Safari 14: inloggen op websites met Face ID en Touch ID

0
Safari 14

Onlangs kondigde Apple nieuwe ontwikkelingen voor Safari 14 aan. En daar zullen veel mensen blij mee zijn, want het bevat weer veel nieuwe functies. Het meest spectaculaire aan Apple-browser Safari 14 is het feit dat het inloggen met gezicht en vingerafdruk ondersteund zal worden op websites. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat is Safari 14?

Safari is de standaardbrowser van Apple voor iPhone, iPad en Mac. Ieder jaar worden er hierin diverse verbeteringen doorgevoerd. Apple stelt ieder jaar tijdens de WWDC nieuwe producten, functies en software voor. Dat was tijdens de WWDC 2020 niet anders. Naast iOS 14, iPadOS 14 en macOS Big Sur, werd ook de nieuwe versie van de Apple-browser, Safari 14, gepresenteerd. Safari 14 is dan ook een onderdeel van de nieuwe software iOS 14 en macOS Big Sur. Safari 14 is dus de nieuwste versie van de Apple-browser, en zal net als de andere nieuwe software ontwikkelingen dit najaar te gebruiken zijn.  

Inloggen op websites met Face ID en Touch ID

Face ID en Touch ID is voor Apple-gebruikers al een tijdje bekend. Op dit moment kun je Face ID en Touch ID gebruiken in apps, door simpelweg in te loggen via de Touch ID-vingerscan of de Face ID-gezichtsherkenning. En dat is natuurlijk heel makkelijk, want zo ben je binnen no time ingelogd. Goed nieuws, want deze functie komt ook in Safari 14. Als een website de functie inbouwt, vraag deze website je na het inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord of je in het vervolg wil inloggen met Face ID of Touch ID. Dit zorgt ervoor dat gebruikers de volgende keer niet meer hoeven in te loggen met gebruikersnaam, wachtwoord of een code van tweestapsverificatie. Het werkt dan simpelweg door alleen maar je vinger op de Touch ID sensor te leggen, of voor Face ID in de camera te kijken. Inloggen op websites kan via Face ID op een iPhone of iPad, en met Touch ID op een iPhone, iPad en Mac.

Welke functies heeft Safari 14 nog meer?

Safari 14 heeft naast de Face ID en Touch ID functie op websites nog veel meer andere verbeteringen ten opzichte van Safari in iOS 13. Zo wordt er gezegd dat Safari 14 websites sneller laadt, er verbeteringen met betrekking tot privacy zijn doorgevoerd, het een compleet nieuwe startpagina heeft, beschikt over een betere vertaalfunctie en zuiniger is met energieverbruik. De nieuwe browser van Apple belooft dus heel veel goeds.

WhatsApp fraude neemt steeds meer toe

0
WhatsApp fraude

Internetcriminelen zijn in staat om op allerlei verschillende manieren fraude te plegen, maar tegenwoordig komt vooral WhatsApp fraude steeds meer voor. Net als bij andere oplichtingstrucs kan er ook bij fraude via WhatsApp binnen no time geld van je rekening afgeschreven zijn. Wat is WhatsApp fraude, hoe word je opgelicht en hoe kun je deze fraude tegenhouden? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat is WhatsApp fraude?

WhatsApp fraude is eigenlijk hetzelfde als bijvoorbeeld fraude met internetbankieren, alleen gebeurt het dan via de communicatietool WhatsApp. Internetcriminelen proberen je op deze manier via WhatsApp met een simpele truc op te lichten, waarbij er honderden euro’s van je bankrekening geschreven kunnen worden. En dat is natuurlijk iets dat je absoluut wil voorkomen. 

Welke manieren worden gebruikt voor oplichting via WhatsApp?

