3 kansrijke technische beroepen buiten de IT

0
3 kansrijke technische beroepen buiten de IT

Dat er behoefte is aan meer ICT’ers is allang bekend. Maar niet iedereen met technisch inzicht ziet het zitten om de hele dag achter of rondom computers te moeten werken. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je wellicht benieuwd welke technische beroepen als ‘kansrijk’ beschouwd worden. Dat wil zeggen dat er genoeg werk in te vinden is. We bespreken drie kansrijke beroep buiten de IT.

Elektromonteur

Een uitdagend technisch beroep buiten de IT is dat van elektromonteur. Elektromonteurs zijn gespecialiseerd in verschillende soorten elektrotechnische installaties en het installeren, testen, onderhouden en repareren daarvan. Als elektromonteur voer je werkzaamheden uit in schakelkasten of aan transformatoren of sleutelt aan verschillende soorten machines. Om volwaardig elektromonteur te worden voor een installatiebedrijf of elektrotechnisch bedrijf, is het nodig om een opleiding elektrotechniek met succes te voltooien. Dit kan al binnen anderhalf jaar!

Installatiemonteur

In plaats van elektromonteur kun je er ook voor kiezen om installatiemonteur te worden. Dan kun je je bezig gaan houden met de aanleg van technische installaties. Dat kunnen verwarmingsinstallaties zijn, maar ook ventilatiesystemen, beveiligingssystemen of brandveiligheidssystemen. Omdat bepaalde kennis van belang is, moet je om installatiemonteur te kunnen worden een installatietechniek opleiding volgen. Bij sommige bedrijven is het mogelijk om dit te combineren met werk, zodat je alvast kunt meelopen voor praktijkervaring en geld kunt verdienen tijdens je leertraject. Ook de installatietechniek opleiding kan binnen anderhalf jaar voltooid worden.

Installatiemonteur

Kanter

Ook kanter is een technisch beroep. In feite is een kanter iemand die ervoor zorgt dat plaatmateriaal in de gewenste vorm wordt gevouwen, van onderdelen voor hoogwerkers tot tv-steunen. Dat klinkt wellicht wat minder technisch, maar het kan zelfs tegen de IT aan schuren. Om te kanten gebruikt men namelijk een kantbank, die een programma volgt dat op de computer is geschreven om het plaatmateriaal in de gewenste vorm te vouwen. Die programma’s kun je zelf aan de hand van tekeningen schrijven op de computer. Om kanter te worden, kun je een mbo-opleiding volgen. Vaak is er werkervaring nodig om zelf de programma’s te kunnen schrijven. Als je je wilt specialiseren, kun je ook nog voor CNC-kanter gaan. Dit betreft een speciale, computergestuurde manier van bewerken met een kantbank. Met een speciale opleiding kun je je hierin specialiseren door je uit te breiden met kennis van de software en hardware van de computer en machine.

Ook als je niet de IT in wilt, kun je dus je technisch inzicht inzetten voor je beroep. Omscholing is wel noodzakelijk, maar het voordeel van banen waarvoor je een opleiding gevolgd moet hebben, is dat ze doorgaans ook beter betalen dan banen waarbij dat niet zo is.

Laptop huren of kopen: dit zijn de voor- en nadelen

0

Heb je een nieuwe laptop nodig? Voor school of om bijvoorbeeld thuis goed aan het werk te kunnen? Dan heb je twee opties: huren of kopen. Zowel huren als kopen heeft eigen voor- en nadelen, waardoor het goed is om dit met elkaar te vergelijken. Benieuwd naar de grootste voor- en nadelen van een laptop huren of kopen? Wij helpen je op weg en zetten deze hieronder voor je op een rij. Zo kun jij straks een weloverwogen keuze maken!

De voordelen van een laptop huren

Het huren van een laptop heeft meerdere voordelen. Zo is het voor studenten bijvoorbeeld een uitstekende keuze. Als je als student op kamers woont, heb je te maken met veel kosten. Voor de huur, de boodschappen, je abonnementen en het uitgaan: het kost allemaal geld. Het huren van een laptop kan dan fijn zijn, omdat je niet in één keer een grote investering hoeft te doen. Af en toe een klein bedrag betalen is in dit geval voor veel studenten een stuk fijner. Wat ook een voordeel is van huren, is dat je de mogelijkheid hebt om voor de nieuwste modellen te gaan. Modellen die als je ze zou kopen haast onbetaalbaar zijn. Het huren van een laptop betekent niet dat je een oude laptop krijgt met oude functionaliteiten. Veel verhuurbedrijven leveren laptops van goede kwaliteit en met alle functionaliteiten die je nodig hebt voor waar je het voor wilt gebruiken. 

Een ander mooi voordeel van het huren van een laptop is dat deze vaak verzekerd is tegen bijvoorbeeld schade en diefstal. Zo heb je hier zelf geen omkijken naar en hoef je niet te kijken naar de perfecte verzekering hiervoor. Vergeet niet om ook altijd de kleine lettertjes en voorwaarden te lezen als je een laptop huurt, zodat je niet zomaar voor onverwachte verrassingen komt te staan.

De nadelen van een laptop huren

Als je kiest voor het huren van een laptop, dan zijn er ook een aantal nadelen die handig zijn om te weten. Een nadeel van het huren van een laptop is dat de laptop niet van jou is, het is namelijk niet in jouw bezit. Wat ook een nadeel is, is dat je maandelijks een bepaald bedrag betaalt. Dit staat waarschijnlijk in jouw contract vastgelegd en hier zit je daarom voor een langere tijd aan vast.

De voordelen van een laptop kopen

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor het kopen van een laptop. Ten eerste is het een voordeel dat wanneer je koopt, de laptop echt van jou is. Het is in jouw bezit en jij bent hier dus helemaal de baas over. Wat ook een voordeel is van een laptop kopen, is dat je echt voor een variant kunt gaan die past bij jouw wensen, behoeften en budget. Een ander voordeel is dat je jouw laptop eigen kunt maken. Als je het leuk vindt om er bijvoorbeeld wat stickers op te plakken, dan is dit mogelijk. Bij een huurlaptop mag dit niet, want het is tenslotte niet van jou. Het kopen van een laptop heeft ook als voordeel dat je niet elke maand nog te maken hebt met kosten hiervoor, maar dat het in één klap is betaald. Verder heb je hier dan geen omkijken meer naar.

De nadelen van een laptop kopen

Een laptop kopen heeft ook diverse nadelen. Ten eerste is het een grote investering. Wil je een laptop van hoge kwaliteit hebben, dan betaal je hier ook voor. Laptops zijn er dan wel in talloze prijsklassen, maar over het algemeen is een laptop niet goedkoop. Welke laptop jij nodig hebt, hangt af van wat je er mee gaat doen. Ga je zware programma’s als Photoshop gebruiken, dan heb je een laptop nodig die dit aankan. Het grootste nadeel van het kopen van een laptop is natuurlijk dat je in één keer een groot bedrag moet neerleggen. Als je niet al te veel geld wilt uitgeven aan een nieuwe laptop kopen, kijk dan eens naar of er een laptop aanbieding is of overweeg om een tweedehands laptop te kopen.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heeft zowel het huren als het kopen van een laptop diverse voor- en nadelen. Zet deze voor- en nadelen tegenover elkaar en weeg ze tegen elkaar af om tot een goede keuze te komen. Een chromebook huren of kopen of een MacBook: jij bepaalt. Zorg er in ieder geval voor dat je jezelf goed inleest en laptops met elkaar vergelijkt. Je wilt tenslotte wel straks blij zijn met jouw keuze!

Vol verwachting klopt ons hart; de nieuwe iPhone 14

0
Vol verwachting klopt ons hart; de nieuwe iPhone 14

Het is bijna weer zover en de geruchtenmolen draait dan ook volop; er komt weer een nieuwe iPhone aan! Dit keer is het de iPhone 14 die zijn opwachting maakt. Wanneer dit precies gaat gebeuren, dat weet niemand. Zoals we natuurlijk van Apple gewend zijn wordt hieromtrent een groot rookgordijn omhoog getrokken. De marketing van dit merk blijft toch een knap staaltje werk. Waar velen vermoeden dat na het overlijden van Steve Jobs dit wel klaar zou zijn, lijkt dit toch zeker niet het geval. En ondanks dat ze altijd alles tot het laatste moment geheim proberen te houden zijn er toch al kleine scoops bekend en worden er enige hints gegeven. Daarom hierbij op een rijtje de details die bij ons wel al bekend zijn.

