Zo sluit je een IPad of MacBook aan op je televisie

0
Zo sluit je een IPad of MacBook aan op je televisie

Het is tegenwoordig op steeds meer manieren mogelijk om beelden te streamen op een smart-tv. In dit artikel wordt uitgelegd hoe dit werkt met een IPad of MacBook.

Er zijn namelijk meerdere manieren waarop de verbinding gemaakt kan worden.

Verbinden via Airplay en televisie

Met Apple Airplay kunnen video’s gestreamd worden naar een televisie. Het is een simpele manier, maar vereist wel de juiste apparaten in huis. Via he Airplay-icoontje komen de beschikbare apparaten in beeld om op te streamen. Om verbinding met de televisie te maken moet het juiste apparaat geselecteerd worden. Echter zijn nog niet allemaal geschikt voor Airplay. Als de tv er niet tussen staat is hij waarschijnlijk niet geschikt. Gelukkig zijn er nog andere manieren om de IPad aan te sluiten, zonder dat er een nieuwe tv voor gekocht moet worden.

Verbinden via AppleTV of Chromecast

Het is ook mogelijk om te streamen via een kleine gadget voor de tv. AppleTV is een kastje wat aangesloten wordt op de tv door middel van een HDMI-kabel. De MacBook of IPad maakt verbinding via Airplay en vervolgens wordt het via het apparaat op de televisie uitgezonden. Een andere optie is een Chromecast. Ook deze wordt door middel van een HDMI-kabel in de tv geplugd. De Chromecast en de Laptop/IPad dienen allebei op hetzelfde wifi-netwerk aangesloten te zijn. Selecteer het stream icoontje bovenin het beeldscherm en maak verbinding met de Chromecast. Het is een simpele manier om op tv te streamen zonder kabels te gebruiken. Het nadeel is dat de AppleTV best duur is. Een Chromecast is goedkoper, maar nog steeds prijzig.

Verbinden doormidden van een HDMI-kabel

Verbinden doormidden van een HDMI-kabel

De meeste simpele en goedkoopste manier voor streamen op een televisie is doormiddel van een HDMI-kabel. Echter is het op de meeste apparaten van Apple niet mogelijk om een HDMI-kabel aan te sluiten. Een verloopstuk van HDMI naar USB biedt oplossing. Samen met een HDM-kabel is het beeld van de IPad zo aangesloten op de TV. Deze oplossing is goedkoper dan de bovengenoemde opties. HDM-kabels zijn verkrijgbaar in een simpele uitvoering of met een draaibaar verloopstuk. Dit is handig wanneer er weinig ruime achter de televisie zit.

Wat kan er gestreamd worden?

Met de boevengenoemde oplossingen is het mogelijk om te streamen met alle bekende dienst, Netflix, Disney, Videoland, Amazone Prime, YouTube. Alles is mogelijk. In het geval van een oudere televisie kan een HDMI-kabel oplossing bieden en de aankoop van een nieuwe televisie voorkomen.

Conclusie

Er zijn drie manieren om een IPad of MacBook aan te sluiten op een televisie. Het makkelijkste is via de televisie zelf, maar aangezien niet elke tv geschikt is kan dat erg duur zijn. De AppleTV en Chromecast bieden een goede draadloze oplossing, maar zijn ook niet goedkoop. De HDMI-kabel met koppelstuk is waarschijnlijk het goedkoopst. Het enige nadeel is dat het streamen op deze manier niet draadloos gaat.

Apple TV 4K 2021: dit kunnen we verwachten

0
Apple TV

Binnenkort is het zover: dan begint de verkoop van de Apple TV 4K 2021. Ben jij een echte liefhebber van de Apple TV? Dan kan deze nieuwe variant misschien wel iets voor jou zijn. Maar wat kunnen we allemaal met de Apple TV 4K 2021? En wat zijn de verschillen in vergelijking met zijn voorganger? Wij zetten het allemaal voor je op een rij in dit artikel!

Wat is de Apple TV 4K 2021?

Op 20 april 2021 werd de nieuwe Apple TV 4K 2021 gepresenteerd door Apple tijdens een event. Deze nieuwe Apple TV 4K 2021 is de tweede generatie en de opvolger van de Apple TV 4K. Een Apple TV is een multimedia-apparaat dat het mogelijk maakt om films, foto’s en video’s te bekijken via jouw televisie. Er zijn al meerdere Apple TV’s uitgebracht. De Apple TV 4K 2021 belooft in ieder geval veel goeds met veel nieuwe specificaties.

Wat zijn de specificaties?

De nieuwe Apple TV heeft een A12 Bionic Chip processor. Dit maakt het mogelijk om 4K films en games met 60 hertz te ondersteunen. Door de A12 Bionic Chip processor kunnen bewegende beelden vloeiend op jouw televisie voorbijkomen, zonder dat de beelden steeds vastlopen. De A12 chp is razendsnel en ontzettend krachtig. Naast de A12 Bionic processor biedt de Apple TV 4K 2021 ook ondersteuning voor wifi 6. Echter is dit alleen handig als jouw router dit ook ondersteunt. Alleen op deze manier is het namelijk mogelijk om een snellere draadloze verbinding te hebben.

