Home Smartphones en tablets Batterij iPad snel leeg? 10 Tips om de batterijduur te verlengen!

Batterij iPad snel leeg? 10 Tips om de batterijduur te verlengen!

9146
0
DELEN
ipad batterij snel leeg

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van je iPad kunnen genieten, maar soms zijn er factoren waardoor de batterij ineens een stuk minder lang mee gaat dan je had gehoopt. Met de volgende tips kun je de batterijduur van je iPad maximaliseren.

ipad batterij snel leeg

1: Pas de helderheid van het scherm aan

Het scherm van je iPad hoeft echt niet op 100% te staan. Zo fel is nergens voor nodig en tevens niet zo prettig voor je ogen. Een helderheid van 20-30% is ruim voldoende. Daarnaast kun je de instelling voor aanpasbare helderheid inschakelen. Als je de maximale helderheid instelt op 25%, dan zal het scherm nooit feller worden dan dat. Wanneer het in je omgeving donkerder wordt, zal je scherm automatisch minder helder worden. Op deze manier kun je aardig wat energie besparen.

2: Schakel locatievoorzieningen uit

Veel apps verzamelen informatie over waar je je bevindt via gps, Wi-Fi en Bluetooth. Dit zorgt voor aardig wat stroomverbruik. Je kunt de locatievoorzieningen volledig uitschakelen, maar je kunt het ook per app instellen om bepaalde functionaliteiten te behouden.

3: Sluit apps die niet gebruikt worden

Je ziet het niet, maar vaak draaien er nog allerlei apps op de achtergrond die stroom verbruiken. Je kunt bij ‘ververs apps op achtergrond’ instellen welke apps op de achtergrond mogen draaien en welke niet.

4: Schakel Bluetooth uit

Bluetooth is een functie die veel stroom verbruikt. De meeste mensen gebruiken dit niet bijzonder vaak, dus is het beter om Bluetooth uit te zetten. Schakel het enkel in wanneer je het nodig hebt en schakel het vervolgens weer uit.

5: Zet de e-mailsynchronisatie uit

Je iPad controleert de hele dag automatisch of er nieuwe berichten binnen zijn gekomen. Dit kost vanzelfsprekend aardig wat stroom. Je kunt deze synchronisatie uitschakelen. Denk er dan wel om dat je zelf zo nu en dan je inbox eens moet openen om te kijken of je nieuwe berichten hebt gekregen.

6: Schakel push-berichten uit

Veel apps maken gebruik van push-berichten. Dat is heel handig, want dan hoef je niets te missen. Maar stroom verbruikt het wel. Stel in van welke apps je wel en niet push-berichten wilt ontvangen.

7: Schakel vliegtuigmodus in bij slecht bereik

Wanneer je op een plaats bent waar je slecht bereik hebt, zal de iPad continue op zoek gaan naar een signaal. Maar met een slecht bereik zul je toch geen goede verbinding krijgen, dus kun je eigenlijk de verbinding net zo goed uitschakelen door de vliegtuigmodus in te schakelen. Je zult zien dat dit je aardig wat stroom bespaart.

8: Schakel automatische updates uit

Het is erg handig wanneer apps automatisch worden geüpdatet zodat je altijd over de nieuwste versie beschikt, maar je iPad houdt geen rekening met de batterijduur die je nog over hebt. Om te voorkomen dat je apps automatisch worden geüpdatet op een moment dat het totaal niet uitkomt, schakel deze functie dan uit. Denk er dan wel om dat je zo nu en dan handmatig wat updates uitvoert.

9: Schakel Handoff uit

iOS 8 heeft een functie genaamd Handoff. Met deze functie kun je een oproep aannemen met je iPad die op je iPhone binnen komt, mits beide apparaten verbinding hebben met hetzelfde netwerk. Maar wanneer je dit niet nodig hebt of niet gebruikt, schakel het dan uit om je batterij langer mee te laten gaan.

10: Installeer de nieuwste software

Nieuwere software gaat meestal effectiever met het stroomverbruik om. Het is daarom verstandig om je iPad altijd up to date te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here