Wat kunnen we verwachten

De iPhone 14 serie belooft weer een mooi geheel te worden. Te beginnen met de camera, waarvan we dachten dat ze bijna wel het ultieme hadden bereikt, zien we toch weer een verbetering. Bij de iPhone 14 Pro zal de sensor van de camera een ultragrote hoeklens hebben. Deze zal twee keer zo groot zijn als die van de 13 Pro, inclusief een camerasensor met pixels van 1,4 micron groot. Dit was bij de huidige iPhone 13 1,0 micron. En dat was alweer een enorme verbetering ten opzichte van de vorige versie camera bij de iPhone 12.

Ieder zijn model

Zoals we inmiddels gewend zijn van Apple komen ze ook met diverse modellen, volgens de geruchten zou het dit keer om vier verschillende opties gaan waarvan twee Pro modellen. Deze zijn duurder ten opzichte van de Pro versies van de IPhone 13. Daarnaast zal ook het ‘mini’ model verdwijnen, maar er komt wel weer een goedkopere versie van de grote variant iPhone 14.

Vol verwachting

Daarnaast komt er ook nog een stukje technische innovatie bij, waarschijnlijk krijgt de nieuwe iPhone 14 namelijk de optie om gebruik te maken van satelliet communicatie. Dit zorgt ervoor dat je altijd en overal bereik hebt, dus ook in noodsituaties. Niet per se een toevoeging voor de echte gadgetliefhebbers, maar wel ééntje die levens kan gaan redden. Dit zou naar verluidt een innovatie zijn waar Elon Musk zich hard voor heeft gemaakt. Iets waar wij zeker sympathie voor op kunnen brengen, want levens redden met technologie is toch de mooie kant van innovatie.

Kortom, tot op heden moeten we het doen met geruchten. Maar wel geruchten waar wij blij van worden. Er gaan ook nog verhalen rond over het andere uiterlijk van de IPhone en een andere plek van de selfie camera. Ook zou het scherm van de iPhone Pro Max een stukje groter zijn dan het scherm van de huidige iPhone. Rond 7 september gaan ze waarschijnlijk wederom een event organiseren waar alles gepresenteerd wordt. Maar hier hebben wij nog geen bevestiging van dus dit blijft vooralsnog speculeren. We kunnen dus wel concluderen dat het een spannend najaar wordt!

Waarom cryptomunten kopen? De grootste voordelen op een rij

0
Waarom cryptomunten kopen? De grootste voordelen op een rij

Er wordt steeds vaker geschreven over de wereld van crypto. Toch is het particuliere aandeel van de hoeveelheid beleggers in cryptomunten nog relatief klein. Dit bestaat uit respectievelijk 0,2 procent van het totale vermogen wereldwijd. Hier valt dus nog veel winst te behalen. Recentelijk onderzoek van Boston Consulting Group (BCG) toont aan dat we een grote groei kunnen verwachten de komende jaren. Zij verwachten dat er in 2030 wereldwijd ongeveer 1 miljard cryptogebruikers zullen zijn. Niet alleen bedrijven, maar ook particulieren zullen steeds vaker voor cryptomunten kiezen in plaats van ‘gewone’ aandelen.

Maar waarom zou je cryptomunten kopen? Wat levert dit je op? Welke voordelen heeft dit ten opzichte van andere beleggingsvormen? Ben je nog niet bekend met crypto en ben je benieuwd wat dit wellicht voor jou kan betekenen? Lees dan snel verder. In dit artikel zetten we namelijk de grootste voordelen nog één keer kort op een rij.

Hoge volatiliteit

Het meest spannende en stiekem ook leuke van handelen in cryptomunten is dat de markt zo ongelooflijk volatiel is. Van de ene op de andere dag kan de waarde van de munt ineens pijlsnel omhoog schieten, waarna het weer net zo hard neerstort. Als je op het juiste moment instapt én verkoopt, kan dit je heel veel geld opleveren. Goed voorbeeld is bijvoorbeeld de periode van oktober 2017 tot oktober 2019. In dat jaar was crypto enorm stabiel omhoog aan het klimmen. Op een gegeven moment bevatte deze zelfs een waarde van ruim 19.000 dollar. Echter, na dit jaar maakte de munt een sprong in het diepe en nam de waarde af tot een schamele vijfduizend dollar. Als je vlak voor het instorten van de munt bent ingestapt, was dit natuurlijk een zeer verkeerd moment. Was je vlak voor de stijging ingestapt? Dan had dit enorm veel geld kunnen betekenen.

Dankzij de volatiliteit van de markt blijft het spannend en leuk om te investeren in cryptomunten. Bovendien kennen we ook allemaal wel de succesverhalen van mensen die met een kleine investering rijk zijn geworden door crypto. Hoewel deze verhalen natuurlijk maar zeer weinig voorkomen, is het stiekem wel heel leuk om hier meer over te horen.

Hoge volatiliteit

24/7 handelen

Een groot voordeel van handelen binnen de cryptomarkt is dat er geen toezichthouder of gecentraliseerde overheid aanwezig is. Hierdoor zijn er veel minder regeltjes verbonden aan het handelen binnen de markt. Zo ook als het gaat om zogenaamde openingstijden. In de cryptomarkt ben je dus in staat om 24/7 te handelen.

Korte of lange loopduur

Nog een voordeel van handelen in cryptomunten is dat je zelf beslist of je voor ‘short’ of ‘long’ gaat. Dit is afhankelijk van het doel van je belegging. Kies je er bijvoorbeeld voor om geld te beleggen omdat je het idee hebt dat er snel betere tijden aan zitten te komen en wil je het ingelegde geld niet te lang kwijt zijn? Dan kies je voor short. Investeer je in crypto omdat je af wil wachten wat de koers doet? Dan ga je voor long. 

De nieuwe iPhone 14 en de iPhone 14 Pro Max: hoe verhouden ze zich tot elkaar?

0
De nieuwe iPhone 14 en de iPhone 14 Pro Max hoe verhouden ze zich tot elkaar

De zomervakantie is weer achter de rug, en dat betekent dat het traditioneel weer tijd is voor een nieuwe serie iPhones van Apple. De iPhone 14-serie kan vanaf vrijdag 9 september via pre-order aangeschaft worden en ligt vanaf vrijdag 16 september in de winkel. Voor casual liefhebbers van iPhones brengt deze serie de nieuwe ‘standaard’ iPhone 14. Voor zij die het allerbeste willen, is er de nieuwe iPhone 14 Pro Max. We vergelijken deze twee smartphones om te kijken hoe ze zich verhouden tot elkaar.

Design: de verschillen

Hoewel een iPhone altijd op een iPhone zal lijken, verschillen de toestellen bij het vergelijken van de iPhone 14-serie qua uiterlijk wel een beetje van elkaar. De hele iPhone 14-serie krijgt ten opzichte van zijn voorgangers wat rondere hoeken die meer parallel lopen aan de camera en dunnere randen rondom het scherm. Ook steken de camera’s aan de achterzijde wat meer uit dan voorheen. Een belangrijk verschil is verder dat de iPhone 14 Pro Max met een schermdiagonaal van 6,7 inch een stuk groter is dan de standaard iPhone 14 met zijn 6,1 inch. Een belangrijk verschil is verder dat de door sommige gehate notch aan de bovenzijde van het scherm bij de Pro Max ontbreekt. In plaats daarvan heeft het toestel een cameragaatje en Face-ID-gaatje in het scherm.

Filmen in 8K

Hoewel beide toestellen profiteren van een verbeterde selfiecamera met autofocus en een groot diafragma, zit het verschil hem juist in de capaciteiten van de camera aan de achterzijde. Hier wint de Pro Max het van de standaard iPhone 14. De hoofdcamera is er een van maar liefst 48 megapixels. Deze is in staat om te filmen in een ultrahoge 8K-resolutie. Dat is een hogere resolutie dan in de bioscoop!

Werkgeheugen en chip

Beide toestellen zijn verbeterd ten opzichte van hun voorganger op het gebied van werkgeheugen, maar niet op dezelfde manier. Waar de standaard iPhone 14 méér werkgeheugen heeft gekregen, heeft de Pro Max een ander, sneller type werkgeheugen gekregen. Beide toestellen hebben een nieuwe, zuinigere 5G-chip gekregen die voor een langere batterijduur zorgt, maar de waar de standaard iPhone 14 gebruik blijft maken van de A15-chip als processor, gebruikt de iPhone 14 Pro Max de nieuwere en zuinigere A16-chip.

Always-on display

Always-on display

Nieuw voor Apple is het always-on display, dat andere smartphoneproducenten al langer toepassen en in de nieuwe iPhone 14-serie enkel beschikbaar is voor de Pro en de Pro Max. Op het always-on scherm kan de gebruiker in standby de tijd en datum aflezen en zien wat voor meldingen hij of zij gemist heeft. Wanneer de meldingen binnenkomen, zijn ze gedurende tien seconden te lezen op het always-on scherm. Ook kunnen er widgets op getoond worden. Deze vervagen en komen vanzelf weer terug, zodat ze niet inbranden op het scherm.