De vernieuwingen van de nieuwe Apple TV hebben veel te maken met het beeld dat je ziet op jouw televisie. Hierbij kun je denken aan specificaties als High Frame Rate HDR en Dolby Vision. Snelle beelden kunnen hiermee vloeiend afspelen. Bovendien is het zo dat bij de nieuwe Apple TV 4K 2021 de kleuren helder en realistischer zijn. Je vraagt jezelf misschien af hoe dit kan, aangezien het niet de Apple TV is die de kleuren op je televisie weergeeft, maar je televisie zelf. Apple zou Apple immers niet zijn als ze hier niet iets op zouden verzinnen. En dat is gelukt. Als je bijvoorbeeld een iPhone uit de iPhone 12 reeks in je bezit hebt, kun je een kalibratie uitvoeren. Zodra het beeld van de Apple TV op jouw televisie getoond wordt, kun je met behulp van jouw iPhone de tekortkomingen van jouw televisie compenseren. Door middel van jouw iPhone kan de Apple TV het beeld bijstellen, waardoor de kwaliteit op jouw tv dus ook beter wordt. Dit is natuurlijk een hele toffe functie. Echter dien je dus wel over een moderne iPhone te beschikken om dit te kunnen uitvoeren, want anders zal het qua beeldkwaliteit niet zo’n groot verschil zijn. 

De HDMI heeft een upgrade gehad. Zo is het van HDMI 2.0a naar HDMI 2.1 gegaan. Hierdoor kan de maximale beeldkwaliteit hoger worden. Echter is het wel zo dat voor de beste beeldkwaliteit je ook een goede televisie nodig hebt die over de nieuwste technologieën beschikt.

Iets dat ook nieuw is bij de Apple TV 4K 2021, is de afstandsbediening. De welbekende zwarte Siri Remote wordt namelijk vervangen door een grijs-zwarte variant. Daarnaast is de lengte wat groter en is de afstandsbediening wat dikker. De grootste verschillen van deze afstandsbediening hebben te maken met het touchpad. Het touchpad bij de nieuwe Apple TV is namelijk cirkelvormig en heeft in plaats van twee maar liefst drie opties om te bedienen. 

Wat zijn de verschillen met zijn voorganger?

We hebben al wat verschillen tussen de Apple TV 4K van 2020 en Apple TV 4K 2021 hierboven benoemd, maar nog even duidelijk op een rij: 

  • Nieuwe, krachtige processor (A12 Bionic chip processor)
  • HDR en Dolby Vision, waardoor kleuren op de beste manier worden weergegeven
  • Nieuwe HDMI-aansluiting, voor de mogelijkheid om hogere kwaliteit beeld en geluid te krijgen.
  • Siri Remote in een andere stijl met extra bedieningsmogelijkheden

Wat is de prijs van de Apple TV 4K 2021?

Nu is het natuurlijk de vraag hoe duur de nieuwste Apple TV is. Dit is afhankelijk van de opslag die je kiest. Je kunt kiezen uit een 32GB of 64GB variant. De 32GB Apple TV 4K 2021 heeft een prijs van 199 euro en de 64GB een prijs van 219 euro. 

Kortom, de nieuwe Apple TV heeft weer veel mooie nieuwe toevoegingen. Als jij een fan bent van de Apple TV, kan dit zeker weer een product zijn dat op jouw wensenlijstje mag. Zou jij overwegen om de nieuwe Apple T4 4K 2021 te kopen of vind je het overbodig met alle technologieën van televisies tegenwoordig?

De voor en nadelen van een USB C kabel

0
De voor en nadelen van een USB C kabel

Een tijd geleden zijn veel apparaten over gegaan op USB C kabels. Dit is in principe de opvolger van de micro USB. Alle smartphones gingen over op deze nieuwe aansluiting, maar wat is nou eigenlijk het voordeel ervan. In dit artikel wordt behandeld wat een USB C kabel doet. 

Waarom gaat iedereen massaal over op de USB C kabel?

De reden dat iedereen overgaat naar USB C is de veelzijdigheid. Zelfs Apple heeft bij de nieuwe MacBooks de oude USB-aansluiting vervangen. De kabel is op verschillende apparaten toe te passen:

                Smartphones: Voor de mobiele telefoon vervult de kabel meerdere functies. Allereerst laadt hij de accu op. Ten tweede zorgt hij voor overdracht van geluid. Het is dus mogelijk om muziek te luisteren. Ook is het mogelijk om data over te dragen naar een laptop. Dit is de reden dat smartphone producenten USB C gebruiken.

                Laptops: Voor een laptop is de USB C te gebruiken voor dataoverdracht. De kabel is instaat om 40 gigabyte per seconde te verwerken. Dit is echter wel afhankelijk van de poort op je laptop.

                Monitoren: Met een USB C kabel is het mogelijk om een laptop of computer aan te sluiten op een monitor zonder converter. Ook is het mogelijk om aan apparaten op te laden aan de monitor via deze draad. De maximale resolutie is 3840×2160 met 60 frames per seconde.

                USB C sticks: Er zijn ook USB-sticks in een C-uitvoering. Het is mogelijk om op een snelle manier data over te dragen. De snelheid is maar liefst 450 megabytes per seconde. Dit maakt het mogelijk om een film van 10 GB binnen een halve minuut over te zetten. Grote bestanden kunnen dus moeiteloos verplaatst worden. 

De voordelen van een USB C kabel

De voordelen van een USB C kabel

                Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van een USB C kabel. Allereerst is er een klein voordeel bij het inpluggen. De USB C is namelijk omkeerbaar. De kabel er verkeerd om in te steken kan niet meer. Verder zijn de grote voordelen:

                Sneller opladen: Een ouderwetse USB-poort kan slechts 15 watt stroom leveren. Met de USB C is dit 100 watt. Dit betekent dat een telefoon supersnel oplaadt. Het is zelfs mogelijk om een externe harde schijf of laptop van stroom te voorzien met een USB C kabel.