Internetcriminelen hebben verschillende trucs voor fraude met WhatsApp. Een bekende oplichtingstruc die de laatste tijd veel voorkomt, is het valse berichtje van een zogenaamd familielid of vriend. In dit berichtje vraagt de WhatsApp fraudeur om hulp omdat hij/zij in geldnood zou zitten. De WhatsApp fraudeurs doen zich bij deze trucs dus voor als een bekende van je. Op deze manier hopen zij dat je even snel wat geld kunt overmaken, en geven zij de belofte dat zij dit geld snel weer terugbetalen. Echter gebeurt dat dus niet, en ben je dus opgelicht. 

Ook marktplaats fraude gebeurt veel via WhatsApp. Ook hier zijn verschillende trucs voor. Een voorbeeld hiervan is dat marktplaatsoplichters vaak via WhatsApp een betaalverzoek van 1 cent sturen. De reden die zij hierbij geven is omdat zij zogenaamd bang zijn voor oplichters en zeker willen weten of het geld van een goede bankrekening komt. Op deze manier kunnen de fraudeurs gemakkelijk bij jouw gegevens, en kan er snel geld worden afgeschreven. 

Ook gebeurt het regelmatig dat er bij marktplaatsfraude via WhatsApp gevraagd wordt om een kopie van je bankpas en ID-bewijs. Hierbij geven zij de reden dat zij de identiteit van de verkoper eerst willen verifiëren.  Hiermee is de oplichter dan in staat om snel geld van je bankrekening te halen.

Hoe kun je WhatsApp fraude tegenhouden?

Wees jezelf ervan bewust dat internetcriminelen ook op WhatsApp actief zijn. Vertrouw je een berichtje niet? Ga er dan niet verder op in. Ben je wel al opgelicht via WhatsApp? Vergeet WhatsApp oplichting nooit te melden bij de politie. Ook als er alleen een poging is gedaan tot WhatsApp fraude, is het altijd goed dit even te melden. 

Alles wat je wilt weten over de Tesla Model 3

0

De Tesla model 3 is al een tijdje in Nederland, maar is nog steeds heel populair. Snel, betaalbaar, en volledig elektrisch, dat is hoe de Tesla Model 3 wordt omschreven. In dit artikel vertellen we je er alles over. 

Wat is de Tesla Model 3?

Het was al een tijdje bekend dat Tesla ooit met een betaalbaar model op de markt wilde komen. En dat is dan ook gebeurd met de Tesla Model 3. Dit model is sinds 2019 verkrijgbaar in Nederland. De Tesla Model 3 is het kleinste model in Tesla’s aanbod en vormt daarmee het nieuwe instapmodel. Het model is te verkrijgen in verschillende varianten: Performance, Long Range en Standard Range Plus. Ook is Tesla Model 3 te verkrijgen in meerdere kleuren, zoals bijvoorbeeld zwart, wit, rood, blauw en zilver.

In Tesla’s Model 3 staat veiligheid centraal. Het ontwerp bestaat uit aluminium en staal, dat zorgt voor een maximale sterkte in het voertuig. Het heeft daarnaast een kofferbak, dus genoeg bagageruimte. De Tesla Model 3 is volledig elektrisch. Dat betekent dat je nooit meer brandstof hoeft te tanken. Het voertuig heeft een bereik van zo’n 530 km op één batterijlading. Naast een oplaadinstallatie voor thuis, kun je de auto ook bij iedere openbare laadpaal opladen. Wereldwijd zijn er momenteel zo’n 17.000 superchargers. 

De Tesla Model 3 bevat verschillende Autopilot-functies, die ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij verschillende taken tijdens het autorijden. De functies hebben als doel om veiligheid en comfort te bieden. Ook de hondenmodus bij de Tesla Model 3 is een populaire functie. Het interieur van de Tesla Model 3 is tevens, zoals verwacht, weer spectaculair.

Wat zijn de specificaties van Tesla Model 3?

