Home Smartphones en tablets Alles wat je wilt weten over cloud gaming

Alles wat je wilt weten over cloud gaming

2212
0
DELEN
Cloud gaming

Cloud gaming, het is een term die we steeds vaker terug zien komen, en een echte trend lijkt te worden. Vooral als jij een echte game liefhebber bent, is de kans groot dat je hier wel eens van gehoord hebt of in de toekomst wellicht mee te maken kan krijgen. Om alles over cloud gaming te weten te komen, helpen wij je op weg. In dit artikel lees je hier alles over. 

Wat is cloud gaming?

Cloud gaming is een een nieuwe trend in de gaming industrie, waarmee games kunnen worden gespeeld zonder dat er gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld een gamecomputer of gameconsole. Bij cloud gaming worden de games via een server gestreamd naar bijvoorbeeld jouw telefoon, laptop, TV of PC. Op deze manier kan bijna ieder apparaat tegenwoordig gebruikt worden als een soort gaming apparaat. En dat vinden veel mensen ontzettend fijn, want op deze manier heb je niet direct een echte gaming console of gamecomputer nodig. En dat bespaart je ook nog eens een hoop geld, want je hoeft in dit geval dus geen dure gaming laptop of desktop meer aan te schaffen, doordat je gewoon in staat bent online te streamen. Ook hoef je hiervoor niks te installeren of te downloaden, dus ook dit is een groot voordeel. Wel is het bij cloud gaming van groot belang dat jouw verbinding goed is, om optimaal te kunnen gamen via de server. Het is dus belangrijk voor het spelen van een cloud game dat jouw verbinding niet offline is.

Welke diensten van cloud gaming zijn er?

Steeds meer bedrijven spelen in op deze nieuwe gaming trend. Momenteel zijn de grootste aanbieders Sony, Microsoft en Google. Zij hebben alle drie een cloud gaming dienst, die het mogelijk maken om voor een bepaald bedrag per maand onbeperkt te gamen. Er zijn ook enkele free cloudgaming diensten die je kunt gebruiken om gratis cloud games te spelen, maar de betaalde diensten hebben vaak enkele andere voordelen. Cloud gaming is niet alleen een trend die door Sony, Microsoft en Google is opgepikt, want er zijn tegenwoordig al enkele mogelijkheden om cloud games ook te spelen op Android of iOS. Echter wordt er ook van bijvoorbeeld Apple al verwacht dat zij binnenkort met een eigen populaire cloud game dienst komen. Cloud gaming is ook voor het populaire EA geen onbekend terrein meer, ook zij zijn er druk mee bezig.

Heb jij al eens eerder cloud games gespeeld, of zou je dit snel willen proberen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here