Prijsverschil

Omdat er in deze nieuwe serie geen Mini-variant komt (in plaats daarvan is er een grotere versie van de standaard iPhone 14), is de ‘gewone’ iPhone 14 het goedkoopste toestel in de serie. Deze gaat naar verwachting ruim 900 euro kosten. De iPhone 14 Pro Max is het grote vlaggenschip in de serie en heeft daarom ook de hoogste prijs. Hiervoor moet ruim 1350 euro afgerekend worden.

Wil je het beste van het beste, dan is de iPhone 14 Pro Max dus het nieuwe toestel voor jou. Wil je gewoon graag een nieuwe iPhone waarmee je er weer een tijdje tegenaan kunt, dan heb je met de iPhone 14 nog gewoon een prima high-end smartphone.

De beste bass koptelefoon van 2022

0
Beste bass koptelefoon

De koptelefoon met de beste bass wordt in dit artikel beschreven. De kwaliteit van geluid wordt al hoger. Als je lekker aan het sporten bent of gewoon muziek aan het luisteren bent wil je wel een koptelefoon met een goede bass. Er worden een aantal aanraders besproken. Ook wordt beschreven waar je op moet letten bij het kiezen van een koptelefoon. Verder lees je nog over grote vragen van consumenten bij het kopen van dit product. Voorkom een miskoop en lees verder.

Top 10 bass koptelefoons

In de top 10 beste bass koptelefoons zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!

Beste bass koptelefoon [year]
V-MODA M-100 Master
1
V-MODA M-100 Master
€217,00
Op voorraad
Bol.com
Beste Sennheiser bass koptelefoon
Sennheiser RS 120 II
2
Sennheiser RS 120 II
€70,48
Niet op voorraad
Bol.com
Beste JBL bass koptelefoon
JBL Tune 750BT
3
JBL Tune 750BT
€99,00
Op voorraad
Alternate.nl
Beste voordelige bass koptelefoon
Sennheiser HD 206
4
Sennheiser HD 206
€39,95
Op voorraad
Bol.com
5
Sony MDR-XB550AP
€44,99
Niet op voorraad
Bol.com
6
Sennheiser HD 600
€399,00
Op voorraad
Bol.com
7
Sony WH-1000XM3
€199,00
Op voorraad
Expert.nl
9
JBL Tune 500BT
€43,99
Op voorraad
Conrad.nl
10
Sony WH-CH710N
€69,00
Op voorraad
Bol.com

1. V-MODA M-100 Master

Beste bass koptelefoon [year]
V-MODA M-100 Master
€217,00
Op voorraad
Bol.com

De V-MODA M-100 Master is de ultieme combinatie van comfort, geluidskwaliteit en duurzaamheid. De koptelefoon geeft een 3D-geluidsbeeld. De kussens zijn over-ear en zorgen dus voor een goeie afsluiting van de buitenwereld. Deze zijn voorzien van traag schuim en ademend leer. Dit zorgt voor extreem veel comfort. Het allerbelangrijkste is het geluid.

De M-100 zorgt voor een geweldige opzwepende bas gecombineerd met een heerlijk helder geluid. Ook is hij voorzien van een goede microfoon wat bellen ook mogelijk maakt. Alle materialen zijn geselecteerd om lang mee te gaan. Dit maakt dat de V-MODA M-100 erg duurzaam is.

Bekijk de V-MODA M-100 Master bij de volgende vertrouwde webshops:


2. Sennheiser RS 120 II

Beste Sennheiser bass koptelefoon
Sennheiser RS 120 II
€70,48
Niet op voorraad
Bol.com

De Sennheiser RS 120 II is een on-ear koptelefoon met een extra goede bass. Het populaire merk heeft in dit een apparaat een erg goed product. De verbinding gaat via bluetooth. Hierdoor heb je alle bewegingsvrijheid tijdens het luisteren van muziek. Daar komt nog bij dat het bereik wel 100 meter is. Het is dus niet noodzakelijk om dichtbij het gekoppelde apparaat te blijven.

De koptelefoon van Sennheiser heeft een zeer sterke NiMH-accu. Deze kan wel 20 uur draaien zonder op te laden. Sennheiser is kwalitatief sterk en ook nog eens betaalbaar.

Bekijk de Sennheiser RS 120 II bij de volgende vertrouwde webshops:


3. JBL Tune 750BT

Beste JBL bass koptelefoon
JBL Tune 750BT
€99,00
Op voorraad
Alternate.nl

JBL mag niet ontbreken in dit artikel. De Tune 750BT is een absolute top aankoop. De koptelefoon is voorzien van over-ear kussens en noise cancelling. Ook is hij draadloos en werkt met een bluetooth verbinding. Het geluid van de koptelefoon is geweldig met een extra goede bass. De actieve noise cancelling zorgt er wel voor dat de accu sneller leeg gaat. Als deze functie uitstaat gaat de accu 24 uur mee en anders 15 uur.

Met stembesturing en knoppen op de schelp is ook bellen mogelijk met de 750BT. Ook wordt er een kabel bijgeleverd die het mogelijk maakt eindeloos te luisteren.

Bekijk de JBL Tune 750BT bij de volgende vertrouwde webshops:


4. Sennheiser HD 206

Beste voordelige bass koptelefoon
Sennheiser HD 206
€39,95
Op voorraad
Bol.com

Wederom een Sennheiser koptelefoon. De HD 206 echt een koopje. Voor rond de dertig euro is hij te bestellen. Het geluid is zeer goed en de bass zeer krachtig. Daarom ligt de prijs/kwaliteit van deze koptelefoon erg hoog. De goedkope prijs maakt helaas dat hij over weinig extra’s beschikt. De HD 206 is niet draadloos en beschikt ook niet over een microfoon. De over-ear oorschelpen produceren wel een prachtig geluid.

Het is dus een ideale aankoop als het puur gaat om een mooi geluid met een hele goede bass. Voor extra functies is een duurder model wellicht geschikter.

Bekijk de Sennheiser HD 206 bij de volgende vertrouwde webshops:


5. Sony MDR-XB550AP

€44,99
Niet op voorraad
Bol.com

De MDR-XB55OAP is een extra bass koptelefoon van Sony. De comfortabele on-ear kussens maken dat hij prettig aanvoelt op de oren. Bellen is ook geen probleem. Met de knop op de draad kan de telefoon gemakkelijk opgenomen worden. Qua design is de Sony interessant omdat hij in meerdere kleuren verkrijgbaar is. Het grootste pluspunt van de MDR-XB550AP is de zware bass.

De energie van de muziek dreunt dwars door je heen. Helaas is de koptelefoon niet draadloos. Dit maakt de prijs van het Sony apparaat wel erg aantrakkelijk.

Bekijk de Sony MDR-XB550AP bij de volgende vertrouwde webshops:

Waar moet je op letten bij het kopen van een koptelefoon met een goede bass?

Voor je naar de winkel gaat of de sites van Mediamarkt en Cool blue opzoekt is het handig om te weten waar je op moet letten. Er zijn verscheidene redenen om wel of niet voor een koptelefoon met extra bass te kiezen.

Soorten koptelefoons

Er zijn eigenlijk drie soorten koptelefoons van elkaar te onderscheiden: over-ear, on-ear en in ear. Hier volgt een korte beschrijving van elk soort:

Over-ear

Bij een over-ear koptelefoon vallen de kussens volledig over je oren heen. Het geluid omgevingsgeluid wordt volledig afgesloten. Hierdoor is er een erg nauwkeurige geluidsweergave. De echte kenners gaan voor over-ear koptelefoons. Een nadeel is wel dat ze vaak duurder zijn dan de andere soorten.

On-ear

De kussen van de koptelefoon rusten op de oren. De meest populaire modellen op basis van design zijn over het algemeen on-ear. Het zit erg lekker en geeft een uitstekend geluid.

In-ear

Een In-ear koptelefoon zit volledig in de oorschelp. Ze zijn compact en blijven erg goed zitten. Het is ideaal voor tijdens het sporten. Echter is de geluidskwaliteit wel minder dan bij de andere twee soorten. Daarom vind je ook geen In-ear oordopjes terug bij de koptelefoons behandeld in dit artikel.

Bass koptelefoon beste

Wanneer gebruik je de koptelefoon?

Op welk moment wil je die flinke bass door je koptelefoon horen? Om de juiste keuze te maken, is het van belang om te bedenken in welke situatie de koptelefoon moet functioneren. Veel mensen willen bijvoorbeeld muziek horen tijdens het sporten. Het is dan wel van belang om een koptelefoon te kiezen die tegen druppels zweet bestand is. Voor mensen die veel vliegen is een koptelefoon met noise cancelling wellicht fijn. Zo wordt al het omgevingsgeluid in gefilterd. Consumenten die veel bellen voor werk of ontspanning hebben baat bij een koptelefoon met een microfoon erin. Ook voor gamers is dit van belang. Voor Dj’s bestaan er varianten met draaibare oorschelpen. Zo kan er gemakkelijk geschakeld worden tijdens het mixen van muziek.