De actieradius van de Tesla Model 3 wordt geschat op 315 km. Het voertuig heeft een snelheid van zo’n 225 km/h tot 261 km/h. De kosten van het verbruik per kilometer bedragen ongeveer 4 cent. 

De afmetingen van de Tesla Model 3 zijn 4.694 x 1.849 x 1.443 mm (lengte x breedte x hoogte). Het gewicht van de Tesla Model 3 verschilt per variant. De Standard Range Plus heeft een gewicht van 1612 kg, en de Performance en Long Range 1847 kg. De laadruimte van de Tesla Model 3 is 542 liter. 

Hoewel elektrische auto’s normaal gesproken een enorm lange levertijd hebben, is dit bij Tesla niet zo. In het algemeen heeft Tesla een snellere levertijd dan andere fabrikanten. De levertijd van de Tesla Model 3 is zo’n 1-2 maanden.

Wat is de prijs van de Tesla Model 3?

Voertuigen van Tesla hebben altijd een hoog prijskaartje. Hoewel de Tesla Model 3 in de eerste instantie omschreven werd als het meest betaalbare model, heeft het alsnog een hoge prijs. Echter kost het wel een stuk minder als de vorige modellen van Tesla, zoals bijvoorbeeld Model S. Maar wat kost een Tesla Model 3?

De Standard Range Plus is verkrijgbaar vanaf € 48.980, de Long Range vanaf € 58.980 en de Performance vanaf € 64.580. Echter ben je er met deze prijs nog niet, want er moet ook rekening worden gehouden met bijtelling van de Tesla Model 3.

Twijfel je nog of je een Tesla wilt aanschaffen? Het is bij de Tesla Model 3 ook mogelijk om een proefrit te maken, zo kun je zelf oordelen!

Dit is het Magic Keyboard van Apple voor de iPad Pro

0
Magic Keyboard Apple

Apple kondigde tegelijk met de iPad Pro 2020 een Magic Keyboard aan. Hoewel het Magic Keyboard al langer bekend is voor iMac en MacBook gebruikers, is er sinds kort ook een Magic Keyboard voor de iPad Pro. Maar wat is het Magic Keyboard van Apple, en wat kunnen we ermee? In dit artikel gaan we hier dieper op in. 

Apple heeft al verschillende varianten uitgebracht van het Magic Keyboard, bijvoorbeeld het Magic Keyboard 1, 2, qwerty en azerty. Ook zijn er varianten beschikbaar van het Magic Keyboard met een numeriek toetsenbord. Deze werden voorheen voornamelijk gebruikt voor een iMac of Macbook. Deze varianten hebben het voordeel dat het toetsenbord ook aan een iPhone of aan Windows te koppelen is.

Wat is het Magic Keyboard voor de iPad Pro?

Het Magic Keyboard voor de iPad Pro is het eerste iPad-toetsenbord waarin een trackpad is ingebouwd. Het toetsenbord lijkt heel erg veel op die van de nieuwste MacBook Pro. Het heeft dezelfde schaarmechanisme en ook de toetsen zijn bij het Magic Keyboard voor de iPad net als bij die van de Macbook Pro voorzien van achtergrondverlichting.  

Het Magic Keyboard is daarnaast makkelijk magnetisch te koppelen aan de iPad Pro. Ook is de kijkhoek makkelijk verstelbaar, tot wel 130 graden.

Voor welke iPads is het Magic Keyboard geschikt?

Het Magic Keyboard voor de iPad Pro werkt niet alleen op het nieuwste model uit 2020, maar ook met de iPad Pro uit 2018. Deze twee iPads hebben de juiste aansluiting aan de achterkant, waardoor het nieuwe Magic Keyboard makkelijk te koppelen is. 

Wat zijn de voordelen van het Magic Keyboard voor de iPad Pro? 