                Sneller data overdragen: Het overdragen van data gaat sneller dan ooit. De USB C draagt tot 10GB per seconde over afhankelijk van de poort waar hij in zit. 

                Beeld overbrengen: Omdat de USB C kabel zoveel aan kan, is het ook mogelijk om beeld op een goede manier over te brengen. Zoals eerder aangegeven gaat dit om beelden met resoluties tot 3840×2160. De USB C is ook compatibel met HDMI. Dit scheelt ingangen op nieuwe apparaten. Meer dan een USB C poort is niet nodig.

De nadelen van USB 

Er is ook een klein nadeel van de USB C. Het design van apparaten moet tegenwoordig strak en compact. Door de veelzijdigheid van de USB C kabel verdwijnen er steeds meer poorten op de computer. Dit kan vervelend zijn als je meerdere apparaten tegelijk wil aansluiten op bijvoorbeeld je laptop. Dit kan ook als voordeel gezien worden.

Conclusie

De USB C kabels en sticks zijn veelzijdig en een grote verbetering vergeleken met de oude USB-kabels. De grote verbetering is dat hij multifunctioneel is. Het scheelt andere kabels en overbodige toegangspoorten op toekomstige apparaten.

Welke soorten UTP-kabels zijn er

0
Welke soorten UTP-kabels zijn er

Er is niks ergens dan een laptop die niet wil laden of een haperend beeld tijdens het gamen. Tegenwoordig is alles te regelen via wifi, maar boven een vaste verbinding via een UTP-kabel gaat niks. In dit artikel is te lezen wat voor UTP-kabels er op de markt zijn.

Slechte verbinding

De huizen staan anno 2021 helemaal vol met apparaten die op het internet zijn aangesloten. Dit kan zorgen voor storingen of haperingen. Het draadloze netwerk wordt als het ware overbelast. Ook is het mogelijk dat bepaalde apparaten een stoorzender vormen voor de draadloze verbinding. Het probleem zorgt voor veel irritatie bij de gebruikers van het internet. Zeker wanneer iedereen in de avond thuis is, krijgt het draadloze netwerk veel te verduren. Gelukkig is er een oplossing voor het probleem. Sluit een aantal van de apparaten aan op een UTP-kabel voor een stabiele verbinding.

De UTP-kabel

Een UTP-kabel is een netwerkkabel. De afkorting staat voor Unshielded Twisted Pair. De gedraaide paren zijn de acht aderen die door de kabel lopen. Deze zijn in paren van twee in elkaar gedraaid. Deze techniek maakt dat de draden beter beschermd zijn tegen storende invloeden van buitenaf. Echter biedt het geen bescherming tegen elektromagnetische storingen. Daar staat Unshielded voor. Er zijn verschillende varianten UTP-kabels te krijgen. We zetten ze op een rijtje.

De UTP-kabel

CAT5E kabel

De CAT5E kabel is geschikt voor gigabitnetwerken. Dit wil zeggen dat de UTP-kabel 1000 Megabit per seconde kan verplaatsen. Het is geschikt voor thuisnetwerken. De doorvoersnelheid is 250MHz. Dit is de bandbreedte van de kabel. Het wordt vaak vergeleken met een snelweg. Megabit per seconde is de maximumsnelheid en de MHz is het aantal rijbanen. De CAT5E is te verkrijgen in een lengte van maximaal 100 meter.

CAT6 kabel

Voor de CAT6 geldt ook dat het een snelheid van 1000Mbit per seconde aankan. De doorvoersnelheid is 250 MHz, dus een stuk hoger dan de CAT5E. Er zijn meer rijbanen beschikbaar voor verbruik. De maximale lengte van deze UTP-kabel is 55 meter.

CAT6a kabel

De CAT6a kabel is in staat om 10 gigabit per seconde te leveren. De doorvoersnelheid is 500 MHz. Deze kabel beschikt over een hogere maximale snelheid en een stuk meer rijbanen dan de andere bovengenoemde UTP-kabels.

CAT7 kabel

Deze kabel is in staat om 40 tot 100 GB per seconde te versturen. Daarom is hij net als de CAT6a geschikt voor 10-gigabit netwerken. De doorvoersnelheid is 600 MHz. Hij is verkrijgbaar in lengtes van maximaal 50 meter voor de 40GB en 15 meter voor de 100GB.

CAT8 kabel

De CAT8 kabel ondersteunt 25 en 50 GB per seconde. Ten opzichte van de CAT7 heeft hij een voordeel. Het data verbruik van de CAT8 is namelijk minder. Dit maakt je algehele verbruik lager via deze UTP-kabel.

Welke kabel is er nodig?

De juiste UTP-kabel ligt volledig aan de situatie. Op basis van de belasting van het netwerk kan bepaald worden welke kabel geschikt is. Hoeveel wordt er gevraagd van het netwerk? Voor een korte afstand is een CAT5 goed genoeg. Voor een groot netwerk door het hele huis is de CAT6 beter. Eigenlijk zijn de 7 en 8 pas nodig in het geval van een datacentrum.

Platte UTP-kabels

Wanneer de UTP-kabel langs de trap naar beneden komt te lopen, dan staat het beter als hij goed is weggewerkt. Achter een plint is een populaire plek hiervoor. Voor deze situatie zijn platte UTP-kabels verkrijgbaar. Dan kost het zo min mogelijk ruimte. De platte UTP-kabels zijn ideaal voor huizen waarin geen buizen getrokken zijn tussen de verdiepingen.

