Home Smartphones en tablets Alles over de iPhone X

Alles over de iPhone X

2507
0
DELEN

Hij is nog niet te koop, maar je kunt hem wel alvast pre-orderen: de iPhone X. Eerder kondigde Apple de nieuwe telefoon aan, samen met de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. De iPhone X liet nog even op zich wachten. Maar eindelijk is hij daar!

iPhone X

De iPhone X is het nieuwste toestel van Apple. De naam mag uitgesproken worden als iPhone Ten (van tien in het Engels). Op 3 november komt het toestel uit en is het mogelijk om het toestel in je eigen huis te hebben. De nieuwste iPhone is anders dan zijn voorgangers. De iPhone 6 (Plus), 7 (Plus) en 8 (Plus) hadden nagenoeg hetzelfde uiterlijk, maar voor de X is dit anders.

Volledig scherm

De nieuwe iPhone heeft dus een compleet nieuw uiterlijk. De telefoon heeft een 5,8‑inch Super Retina-display en heeft aan de voorkant niet meer de vertrouwde home-button. Het enige wat op de voorzijde nog te vinden is naast het scherm, is de speaker om mee te kunnen bellen. Net als de Samsung Galaxy Edge heeft het toestel afgeronde hoeken. Hierdoor loopt het scherm rond af en gaat de beleving door wanneer je je toestel kantelt.

OLED-technologie

Daarnaast heeft de iPhone X meer natuurgetrouwe kleuren op het scherm. Doordat er gebruik is gemaakt van OLED-technologie zijn zwarttinten dieper dan ooit tevoren. Het OLED-scherm kan zulke zwarte tinten weergegeven doordat de LED-lichten in het zwart zijn uitgeschakeld. Je ziet de kleur dus niet meer als een kleur, maar als een uit ‘lampje’.

Materiaal van de iPhone X

De iPhone X is gemaakt van het sterkste glas dat ooit gebruikt is voor een iPhone. Het metaal in het toestel is gemaakt van chirurgisch staal. Dit maakt het toestel bijna onverwoestbaar en tevens waterdicht. Hierdoor kun je dus ook het water in met je telefoon voor het maken van de vetste video’s en foto’s.

Gezichtsherkenning

Ook nieuw bij de nieuwste iPhone: gezichtsherkenning. Waar je je iPhone op dit moment kunt ontgrendelen met je vingerafdruk, kan dat straks met je gezicht. Door de TrueDepth-functie wordt je gezicht gescand op maar liefst 30.000 punten. Hiermee wordt jouw gezicht in kaart gebracht en is het mogelijk om je telefoon te ontgrendelen. Je hebt geen wachtwoord meer nodig. Ieder gezicht is uniek en daardoor een betrouwbaar instrument voor beveiliging.

Animoji

Wat de TrueDepth-camera nog meer mogelijk maakt is de Animoji. In het woord herken je waarschijnlijk het woord emoji. Vrolijke icoontjes die jouw berichten in Whatsapp en via social media eigen maken. Met Animoji maak je je emoji’s helemaal persoonlijk en laat je meebewegen met jouw gezicht. Wederom wordt je gezicht op vele punten gescand en daardoor kan de emoji zich helemaal aanpassen op jouw bewegingen. Heel uniek!

En verder?

De iPhone X heeft talloze nieuwe functies. Een echte telefoon voor de toekomst! Je kunt de iPhone X aanschaffen in het zilver of zwart. De kleur zie je nauwelijks aan de voorzijde, het is voornamelijk de achterkant waar je de kleur kunt zien. Verder is de telefoon beschikbaar in twee verschillende soorten opslagcapaciteit: 64 gigabyte en een toestel van 246 gigabyte.

Wel betaal je echt de hoofdprijs voor een mobiele telefoon. De iPhone X kost maar liefst € 1159,- voor 64 GB opslagcapaciteit en € 1329,- voor 256 GB opslag. Wanneer je de iPhone X aanschaft in combinatie met een abonnement van Tele 2, zouden je maandlasten en bijvoorbeeld als volgt uitzien: bij een Unlimited abonnement ter waarde van 25 euro en een maandelijkse toestelbijdrage van 25 euro, betaal je dus 50 euro aan je telefoon per maand. Wel komen hierbij nog 635 euro aan eenmalige kosten bij om je toestel te kunnen betalen. Een flinke diepe tast in de buidel, maar dan heb je ook wel echt de telefoon van de toekomst.

Zou jij de iPhone X overwegen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here