Een Magic Keyboard voor de iPad Pro biedt een hoop voordelen. Het toetsenbord typt heel prettig en door de ingebouwde trackpad kun je op een simpele en snelle manier aan de slag met jouw iPad. Het Magic Keyboard voor de iPad Pro zorgt ervoor dat jij het gevoel hebt dat je op een laptop aan het werken bent. Een ander voordeel is dat het toetsenbord ook weer makkelijk los te koppelen is wanneer nodig.

Hoe een VPN zorgt voor veiliger online surfen!

0
Hoe een VPN zorgt voor veiliger online surfen!

Velen horen vaak over een VPN, maar weten niet precies hoe deze in zijn werk gaat. Het is een ontastbaar iets dat voor velen vreemd aanvoelt. Daarom gaan we nu de werking van een VPN uitlichten. Wat kun je er allemaal mee? Moet ik het eenmalig aanschaffen? Heb ik het wel echt nodig? Dit zijn allemaal vragen die we voor je beantwoorden. Lees dus snel verder!

Hoe werkt een VPN?

Normaliter verzend je als gebruiker een verzoek naar je router, die het verzoek doorspeelt naar jouw internetprovider, die het weer doorspeelt naar de website ergens op een server. Vervolgens wordt er een antwoord gestuurd van de website, via de internetprovider en jouw router, naar je mobiele device.

VPN is in de basis een tunnel die je opzet tussen jouw apparaat en het internet. Alle informatie die jij verzendt en ontvangt, wordt op die manier versleuteld. Elk verzoek dat je stuurt, wordt als het ware ingepakt, versleuteld en aan bij de website zelf weer uitgepakt. Het verzoek dat je ontvangt volgt de omgekeerde weg; uiteraard ook versleuteld.

In het verzoek dat je verstuurt en ontvangt, zit natuurlijk ook de data waar het vandaan komt en waar het naartoe gaat. Aangezien alle data in het verzoek met een encryptiemethode wordt versleuteld, is ook deze data niet te achterhalen. Wordt het bericht onderschept, dan ziet men alleen het IP-adres en de locatie van de VPN-server, niet van jouw mobiele telefoon of de website.

Door het versleutelen van deze informatie, is het mogelijk om vrijwel anoniem over het internet te surfen. Denk daarbij aan het versturen van e-mails, het bezoeken van websites, het streamen van video’s of het spelen van videogames.

Hoe werkt VPN

Voordelen VPN-verbinding

Door de versleutelde verbinding heeft een VPN vele voordelen. Allereerst zorg je er natuurlijk voor dat je veiliger over het internet kunt surfen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat gevoelige data onderschept wordt. Bij het verbinden met een openbaar wifi-netwerk, heb je de kans dat hackers de data onderscheppen die jij via het wifi-netwerk verzendt en ontvangt. Door een VPN-verbinding is dit verleden tijd en hoef jij je geen zorgen te maken dat jouw data onderschept wordt.

Daarnaast kun je ook geografische blokkades omzeilen. Aangezien je verbinding maakt met een VPN-server in een ander land en dat IP-adres wordt doorgestuurd, denken bijvoorbeeld aanbieders als Netflix dat jij je op de locatie van de server bevindt. Hierdoor kun je zelfs Amerikaanse series kijken die in Nederland nog niet zijn toegestaan. Hoewel niet alle VPN-aanbieders erin slagen de blokkades van Netflix te omzeilen, lukt dit bijvoorbeeld NordVPN wel. Ben je benieuwd naar deze VPN-aanbieder, kijk dan eens naar deze NordVPN Review.

Tot slot biedt een VPN ook meer privacy. Zo is het voor websites niet langer mogelijk om locatie-specifieke aanbiedingen te doen. Dit komt doordat jouw locatie verborgen wordt en het voor bedrijven dus geen zin heeft om cookies te verzamelen. Doordat je locatie verborgen wordt, is het voor bedrijven tevens niet langer mogelijk om jouw doen en laten te achterhalen. Google wil het bijvoorbeeld nog weleens gebruiken voor data-analyse. Ook dit is dan verleden tijd.

