Home Internet Alles wat je wilt weten over wifi 6

Alles wat je wilt weten over wifi 6

2252
0
DELEN
Wifi 6

Wifi kan voor jou vast ook nooit snel genoeg zijn. Je wilt natuurlijk niet dat het YouTube filmpje dat je wilt bekijken constant aan het bufferen is. Echter zal dat met de nieuwe wifi 6 niet snel meer gebeuren. Maar wat is wifi 6 eigenlijk? En wat kun je ermee? In dit artikel vertellen we je hier meer over. 

Wat is wifi 6?

Wifi 6 is de nieuwste versie van wifi en is gelanceerd in 2019. De technische naam voor wifi 6 is ook wel 802.11 ax. De nieuwste wifi standaard heeft nieuwe technische verbeteringen ten opzichte van vorige versies. Een voorbeeld van een technische verbetering is bijvoorbeeld het feit dat er op een andere manier gebruik wordt gemaakt van het versturen van gegevens naar jouw apparaten. Dit zorgt ervoor dat je in staat bent om meer apparaten tegelijk aan te sluiten, en dat is natuurlijk ontzettend handig. 

Wat kun je met wifi 6?

Wifi 6 zorgt voor een hogere snelheid en meer capaciteit. De maximale snelheid van wifi 6 is zelfs drie keer hoger dan de maximale snelheid van wifi 5. Dit zorgt ervoor dat je binnen je eigen netwerk dingen sneller kunt versturen. 

Heb jij ook vaak het probleem dat je in je huis beneden wel goede wifi hebt, maar zodra je naar boven loopt dit een stuk minder wordt? Ook dit wordt met wifi 6 opgelost. Wifi 6 biedt namelijk een betere wifi-dekking, die ervoor zorgt dat je ook op een grotere afstand van je router goede wifi hebt. 

Als je thuis veel smart home apparaten hebt, is wifi 6 ideaal. Wifi 6 staat namelijk in verbinding met al deze apparaten, en zorgt ervoor dat je met meer apparaten tegelijk online kunt zijn zonder dat je wifi hier slechter van wordt. 

Hoe krijg je toegang tot wifi 6? 

Om gebruik te maken van alle mogelijkheden die wifi 6 te bieden heeft, heb je wel geschikte apparaten nodig. Lang niet alle apparaten beschikken al over deze mogelijkheden. Veel nieuwe smartphones echter wel. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om een wifi 6-router aan te schaffen. Een voorbeeld van een wifi router die draait op wifi 6 is TP link. Een andere populaire router is de TP link deco, die ook draait op wifi 6. Uiteraard zijn er nog meer routers die wifi 6 ondersteunen, al is het aanbod hierin best beperkt. 

Heb je niet de nieuwste smartphone en ook niet het budget om even een nieuwe wifi 6-router aan te schaffen? Dat is helemaal begrijpelijk. Als je toch betere wifiverbinding in je huis wilt hebben, is het een optie om een wifi versterker aan te schaffen. Want iedereen wilt tenslotte goede wifi in huis hebben, toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here