Home Computers 7 tips voor extra opslagruimte

7 tips voor extra opslagruimte

2113
0
DELEN
Opslagruimte

Erger jij je daar ook zo aan? Een computer die steeds langzamer wordt en steeds vaker de melding geeft dat het geheugen begint vol te raken. Dan wordt het tijd om je computer eens goed onder handen te nemen en grote schoonmaak te houden. Maar hoe zorg je ervoor dat je computer meer opslagruimte krijgt? In dit artikel geven wij je een aantal tips.

Tip 1: verwijder documenten

Je computer staat waarschijnlijk vol met documenten en afbeeldingen die je niet meer gebruikt. Vooral als jij je computer al jaren in je bezit hebt. Loop 1 of 2 keer per jaar eens al je documenten en afbeeldingen na om te zien of je ze nog wilt bewaren of dat het weg kan. Wellicht zijn er ook documenten bij die je in principe niet meer nodig hebt, maar die je toch wilt bewaren. Zet deze documenten dan op bijvoorbeeld een externe harde schijf en haal het daarna van je computer af.

Tip 2: overbodige programma’s verwijderen

Op je computer staan veel programma’s die je waarschijnlijk nog nooit hebt gebruikt. Je kunt makkelijk zien wanneer je een programma voor het laatst hebt geopend. Is het al langer geleden dat je een programma hebt geopend? Bekijk dan eens of dit programma dan niet verwijderd kan worden. Zo kun je plaats maken voor documenten en programma’s die je wel nodig hebt.

Tip 3: defragmentatie

Daarna kun je Windows je computer laten opruimen. Defragmenteren werkt eigenlijk net als het opruimen van een boekenkast. Je ordent de boekenkast en zet alles op volgorde van de auteur. Zo werkt het ook met defragmenteren. Alle data wordt weer netjes op de juiste plek op de schijven gezet. En grote kans dat je computer weer sneller is en je ook weer meer ruimte.

Dit kun je ook laten uitvoeren door een schoonmaakprogramma als RegCleaner.

Tip 4: Virusscanner

Als je een virusscanner hebt geïnstalleerd dan zal je computer vrij zijn van virussen en andere kwaadaardige programma’s. Toch kan het geen kwaad om zo af en toe eens extra te controleren op virussen. Daarbij kan het verstandig zijn om een andere virusscanner te installeren en die de scan te laten uitvoeren. Het zou kunnen dat deze weer andere virussen vindt en onschadelijk maakt.

Tip 5: Ctrl-Alt-Del

Druk eens op Ctrl-Alt-Del en open je taakbeheer eens. Dan zie je welke processen er draaien op je computer. Al deze activiteiten zijn lang niet allemaal essentieel en kun je uitschakelen. Het eist wel wat ervaring om te bepalen welke activiteiten je zonder problemen kunt stoppen.

Tip 6: Opnieuw opstarten

Staat jouw computer ook altijd in slaapstand? Zo af en toe is het goed om deze eens helemaal uit te zetten en opnieuw op te starten. Hier kan je computer ook zeker sneller door worden.

Tip 7: Extra opslagruimte

Je kunt ook een extra harde schijf installeren of de huidige vervangen door één met meer opslagruimte. Zie je het niet zitten om dat zelf te doen? Schakel dan zeker een expert in!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here