Home Computers Alles wat je wilt weten over de Apple Mac Mini

Alles wat je wilt weten over de Apple Mac Mini

1061
0
DELEN

Droom je al een tijdje van een van de computers van Apple? Dan kun je kiezen voor een soort MacBook of iMac, maar ook de Apple Mac Mini is een model dat je kunt overwegen. Dit apparaatje is in de afgelopen jaren snel in populariteit gestegen. Maar wat is de Mac Mini precies, wat zijn de voordelen hiervan, hoeveel betaal je ervoor en staat er nog een nieuwe release op de planning? In dit artikel vertellen we alles wat je over deze innovatie van Apple moet weten.

Wat is de Apple Mac Mini?

De Apple Mac Mini is een draagbare desktopcomputer in een klein formaat. Kies je voor het kopen van een Apple Mac Mini, dan dien je nog wel een eigen monitor, muis en toetsenbord te hebben. Dat maakt het anders dan een originele computer. De Mac Mini is eenvoudig aan te sluiten en is zeer compact. De uitstraling heeft veel weg van een Apple TV. De Mac Mini 2020 heeft een eigen M1-chip die in staat is om apps van zowel iPhones als iPads te draaien.

De grootste voordelen van een Apple Mac Mini

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor de aanschaf van een Apple Mac Mini. Want wat maakt dit apparaatje nou eigenlijk zo populair? De Apple Mac Mini heeft meerdere voordelen:

  • Zeer compact dus makkelijk mee te nemen
  • Geschikt voor iedereen, of je nu een beginnende Mac-gebruiker bent of al gewend bent om hiermee te werken
  • Geschikt voor veel soorten beeldschermen, toetsenborden en muizen
  • Ingebouwde apps zoals iTunes, FaceTime, Maps en iBooks
  • Sneller en energiezuiniger
  • Veel aansluitingen
  • Goedkope deskcomputer

Ten opzichte van zijn voorganger in 2018 zijn de grafische prestaties veel beter. Daarnaast is het geschikt voor WiFi 6 en bluetooth. Het model is een stuk stiller dan zijn voorganger en verbruikt ook minder energie. Qua werkgeheugen heb je de keuze uit 8 GB of 16 GB. De nieuwste Mac Mini is voorzien van een M1-chip, maar er bestaan ook nog modellen met een Intel-chip. De M1-chip is de eerste Apple Silicon-chip die zij op de markt hebben gebracht.

Wat is de prijs van de Apple Mac Mini?

Kies je voor de Mac Mini 2020 met M1-chip, dan betaal je voor het model met 256 GB 799 euro. Wil je liever 512 GB? Dan kost het je 1029 euro. Deze modellen beschikken allebei over een werkgeheugen van 8 GB, met de mogelijkheid om dit later uit te breiden naar 16 GB. Als je liever gebruikmaakt van de Intel Mac Mini, dan kun je die ook nog kopen. Voor een model met 512 GB aan opslag betaal je 1259 euro. Het voordeel van deze kleine, draagbare desktopcomputer is dat het relatief goedkoop is. Zeker ten opzichte met de andere computers en laptops van het merk. 

Wanneer komt de nieuwe Mac Mini uit?

In 2018 en 2020 zijn er Mac Mini’s op de markt gekomen. En Apple is nog niet klaar met nieuwe releases op dit gebied, want er gaan alweer veel geruchten rond over de Apple Mac Mini 2022. Waar werd verwacht dat deze dit jaar zou uitkomen, is dat niet het geval. Naar verwachting komt de nieuwe Apple Mac Mini er wel zeker aan. De Apple Mac Mini release wordt verwacht in 2023.

Volgens geruchten kunnen we bij de allernieuwste release een soortgelijk design verwachten. De kans is groot dat de nieuwste Apple Mac Mini beschikt over de M2-chip, waardoor de prestaties van de Mac Mini nog beter worden. Mogelijk is het nieuwste Apple-apparaat ook voorzien van meer poorten achterop. Qua prijs zal het naar verwachting op hetzelfde niveau liggen als bij de huidige modellen. Hoe de allernieuwste variant van Apple eruit komt te zien, is nog even speculeren. 

Nu je wat meer weet over wat een Apple Mac mini precies is en wat de grootste redenen zijn om deze aan te schaffen, kun je bepalen of het iets voor je is of niet. Het is een aankoop waar je veel aan kunt hebben en waar je ook niet al te veel geld aan kwijt hoeft te zijn. Je maakt gebruik van de handige functionaliteiten van een Mac, maar dan in een klein formaat. Je kunt ervoor kiezen om het model met M1-chip uit 2020 te kopen, maar een Intel-versie is ook een optie. Als je graag het nieuwste van het nieuwste hebt, is het uiteraard ook mogelijk om te kijken naar de release die er naar verwachting in 2023 aan zit te komen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here