Conclusie

Het installeren van een UTP-kabel lost veel van de verbindingsproblemen op. Afhankelijk van het verbruik is te bepalen welk type nodig is. Het is een kleine investering, maar voorkomt veel frustratie.

iPad Pro 2021: alles wat je wilt weten

0
iPad Pro 2021

Onlangs kondigde Apple de allernieuwste iPad Pro 2021 aan. En deze komt er sneller aan dan je denkt! Maar wat kunnen we nou allemaal verwachten van deze nieuwe iPad Pro van Apple? Inmiddels zijn de specificaties van deze nieuwe iPad Pro bekend. Ben je hier benieuwd naar? Wij vertellen je er alles over in dit artikel!

Wat is de iPad Pro 2021?

De iPad Pro 2021 is alweer de vijfde generatie van de iPad Pro. Het is de opvolger van de iPad Pro 2020. De iPad Pro’s staan bekend om de high-end modellen met geavanceerde functies. Ook de iPad Pro 2021 belooft daarmee weer veel goeds.

Wat zijn de specificaties van de iPad Pro 2021?

Je bent vast het meest benieuwd naar de specificaties van deze nieuwste iPad Pro van Apple. En we kunnen je alvast vertellen dat deze specificaties indrukwekkend zijn. De iPad Pro is namelijk flink vernieuwd in vergelijking met voorgaande jaren. De iPad Pro 2021 is een tablet die geschikt is voor veeleisende gebruikers en professionals. Ten eerste is de hardware van deze nieuwste iPad Pro 2021 een stuk verbeterd. De hardware hiervan is dankzij de M1-chip namelijk net zo krachtig als die van de beste Macs van Apple. Doordat de iPad Pro nu ook over deze M1-chip beschikt, is het in staat om fantastische prestaties te leveren. Zo is de snelheid verbluffend en gaan alledaagse taken op deze tablet gemakkelijker dan ooit. 

De iPad Pro 2021 is verkrijgbaar in twee verschillende maten: 11-inch en 12,9-inch. Beide formaten hebben een resolutie van 264 pixels per inch. Iets dat nieuw is aan de iPad Pro 2021, is dat het achtergrondverlichting met mini-led bevat. Het scherm van de nieuwste iPad Pro wordt ook wel het XDR Display genoemd en is in staat om voor indrukwekkende contrasten te zorgen. Dit is een nieuwe specificatie en er wordt verwacht dat dit heel geliefd gaat worden.

De nieuwste iPad Pro van Apple is ook de eerste iPad Pro die 5G zal ondersteunen. Internetten kan op deze manier iets sneller gaan. Echter zal dit ook geen heel groot verschil zijn. Wel is het zo dat door deze ondersteuning met 5G het bereik groter en stabieler is. 

De selfiecamera van de nieuwe iPad Pro 2021 is vernieuwd. Deze heeft nu namelijk een ultragroothoeklens. Bij de vorige generatie iPad Pro was dit niet het geval. Hier zat namelijk een 7-megapixelcamera met groothoeklens. Aan de achterkant van de iPad Pro is niets veranderd in vergelijking met de vorige generatie. Op de achterkant van de iPad Pro 2021 zit een dubbele camera: 12 MP groothoek en 10 MP ultragroothoek. Dankzij de krachtige M1-chip zijn er met deze camera’s echter wel extra mogelijkheden voor foto’s schieten bijgekomen. 

De iPad Pro 2021 krijgt steeds meer weg van een echte laptop. Niet alleen de krachtige prestaties die geleverd kunnen worden komen nu meer overeen, ook is het zo dat de nieuwe iPad Pro een Thunderbolt-aansluiting heeft. Dit is ook het geval bij de nieuwste Macs, waardoor dit ook weer overeen komt. Een Thunderbolt-aansluiting heeft veel voordelen. Hiermee zijn namelijk meer mogelijkheden voor aansluiting en ook heeft het een snellere data-overdracht.

In plaats van 8GB, is het met de nieuwe iPad Pro 2021 mogelijk om voor een variant met 16 GB RAM te kiezen. Dit is een nieuwe specificatie. Een 16GB RAM is fijn voor mensen die heel veel werkgeheugen nodig hebben. 

Kortom, de iPad Pro 2021 heeft veel nieuwe specificaties, waardoor het weer veel verbeterd is ten opzichte van de eerste generaties. 

Wat is de prijs van de iPad Pro 2021?

Ook niet geheel onbelangrijk: de prijs van de iPad Pro 2021. Deze prijs kan verschillen per variant. Wil je graag een 11-inch iPad Pro 2021? Dan kun je rekening houden met een prijs van 899 euro. Het grotere formaat, de 12,9-inch iPad Pro heeft mede dankzij de mini-led specificatie een vanafprijs van 1219 euro. Deze prijzen zijn echter onder voorbehoud, want het is afhankelijk van de hoeveelheid opslag die je kiest. Ook heeft de prijs te maken met het feit of je voor een model met of zonder mobiele data kiest. Dit gaat dus om 4G of 5G. Als jij dus graag een iPad Pro 2021 wilt kopen, is het goed om de prijs te bekijken van de specifieke variant die jij graag zou willen hebben. Dan weet je namelijk precies de prijs die je hiervoor dient te betalen. 

Wanneer komt de nieuwe iPad Pro 2021?

