Home Smartphones en tablets 7 tips om veilig om te gaan met je smartphone

7 tips om veilig om te gaan met je smartphone

2425
0
DELEN
smartphone beveiligen

Je smartphone staat vol met persoonsgegevens, foto’s, en geeft je toegang tot je e-mail, sociale media en andere accounts. Maar denk ook aan je agenda van werk en andere zakelijke data. Hoe kan je deze gegevens het beste beschermen? Met de volgende 7 tips houd je je smartphone veilig.

  1. Voer automatisch de updates uit

Je smartphone biedt met enige regelmaat updates van software aan. Ook de apps op je telefoon worden vaak geüpdatet. Doe deze updates zo snel mogelijk, of het liefst automatisch. In deze updates worden vaak beveiligingskwetsbaarheden opgelost zodat je zeker weet dat je de meest veilige software op je apparaat hebt staan.

  1. Maak back-ups

Het is heel vervelend als je telefoon besmet is met een virus. Als je met regelmaat een back-up maakt, dan wordt een virus een stukje minder vervelend. Een back-up maken kan via de ingebouwde optie bij Apple en Android telefoons.

  1. Activeer de optie om je toestel op afstand te wissen bij verlies

Met Find my iPhone of Android Device Manager kun je jouw telefoon op afstand laten vergrendelen opsporen en wissen. Weet je zeker dat hij gestolen is, dan kan je op afstand de gegevens van je telefoon te verwijderen.

  1. Gebruik slimme wachtwoorden en codes

Om al je persoonlijke gegevens veilig te houden adviseren wij om unieke wachtwoorden en beveiligingscodes te gebruiken voor zowel Facebook, Instagram, e-mails als je smartphone. Zet een beveiligingscode op je smartphone, of nog beter, gebruik je vingerafdruk.

  1. Weet welke toegang je een app geeft

Als je een app installeert krijg je vaak een melding dat de app toegang wil tot bepaalde persoonlijke gegevens. De app wil bijvoorbeeld toegang tot je locatie, contactpersonen of foto’s. Soms gebruiken app-aanbieders je gegevens ook voor andere doelen. Let dus op welke apps je toegang geeft tot welke gegevens

  1. Wees voorzichtig op openbare WiFi-netwerken

Lekker op vakantie, of gewoon bij een gezellig café op een Nederlands terras. De meeste plekken hebben tegenwoordig wel een WiFi-netwerk waarmee je kunt surfen op het internet.

  1. Installeer beveiligingssoftware

Je kan ook beveiligingssoftware op je smartphone instellen. Hiermee bescherm je je tegen onder andere virussen en spyware. Er zijn verschillende aanbieders die beveiligings-software bieden, waarmee je software op diverse devices wordt beschermd.

Heb jij ook nog tips om je smartphone te beveiligen? Deel ze hieronder in de comments.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here