Home Business Beter werken vanuit huis met deze tips

Beter werken vanuit huis met deze tips

2066
0
DELEN
Beter werken vanuit huis met deze tips

Zit jij ook al een tijdje thuis te werken? Dan heb je misschien al ontdekt dat bepaalde dingen écht anders zijn. Misschien is de koffie thuis lekkerder dan op kantoor, maar mis je je geweldige bureaustoel als je na een lange werkweek weer rugpijn hebt. Om je home office zo functioneel mogelijk te maken, kun je gelukkig wel wat dingen doen. In dit artikel geven we je enkele tips zodat je beter kunt werken vanuit jouw huis! 

Ga spierpijn tegen

Een goede zithouding hebben als je werkt, is erg belangrijk om rugpijn tegen te gaan. Maar wist je dat een slechte werksituatie ook voor andere soorten spierpijn kan zorgen en in het algemeen nadelig is voor je lichaam? Zorg er dus voor dat je een goede bureaustoel hebt, die kan worden ingesteld passend op jouw lichaam. Mocht je al maanden werken op een gammele bureaustoel, is het echt het moment om je werk te vragen of ze een bureaustoel kunnen laten leveren. Er zijn services die bureaustoelen van kantoren naar huizen brengen, dus ze hoeven niet eens een nieuwe stoel aan te schaffen! Voor je zithouding is het ook belangrijk dat je laptop niet te laag staat. Als dit het geval is, dan is de kans groot dat je voorovergebogen gaat zitten, wat voor veel nekpijn kan zorgen. Een laptopstand waarmee je laptop omhoog wordt gezet, kan hierbij helpen. 

Zorg ervoor dat je je focus kunt behouden

Zorg ervoor dat je je focus kunt behouden

Als je op kantoor de focus verliest, kan het zijn dat één blik naar je werkende collega’s genoeg is om opnieuw aan de slag te gaan. Thuis kan dat net wat anders zijn. Stel je voor: terwijl je aan het werk bent, besef je je dat het kabeltje van je mobiel nog in je slaapkamer ligt. Als je deze gaat halen, zie je de overvolle wasmand … dus besluit je er maar even een wasje in te stoppen. Als je weer aan je bureau zit, is het een half uur later… oeps. Klinkt deze situatie jou bekend in de oren? Dan is het een goed idee om altijd alle belangrijke dingen naast je te hebben liggen. Denk aan pennen, een hoofdtelefoon en alle nodige opladers. Het kan ook handig zijn om bijvoorbeeld een extra Apple oplader te kopen, zodat je je huidige oplader niet steeds het hele huis door hoeft te slepen. Neem een kijkje bij Kabelmaatje om een goede deal te scoren! 

Wat ook kan helpen om je focus te behouden, is om noise cancelling headphones aan te schaffen. Deze dempen storende omgevingsgeluiden en ruis via een antigeluid, waardoor je je helemaal afgesloten voelt van de wereld. Ideaal als je wil focussen op je werk! 

Werk jij graag thuis of tel je de dagen tot je terug naar kantoor mag? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here