Belangrijke functies

Koptelefoons met een goede bass kunnen verschillende functies hebben. Zo zijn er tegenwoordig veel draadloos. Via bluetooth maak je verbinding met een telefoon. Erg handig wanneer je erg veel beweegt tijdens het muziek luisteren. Het is niet meer mogelijk om de draad uit de smartphone te trekken. Echter is de draad vaak wel de plek voor de belfunctie. Dit kan een overweging zijn om toch niet voor draadloos te kiezen. Een andere functie die veel koptelefoons hebben is noise cancelling. Hiermee wordt al het geluid uit de omgeving gefilterd. Enkel de muziek is hoorbaar. Er kan onderscheidt gemaakt worden door Passieve en actieve noise cancelling. Bij passief werk de behuizing van het apparaat rui onderdrukkend. In het geval van actief zit er een microfoon in die reageert op omgevingsgeluid. De microfoon produceert dan tegengeluid waardoor je rustig je muziek kan luisteren.

Accuduur

De beste bass koptelefoon verbruikt energie. Om te voorkomen dat het apparaat meer aan de oplader ligt dan dat het in gebruik is, is het verstandig om op de accuduur te letten. Er bestaan modellen die bijna een dag non stop kunnen werken zonder uit te vallen.

Geluidskwaliteit

Een koptelefoon kan wel een zware bass hebben, maar dit wil niet zeggen dat de kwaliteit van de muziek goed is. Veel aanbieders zoals Cool Blue en Mediamarkt van deze producten hebben een filter op hun website. Hier kan je ook selecteren hoe goed de kwaliteit van de muziek moet zijn. Wil je enkel een harde bass dan is dit niet van belang. Wanneer de muziek ook zuiver moet klinken is het een punt om op te letten bij het maken van een keuze.

FAQ

Het kiezen van een koptelefoon kan vragen opwekken. Het helpt om deze van tevoren te beantwoorden. Hier volgen een aantal veel gestelde vragen over hoofdtelefoons met een goede bass.

Wat is het verschil tussen een koptelefoon en een headset?

Het grote verschil zit hem in de belangrijkste functie. Een koptelefoon is speciaal ontworpen voor het luisteren van muziek. Een headset is gemaakt voor het voeren van gesprekken. Tijdens het bellen of gamen wordt hij veel gebruikt. Er bestaan headsets die een mooi geluid maken. Ook zijn er koptelefoons die een ingebouwde headset hebben. Er is dus wel een kleine overlap tussen de twee apparaten.

Wat zijn de beste merken voor koptelefoons met een goede bass?

Er zijn heel veel merken die een goede koptelefoon aanbieden met een uitstekende bass. JBL is veel in de reclame en produceert veel verschillende producten. Ook Sony is al sinds jaar en dag een grote producent van koptelefoons. Beats by Dr. Dre is ook een veel genoemd merk als het gaat om koptelefoons met veel bass. Echter zijn deze heel duur en lijk je vooral te betalen voor het design en de hype. Veel kenners zijn geen voorstander van dit merk. Sennheiser is goedkoper en is van zeer hoge kwaliteit. Ook Bose en Beyerdynamic zijn erg populair.

Heeft een koptelefoon onderhoud nodig?

Het goed onderhouden van je koptelefoon zal zorgen dat hij langer meegaat. Het begint bij het opbergen. Leg de koptelefoon niet ergens onbeschermd in een hoekje of los in een rugzak. Goed opbergen voorkomt dat hij beschadigt of vuil wordt. Als het een koptelefoon met kabel is, moet deze heel gehouden worden. Breuken of beschadigingen kunnen uiteindelijk zorgen dat de kabel niet meer werkt. Laat deze dus niet rond zwerven. Ook is het belangrijk om de koptelefoon regelmatig te ontdoen van stof. Het schoonmaken zorgt niet alleen dat hij er mooier uitziet, maar ook blijft de kwaliteit van het geleid en dus ook de bass beter.

Conclusie

Je hebt in het artikel kunnen lezen wat de beste bass koptelefoon is. Dit hangt volledig af van de eisen die je aan het apparaat stelt. Bedenk van tevoren waar je de koptelefoon voor gaat gebruiken. Zo voorkom je telleurstelling na een aankoop. Bedenk of je het prettig vond dat de kussen over je oren vallen of juist erop? Wil je volledig afgesloten worden van de buitenwereld of juist niet? Ga je voor draadloos of niet? Allemaal vragen die gesteld moeten worden voor het kopen van een koptelefoon met extra bass. De koptelefoons van Sony en Sennheiser staan bekend om hun uitstekende prijskwaliteit verhouding.

Meer handige beste tech artikelen

Beste externe harde schijf Mac
Beste controller voor PC
Beste mini beamer
Beste 55 inch TV

De beste 5 inch smartphone van 2022

0
Beste 5 inch smartphone

De beste 5 inch smartphone vinden is niet makkelijk. Elk nieuw model wordt eigenlijk groter. Sommige smartphones passen amper nog in de broekzak. Waarom zijn compacte smartphones niet populairder? Er zijn genoeg modellen die in je zak passen en nog steeds een mooi scherm hebben. In dit artikel is alles te lezen over smartphones met een scherm van rond de 5 inch. Er worden een aantal aanraders behandeld. Lees ook waar je op moet letten wanneer je zo’n smartphone gaat kopen. Tot slot worden er nog een aantal veel gestelde vragen rond dit onderwerp behandeld.

Top 10 5 inch smartphones

In de top 10 beste 5 inch smartphones zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!

Beste 5 inch smartphone [year]
Samsung Galaxy A20e - 32GB
1
Samsung Galaxy A20e - 32GB
€175,00
Op voorraad
Bol.com
Beste 5 inch Apple smartphone
Apple iPhone 12 Mini - 64GB
2
Apple iPhone 12 Mini - 64GB
€639,00
Op voorraad
Bol.com
3
Samsung Galaxy A40 - 64GB
€274,00
Op voorraad
Bol.com
4
Huawei P Smart - 32GB
€169,00
Op voorraad
Bol.com
5
LG Q7 - 32GB
€135,00
Op voorraad
Bol.com
6
Alcatel 1C (2019) - 3G - 8GB
€66,20
Niet op voorraad
Bol.com
Beste goedkope 5 inch smartphone
Huawei Y5 - 16GB
7
Huawei Y5 - 16GB
€125,00
Niet op voorraad
Bol.com
8
CAT S62 Pro - 128 GB
€619,00
Op voorraad
Conrad.nl
9
Google Pixel 4a - 128GB
€435,00
Op voorraad
Bol.com
10
Nokia 3.1 Plus - 32GB
€109,00
Niet op voorraad
Bol.com

1. Samsung Galaxy A20e

Beste 5 inch smartphone [year]
Samsung Galaxy A20e - 32GB
€175,00
Op voorraad
Bol.com

De 5 inch Samsung smartphone kwam op de markt in 2019. De A20e behoort tot de goedkopere toestellen in zijn klasse. De kwaliteit is echter zeer hoog. De Samsung heeft 2 camera’s. De eerste heeft een 15 megapixel camera en de tweede een 5 megapixel camera en een groothoeklens. Hiermee neem je foto’s zo breed als een oog kan waarnemen. De Samsung heeft een 3000 mAh-batterij en een functie voor snel laden.

Het interne geheugen van de A20e is 32GB. Mocht dit niet genoeg zijn, dan kan er uitgebreid worden met een micro SD Kaart tot wel 512 GB. Deze smartphone met een prachtig 5.8 inch scherm is gegarandeerd een top aankoop.

Bekijk de Samsung Galaxy A20e bij de volgende vertrouwde webshops:


2. iPhone 12 Mini

Beste 5 inch Apple smartphone
Apple iPhone 12 Mini - 64GB
€639,00
Op voorraad
Bol.com

De smartphone met een fantastisch 5.4 inch beeldscherm. Apple iPhone 12 staat voor kwaliteit in een compact formaat. Het beschikt over een Super Retina XDR-display. Dit wil zeggen dat alles er mooi, scherp en realistisch uitziet. Ook heeft Apple een Ceramic Shield ontwikkeld waarmee het scherm goed tegen vallen beschermd is. Er is geen keuze voor besturingssysteem bij Apple maar de 12 mini beschikt wel over de snelste chip ooit in een smartphone.

De camera’s zijn van de vertrouwde kwaliteit. De nachtmodus functie maakt dat er zelfs bij nauwelijks licht nog goede foto’s gemaakt kunnen worden. Het is een toestel van Apple dus de grootste drempel is de verkoopprijs.

