Home Smartphones en tablets Alles wat je wilt weten over de Apple Pencil

Alles wat je wilt weten over de Apple Pencil

2501
0
DELEN
Apple Pencil

Zoals iedereen wel weet, heeft Apple een enorm groot aanbod aan producten. Van nieuwe iPhones en iPads tot de Apple Watch en van Macbooks en de AirPods tot de Apple Pencil, Apple zorgt ieder jaar weer voor innovatie en nieuwe producten. In dit artikel gaan we dieper in op de Apple Pencil. Wat is het, wat kunnen we ermee en hoeveel moet je ervoor betalen? 

Wat is een Apple Pencil?

Zoals de naam al doet vermoeden is de Apple Pencil een pen om mee te tekenen. Maar niet zomaar een pen, want het is geschikt om te tekenen op de iPad. Deze tekenpen is bedoeld voor creatieve uitingen zoals tekenen en schetsen. Door middel van apps kun je zo op een gemakkelijke manier je creativiteit kwijt. De punt van de Apple Pencil bevat verschillende sensoren. Hierdoor is het in staat om te weten hoe hard je drukt. Hoe steviger je drukt, hoe dikker de lijnen bijvoorbeeld worden. Ook kun je het gebruiken om de iPad mee te bedienen. Hoewel het momenteel nog alleen te gebruiken is voor iPads, wordt er ook naar mogelijkheden gekeken om de Apple Pencil te laten werken op bijvoorbeeld een Macbook. 

Welke varianten van Apple Pencil zijn verkrijgbaar?

Er zijn twee soorten beschikbaar van de Apple Pencil. De Apple Pencil 1 en de Apple Pencil 2. Wanneer je een Apple Pencil van plan bent aan te schaffen, is het wel goed om te kijken voor welke iPad deze geschikt is. Het is namelijk niet zo dat beide Apple Pencils op alle iPads werken. De Apple Pencil 1 werkt voor de volgende iPads: iPad Air 2019, iPad mini 2019, iPad 2018, iPad Pro 2015 en 2016, iPad Pro 2017. De Apple Pencil 2 werkt op de iPad Pro 2018 en iPad Pro 2020

Het opladen van de Apple Pencil is afhankelijk van de verschillende varianten. Wanneer je de Apple Pencil 2 hebt, kun je deze magnetisch laten vastklikken aan de zijkant van de iPad. Op deze manier wordt de tekenpen automatisch opgeladen. Bij de Apple Pencil 1 vind je onder het dopje de Lightning-connector. Deze kun je daarna dan in de Lightning-poort van een iPad of iPhone steken.

Wat is de prijs van een Apple Pencil?

De Apple Pencil 1 is te verkrijgen vanaf 99 euro. De Apple Pencil 2 heeft een hoger prijskaartje, en is te koop vanaf 135 euro. 

Zou jij de Apple Pencil handig vinden om te gebruiken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here