Home Smartphones en tablets Apple Wallet: alles wat je hierover wilt weten

Apple Wallet: alles wat je hierover wilt weten

1996
0
DELEN
Apple Wallet

Apple Wallet: je hebt het vast wel eens eerder voorbij hebben komen. Zoals we gewend zijn van Apple, brengt het merk regelmatig goede updates en nieuwe functies. Maar weet je eigenlijk wat de Apple Wallet allemaal inhoudt en wat we hier mee kunnen? Als dit niet het geval is, ben je hier helemaal op de juiste plaats. In dit artikel vertellen wij je namelijk alles over de Apple Wallet. Lees dus snel verder als je hier meer over te weten wilt komen!

Wat is Apple Wallet? 

Wat is Wallet op iPhone? De Apple Wallet is de digitale portemonnee van Apple. Hierdoor hoef je dus niet meer een portemonnee mee te nemen met allerlei geldbriefjespasjes, bonnetjes, en andere kaarten erin, omdat het allemaal gewoon lekker digitaal kan. Met Apple Wallet ben je dus in staat om bij winkels te betalen, digitaal en makkelijk. Apple Wallet is te vinden op de iPhone, iPod Touch en Apple Watch. Apple Wallet wordt onder andere gebruikt voor Apple Pay, de mobiele betalingsdienst van Apple. 

Welke kaarten worden ondersteund door Apple Wallet?

Dan vraag je jezelf nu vast af welke kaarten er worden ondersteund door Apple Wallet. Nou, dat zijn er flink wat. Denk aan betaalkaarten, klantenkaarten, toegangstickets, cadeaukaarten, legitimatiebewijzen, digitale autosleutels, deursloten, studentenkaarten en kortingskaarten. De Apple Wallet app is in staat om al jouw kaarten te tonen, net als hoe je dit normaal gesproken in je portemonnee hebt. Hoe je de pasjes toevoegt aan jouw Wallet? Dat gaat als volgt: fysieke pasjes kunnen worden toegevoegd door de camera van de iPhone of via de app van een betreffende winkel. Apps kunnen hele gemakkelijk een koppeling maken met de Wallet app, waardoor je de kaarten binnen no time digitaal kunt gebruiken. Ook heb je nog de mogelijkheid om via Safari kaarten aan je digitale portemonnee toe te voegen. Al met al dus genoeg manieren om jouw kaarten in je digitale portemonnee te zetten. 

De Apple Wallet app ondersteunt barcodes als bijvoorbeeld QR-codes en streepjescodes, waardoor de kaarten in je wallet vaak gemakkelijk te gebruiken zijn. Deze codes kun je namelijk scannen in de winkel of op andere locaties waar je een kaart voor gaat gebruiken. Betaalpassen zoals je pinpas of creditcard beschikken over een NFC chip, hierdoor hoef je geen streepjescodes of QR codes meer te scannen om het te gebruiken. 

Het is mogelijk om de kaarten automatisch op het toegangsscherm van jouw iPhone of Apple Watch te tonen. Dit gebeurt dan bijvoorbeeld wanneer je dichtbij een locatie bent waar je de kaart voor kunt gebruiken. Op deze manier hoef je de kaart alleen maar aan te tikken en je kunt hem gebruiken: hoe simpel is dat?

Waarop is Apple Wallet beschikbaar?

Nu je meer weet over Apple Wallet, wil je natuurlijk ook graag weten op welke apparaten Apple Wallet allemaal beschikbaar is. Apple Wallet is beschikbaar op verschillende apparaten: op modellen iPhones (vanaf iOS 6), iPod Touch (vanaf iOS 6) en Apple Watch. De Apple Wallet App is niet beschikbaar op bijvoorbeeld de iPad of Mac. 

Apple Wallet en Apple Pay: hoe werkt het?

Apple Wallet werkt samen met Apple Pay, de mobiele betalingsdienst van Apple. Je digitale betaalpassen kunnen enorm makkelijk getoond worden in de Wallet app, waardoor je hier direct mee kunt betalen. Dit komt mede door de NFC chip, die in de iPhone 6 en hoger gevestigd is. Op deze manier kun je dus gemakkelijk met je telefoon betalen en kun je jouw portemonnee wat vaker thuislaten. 

Kortom, het gebruiken van de Apple Wallet app heeft best wat voordelen. Als jij beschikt over een iPhone of iPod Touch met minstens iOS 6 of een Apple Watch, kan het dus zeker een aanrader zijn om gebruik te maken van de Apple Wallet. Het kan jou namelijk veel voordelen opleveren, want je kunt jouw portemonnee vaker thuislaten en kunt binnen no time bij al jouw belangrijke kaarten. Apple Wallet is innovatief en doet er alles aan om het jou als gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken. En zeg nou zelf, hoe fijn zou het zijn als je nooit meer hoeft te zoeken naar die ene kaart tussen al je pasjes? Dat is met de Apple Wallet helemaal verleden tijd, wat een groot voordeel is en waar je veel profijt van kunt hebben. 

Heb jij een iPhone, iPod Touch of Apple Watch en maak je al gebruik van de Apple Wallet? Of spreekt het je enorm aan en zou je het wel graag eens willen uitproberen? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here