Sneller dan je denkt! De nieuwste iPad Pro van Apple is op 30 april te pre-orderen. Als je ervoor kiest om te pre-orderen, kun je verwachten dat je het in de tweede helft van de maand mei ontvangt. Als je dus graag deze iPad Pro 2021 wilt hebben, kun je deze over een paar dagen pre-orderen. 

De nieuwste tablet van Apple belooft in ieder geval veel goeds. De specificaties zijn indrukwekkend, dus er wordt verwacht dat deze iPad Pro 2021 heel erg geliefd gaat worden. Zou jij de iPad Pro 2021 graag tot je beschikking willen hebben?

Narrowcasting nader uitgelegd

0
Narrowcasting nader uitgelegd

Letterlijk vertaald betekent narrowcasting “beperkte transmissie”. Het gaat hier over een internetcommunicatiemodel, met als basis een verspreidingsmechanisme en een gefragmenteerd gebruik van inhoud. In dit artikel geven we een stukje informatie over dit communicatiemodel. Momenteel hebben wij iedere dag te maken met de digitale wereld. De termen die in dit artikel behandeld worden zijn een goede toevoeging aan je stukje kennis.

Het ontstaan

Narrowcasting is in het jaar 2005 ontstaan. In de marketingwereld werd het idee geboren, om het internet te gebruiken om gepersonaliseerde mededelingen te verzenden. Op deze wijze krijgt de consument een opening tot het verkrijgen van abonnementen en mailinglijsten maar ook audio en video uitzendingen via bijvoorbeeld een podcast.

Een variant hierop is multicasting. Multicasting stuurt informatie naar doelgroepen, gericht op specifieke kenmerken. Een voorbeeld hiervan is marketing middels beeldschermen op stations, wachtkamers en winkels.

Digital signage

Digital signage

Digital signage betekent ‘digitale bewegwijzering’. Signage staat voor de digitale variant van geprinte media. Het gaat hier over posters, flyers of naamborden die je merk of bedrijf ondersteunen. Het biedt veel meer mogelijkheden dan enkel het tonen van een afbeelding of video. De schermen kunnen zeer breed ingezet worden en zijn hierdoor multifunctioneel. Het is breder inzetbaar en betekent vrijwel hetzelfde als het Nederlandse ‘narrowcasting’. In Nederland wordt ook de term beeldschermcommunicatie vaak gebruikt. Internationaal is digital signage het meest erkend.

Gebruik in het dagelijks leven

Door deze methode kan iedereen informatie over het nieuws of andere belangrijke onderwerpen, realtime ontvangen. Ook reacties zijn hierbij betrokken, waardoor het geheel interactiever wordt. Het gebruik wordt ingezet bij blogs, nieuwsbrieven, discussielijsten en door gebruikers gemaakte inhoud. Op deze wijze kan de consument zelf kiezen wat de gebruiker graag ontvangt. Hier komt het stukje personalisatie sterk naar voren.

Met het narrowcasting scherm is ieder scherm een interactief scherm. De schermen zorgen op deze manier voor het binden van klanten. Voorbeelden zijn: Bij de kassa, receptenbalie, toonbank, kantoor, showroom en ieder bedrijf die graag zijn of haar klanten wil binden. Onderzoek heeft aangetoond dat bewegend beeld 60.000 keer sneller gezien en onthouden wordt dan enkel tekst. Je kan je voorstellen dat het resultaat dus zeer groot is op de klant.

De boodschap komt op deze manier op een krachtige manier binnen. Een videowall is een ander mooi voorbeeld van krachtige content. Door het plaatsen van een videowall zorg je voor een visueel krachtige boodschap. De klant ziet hierbij aantrekkelijke beelden, de consument wil hier graag naar blijven kijken!

Een trage smartphone sneller maken: zo doe je dat!

0
Smartphone sneller maken

Merk jij steeds vaker bij het gebruiken van je smartphone dat deze trager wordt? Dat is natuurlijk vervelend, want je wil natuurlijk dat het zo snel mogelijk werkt. Als je een trage smartphone hebt, denk je misschien direct aan het kopen van een nieuwe. Echter is dit niet altijd direct nodig. Er zijn namelijk een aantal trucjes die je kunt doen om te proberen jouw smartphone minder traag te maken. Ben jij benieuwd hoe jij jouw trage smartphone weer sneller kunt maken? Wij geven je wat goede tips in dit artikel.

Start je smartphone opnieuw op

Het klinkt misschien logisch, maar het is zeker wel het proberen waard als jouw smartphone niet goed meewerkt: het opnieuw opstarten. Zodra je merkt dat je smartphone enorm traag is, kun je je smartphone uitzetten en deze opnieuw opstarten. Dit kan een goede manier zijn om je smartphone weer wat sneller te maken, want als je jouw telefoon uitzet en opnieuw opstart worden alle achtergrondprocessen stopgezet. 

Kijk of er een nieuwe update beschikbaar is

Als je smartphone traag is, is het ook altijd goed om te kijken of er op jouw smartphone een update beschikbaar is. Hier krijg je vaak een reminder van, maar het kan zomaar zo zijn dat je dit vergeten bent te doen. Je kunt een trage smartphone soms oplossen door de nieuwste update te installeren. Probeer er daarom altijd voor te zorgen om jouw telefoon up-to-date te houden. 

