Home Uncategorized Apple ontwikkelt gadget om verloren spullen terug te vinden

Apple ontwikkelt gadget om verloren spullen terug te vinden

2389
0
DELEN

Apple is bezig om een gadget te ontwikkelen waarmee je heel makkelijk je verloren spullen terug kunt vinden. Ook is Apple van plan om de apps “Zoek Mijn iPhone” en “Zoek Mijn Vrienden” samen te gaan voegen tot één app. Waarom ze dat gaan doen en hoe de gadget gaat werken kun je lezen in dit artikel.

De gadgets om verloren spullen terug te vinden

Er zijn al een aantal merken die trackinggadgets op de markt hebben gebracht waarmee je heel simpel via een app op je telefoon je gevonden spullen terug kunt vinden. Uit betrouwbare bronnen zou zijn gekomen dat Apple werkt aan een eigen trackinggadget. Het zou gaan om een label met een chip erin. Dit labeltje zou je bijvoorbeeld in je portemonnee, je tas of je sleutels kunnen bevestigen.

Wanneer de afstand tot het label te groot wordt krijgt de gebruiker een berichtje op de smartphone zodat ze bijvoorbeeld hun tas of sleutels niet vergeten. Bepaalde plaatsen waar de gebruiker komt kunnen op een “negeer-lijst” worden geplaatst. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om het huis van een vriend of vriendin op een negeer-lijst te zetten. Wanneer de gebruiker van het label dan zijn of haar autosleutels achter laat bij de vriend of vriendin, wordt er geen melding gestuurd.

Een groot zoeknetwerk

Het plan van Apple is, wanneer een gebruiker toch de sleutels of tas kwijt raakt, om alle Apple en iPhone gebruikers in te zetten als één groot zoeknetwerk. Het label zou dan contact moeten gaan zitten met elke voorbijkomende iPhone of iWatch, en zo op deze manier melden aan de eigenaar van de verloren spullen waar ze zich bevinden. De eigenaar krijgt automatisch bericht als de verloren spullen zijn gevonden. Het merk Tile heeft al langer van dit soort labels op de markt. Bij Tile werkt het eigenlijk hetzelfde als bij de labels die Apple wilt gaan maken. Wanneer een Tile gebruiker een voorwerp verliest waar zo’n label aan zit kan deze worden teruggevonden door andere passerende Tile gebruikers.

Het probleem van Tile is alleen dat er nog bijna geen gebruikers zijn. Apple heeft een veel grotere kans op succes omdat er enorm veel Apple producten in omloop zijn. Deze kunnen dan worden ingezet als wereldwijd netwerk.

Het bundelen van de apps

De trackinglabels van Apple zouden worden getoond in een nieuwe app. In deze app worden ook de al bestaande apps “Zoek mijn iPhone” en “Zoek mijn Vrienden” gebundeld. Met de app “Zoek mijn iPhone” kunnen gebruikers van een iPhone de laatste locatie van hun telefoon vinden. Naast dat dit met de iPhone kan, kan dit ook met de AirPods, de iMac en de iPad. De app “Zoek mijn Vrienden” doet eigenlijk precies hetzelfde maar gaat de app dan op zoek naar de GPS-locaties van vrienden die ook een iPhone gebruiken.

De apps worden dus samengevoegd tot één nieuwe app. Deze app zal zowel gebruikt kunnen worden voor iPhones en iPad’s maar ook voor de iMac. Apple wilt het al langer mogelijk maken om iOS-apps voor de Mac uit te brengen. De vernieuwde Tracking app zou ook de mogelijkheid krijgen om apparaten op te sporen die niet met een netwerk zijn verbonden

Het is nog even afwachten wanneer Apple met deze trackinglabels op de markt komt. Mogelijk word de trackinggadget gepresenteerd in september, tijdens de presentatie van de nieuwe iPhone’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here