Home Huishoudelijk De belangrijkste aankondigingen van het Google I/O event 2017

De belangrijkste aankondigingen van het Google I/O event 2017

2518
0
DELEN
Google IO 2017

Gedurende de twee uur durende keynote presenteerde Google op het Google I/O event de updates, tools en plannen voor de komende tijd. CEO Sundar Pichai opende met de opmerking dat Google de informatie van de wereld organiseert door middel van technologie. En ze blijven vernieuwen om te zorgen dat we kunnen genieten van alles dat technologie te bieden heeft.

Foto’s delen

Met foto’s kan steeds meer gedaan worden. Er was al gezichtsherkenning en nu haakt Google daar op in met Google Photos. Als je een foto maakt waar meerdere mensen op staan, zal Google de foto automatisch delen. Dit gaat niet zonder toestemming van diegene. Heb je leuke foto’s gemaakt tijdens een uitstapje, dan hoef je niet meer na te denken wie je de foto’s nog moet sturen. Ook foto’s van kinderen worden automatisch met je partner gedeeld.

Meer mogelijkheden met Google Lens

Google Photos wordt ook gecombineerd met Google Lens. Dit is de handige camera app, die extra informatie aan de wereld kan geven. Door je camera op iets te richten, zoals bijvoorbeeld een boek, dan geeft de app daar informatie over. Dan weet je meteen waar het te koop is en waar het over gaat. Nieuw is ook dat je een router kunt scannen en direct van wifi gebruik kunt maken. Op de router moet dan wel een standaard netwerknaam en paswoord ingesteld staan. Daarmee wordt het dus heel eenvoudig gemaakt om online te gaan.

Google Assistant en Google Home

Voor Apple gebruikers goed nieuws: de Google Assistant komt op iOS. De Assistant is je slimme hulpje op je mobiel, die je vragen kunt stellen. Hij helpt je het dichtstbijzijnde restaurant te vinden of wie de eerste president van Amerika was. Ook Google Home reageert op spraakcommando’s. Deze werkt samen met de Assistant, maar beiden kunnen nog niet in het Nederlands aangesproken worden. Wel zijn er nieuwe features. Via Google Home kun je bijvoorbeeld mensen gaan opbellen.

Soepele apps met Android O

Het volgende besturingssysteem van Google, Android O wordt later dit jaar uitgegeven. Hiermee zullen je apps soepeler gaan lopen en het systeem zal beter in de gaten gaan houden of apps niet teveel energie verbruiken. Er komt een bolletje naast de icoontjes van je apps, zodat je kunt zien of er een notificatie of bericht is binnengekomen. De Playstore wordt voorzien van een virusscanner, die automatisch controleert of apps veilig zijn.

Revolutionaire Virtual Reality

Google houdt zich ook bezig met VR. De zelfstandige headset Google Daydream werkt zonder laptop of andere externe hardware. De sensoren die de omgeving scannen, zitten in de headset. Dit is in tegenstelling tot andere systemen, zoals de Oculus Rift. Met Tango, dat de sensoren in je smartphone gebruikt, kun je ruimtes zoals bijvoorbeeld een bouwmarkt scannen, zodat je gemakkelijker kunt vinden wat je zoekt.

Altijd in contact met de wereld

Informatie is waar het in deze wereld om draait. Google maakt het mogelijk dat alles steeds makkelijker te vinden is, gedeeld kan worden, bekeken en geanalyseerd kan worden. We staan in direct contact met elkaar en met de wereld om ons heen. Het is duidelijk dat Google niet stil blijft staan en op dit gebied de grenzen van de techniek blijft opzoeken.

Lees ook: de belangrijkste aankondigingen van Google I/O 2016.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here