De schoonmaak

Je had deze waarschijnlijk al wel verwacht. De grote schoonmaak is van groot belang om jouw trage smartphone sneller te maken. Ga eens na wat je eigenlijk allemaal op je telefoon hebt staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan foto’s en video’s. Grote kans dat op jouw smartphone foto’s en video’s staan die je ook prima op je computer kwijt kunt. Foto’s en video’s kunnen veel ruimte in beslag nemen op jouw smartphone. Het kan daarom een goed idee zijn om deze over te zetten op je computer of door bijvoorbeeld een back-up te maken via Dropbox of iCloud. Wanneer je ervoor kiest om wat foto’s en video’s over te zetten, houd je een stuk meer ruimte over en zal je smartphone automatisch sneller functioneren. Naast foto’s en video’s staan er nog genoeg andere bestanden op je smartphone waar je waarschijnlijk niets of weinig mee doet. Het is daarom altijd goed om te checken hoeveel ruimte iets op je telefoon in beslag neemt. Schoon dit op als je het niet gebruikt. Hoe meer je schoonmaakt op je telefoon, hoe sneller jouw telefoon ervan zal worden. 

Sluit apps die je niet gebruikt

Een grote reden voor een trage smartphone is het feit dat de apps niet volledig of goed worden afgesloten. Wanneer een app niet op de juiste manier wordt afgesloten, blijft deze app op de achtergrond draaien. En je raadt het al, dit kost veel geheugen. Probeer dus echt om zo vaak mogelijk de apps af te sluiten die je toch niet gebruikt. 

Verwijderen van apps

Misschien heb jij al een hele tijd geleden een app gedownload waar je niets mee doet. Dan is het natuurlijk nutteloos om deze op je smartphone te laten staan, want het neemt alleen maar ruimte in. Je smartphone werkt traag? Ga dan eens na welke apps op je smartphone je niet of nauwelijks gebruikt. Gebruik je een app niet vaak of zelfs helemaal niet? Verwijder deze dan gewoon. Dit bespaart je weer ruimte waardoor je smartphone sneller kan gaan werken.

Schakel wifi uit 

Iets dat kan helpen om jouw smartphone sneller te maken, is door je wifi uit te schakelen wanneer je deze niet gebruikt. Je telefoon is namelijk constant op zoek naar nieuwe wifi-netwerken waarmee het wil verbinden. Dit kan ten koste gaan van de snelheid en de batterij van jouw smartphone. Als je dus bijvoorbeeld even de deur uitgaat en je gebruikt je wifi niet, zet je wifi-netwerk dan gewoon uit. 

Schakel bluetooth uit

Je smartphone is traag? Dan kan het ook helpen om eens wat vaker je bluetooth uit te schakelen. Net als bij een wifi-netwerk is het bij bluetooth zo dat er constant gezocht wordt naar manieren om te verbinden. Helemaal als je bijna nooit gebruik maakt van bluetooth kan het handig zijn om dit vaker uit te schakelen. Gebruik dit alleen als je het echt nodig hebt. Door wat vaker je bluetooth uit te schakelen zal jouw smartphone minder traag worden. 

Met bovenstaande tips kun je ervoor zorgen dat je smartphone wat minder traag wordt. Je iPhone werkt traag of je Samsung telefoon is niet al te snel: deze tips kun je dan zeker eens proberen. Werken deze tips ook niet en is jouw smartphone al een aantal jaar oud? Dan kan het uiteraard wel een goede optie zijn om een nieuwe smartphone aan te schaffen. 

AirPods 3: wat kunnen we verwachten?

0
Airpods 3

De AirPods, je kent ze vast wel. Dit zijn namelijk hele populaire producten van het merk Apple. Dat is natuurlijk niet voor niets zo, deze oordopjes zijn geliefd bij heel veel mensen. De AirPods 3 staan weer op de planning en daar zijn wij natuurlijk razend benieuwd naar. Maar wat kunnen we nou verwachten van deze AirPods 3? Is het te vergelijken met de eerder uitgebrachte oordopjes van Apple? Wij zetten de verwachtingen van dit nieuwe product van Apple voor je op een rij!

Wat zijn de AirPods 3?

AirPods zijn draadloze oordopjes die zijn gemaakt door Apple. Deze oordopjes werken draadloos via Bluetooth. De AirPods 3 wordt de verwachte opvolger van de AirPods 2 en belooft weer een geliefd product te worden. Dit wordt verwacht aangezien de populariteit van de Apple AirPods al jaren heel hoog is. Iedere keer weet Apple weer nieuwe features toe te voegen, waardoor veel mensen het product weer kopen.

Wat zijn de specificaties van de nieuwe AirPods 3?

Dan is het natuurlijk de vraag wat de specificaties van deze nieuwe Apple Airpods 3 worden. Laten we eerst kijken naar het design. Naar verwachting gaat het design van deze nieuwe AirPods lijken op het design van de AirPods Pro. Dat houdt in dat bij de nieuwe draadloze oordopjes er kortere steeltjes zijn en een andere pasvorm hebben dan de reguliere AirPods reeks. Niet alleen het design van de oordopjes zelf gaat naar verwachting veranderen, dit geldt ook voor de oplaadcase van dit product. Ook deze zal naar verwachting namelijk de features van de oplaadcase van de AirPods Pro overnemen. 

De nieuwste AirPods 3 hebben naar verwachting Spatial Audio. Met deze audiotechniek wordt het mogelijk gemaakt om het geluid om je heen te laten afspelen. Een andere specificatie van de nieuwste AirPods is dat deze meer waterdicht zijn. Dit in tegenstelling tot de eerdere AirPods reeks, waarbij de waterdichtheid nog niet optimaal was. De AirPods Pro zijn echter wel zweet- en waterbestendig, dus er wordt verwacht dat dit bij de AirPods 3 ook het geval gaat zijn.