Alles wat je wilt weten over de Fitbit Charge 4

0

Onlangs lanceerde Fitbit hun nieuwste fitnesstracker: Fitbit charge 4. Deze nieuwe fitnesstracker van Fitbit is net als de vorige varianten, in een korte tijd vrij populair geworden. Maar wat is een Fitbit, welke specificaties heeft de nieuwste variant en waarom is het een must-have voor velen? In dit artikel vertellen we je er meer over.

Wat is Fitbit?

Fitbit is een Amerikaans bedrijf dat activiteitstrackers produceert, in de vorm van wearables. Een Fitbit wordt dus om de pols gedragen en is in staat om jouw activiteiten te meten. Technologie speelt hierbij dus een grote rol. 

Een Fitbit is in staat om verschillende activiteiten te meten. Denk hierbij aan het aantal stappen, je hartslag, hoeveel je beweegt, hoeveel calorieën je verbrandt en hoe je slaapkwaliteit is. 

Wat zijn de specificaties van de Fitbit Charge 4?

Na de geliefde Fitbit Charge 3, is de Fitbit Charge 4 alweer op de markt. Over de Fitbit Charge 4 werd in 2019 al enorm veel gespeculeerd. Maar wat zijn de Fitbit Charge 4 specs? 

Hoewel de Fitbit Charge 4 qua design hetzelfde is als de Fitbit Charge 3, heeft het qua andere specificaties wel wat verschillen. Zo is de Fitbit Charge 4 een stuk lichter, wat handig is om het overdag maar ook ‘s nachts te kunnen dragen. 

De meest geliefde specificatie van de nieuwste variant is het feit dat het een ingebouwde GPS heeft. Dit betekent dat de fitnesstracker zelfstandig en zonder tussenkomst van je smartphone een gps signaal ontvangt. Je kunt met een Fitbit Charge 4 je smartphone dus gewoon in huis laten liggen, want door de ingebouwde GPS kan de Fitbit Charge 4 op een gemakkelijke manier je afstand, snelheid en route bepalen. Een andere belangrijke specificatie van de Fitbit Charge 4 is Fitbit Pay. Met Fitbit Pay kun je gemakkelijk via jouw Fitbit charge 4 contactloos betalen. De Fitbit Charge 4 meet je activiteiten slimmer in vergelijking met eerder varianten. Het nieuwste model is namelijk in staat om te meten in welke hartslagzone je actief bent en voor hoelang. Deze functie heet ‘minuten in actieve zones’. Ook voor een goede nachtrust is de Fitbit Charge 4 een aanrader. Op deze variant kun je namelijk de slaapmodus instellen, die ervoor zorgt dat je meldingen uitgeschakeld worden en je scherm niet wordt opgelicht. 

De Fitbit Charge 4 kun je kopen in drie verschillende kleuren: zwart, palissander en staalblauw. De prijs van de Fitbit Charge 4 ligt rond de 150 euro. Als je dit te duur vindt voor een goede fitnesstracker, kun je natuurlijk altijd even wachten op een goede aanbieding. De reacties op de de Fitbit Charge 4 zijn tot nu toe heel positief, velen vinden het de prijs meer dan waard.

Waarom je 8D audio in de toekomst nog vaak gaat tegenkomen

0
8D audio

8D audio: niet nieuw, maar wel steeds populairder. Nu veel mensen niet meer naar concerten toe kunnen vanwege de coronacrisis, luisteren veel mensen thuis naar hun favoriete muziek. En 8D audio is in deze afgelopen periode steeds populairder geworden. In dit artikel vertellen we je meer over wat 8D audio is, hoe het werkt en waarom het juist in deze periode steeds populairder wordt. 

Wat is 8D audio? 