Bekijk de iPhone 12 Mini bij de volgende vertrouwde webshops:


3. Samsung Galaxy A40

De Samsung Galaxy A40 is een 5 inch smartphone geïntroduceerd in 2019. Hij heeft een intelligente camera met 13 megapixels om uit te vergroten. Ook zit er een ultra-wide camera op. Met de scene optimizer worden de kleuren, contrasten en helderheid automatisch gecorrigeerd.

De A40 heeft een RAM-geheugen van 4GB en een snellaadfunctie. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, zit er ook een Full HD AMOLED scherm op. Dit maakt de Samsung Galaxy A40 een geweldige 5 inch smartphone.

Bekijk de Samsung Galaxy A40 bij de volgende vertrouwde webshops:


4. Huawei P Smart- 32 GB

Het scherm van deze Huawei smartphone is 5.7 inch. Hij heeft drie uitstekende camera’s die zelfs in het donker nog prachtige foto’s maken. Het beeldscherm loopt van rand tot rand. Hierdoor verlies je geen ruimte aan de zijkanten.

Het geheugen is 32GB en is uit te breiden met een Micro SD kaart.

Bekijk de Huawei P Smart- 32 GB bij de volgende vertrouwde webshops:


5. LG Q7 32GB

€135,00
Op voorraad
Bol.com

Deze LG smartphone met een 5.5 inch FHD Full Vision Scherm is een ideaal compact model. De camera functies zijn uitstekend. Er zit een hoogwaardig autofocustechnologie op. In een duurzame tijd doet de LG Q7 het goed. Hij is niet stuk te krijgen en is bestand tegen alle weersomstandigheden.

Opladen gaat supersnel via een USB-C-connector. Ook het geluid van deze smartphone is goed. DTS: X Surround zorgt voor een luider en rijker geluid. De LG Q7 is al voor 130 euro aan te schaffen. Een uitstekende prijs-kwaliteit voor deze 5 inch smartphone dus.

Bekijk de LG Q7 32GB bij de volgende vertrouwde webshops:


Waar moet je op letten bij het kopen van een 5 inch smartphone?

Er zijn wat zaken waar je rekening mee moeten houden voor je een smartphone gaat kopen. Daarom volgen hier een aantal onderwerpen om op te letten. Ze zijn van toepassing op alle telefoons dus ook de compactere die besproken worden in dit artikel.

Schijn bedriegt

Een 5 inch smartphone voelt klein aangezien er ook al modellen van 6,8 inch op de markt zijn. Echter valt dit wel mee. Mobiele telefoons zijn veel veranderd door de jaren heen. Het toetsenbord is verdwenen maar ook de rand om het scherm heen is verleden tijd. Een Samsungs Galaxy S7 werd destijds gezien als een flinke telefoon. Echter waren de randen om het scherm heen toen nog geen verleden tijd. De display heeft daadwerkelijk een schermdiagonaal van 5,5 inch. De getallen die je leest kunnen de boel dus erg vertekenen. Een compactere telefoon kan een grote display hebben en andersom.

Het besturingssysteem

Voordat je de keuze voor de beste 5 inch smartphone gaat maken, moet je eerst kijken welk besturingssysteem prettig is. Eigenlijk zijn er twee soorten: Android en iOS. De laatstgenoemde is het systeem van Apple. De keuze uit modellen is dus beperkt. Als je meerdere apparaten van Apple hebt kan dit een overweging zijn om hiervoor te kiezen. Android is in tegenstelling tot iOS in veel variaties beschikbaar en er is de keuze uit veel aanbieders van smartphones. Het besturingssysteem van Google is terug te vinden op Samsung, Sony, Xiaomi, LG, Motorola, Huawei en ga zo maar door. Het voordeel van Android is dat er meer keuze is dan alleen een dure IPhone.

Er zijn hele goede budget Smartphones met een degelijk besturingssysteem van Google. Er zijn ook variaties binnen het systeem. Bij de Android One-software is er nauwelijks bemoeienis van de fabrikant. Het is degelijk en niet aangepast. Voor de budgetmodellen bestaat er Android GO. Het systeem houdt rekening met de beperkte hardware. Ook zitten er geen apps van de fabrikant bij, waardoor de toestellen ruimte overhouden.

Er zijn in het verleden wel conflicten geweest tussen Google en Chinese smartphone fabrikanten zoals Xiaomi. Het gerucht deed de ronde dat er geen updates en verbeteringen meer zouden komen voor deze modellen. De VS vermoedde dat er sprake was van spionage. Dit is een nadeel voor het ontwikkelen van een smartphone. Ook werden bepaalde apps niet meer aangeboden. Neem in overweging als je een Huawei of Xiaomi neemt dat er bij een conflict problemen voor je toestel kunnen ontstaan.

Kwaliteit van de accu

En 5 inch smartphone is natuurlijk niks waard als hij continu in de oplader moet. Daarom is het verstandig om hiernaar te kijken. Een smartphone heeft een accucapaciteit. Dit is het vermogen uitgedrukt in mAh. Een toestel met een hoge waarde van dit getal heeft een goede accu. Een ander aandachtspunt is de aansluiting. Apple werkt met een lightning kabel of draadloos. Andere fabrikanten kunnen ook draadloos of ze maken gebruik van micro-usb of usb-c. De laatstgenoemde is vele malen sneller dan de anderen. Let daarom op of je smartphone een usb-c oplaadkabel heeft. Draadloos opladen is praktisch maar duurt wel langer en je hebt er een speciale lader voor nodig.

Opslagruimte

Smartphones maken gebruik van een opslaggeheugen. Dit varieert van 16 gigabyte tot wel 512 gigabyte. Een toestel met een vol geheugen functioneert niet goed. Foto’s, video’s en apps hebben allemaal invloed op het geheugen. Het is vervelend als foto’s niet meer mogelijk zijn omdat de telefoon vol zit. Zorg daarom voor een toestel met genoeg geheugen of met een micro-SD-kaartslot. Dan kan er een extern geheugenkaartje in de smartphone en is het probleem gemakkelijk te verhelpen. Apple is een voorbeeld van een fabrikant die deze optie niet aanbiedt. Daarom hebben iPhones bij voorkeur een groot opslaggeheugen nodig.

Ram geheugen

Voor een 5 inch smartphone is het RAM-geheugen van belang. Dit is iets anders dan opslagruimte van een geheugenkaart. Dit is het werkgeheugen en bepaalt voor een groot gedeelte de snelheid van de telefoon. RAM staat voor Random Access Memory. Dit is het kortetermijngeheugen van de 5 inch smartphone. Er worden geen foto’s, video’s, contacten enzovoort opgeslagen. Enkel data die weer verloren mag gaan. Op de meeste smartphones is te zien hoeveel je van het RAM-geheugen vraagt. Een 6GB geheugen is veel en laat de beste telefoons uitstekend functioneren. Een lagere RAM kan echter ook genoeg zijn.

5 inch smartphone beste

FAQ

Er komen vast wel wat vragen bij je op wat betreft 5 inch smartphones. Daarom zullen deze hieronder behandeld worden. Hopelijk zijn na het lezen de meeste vragen beantwoord.

Hoeveel is een 5 inch scherm?

Een inch staat gelijk aan 2,54 centimeter. De beste 5 inch smartphone heeft dus een scherm van diagonaal 12,70 centimeter.

Wat betekent dual-sim?

Dual-sim is een functie die sommige smartphones hebben. Het is dan mogelijk om twee simkaarten in het toestel te stoppen. Dit is ideaal voor mensen met een werk en privé nummer. De werktelefoon is overbodig geworden. Twee simkaarten in één telefoon is slechts op sommige toestellen mogelijk. Apple doet er bijvoorbeeld al niet aan mee. Bij veel toestellen met de dual-sim functie komt de tweede sim echter op de plaats van de micro-SD kaart. Houd hier rekening mee. De optie tot extra geheugen vervalt op deze manier.

Welke smartphone camera is goed?

Ook voor een 5 inch smartphone is een goede camera een belangrijke accessoire. Maar welke camera is echt goed? Waar moet de consument op letten wanneer hij dit belangrijk vindt? De juiste smartphone camera gaat veel verder dan enkel veel Megapixels. Omdat dit een erg veel gebruikte functie is wordt het hieronder uitgebreid besproken.

Megapixels

Megapixels bepalen hoe groot een foto afgedrukt kan worden zonder kwaliteit te verliezen. Een smartphone camera met 12 of 40 megapixels zegt dus alleen wat over tot welk formaat het uitvergroot kan worden. Bij een normaal beeld zal het verschil nauwelijks zichtbaar zijn.

Lenzen

Er zijn tegenwoordig smartphones met meerdere lenzen. Bijvoorbeeld:

-Groothoeklens: Deze lens zorgt voor een grotere kijkhoek. Er komt dus een groter deel van de omgeving in beeld. Dit wordt meestal uitgedrukt in graden. Een 360 graden lens kan bijvoorbeeld helemaal rondom kijken.

