Apple staat bekend om vernieuwing. Onlangs kwamen zij dan ook weer met een nieuw product op de markt: de Airpods Max. Dit kwam voor veel mensen als een verrassing. Op jou op de hoogte te brengen van het nieuwste product van Apple, hebben wij de belangrijkste informatie verzameld. Wat is het precies, wat zijn de specificaties en wat is de prijs? Je leest het allemaal in dit artikel.
In dit artikel:
Airpods Max: wat is het?
Wellicht heb je nog geen idee waar Apple nu weer mee op de markt is gekomen. De Airpods Max is de eigen high-end draadloze hoofdtelefoon van Apple. Deze nieuwe over-ear-koptelefoon is een beetje een combinatie van hoge kwaliteit audio en het gemak van Airpods. De hoofdtelefoon valt ook binnen de Airpods-lijn. Deze lijn is tegenwoordig al heel populair en een stuk bekender dan de eerdere Earpods voor bijvoorbeeld de iPhone van Apple.
Wat zijn de specificaties van de Airpods Max?
De nieuwe hoofdtelefoon van Apple heeft veel specificaties. Ten eerste zijn de oorkussens van de hoofdtelefoon superzacht, magnetisch en verwisselbaar. Deze vervangende oorkussens zijn beschikbaar in zwart, zilver, groen, hemelsblauw en rood. In totaal zou je dus maar liefst 25 verschillende combinaties kunnen maken. De hoofdtelefoon zelf is beschikbaar in 5 kleuren: spacegrijs, zilver, hemelsblauw, groen en roze. De afmetingen van de hoofdtelefoon zijn als volgt: 168,6 mm x 187,3 mm x 83,4 mm.
De hoofdtelefoon van Apple beschikt over high-fidelity audio, oftewel ontzettend goed geluid. Ook heeft de hoofdtelefoon een actieve ruisonderdrukking met transparantiemodus en Spatial Audio (ruimtelijk audio). Qua geluid hebben de Airpods Max dus ontzettend veel te bieden. De functies hebben veel weg van de functies bij de Airpods. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van spraak assistent siri om je muziek te bedienen en kun je gemakkelijk een nummer verder- of nummer terugspoelen. De Airpods Max beschikken in totaal over maar liefst 9 microfoons in totaal. Acht microfoons voor de actieve ruisonderdrukking en drie microfoons om je stem te registreren (twee microfoons zijn gedeeld met de actieve ruisonderdrukking, en het beschikt over één microfoon extra).
Zijn jouw Airpods Max leeg? Geen probleem, want je kunt deze hoofdtelefoon van Apple snelladen. Na 5 minuten opladen kun je weer zo’n 1,5 uur luisteren: net als bij de normale Airpods. Apple heeft de volgende gebruiksduur belooft: 20 uur luisteren naar muziek, 20 uur film kijken met spatial audio of 20 uur bellen. De hoofdtelefoon gaat dus lang mee en hoeft niet snel opgeladen te worden.
De Airpods Max beschikken over een H1-chip. Dit maakt het onder andere mogelijk om de hoofdtelefoon automatisch en op een snelle manier te koppelen met al je apparaten.
Apple laat weten dat de hoofdtelefoon zo is ontworpen dat het perfect aansluit op ieder hoofd, zodat je helemaal kunt opgaan in ieder geluid.
Met welke apparaten kun je de Airpods Max verbinden?
Het werkt het beste als je de Airpods Max verbindt met een iPhone, iPad, iMac, Macbook etc. Dit komt door het feit dat dit ook een Apple product is, waardoor het gemakkelijk met elkaar kan worden verbonden. Wel is het zo dat iOS 14.3,
iPadOS 14.3 of hoger of macOS Big Sur 11.1 vereist wordt bij de Airpods Max. De kans bestaat dus dat een ouder apparaat van Apple hier niet goed mee werkt omdat deze niet kan beschikken over de laatste software update. Enkele voorbeelden van Appleproducten die te koppelen zijn met de Airpods Max zijn de iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 12, iPad Pro 2020 of MacBook Pro 2020.
De Airpods Max werken met Bluetooth 5.0. Hierdoor kan de hoofdtelefoon ook worden gekoppeld met niet-Apple-apparaten. Denk bijvoorbeeld aan een spelcomputer, laptop of TV. Echter dien je er wel rekening mee te houden dat wanneer je dit doet je beschikt over minder functies, zoals bijvoorbeeld de ruimtelijke audio en het delen van audio.
Wat is de prijs van de Airpods Max?
Er hangt een flink prijskaartje aan deze nieuwe hoofdtelefoon van Apple. De Airpods Max zijn namelijk te koop voor 629 euro. Dat is aardig wat geld voor een hoofdtelefoon. Bovendien komen er nog extra kosten bij. Naast de hoofdtelefoon zit er namelijk een smart case en lightning-naar-USB-C-kabel. Er is echter geen stroomadapter meegeleverd en ook een USB-C-adapter zal je waarschijnlijk nodig hebben.
Mocht je na een tijdje de set oorkussens van de hooftelefoon willen vervangen, kost dat je maar liefst 79 euro.
Hoewel de prijzen dus zeker niet meevallen, is het wel een hoofdtelefoon dat veel te bieden heeft. Zou jij het overwegen om de Airpods Max te kopen?