Home Smartphones en tablets 8 handige apps voor school en je huiswerk

8 handige apps voor school en je huiswerk

7818
0
DELEN
Huiswerk

De scholen zijn weer begonnen. Nieuwe ronden, nieuwe kansen en vol goede moed ga je weer naar de lessen en aan de slag met je huiswerk. Wat extra hulp kan daarbij wel eens handig zijn om goed het overzicht te bewaren en de hoogste cijfers te halen. In dit artikel zetten we 8 apps op een rijtje die jou gaan helpen bij je huiswerk!

Huiswerk (iOSAndroid)

Deze app is zeer geschikt voor het plannen van je huiswerk. Je voert je rooster in en elke keer als je huiswerk op krijgt, vul je dat in bij het betreffende lesuur. Hiermee heb je een handig overzicht van al je huiswerk die je moet maken. Ook kun je een aparte lijst zien van alle toetsen die in het vooruitzicht zijn. En je kunt op een eenvoudige manier je cijferlijst bijhouden en je gemiddelde cijfers zien.

Quizlet (iOSAndroid)

Miljoenen studenten maken al gebruik van deze app. De handige app Quizlet is de makkelijkste manier om wat je moeten leren te oefenen en onder de knie te krijgen. Maak je eigen studieset, of kies een van de sets die door andere studenten gemaakt zijn. Je kunt de app gebruiken voor elk vak.

Evernote (iOSAndroid)

Aantekeningen maken, notities bijhouden, to-do-list maken, documenten scannen, een website opslaan en nog veel meer. Het kan allemaal met de veelzijdige en handige app Evernote. Je kunt alles opslaan in aparte mappen om het overzicht te houden. Zo heb je al je aantekeningen en documenten altijd bij elkaar om nooit meer wat kwijt te raken. Overzichtelijk en eenvoudig!

Wikipedia (iOSAndroid)

Over elk onderwerp valt er wel wat te vinden op Wikipedia. Typ je zoekterm in en een berg met informatie komt tevoorschijn. Goed voor je algemene kennis en handig bij het maken van werkstukken.

Luisterbieb (iOSAndroid)

Voor een uitbreid assortiment aan luisterboeken moet je wel lid zijn van de bibliotheek. Maar sommige boeken kan iedereen via de luisterbieb luisteren. Is lezen nu niet je favoriete bezigheid en moet je heel wat boeken lezen voor je lijst? Neem dan eens een kijkje in de Luisterbieb-app en luister het boek in plaats van dat je het leest. En ondertussen kun jij gewoon lekker ontspannen een spelletje spelen.

SchoolTV (iOSAndroid)

Je kunt al je informatie in Wikipedia opzoeken, maar vaak blijft de informatie beter hangen als je een filmpje kijkt. SchoolTV heeft meer dan 10.000 filmpjes over allerhande onderwerpen. Je kunt je zoekopdracht verfijnen op categorie, leeftijd of programma. En je favoriete filmpjes? Die kun je opslaan!

TimeTimer (iOSAndroid) € 3,19

De een wordt er zenuwachtig van, voor de ander is het superhandig om aan het huiswerk te gaan én aan het huiswerk te blijven. Stel je tijd in en je kunt precies zien hoeveel tijd je nog over hebt om je taak af te ronden.

Forest (iOSAndroid)

Je wilt net aan je huiswerk beginnen en je telefoon zegt ‘pling’. Je pakt ‘m op en reageert op het berichtje wat je zojuist hebt ontvangen. Maar voor je het weet ben je weer 20 minuten verder voordat je daadwerkelijk aan je huiswerk gaat beginnen. De telefoon is afleiding nummer 1. De handige app Forest is de beste remedie tegen je telefoonverslaving. Voordat je aan je huiswerk begint plant je een zaadje. Het zaadje gaat groeien en groeien en zolang jij van je telefoon weet af te blijven wordt de boom alsmaar groter en groter. Verlaat je de app? Dan zal je boom verwelken. Kom van je telefoonverslaving af en blijf gefocust op je werk. Plant een groot bos en verdien beloningen en ontgrendel nieuwe boomsoorten om een nog mooier bos te planten!

Welke apps vind jij handig?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here