-Telelens: Wanneer er ingezoomd moet worden op een ver liggend object is er een telelens nodig. Deze maakt het mogelijk om grote afstanden dichterbij te halen.

-Macrolens: Een macrolens helpt een hele kleine objecten te fotograferen. Bijvoorbeeld een insect wordt in detail vastgelegd.

-Dieptelens: Deze camera zorgt voor meer diepte en scherpte in een afbeelding. Het kan een mooi effect zijn in een afbeelding.

Diafragma

Diafragma is van belang voor licht, diepte en scherpte in een foto. Het is de verstelbare opening tussen de lens en de sluiter. Een grotere opening zorgt voor meer licht op de beeldchip. Dit zorgt voor minder scherpte en diepte in een foto. Een kleiner diafragma is dus van belang bij het fotograferen van mooie landschappen.

Beeldstabilisatie

In de tijd van selfies en bewegende foto’s is stabilisatie van groot belang. Dit zorgt namelijk voor stabiele en scherpe beelden ondanks dat de camera bewogen wordt. Beeldstabilisatie is er in twee varianten: digitale en optische beeldstabilisatie. Er zit een belangrijk tussen deze twee. Digitale beeldstabilisatie (EIS) houdt in dat het beeld naderhand gecorrigeerd wordt. De camarasoftware maakt de foto of video achteraf scherper. Bij optische beeldstabilisatie (OIS) wordt het bewegende beeld automatisch gecorrigeerd door de camera. De kwaliteit is hierbij hoger dan bij de digitale variant.

Zoomfunctie

Ook bij de zoomfunctie kan er sprake zijn van een digitale of optische variant.  Bij optische zoom wordt het beeld dichterbij gehaald voor het vastleggen. De kwaliteit blijft goed. Dit komt vaak voor in het geval van meerdere camera’s op de smartphone. Bij digitale zoom wordt ingezoomd op een deel van het beschikbare beeld. Er wordt dus een deel uitgeknipt en uitvergroot. Hierbij is het aantal megapixels dus bepalend voor de kwaliteit. Smartphones met een enkele camera beschikken vaak over digitale zoom.

Conclusie

Er zijn veel voordelen aan 5 inch smartphone. Het is fijn dat je hem in je broekzak kan vervoeren bijvoorbeeld. Veel van telefoons van dit formaat vallen onder de noemer budget telefoons. Een opvallende naam ertussen is de iPhone 12 mini. Een geweldige smartphone waar helaas een flink prijskaartje aan hangt. Gelukkig zijn er ook zat betaalbare modellen op de markt zoals de Samsung A20e. Let bij het maken van een keuze op je voorkeuren qua besturingssysteem. Verder is een goed geheugen en RAM-geheugen belangrijk. Verder kan de kwaliteit van de camera reden zijn om ervoor te kiezen. Er is een 5 inch smartphone voor ieders smaak op de markt!

Meer handige beste tech artikelen

Beste 27 inch monitor
Beste 24 inch monitor
Beste snoerloze stofzuiger
Beste bass koptelefoon

Redenen om een hoesje te kopen voor je AirPods

0
Redenen om een AIrPods hoesje te kopen

Ben jij in het bezit van AirPods of staan deze op je verlanglijstje? Naast AirPods zelf kun je er dan ook voor kiezen om een AirPods hoesje aan te schaffen. Dit is verstandig om te doen, het heeft namelijk diverse voordelen om dit te kopen. Ben je benieuwd naar waarom het handig is om een hoesje te kopen voor de oordopjes van Apple? Lees dan snel verder, wij zetten hieronder wat redenen op een rij voor je!

Het biedt bescherming

Een hoesje voor je AirPods heeft natuurlijk als grootste voordeel dat het bescherming biedt voor jouw oordopjes. Met een hoesje zorg je namelijk voor een extra beschermlaag op je case, waardoor de kans op schade verkleind wordt. Op deze manier houd je jouw oortjes en oplaadcase langer mooi en kun je hier voor een langere tijd van genieten. Een AirPods hoesje biedt dus veel bescherming en voorkomt dat je na het laten vallen van je oplaadcase meteen al veel schade hebt. Je verlengt hiermee dus de levensduur en dit is fijn, want AirPods zijn best een investering. Des te belangrijker is het daarom dat je zowel de oortjes als de oplaadcase goed beschermd.

Het ziet er mooi uit

Nog een reden om een hoesje te kopen voor je AirPods, is omdat het er mooi uitziet. Het aanbod is groot, waardoor je echt voor iets kunt kiezen dat bij je past. Je maakt de case op dit moment meer persoonlijk dan de standaard witte oplaadcase. Je kunt er nu namelijk voor kiezen om bijvoorbeeld te gaan voor je favoriete kleur of patroon.

Je bent er onderscheidend mee

Met een hoesje voor je AirPods ben je ook onderscheidend. Je wijkt af van de standaard witte oplaadcase en maakt het met behulp van een hoesje helemaal eigen. Je kunt op deze manier namelijk snel zien welke oordopjes van jou zijn, wat goed van pas komt als je bijvoorbeeld huisgenoten hebt die ook beschikken over de oortjes van Apple. Mocht je dan allemaal dezelfde witte oplaadcase hebben, dan is de kans groot dat je de oortjes wel eens verwisseld. Met een AirPod hoesje is dit verleden tijd, waardoor het handig is om hierover te beschikken.

Het grote aanbod

Wat ook een reden is om voor een leuk hoesje om je AirPods te kiezen, is het grote aanbod. Er zijn talloze soorten beschikbaar en dit zorgt ervoor dat je echt voor iets kunt gaan dat bij je wensen aansluit. Of je nu een AirPods Pro hoesje of AirPods 2 hoesje zoekt: je mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn ook al veel merken die deze hoesjes op de markt brengen, dus ook als je een favoriet merk hebt kun je hiervoor gaan. Denk bijvoorbeeld aan een AirPods case van Nike. Bovendien is het ook mogelijk om voor een AirPods hoesje met naam te gaan. Je personaliseert je case om het op deze manier nog persoonlijker en eigen te maken. Met een hoesje voor deze oortjes kun je dus daadwerkelijk alle kanten op!

Mogelijk om te bevestigen aan je riem of tas

Omdat het aanbod zo groot is, worden de hoesjes ook steeds veelzijdiger. Zo zijn er bijvoorbeeld ook AirPods cases op de markt die je kunt bevestigen aan je riem of tas. Dit is handig, want zo raak je de case nooit kwijt en heb je een goede manier om het op te bergen. Je hoeft op deze manier nooit lang te zoeken en kunt snel weer gebruikmaken van je oortjes.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er dus diverse redenen om te kiezen voor een hoesje om je AirPods. Als je wel al beschikt over de oortjes van Apple maar nog geen hoesje hebt, dan kan dit het juiste moment zijn voor verandering. Je kunt hier veel profijt van hebben. Niet alleen omdat het bescherming biedt en je de levensduur verlengt, maar ook omdat het er mooi en onderscheidend uitziet, je kunt kiezen voor iets dat je echt mooi vindt en het met deze hoesjes soms mogelijk is om het te bevestigen aan je riem of tas. En dat terwijl een hoesje om je AirPods helemaal niet zo’n grote investering hoeft te zijn. In ieder geval is het zeker iets om over na te denken als je het maximale uit je oordopjes en case wilt halen. Nog van plan om de oortjes van Apple aan te schaffen? Koop er dan gelijk een hoesje bij, zodat je vanaf het begin meteen al zorgt voor een betere bescherming.

De beste snoerloze stofzuiger van 2022

0
Beste snoerloze stofzuiger

Wat is de beste snoerloze stofzuiger? We kennen het allemaal wel. Ben je het huis aan het schoonmaken, blijft het snoer van je stofzuiger weer haken. Tegenwoordig is deze ergernis te voorkomen. Er zijn talloze sites die beweren dat ze voor jou de beste snoerloze Dyson stofzuiger hebben. Allemaal leuk en aardig, maar jij wil de beste koop voor jouw situatie. Daarom laten we je in dit artikel zien wat de beste stofzuigers zijn die ook nog eens snoerloos zijn. De plus en minpunten komen aan bod. Ook worden een aantal veel gestelde vragen bij het uitzoeken van een stofzuiger behandeld.

Top 10 beste snoerloze stofzuigers

In de top 10 beste snoerloze stofzuigers zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!