8D audio bestaat al jaren, maar wordt juist nu steeds populairder. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat iedereen vanwege de coronacrisis veel thuis zit, en niet in staat is om naar live concerten te gaan. Om toch een beetje in de concertstemming te blijven, luistert men tegenwoordig graag naar 8D audio. Met het geluid van 8D audio lijkt het namelijk net alsof je bij een live concert staat. Door 8D audio lijkt het alsof de muziek rond je heen beweegt. Dit geeft een fantastisch extra effect aan het luisteren van muziek. Als je 8D muziek wilt luisteren, dan is het belangrijk om dit via oordopjes of een koptelefoon te doen. Op deze manier kun jij het beste genieten van deze next-level muziek, iets dat je nog vaak zult tegenkomen in de toekomst.

Hoe werkt 8D audio?

8D audio wordt gemaakt via een speciale software. Met deze software kunnen tracks ge-edit worden, waardoor het lijkt dat de muziek overal om je heen te horen is. Op deze manier wordt je brein gefopt, omdat je het gevoel hebt dat je je in een grotere ruimte bevindt. Als de editors de 8D track klaar hebben, kan het geëxporteerd worden naar een mp3/mp4 formaat. Dan is het mogelijk om deze 8D muziek te beluisteren.

Waar kan ik 8D audio beluisteren?

Waar vind je 8D audio tunes? Tegenwoordig kun je 8D audio al veel online vinden. Denk aan YouTube en Spotify. Vooral YouTube biedt al veel 8D muziek. Benieuwd geworden? Ga dan via YouTube of Spotify op zoek naar jouw favoriete nummer in 8D, en laat je verrassen door de heerlijke sound van 8D audio. En vergeet hierbij je koptelefoon of (draadloze) oordopjes niet, want op deze manier kun je er het beste van genieten.

Na het 5G netwerk is ook het 6G netwerk al in de maak

0
6G

Terwijl er momenteel veel over 5G wordt gesproken, is men al druk bezig met de ontwikkeling van de opvolger, 6G. Hoewel het nog een tijdje gaat duren voordat 6G beschikbaar zal zijn, belooft het veel goeds voor de toekomst. In dit artikel vertellen we je meer over het nieuwe 6G netwerk.

Wat is 5G?

De vijfde generatie mobiele netwerk, 5G, is de opvolger van de vierde generatie mobiele netwerk (4G). 5G wordt momenteel langzaam geïntroduceerd in Nederland. Naast het feit dat dit nieuwe netwerk sneller is, ligt de focus ook op meerdere innovatieve toepassingen van internet. De komende tijd zullen we nog veel met dit netwerk te maken krijgen.

Wat is 6G?

Hoewel 5G nog niet eens compleet is uitgerold in Nederland, is men bij de Technische Universiteit Eindhoven al bezig met een nieuw mobiel netwerk: 6G. Dit gaat echter in kleine stappen. Er wordt verwacht dat 6G internet pas over een lange tijd beschikbaar is. Zo denkt men dat het 6G netwerk niet eerder dan 2030 te gebruiken is. 

Wat zijn de verschillen tussen 5G en 6G?

De ontwikkelaars zijn pas in de beginfase van het ontwikkelen van het 6 G internet. Het is dus nog niet helemaal te achterhalen wat de verschillen tussen de mobiele netwerken gaan zijn. Wel is het zo dat bij elk nieuw netwerk de snelheid enorm wordt verbeterd. Er wordt verwacht dat je bij het 6G netwerk al binnen een halve seconde een film kan downloaden. Dat is natuurlijk belachelijk snel. Ondanks het feit dat het nog een tijdje duurt, wordt dit in de toekomst wel de werkelijkheid.

Gemiddeld duurt het ontwikkelen van een nieuw mobiel netwerk zo’n tien jaar. Het ziet er dus naar uit dat we over tien jaar een 6G netwerk hebben, tien jaar later weer een 7G netwerk, etc. Echter is dit iets voor de toekomst, de komende tijd zullen we dus voornamelijk te maken krijgen met het 5G netwerk. Zal jij binnenkort gebruik gaan maken van het nieuwe 5G netwerk?

