Home Televisie 8K resolutie: wat betekent het en wat zijn de voordelen?

8K resolutie: wat betekent het en wat zijn de voordelen?

2309
0
DELEN
8K wat is het en wat zijn de voordelen

Je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord: 8K resolutie. Het krijgt dan ook steeds meer bekendheid en dat is niet voor niets zo. Ben je benieuwd naar wat 8K resolutie betekent, wat het verschil is met 4K en wat de voordelen van deze hoge resolutie zijn? Dan raden wij je aan om verder te lezen, want hieronder zetten wij het allemaal voor je op een rijtje. Lees dus snel verder als je hier meer over te weten wilt komen!

Wat is 8K resolutie?

Voordat we je over de voordelen van 8K vertellen, is het eerst goed om te weten wat 8K resolutie nou eigenlijk betekent. Met 8K wordt een benaming voor de resolutie van een beeldscherm genoemd. Waar je beeldschermen van 4K hebt, komen er tegenwoordig ook steeds meer op de markt met een 8K resolutie. Wat de resolutie van een 8K scherm is? Dit gaat om 7680 bij 4320 pixels. Dit is vier keer meer dan bij een 4K display. 

Wat is het verschil tussen 4K en 8K resolutie?

Zoals we hierboven al even kort benoemden, zit het verschil tussen 4K en 8K in de resolutie. Bij 8K is deze resolutie maar liefst 4 keer scherper dan bij 4K. Bij 8K beschik je over meer dan 33 miljoen beeldpunten, bij 4K is dit 8 miljoen. Dit is dus een flink verschil. 8K resolutie is dus nog een stuk scherper dan 4K resolutie, waardoor het tv kijken een andere dimensie krijgt. Bij 8K resolutie zie je details die je nooit eerder zo hebt gezien.  

De voordelen van 8K resolutie

Het grootste voordeel van deze resolutie is natuurlijk het feit dat deze in staat is om enorm scherpe beelden te leveren. Als jij aan het tv kijken bent, kun je hierdoor alle kleine details ook haarscherp zien. Een voordeel hiervan is dus ook dat je met deze resolutie goed voorbereid bent op de toekomst, want naar verwachting zal 8K enorm in populariteit gaan groeien de aankomende jaren. 

Wat is er op dit moment beschikbaar in 8K?

Omdat 8K nog niet echt is uitgerold, is er niet veel content al beschikbaar in 8K kwaliteit. Het is nog volop in ontwikkeling, waardoor het nog niet optimaal wordt aangeboden. Zeker in vergelijking met 4K is 8K nog maar weinig zichtbaar. Wel zullen streamingsdiensten in de toekomst naar verwachting zeker overstappen op 8K. Wanneer dit gebeurt, is nog afwachten. Nu zijn er slechts nog wat video’s, films of YouTube video’s beschikbaar in deze resolutie. Maar aangezien er nog geen zenders of streamingsdiensten zijn die dit kunnen leveren, heb je er nog maar weinig aan op dit moment. 

Een 8K tv kopen of niet?

Wat is een 8K tv? Dit is een tv met 8K-resolutie. Hoewel sommige merken deze tv’s al aanbieden, is dit lang nog niet overal zo. Als jij wilt genieten van de hoogste kwaliteit en superscherp tv wilt kijken, kan een 8K tv kopen zeker een goede overweging zijn. Let hierbij wel op dat je bij 8K moet kijken naar een wat grotere tv, aangezien je anders maar nauwelijks verschil zit in de details. Er wordt hiervoor aangeraden om voor een scherm groter dan 65 inch te kiezen, zodat je wel van de zeer goede resolutie kunt genieten en de meest indrukwekkende details kunt zien. 

Tot nu toe zijn voornamelijk de 4K tv’s nog razend populair. Dit heeft ook te maken met het feit dat 8K nog aan het uitrollen is. 4K tv’s zijn vaak te koop in een uitstekende kwaliteit, dus ook hiermee zal je geen foute keuze maken. Als je echter voorbereid wilt zijn op de toekomst, dan kan een 8K tv misschien wel de juiste keuze voor jou zijn. Echter is het dan wel zonde dat er nog maar weinig ondersteuning is voor deze resolutie, waardoor je er nog niet optimaal van kunt genieten op dit moment. 

Kortom: 8K wordt wel populairder, maar het gaat niet heel snel. Dit heeft te maken met het feit dat er nog maar weinig content beschikbaar is in deze resolutie. Daarom wordt er tegenwoordig vooral nog gebruik gemaakt van de 4K resolutie, die natuurlijk ook al van een zeer goede kwaliteit is. Dat 8K resolutie in de toekomst de basis wordt, is goed mogelijk. Echter zal dit naar verwachting wel nog een tijdje gaan duren, dus dat is nog even afwachten. Zou jij overwegen om nu al een 8K tv te kopen om voorbereid te zijn op de toekomst, of zou je voor nu nog kiezen voor een 4K tv? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here