Beste snoerloze stofzuiger [year]
Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01
1
Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01
€479,00
Op voorraad
Coolblue.nl
Beste Dyson snoerloze stofzuiger
Dyson V11 Absolute Extra
2
Dyson V11 Absolute Extra
€699,00
€749,00
Op voorraad
Coolblue.nl
Beste snoerloze stofzuiger voor dierenharen
Dyson V8 Animal+
3
Dyson V8 Animal+
€305,59
Op voorraad
Bol.com
4
Miele Triflex HX1 Cat & Dog
€469,00
Op voorraad
Bol.com
5
Dyson Cyclone V10 Absolute
€449,00
€499,00
Op voorraad
Coolblue.nl
6
Rowenta Air force Flex 560 RH9474WO
€289,00
Op voorraad
Bol.com
7
Miele Triflex HX1
€469,00
Op voorraad
Bol.com
8
Veripart VPSS103 steelstofzuiger
€179,00
€199,00
Niet op voorraad
Coolblue.nl
9
AEG FX9-1-ALRG
€449,00
Op voorraad
Coolblue.nl
10
Tristar SZ-1977 Snoerloze Stofzuiger
€49,99
Op voorraad
Bol.com

1. Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01

Beste snoerloze stofzuiger [year]
Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01
€479,00
Op voorraad
Coolblue.nl

De Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01 is naar onze mening de beste snoerloze stofzuiger van dit moment. Deze stofzuiger is krachtig, is makkelijk te onderhouden en beschikt over een flexibel verlengstuk. Verder is het ook een groot voordeel dat deze snoerloze stofzuiger uitermate geschikt is voor het opzuigen van dierenharen.

Ten opzichte van andere steelstofzuigers is de zuigkracht indrukwekkend te noemen. Hiermee zuig je niet alleen grondig je huis, maar ook nog eens snel. Met dank aan de lange accuduur van 70 minuten hoef je de accu bovendien niet al te vaak op te laden. Al met al een prima snoerloze stofzuiger.

Bekijk de Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01 bij de volgende vertrouwde webshops:


2. Dyson V11 Absolute Extra

Beste Dyson snoerloze stofzuiger
Dyson V11 Absolute Extra
€699,00
€749,00
Op voorraad
Coolblue.nl

De Dyson V11 Absolute Extra lijkt in veel opzichten een kopie van de pro versie. Het is dan ook een uitstekende keuze om snoerloos mee te stofzuigen. Toch zijn er wel een aantal kleine verschillen. De Absolute Extra variant is iets breder dan de Pro variant, namelijk 26,1centimeter in plaats van 25,6 centimeter. Ook wordt deze versie geleverd met maar een enkele accu. Dit brengt de gebruiksduur terug tot 60 minuten.

Ook ontbreekt de meubelzuigmond die bij de pro wel meegeleverd wordt. Al met al is de V11 Absolute Extra even krachtig als zijn grote broer. Het ontbreken van enkele accessoires maakt dat hij op twee komt in de top 10. Echter betaal je dan ook minder voor deze goede draadloze stofzuiger van Dyson.

Bekijk de Dyson V11 Absolute Extra bij de volgende vertrouwde webshops:


3. Dyson V8 Animal +

Beste snoerloze stofzuiger voor dierenharen
Dyson V8 Animal+
€305,59
Op voorraad
Bol.com

Heb je een hond of kat in je woning rondlopen? Dan zie je ongetwijfeld altijd wel haren van je huisdier liggen. Met dank aan de Dyson V8 Animal+ zuig je deze dierenharen gelukkig snel en grondig op. Dit is te danken aan de turboborstel; deze borstel is ook uitermate geschikt voor tapijten.

Als je last van een allergie hebt, komt deze snoerloze stofzuiger ook goed van pas. Deze stofzuiger beschikt namelijk over een HEPA 15 filter. Zoals je kunt lezen, biedt deze snoerloze stofzuiger veel voordelen aan. Ook over de accuduur van 40 minuten zijn wij te spreken!

Bekijk de Dyson V8 Animal + bij de volgende vertrouwde webshops:


4. Miele Triflex HX1 Cat & Dog

De Miele Triflex HX1 Cat & Dog is een goede snoerloze stofzuiger. Op een volle accu stofzuig je in 30 minuten zonder onderbreking. Het voordeel van dit apparaat is de geïntegreerde kruimeldief. Dus wanneer je de bank wil ontdoen van de haren van je hond of kat, ontkoppel je kruimeldief en met de turboborstel ontdoe je bank van alle haren.

Als het huis schoon is hang je hem in de wandlader. Zo neemt de stofzuiger minimale ruimte in.

Bekijk de Miele Triflex HX1 Cat & Dog bij de volgende vertrouwde webshops:


5. Dyson Cyclone V10 Absolute

€449,00
€499,00
Op voorraad
Coolblue.nl

Snoerloos en Dyson gaan goed samen, want op 5 staat wederom een stofzuiger van hen. Dit apparaat is uitgerust met een krachtige motor voor optimale zuigkracht. Een volledig opgeladen accu gaat ongeveer 60 minuten mee. De Dyson V10 snoerloos is voorzien van een combiborstel voor op harde vloeren en laagpolig tapijt. Ook wordt er een gemotoriseerde miniborstel bijgeleverd voor kruimels en een parketborstel voor de houtenvloer.

Het stofreservoir heeft ruimte voor 0,75 liter. Dit reservoir is voorzien van een kliksysteem wat maakt dat hij makkelijk te legen is zonder troep te maken. Deze Dyson steelstofzuiger is ideaal wanneer je opzoek bent naar een krachtige schoonmaakhulp. 

Bekijk de Dyson Cyclone V10 Absolute bij de volgende vertrouwde webshops:


Waar moet je op letten bij het kopen van een snoerloze stofzuiger?

De beste snoerloze stofzuiger is voor elk persoon anders. Het is afhankelijk van je eigen situatie. Hoeveel geld heb je over voor een stofzuiger? Hoeveel oppervlakte moet er bij jou gezogen worden? Een Dyson snoerloze stofzuiger met dweil-functie is fantastisch, maar overbodig als je woning grotendeels bedekt is met tapijt. Hier volgen een aantal tips om op te letten voor je opzoek gaat naar jouw ideale snoerloze stofzuiger.

Ga naar een betrouwbare winkel

Tegenwoordig is het erg simpel om een webwinkel te beginnen. Om die reden is het aanbod van snoerloze stofzuigers gigantisch. Zorg dat je er een koopt bij een winkel die je vertrouwt. Grote ondernemingen zijn vaak goedgeorganiseerd en hebben een uitstekende garantieregeling. Een Coolblue staat bijvoorbeeld voor een erg goeie service. Mocht er iets aan de hand zijn met je snoerloze steelstofzuiger, dan is het waarschijnlijk snel opgelost. Mediamarkt en BBC staan ook voor kwaliteit en service. Je kan kiezen voor een winkel waar je vaak goeie ervaringen hebt gehad. Dit is altijd beter dan een vage webshop zonder fysieke winkel. De 10 euro die je dan bespaart kan op termijn in een flink verlies veranderen bij defecten.

Kies voor een bekend merk

Grote merken hebben hun naam hoog te houden. Ze staan garant voor hun kwaliteit en zitten niet te wachten op negatieve aandacht. Dyson, Philips, Tristan, Miele, Bosch enzovoort willen een snoerloos apparaat aanbieden die de beste is vergeleken met de concurrent. Kleinere of onbekendere merken kunnen tegenvallen. De stofzuiger maakt niet altijd het verhaal waar uit de omschrijving. Het kan ook zijn dat hij veel minder lang meegaat. Let hierbij ook op beoordelingen van mensen. Een snoerloze stofzuiger met een hoog cijfer is eigenlijk de best geteste. De klanten geven namelijk aan dat ze tevreden zijn over hun aankoop.

De juiste zuigmond

Kies de beste snoerloze steelstofzuiger voor jouw vloer. Bij een pakketvloer hoort een speciale zuigmond die ervoor ontworpen is. Niet alle stofzuigers hebben deze accessoire. Voor tapijt of andere ondergronden geldt hetzelfde. Door goed op te letten op de juiste zuigmond voorkom je schade aan je vloer of teleurstellende prestaties van de stofzuiger.

De juiste accu

Een goede accu is van groot belang voor een snoerloze stofzuiger. Een grote woning kost meer tijd om schoon te houden. Een accuduur van maar 30 minuten is dan te kort. Het is vervelend als het apparaat na elke kamer opnieuw opgeladen moet worden. Zorg bij de aankoop de stofzuiger dat hij over een sterk accu bezit of de optie om tussendoor van accu te wisselen.

Huisdieren

Mensen met huisdieren weten dat dit voor uitdagingen zorgt. De haren zijn overal terug te vinden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat gasten onder de haren zitten wanneer ze de deur uit stappen. Daarom is een stofzuiger in het leven geroepen die snoerloos is en het best werkt tegen haren. Hij moet krachtig genoeg zijn om de dierenharen van de vloer of meubels te krijgen.