Uiteraard zal het zo zijn dat je bij de AirPods 3 beschikt over uitstekend geluid, net als bij de eerder uitgebrachte oordopjes van Apple. Het merk staat namelijk bekend om de goede kwaliteit. Toch worden er naar verwachting bij het nieuwste product geen geavanceerde audio-opties aangeboden, zoals dit wel het geval is bij bijvoorbeeld de AirPods Pro. Denk hierbij aan functies als ruisonderdrukking of de transparantie-modus. Deze functies behoren dus waarschijnlijk niet tot de mogelijkheden voor de nieuwste Apple oordopjes. 

Als we naar de specificaties kijken van de Apple Airpods, belooft dit in ieder geval weer veel goeds. Naast het uitstekende geluid wordt er een ander design en meerdere nieuwe functies verwacht. Van Apple kunnen we dan ook wel verwachten dat zij weer met een goed product op de markt komen, dus wij zijn heel benieuwd hoe deze nieuwste oordopjes van Apple gaan uitpakken.

Wat wordt de prijs van de nieuwste AirPods 3?

De AirPods 3 lijken veel weg te hebben van de AirPods Pro. Toch zal het naar verwachting niet dezelfde prijs krijgen als de AirPods Pro. Volgens de geruchten gaat Apple namelijk ongeveer dezelfde prijs hanteren als bij de andere AirPods. Denk hierbij aan de eerste AirPods of de AirPods 2. Dat betekent dat we een prijs kunnen verwachten van ongeveer rond de 170 euro. Wel wordt er verwacht dat dit product niet samen met een oplaadcase wordt verkocht. Mocht je deze dus ook willen hebben, moet je rekening houden met een hogere prijs. 

Wanneer komen de nieuwe oordopjes van Apple op de markt? 

Wanneer komen de langverwachte nieuwe oortjes van Apple? We moeten nog even geduld hebben. Volgens geruchten gaat de massaproductie van de AirPods 3 namelijk pas in het derde kwartaal van 2021 beginnen. Het zou zomaar kunnen dat Apple ervoor kiest om deze AirPods tijdens het iPhone event in september aankondigt. Echter is dit uiteraard niet zeker. Voor de officiele releasedatum van de nieuwste AirPods van Apple is het dus nog even afwachten.  

Wij zijn in ieder geval heel benieuwd naar de komst van deze nieuwste Apple oortjes. Als we naar de specificaties van het product kijken, kunnen we weer een goed nieuw product van Apple verwachten. Echter zijn dit uiteraard nog steeds verwachtingen en geruchten, dus 100% zeker is het nog niet. We hopen in ieder geval steeds meer te weten te komen over deze nieuwe oordopjes van Apple.

Zou jij overwegen om deze nieuwste AirPods te kopen zodra deze aan te schaffen zijn?

Dit zijn de voor- en nadelen van een elektrische auto

0
Elektrische auto

Tegenwoordig rijden steeds meer mensen in een elektrische auto. Dit is natuurlijk niet zomaar zo. Een elektrische auto heeft verschillende voordelen te bieden ten opzichte van een traditionele auto. Echter heeft een elektrische auto natuurlijk ook nadelen. Zit jij eraan te denken om binnenkort voor een elektrische auto te kiezen? Dan is het goed om de voor- en nadelen hiervan op een rij te hebben. Wij helpen je hierbij op weg en bespreken deze voor- en nadelen in dit artikel.

Wat is een elektrische auto?

Voordat we de voor- en nadelen van elektrisch rijden op een rij zetten, is het goed om te weten wat een elektrische auto nu precies is. Dat zit zo: een elektrische auto is een auto die wordt aangedreven door een elektrische motor. De motor van dit voertuig maakt gebruik van elektriciteit uit oplaadbare accu’s. De accu van een elektrische auto kun je opladen via een laadpaal. Deze vind je tegenwoordig op steeds meer locaties, dus de kans is groot dat je deze ook veel in jouw omgeving vindt. 

Wat zijn de voordelen van een elektrische auto?

Een groot voordeel aan een elektrische auto is dat het beter is voor het milieu. Rijden in een elektrische auto is namelijk veel schoner dan rijden in een traditionele auto. Elektrische auto’s stoten namelijk geen milieuvervuilende stoffen uit. Een ander voordeel van een elektrische auto is dat je hiermee te maken hebt met lagere onderhoudskosten. Dit heeft te maken met het feit dat een elektrische auto beschikt over een elektromotor, dat veel minder bewegende delen heeft dan een verbrandingsmotor bij een traditionele auto. Doordat je bij een elektrische auto beschikt over een elektromotor, is de kans op slijtage kleiner. Op deze manier heb je dus ook lage onderhoudskosten. 

Een elektrische auto heeft ook als voordeel dat het goedkoper is om te rijden. Waar je bij een traditionele auto je auto moet volpompen met brandstof, is het bij een elektrische auto zo dat de batterij moet worden opgeladen. Hoewel de kosten van openbare laadpunten steeds meer stijgen, is het tot zover nog goedkoper dan het rijden op traditioneel brandstoffen. Je kunt dus best goedkoop elektrisch rijden. 

Waarom het rijden in een elektrische auto nog meer een voordeel is, is doordat deze auto’s stil zijn. Een elektrische auto wordt aangedreven door elektriciteit en hierdoor is er veel minder geluid. Ook is het zo dat wanner je met een elektrische auto rijdt, je sneller kunt optrekken. Dit heeft te maken met het feit dat er geen sprake is van een schakelbak, waardoor de rijcomfort verhoogt wordt.