Smartphone hoesje nodig? Zo kies jij de beste!

0
Smartphone hoesjes

Voor elke smartphone is er inmiddels een enorm groot aanbod aan smartphone hoesjes. Van een bookcase tot een hoesje met je eigen tekst en foto’s, en van waterproof hoesjes tot hoesjes met een extra batterij, je kunt het zo gek niet bedenken. Maar hoe weet je welk smartphone hoesje jij het beste kunt kiezen? In dit artikel zetten we de belangrijkste eigenschappen van een goed smartphone hoesje op een rijtje. 

Een smartphone hoesje met goede bescherming

We hebben het vast allemaal al eens meegemaakt, een kapotte telefoon. En dat gebeurt vaak als jouw telefoon niet helemaal goed beschermd is. Ben jij iemand die heel gemakkelijk de smartphone laat vallen? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een smartphone hoesje die ervoor zorgt dat jouw smartphone optimaal wordt beschermd. Ga op zoek naar een stevig smartphone hoesje. Voor een goede bescherming van een smartphone kun je kijken naar een bookcase/flipcover of een full protect cover. Wanneer je deze aanschaft, is de kans een stuk kleiner dat jouw smartphone direct is beschadigd wanneer je deze laat vallen. Een andere optie zou een backcover kunnen zijn. Een backcover zorgt er echter alleen voor dat de achterkant van de smartphone beschermd is. Een backcover bedekt dus niet het volledige scherm van je smartphone. 

Een mooi smartphone hoesje

Hoewel een goede bescherming van je smartphone natuurlijk heel belangrijk is, wil je liever ook niet met een saai smartphone hoesje rondlopen. Daarom is het de beste keuze om een hoesje te zoeken die je én mooi vindt, én goede bescherming biedt. En geloof ons, er is keuze genoeg. Een mooi hoesje is tenslotte leuk, maar het moet natuurlijk wel functioneel zijn.

Een oplaadhoesje/battery case

Naast een kapot beeldscherm van je smartphone, is ook de batterijduur vaak een groot probleem. Maar ook hier is een oplossing voor. Er bestaan namelijk genoeg smartphone oplaadhoesjes. Met zo’n oplaadhoesje/battery case kun je op een simpele manier jouw batterij van je smartphone weer opladen. Weg met al die lange draden, een oplaadhoesje is een perfecte oplossing voor als jouw batterij van je smartphone snel leeg is. Tevens biedt een oplaadhoesje voor een smartphone vaak ook een goede bescherming. Echter is een powerbank of draadloze oplader natuurlijk ook nog steeds een goede optie, mocht je al in het bezit zijn van een ander smartphone hoesje. 

Er zijn dus veel verschillende soorten hoesjes, maar waar kun je deze dan kopen? Denk aan bijvoorbeeld Hoesjes Outlet. Zij bieden een ruim aanbod aan smartphone hoesjes en leuke accessoires. 

Welke smartphone je ook hebt, er is genoeg keuze aan smartphone hoesjes. Dus ook voor de nieuwste toestellen staat het internet al vol met smartphone hoesjes. Zo is er zelfs al een hoesje voor de iPhone SE 2020 te koop, een gloednieuw model van Apple. 

Als jij toe bent aan een nieuw smartphone hoesje, is het dus handig om van tevoren te bedenken welk hoesje het beste bij jou past. Ga jij voor ultieme bescherming of kies je toch liever voor een mooi en modern hoesje die minder bescherming biedt?  

