling is het gebruik van een VPN als je wilt voorkomen dat apps je locatie tracken. Ook het kijken naar de instellingen op je telefoon kan echter geen kwaad. Google speelt hier een belangrijke rol in, aangezien veel gegevens ook worden gebruikt door andere apps van Google. Voorkom dus advertenties, reclames en notificaties op basis van je locatie en laat apps je locatie niet ongewenst bijhouden.

WhatsApp versleutelt mijn appjes, maar wat betekent dat precies?

0
Whatsapp Simyo

Berichten die via Whatsapp worden verstuurd zijn versleuteld. Dit zorgt ervoor dat de berichten die je verstuurd niet in handen van andere mensen kunnen komen. Zelfs de medewerkers van Whatsapp hebben geen toegang tot de berichten die je verstuurd of ontvangt. Dit is wel zo fijn, het zou namelijk vervelend zijn als je net een Sim Only abonnement van Simyo hebt afgesloten en iedereen je berichten kan lezen. De beveiliging die hiervoor wordt gebruikt heet end-to-end-encryptie. Dit is een beveiliging die vaak wordt gebruikt om berichten veilig te kunnen versturen. De laatste tijd zien we wel dat de beveiliging steeds meer in opspraak is. Er zijn namelijk meerdere onderzoekers die zeggen de de beveiliging die Whatsapp gebruikt helemaal niet zo veilig is. Volgens deze onderzoekers is het wel mogelijk om de berichten te onderscheppen. Hoe de beveiliging precies werkt en hoe veilig het is, lees je hier! We vertellen je ook iets meer over de bevindingen van onderzoekers.

Hoe werkt end-to-end-encryptie

End-to-end-encryptie is dus een beveiliging die gebruikt wordt om berichtjes te versturen. Encryptie is een vorm van cryptografie. De berichtjes die je verstuurd worden versleuteld met een code. Hierdoor zijn de berichtjes voor niemand te lezen, ook niet als deze onderschept worden. Het enige wat je kunt zien is een code waar je niks mee kunt. Om de code weer om te zetten naar een bericht is een sleutel nodig. Niemand behalve de ontvanger heeft de sleutel. Hierdoor kan alleen degene waar het bericht voor bedoeld is het bericht lezen.

Hoe veilig is end-to-end-encryptie

Over het algemeen is de beveiliging die wordt gebruikt erg veilig. De laatste jaren heeft end-to-end-encryptie een goede naam opgebouwd. Wel wordt de veiligheid regelmatig in twijfel getrokken door verschillende mensen. Een ding is zeker, het is in ieder geval beter om je berichten te versturen als ze door end-to-end-encryptie versleuteld worden. De kans dat er dan ooit iemand bij je berichten komt is minimaal. Je kunt dus gewoon een telefoon of Sim Only vergelijken. Wanneer je dit hebt gedaan kun je met een gerust hart gebruik maken van Whatsapp.

Whatsapp

Onderzoek naar de veiligheid

Er zijn meerdere onderzoekers die beweren dat de beveiliging die gebruikt wordt helemaal niet zo veilig is. In ieder geval, end-to-end-encryptie is wel veilig, alleen denken zij dat Whatsapp hier niet goed mee omgaat. Een tijdje terug is er namelijk een gat ontdekt waaruit blijkt dat bepaalde berichten wel gelezen kunnen worden. Het gaat hierbij om berichten die al wel verzonden zijn maar nog niet ontvangen zijn. Dit komt omdat deze berichten later opnieuw versleuteld kunnen worden. Wanneer dit is gebeurd wordt het bericht automatisch verzonden. Dit bericht loopt via een andere encryptiesleutel. Het bericht is hierdoor niet door iedereen te onderscheppen maar wel door Whatsapp zelf. Zij zijn hier dus niet helemaal eerlijk over. Toen dit werd ontdekt is het aangegeven aan Whatsapp. Zelf zeggen zij dat hier niks mee wordt gedaan en dat het dus geen probleem is.

3 manieren om makkelijk geld te besparen in huis

0
Geld besparen in huis

Tegenwoordig is alles al duur genoeg, dus wat is er nou beter dan geld besparen? Wij geven je drie tips hoe je dit gemakkelijk kunt doen, en dat gewoon in huis!

Tip 1: Haal je energierekening omlaag

Allereerst kun je veel acties ondernemen om je energierekening omlaag te krijgen. Probeer onnodig gebruik van de verwarming te vermijden. Je kunt beter een dekentje pakken en kaarsen aansteken, dit is ook nog eens erg knus en gezellig. Raamdecoratie zoals jaloezieën hebben een isolerende werking. Deze lamellen passen daarnaast  uitstekend binnen een industrieel interieur. Let er wanneer je de was doet op dat de machine echt goed vol zit, hierdoor heb je minder water nodig dan wanneer je continu kleine wasjes draait.

Tip 2: Acties? Inslaan!

Boodschappen doen is niet de favoriete bezigheid van de meeste mensen, maar het moet toch gebeuren. Ook hier zijn er verschillende manieren om te besparen op je uitgaven. Kijk vooraf in de wekelijkse folder of er producten in de aanbieding zijn die je vaak koopt. Maak onder andere op basis hiervan een lijstje en houd je hieraan, zo voorkom je onnodige aankopen. Er zijn genoeg productcategorieën die een lange houdbaarheidsdatum hebben. Maak hier gebruik van door tijdens actieperiodes zoals de 2+1 actie groot in te slaan. Vergelijk daarnaast prijzen van de verschillende supermarkten, dit kan nogal variëren.

Tip 3: Hergebruiken maar!

Geld besparen

Kinderen kosten in de loop der jaren erg veel geld, hoe kun je toch besparen? Kijk eens of je aan goedkoop speelgoed kan komen. De speelgoedwinkels zijn vaak extreem duur en via sites zoals Marktplaats zijn genoeg leuke speelartikelen te vinden in goede staat en tegen een prima prijs. Luiers, doekjes en andere verzorgingsproducten zijn regelmatig in de aanbieding, houd er rekening mee en creëer dan gelijk een grote voorraad. Niet alleen kopen kan via Marktplaats, verkopen is net zo effectief! Gooi gedragen kleertjes niet weg maar verkoop ze, zo heb je nog een extraatje om je kleine mee te verwennen.

Welke tip ga jij zeker gebruiken?

Scherpe deals!