Wat zijn de nadelen van een elektrische auto?

Nu we de voordelen van een elektrische auto hebben besproken, is het goed om te kijken naar de nadelen hiervan. Een nadeel van een elektrische auto is dat de aanschaf hiervan vrij duur is. Dit heeft te maken met het feit dat elektrische auto’s nog niet massaal geproduceerd worden en dat de accu’s best kostbaar zijn. Als je een elektrische auto wilt hebben, moet je dus rekening houden met een hoge prijs.

Ook is het zo dat bij een elektrische auto de actieradius meer beperkt is dan bij een traditionele auto. Bovendien is het een nadeel bij elektrisch rijden dat het opladen best een tijd kan duren. Bij een traditionele auto is het zo dat je even je tank volgooit, waarna je hier direct gebruik van kunt maken. Dit is bij een elektrische auto niet het geval. Thuis aan een stopcontact zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een oplaadtijd van tot wel 8 uur, bij een oplaadpunt 1 of 2 uur en bij een snellaadpaal zo’n halfuurtje. Het is dus van groot belang bij elektrisch rijden dat je hier rekening mee houdt. 

Elektrische auto’s worden steeds populairder en daarom komen er ook steeds meer oplaadpunten. Toch zijn deze laadpalen nog best schaars en is het niet overal mogelijk om je auto even op te laden. Dit kan vervelend zijn als je niet zeker weet of je accu het gaat halen als je ergens onderweg naar toe bent. Je kunt er daarom ook voor kiezen om een eigen laadpaal aan te schaffen. Echter kost dit flink wat, dus hier moet je wel rekening mee houden. Het is bij een elektrische auto altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat je accu goed is opgeladen voordat je vertrekt, om niet voor onverwachte verrassingen te komen te staan.

Kortom, een elektrische auto heeft zowel voor- als nadelen. Wel is het zo dat de populariteit van elektrische auto’s steeds meer groeit. Er wordt dan ook verwacht dat dit in de komende jaren nog enorm gaat groeien, of je nu elektrisch wilt rijden als particulier of zakelijk. Zou jij overwegen om een elektrische auto te kopen of ga je liever voor een traditionele auto? 

Welke videostreamingdienst past bij mij?

0
Welke videostreamingdienst past bij mij

De aanbieders van online series en films schieten als paddenstoelen uit de grond. Waar we eerst eigenlijk alleen Netflix voorgeschoteld kregen, hebben we nu ook keus uit vele anderen. Het zal dan ook niet vaak meer voorkomen dat we niets hebben om naar te kijken. Maar goed, hoe meer keuze er is, hoe moeilijker het wordt om een keuze te maken. Wij hebben de eigenschappen van de meest bekende streamingdiensten van Nederland even voor je in kaart gebracht. Hopelijk helpt dit je een beetje bij het kiezen van een geschikte streamingdienst. 

Amazon Prime

Afgelopen jaar heeft online winkelketen Amazon haar eigen streamingdienst in Nederland geïntroduceerd. Dat deze multinational op de streaming trend in zou spelen kwam natuurlijk niet geheel als verrassing. Het platform dat zij aanbieden heet Amazon Prime. De content die deze partij aanbiedt liegt er niet om. Grote producties zijn hier terug te vinden (wel vaak wat gedateerde films) en daarbij produceren ze zelf ook steeds meer nieuwe eigen films en series. Ook kun je hier terecht voor een aantal Nederlandse films en diverse content voor kids. Het grootste voordeel van deze dienst is momenteel misschien wel de prijs. Deze ligt namelijk ver onder de prijzen van andere aanbieders.

Netflix

Netflix wordt gezien als één van de grondleggers van het streamen van films en series. We zijn inmiddels zo bekend met deze aanbieder dat  mensen geregeld ‘Netflixen’ als werkwoord gebruiken. Wat heeft deze aanbieder eigenlijk allemaal in huis? Het assortiment aan films en vooral series is huge. Het grootste voordeel van deze dienst is misschien wel de snelheid waarmee er continu nieuwe content wordt toegevoegd. Zo heb je vrijwel elke week weer een aantal nieuwe titels die je kunt bekijken. Ga voor een spannende thriller op de dinsdag en een romcom onder het genot van een glas wijn op de vrijdag, Netflix is van alle markten thuis. Oh ja, ga je de deur liever niet uit? Wijn bestellen kan ook online!

Welke videostreamingdienst

Disney +

Disney, wie kent het niet. Ook deze welbekende aanbieder van sprookjesachtige feelgood films is haar eigen streamingdienst begonnen. Dit doen zij onder de naam Disney +. Hier vind je naast alle Disney content ook alles van Star Wars, Marvel en Pixar. Deze streamingdienst is vooral voor echte Disney fans zeker de moeite waard. Het assortiment is in vergelijking met de concurrentie wel wat minder breed. Maar zeker voor de jeugdige kijkers is Disney + een aanrader.

Videoland

Ben je helemaal fan van Nederlandse films, series en programma’s? Dan past Videoland  het best bij je. Deze aanbieder beschikt namelijk over veel populaire programma’s van Nederlandse bodem. Los van de Nederlandse content is er op Videoland ook behoorlijk wat content uit het buitenland beschikbaar. Deze zijn vaak wel al wat ouder. Ben je gek op het bingewatchen van reality televisie? Dan is Videoland een uitermate geschikt platform voor jou. Lees hier meer over bingewatchen.

Scherpe deals!