Google Assistent gaat straks aankopen met je stem beveiligen

0
Google Assistent

Aankopen doen door je stem te gebruiken via Google Assistent is natuurlijk harstikke makkelijk, maar veilig is het niet. Google zou Google niet zijn als ze daar niet iets op hebben bedacht. Ze zijn namelijk druk bezig om ervoor te zorgen dat Google Assistent straks aankopen met je stem kan beveiligen. Maar wat is Google Assistent, hoe werkt dit precies, en hoe kan deze assistent aankopen beveiligen? In dit artikel leggen we je het uit. 

Wat is Google Assistent?

De Google Assistent is een uitgebreide, stemgestuurde hulp. Het werkt eigenlijk bijna hetzelfde als bijvoorbeeld Siri en Alexa. De Google Assistent is echter een stuk slimmer als deze andere spraakassistenten. Google beschikt namelijk over ontzettend veel data. Dit zorgt ervoor dat de Assistent op vrijwel alles een antwoord heeft. Met de Google spraakassistent kun je allerlei vragen stellen en opdrachten geven. 

Google Assistent was in de eerste instantie alleen nog maar beschikbaar in het Engels, maar sinds een paar jaar ook in het Nederlands. De Google Assistent draait op vrijwel elke Android telefoon. Hiervoor moet je het echter wel eenmaal activeren om hier gebruik van te kunnen maken. Heb je geen Samsung telefoon, maar wil je wel graag gebruik maken van Google Assistent? De Google Assistent app zorgt ervoor dat dit ook te gebruiken is op bijvoorbeeld je iPhone. De Google Assistent is simpel te gebruiken op Android en iOS. 

Hoe werkt Google Assistent?

De slimme Assistent van Google werkt heel simpel. Begin je commando met ‘Hey Google’ en de Assistent voert dit direct uit. Vraag naar het laatste nieuws, zet je favoriete playlist aan of vraag Google Assistent naar het weer van vandaag. Je zult zien dat de Google voice Assistent overal een antwoord op heeft.

Een andere bekende Assistent van Google is de Google Home Assistent. Waar je Google Asssitent gewoon op je telefoon kunt gebruiken, is de Google Home een speaker die ervoor zorgt dat jouw vragen beantwoord worden. Wanneer je in het bezit bent van een Google Home kan je commando’s geven of slimme apparaten in je huis inschakelen. De combinatie van Google Home en Philips Hue lampen is bijvoorbeeld heel populair. Wanneer je lampen van Philips Hue koppelt aan je speaker, kun je deze lampen beheren. Wil je de lampen even dimmen? Geen probleem, Google Home regelt het voor je. Je telefoon gebruik je in dit geval alleen nog om apparaten in de app te koppelen. Je stem doet voor de rest alles. 

Google Home

Een handige functie van de Google Assistent en Google home is de mogeijkheid om je Chromecast stemopdrachten te geven. Hoewel dit in andere landen al verder ontwikkeld is, is de mogelijkheid er in Nederland wel al. 

Hoe kan Google Assistent aankopen met je stem beveiligen?

Google Assistent is natuurlijk heel simpel in gebruik, maar helemaal veilig is het niet. Google is namelijk nog niet in staat om jouw stem te herkennen wanneer jij bijvoorbeeld aankopen doet. Maar dan komt binnenkort verandering in, want Google Assistent gaat straks aankopen met je stem beveiligen. 

Aankopen doen via de Google Assistent is echter nog wel beperkt. Wel sluiten steeds meer webwinkels zich hierbij aan. Om dit helemaal veilig te laten verlopen, is Google bezig met een Voice Match, die goed genoeg is om als beveiliging te werken. Hiermee kan worden voorkomen dat zomaar iedereen een bestelling kan plaatsen. Google gaat stemherkenning gebruiken om te kijken wie er op dat moment tegen de slimme spraak assistent praat. De stem van anderen wordt in dit geval dan dus niet herkend, maar jouwe wel. Op deze manier zal het doen van aankopen via een Google Assistent een stuk veiliger worden. 

In hoeverre maak jij al gebruik van de Google Assistent of Google Home?

Scherpe deals!