De prijs

Wat wil je uitgeven? Een goede snoerloze stofzuiger kost een hoop centen. De Dyson op nummer 1 heb je pas vanaf 749 euro. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat een goedkopere variant niet goed werkt. De Tristan snoerloze stofzuiger op nummer 10 van de lijst is de beste koop. Slechts 49,99 euro kost hij. De overige acht stofzuigers zitten er tussenin qua prijs. Stuk voor stuk functioneren ze prima, dus bepaal voor jezelf wat het budget is.

De oppervlakte van je huis

Woningen verschillen natuurlijk van elkaar. Een tweekamerappartement is over het algemeen een stuk kleinere dan een vrijstaande woning. Het zou niet logisch zijn om een peperdure snoerloze stofzuiger te kopen met een lange accuduur, wanneer je maar 50 vierkante meter moet schoonhouden. Andersom is het bij een grote woning van belang om te kijken naar apparaten met goeie accu’s. Het is vervelend om het huis in vier etappes te moeten schoonmaken omdat de stofzuiger na twee kamers in de lader moet.

Geluidsniveau

Snoerloze stofzuigers maken geluid. Hoeveel dat is verschilt per apparaat. Bij het kiezen van een stofzuiger moet je hier op letten. Hoeveel decibel mag hij produceren? Bij de meeste snoerloze stofzuigers wordt aangegeven of hij luid is (71-75 dB) of zeer luid (+76 dB).

Snoerloze stofzuiger beste

FAQ

Het kan zijn dat je nog twijfelt over het kiezen voor een snoerloze stofzuiger. Daarom beantwoorden we hieronder een aantal veel gestelde vragen om je te helpen bij je beslissing.

Wat is een steelstofzuiger?

Een steelstofzuiger is een draadloos apparaat die eruitziet als een lange steel. Je duwt het apparaat vooruit over de vloer en deze zuigt dan het stof op. De stofzuiger is voorzien van een stofreservoir die regelmatig geleegd moet worden. Het apparaat werkt op een accu. Deze moet na gebruik opgeladen worden.

Wat zijn de verschillen met een sledestofzuiger?

Er zijn grote verschillen met een traditionele sledestofzuiger.  Je trekt dit type voort in plaats van duwen bij de steelstofzuiger. Ook is hij over het algemeen niet snoerloos en een stuk minder wendbaar. Een sledestofzuiger heeft meer zuigkracht en is geschikt voor grote oppervlakten. Een ander verschil is dat het stofreservoir een stuk groter is dan bij een snoerloze steelstofzuiger. Het reservoir zit niet in de hals maar in de slede. De snoerloze stofzuiger is erg geschikt voor kleine oppervlakten.

Wat zijn de voordelen van een snoerloze steelstofzuiger?

Een voordeel van een snoerloze stofzuiger is dat hij niet afhankelijk van een snoer en stopcontact is. Ook is hij licht van gewicht en een stuk compacter. Dit maakt de stofzuiger wendbaar. Je hoeft niet de slede achter je aan te zeulen door het huis heen. Een ander voordeel is dat de snoerloze stofzuiger makkelijker op te ruimen is. De compacte vorm maakt hem makkelijk op te bergen in een kast. Sommige typen hebben een 2 in 1 functie die dweilen en zuigen tegelijk mogelijk maakt. Dit scheelt een hoop tijd.

Wat zijn de nadelen van een snoerloze stofzuiger?

Natuurlijk zijn er ook nadelen. De stofzuigers werken op accu, dus als je vergeet op te laden of heel veel zuigwerk hebt, kan je in de problemen komen.  Ook kost het vaak veel tijd om de accu weer op te laden. Een ander nadeel is dat het stofreservoir kleiner is dan bij een traditionele stofzuiger. Deze moet je dus vaker legen. Ook is een snoerloze stofzuiger minder krachtig, alhoewel het verschil wel al kleiner wordt. Over het algemeen zijn het apparaten die veel lawaai maken. Dit kan als een nadeel ervaren worden. Bijna alle modellen produceren rond de 80 decibel aan geluid.

Conclusie

Wat is de beste snoerloze stofzuiger? Uit de beoordelingen blijkt Dyson V11 Absolute Extra Pro de beste keuze is als je voor snoerloos gaat. Dit apparaat is krachtig zelfs als het stofreservoir vol zit. Hij is voorzien van een mooi lcd-scherm en twee accu’s. De Dyson is dus erg lang te gebruiken en is geschikt voor alle ondergronden. Het enige nadeel is dat hij vrij veel lawaai maakt, maar dat is bij vrijwel alle anderen ook het geval. De prijs is echter wel 749 euro.

Het is dus aan jou om te bepalen of je dit voor een stofzuiger over hebt. Er staan een aantal goedkopere varianten in de top 10 die ook prima werken. Onthoud dat je de stofzuiger bij een betrouwbare winkel en van een betrouwbaar merk moet kopen. Dan is de kans op telleurstelling minimaal.

Meer handige beste tech artikelen

Beste goedkope printer
Beste goedkope smartwatch
Beste vaste telefoon
Beste mini beamer

Belangrijke onderdelen in de technische sector

0
Belangrijke onderdelen in de technische sector

Sterke analytische vaardigheden, het vermogen om creatief en zelfstandig te denken en de vastberadenheid om de curve een stap voor te blijven, zijn essentieel om in de technische industrie te slagen; deze drie springen eruit als zijnde de basis. 

Het analyseren van problemen en het ontwikkelen van originele oplossingen is één van de voornaamste redenen waarom analytische talenten zo waardevol zijn. Het vermogen om creatief en onconventioneel te denken is essentieel, omdat je daarmee originele concepten kunt genereren die kunnen bijdragen tot het succes van jouw organisatie. En tenslotte: wanneer je bereid bent de curve voor te blijven, kun je er zeker van zijn dat je voortdurend op de hoogte bent van de meest recente vernieuwingen in de technologie en de mode.

Er zijn heel wat verschillende soorten technische componenten die in allerlei soorten ondernemingen en sectoren gebruikt worden. Hieronder volgen een paar van de meest belangrijke onderdelen. 

Zes belangrijke componenten van de technische sector

1. Computers en verbindingsnetwerken. Tal van bedrijven en organisaties leunen zwaar op hun computersystemen en netwerkinfrastructuur. Ze maken het mogelijk dat mensen met elkaar communiceren, met elkaar samenwerken aan projecten en toegang krijgen tot informatie en hulpmiddelen. 

2. Telecommunicatie. Spraak, gegevens en video kunnen allemaal over grote afstanden worden overgebracht met behulp van telecommunicatie-infrastructuur. Ze zijn essentieel voor het functioneren van bedrijven, regeringen en strijdkrachten.

3. Besturingssystemen. Controlesystemen worden in machines en andere soorten apparatuur aangebracht om te controleren en bij te houden hoe bijvoorbeeld de aandrijftechniek gebruikt wordt. Ze dragen ertoe bij dat procedures gestroomlijnd en doeltreffend worden uitgevoerd. Denk hierbij aan de juiste materialen, zoals een lager of de juiste as.

4. Beveiligingssystemen. Mensen, eigendommen en informatie kunnen allemaal beschermd worden door het gebruik van verschillende beveiligingsmaatregelen. Bewakingscamera’s, alarmsystemen en toegangscontrolesystemen zijn allemaal mogelijke onderdelen van deze systemen.

5. De term “informatietechnologie” 

5. De term informatietechnologie 

Deze term verwijst naar de praktijk van het opslaan, opvragen en verwerken van gegevens via het gebruik van computers en software. De gezondheidszorg, de financiële sector, de verwerkende industrie en de kleinhandel maken allemaal veel gebruik van informatietechnologie.

Dit zijn maar een paar technologische componenten die je in verschillende ondernemingen en organisaties terugvindt. Er zijn er echter nog veel meer. Elk van hen is uiterst belangrijk voor het functioneren van de onderneming als geheel en het bereiken van haar doelen.

6. Kunstmatige Intelligentie (AI). Bedrijfsleiders en managers wereldwijd zijn van mening dat het wereldwijde effect en de invoering van kunstmatige intelligentie (AI) een verschil zal maken en in de nabije toekomst zal bijdragen aan het concurrentievoordeel van hun bedrijf. 

Ook denkt meer dan de helft van de consumenten dat AI de mogelijkheid heeft om te helpen bij het bieden van oplossingen voor complexe problemen die in de huidige maatschappij voor komen. 

Gezien het feit dat we nog maar net aan de oppervlakte zijn van datgene dat een bloeiende technologische sector maakt, zijn al deze bovengenoemde componenten nodig om een stevig fundament te leggen. Je kunt jouw  bedrijf positioneren om succesvol te zijn door je aandacht te richten op de ontwikkeling van een productief personeelsbestand, het verschaffen van nuttige hulpmiddelen  en het onderhouden van een aangename communicatie met klanten.

Scherpe deals!