Home Automotive Android Auto: dit kun je ervan verwachten!

Android Auto: dit kun je ervan verwachten!

2139
0
DELEN
Android Auto

Onlangs is Android Auto in Nederland gelanceerd. Google heeft hier een flinke tijd aan gewerkt, maar nu is het toch echt zover: mensen in ons land kunnen ook gebruik maken van Android Auto. Maar wat is Android Auto nou precies en wat kun je er allemaal mee doen? Wij brengen je op de hoogte in dit artikel, dus lees snel verder!

Wat is Android Auto?

Android Auto is een speciaal besturingssysteem van Google in auto’s. Het is een slim systeem waarmee jouw auto kan worden gekoppeld aan jouw Android-telefoon. Als je jouw smartphone met de auto verbindt, kun je op het scherm in het dashboard van jouw auto de apps en functies van jouw Android-telefoon gebruiken. Het systeem van Google is in meer dan 500 automodellen van 50 verschillende merken te vinden. Wereldwijd is dit van toepassing op meer dan honderd miljoen auto’s. Waar de Android Auto al een tijdje beschikbaar was in andere Europese landen, is het nu ook in Nederland eindelijk zover. En dat is dus goed nieuws voor de mensen met een Android telefoon!

Hoe werkt Android Auto? 

Android Auto zorgt ervoor dat jij veilig gebruik kan maken van apps zonder op je smartphone te zitten. De boordcomputers in de auto bieden hier namelijk ondersteuning voor. Dit is ten eerste heel veilig, maar het is natuurlijk ook een mooie innovatie. Android Auto bestaat over het algemeen uit het homescreen en snelkoppelingen naar apps. Je kunt dit gemakkelijk aanpassen, waardoor je binnen no time jouw favoriete apps kunt vinden.

Wat kun je met Android Auto?

Met Android Auto kun je veel doen. Je kunt het bedienen via grote knoppen op het scherm van jouw auto, maar het is ook mogelijk om Android Auto te besturen met spraakcommando’s. Als jij bijvoorbeeld hey Google zegt kun je praten met de Google Assistent. Hier kun je gemakkelijk commando’s geven en het wordt zo voor jou geregeld. Dit is ontzettend makkelijk en heeft veel voordelen. Google laat dan namelijk de informatie zien die jij op dat moment nodig hebt. Met Android Auto kun je gemakkelijk navigeren via bijvoorbeeld Google Maps, kun je appjes laten voorlezen en beantwoorden via de Google Assistent, handsfree bellen en ga zo maar door. 

Met Android Auto is heel veel mogelijk. Zo zijn bijvoorbeeld ook de apps Flitsmeister, YouTube en Spotify heel makkelijk te gebruiken via Android Auto. Zo kun je dus binnen no time de app gebruiken die je nodig hebt, terwijl jij je handen aan het stuur kunt houden en veilig kunt rijden. Er zijn talloze apps voor Android Auto die je kunt gebruiken. 

Hoe kun je gebruikmaken van Android Auto?

Heb jij een Android-telefoon? Dan ben je vast benieuwd of en hoe jij gebruik kunt maken van dit besturingssysteem. Het zit zo: gebruikers van Android 10 of hoger kunnen momenteel al meteen gebruik maken van Google’s besturingssysteem Android Auto. Hoe je dit doet? Het is alleen maar een kwestie van het aansluiten van je telefoon. Dit kun je doen via bijvoorbeeld USB en is heel simpel. Is jouw telefoon verbonden met je auto? Dan kun jij gebruik maken van het makkelijke systeem. 

Je kunt jouw smartphone koppelen via USB, maar tegenwoordig zijn er ook al veel auto’s die de draadloze variant van Android Auto ondersteunen. Als dit het geval is, wordt er dus automatisch verbinding gemaakt en hoef je jouw telefoon niet via USB met je auto te koppelen.

Heb je Android 9 of ouder? Niet getreurd, ook dan is het mogelijk om gebruik te maken van Android Auto. Wel is het dan nodig om de app van Android Auto in de Play Store te downloaden. Als je dit hebt gedaan, kun je ook gebruik maken van Android Auto. Let op: smartphones hebben wel minimaal Android 6.0 nodig om gebruik te maken van dit nieuwe systeem. Heb je dit niet en wil je wel graag gebruik maken van Android Auto? Dan kan het een idee zijn om een nieuwe Android-telefoon te overwegen. 

Kortom, voor Android fans kan Android Auto een mooie uitkomst bieden. Het is een heel handig systeem. Je kunt gemakkelijk je hoofd bij het autorijden houden en tegelijkertijd toch genieten van jouw favoriete apps. Of je nu navigatie gebruikt, WhatsApp berichtjes beantwoordt via de Google Assistent of muziek luistert via YouTube of Spotify: het is allemaal mogelijk. Met dit systeem kan jouw autoritje wel eens een stuk gezelliger worden. 

Ben jij in het bezit van een Android-telefoon en zou jij overwegen om gebruik te maken van Android Auto? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here