Home Internet De nieuwe 5G telefoons komen er al aan

De nieuwe 5G telefoons komen er al aan

2434
0
DELEN

4G draait net lekker en ze zijn alweer bezig met het opzetten van een 5G netwerk. Het Chinese telefoonmerk OnePlus beweert binnenkort als eerste in Europa een telefoon op de markt te brengen die het 5G netwerk al aan kan. Maar zijn we al zo ver met het 5G netwerk?

En wat maakt deze telefoons anders dan de huidige telefoons?

Nieuwe chip technologie

Volgens OnePlus zullen ze als eerste een 5G smartphone op de markt brengen in Europa. Wanneer dit toestel op de markt verschijnt is nog niet helemaal duidelijk.

Wat wel duidelijk is, is dat de nieuwe smartphones gebruik maken van nieuwe chips waardoor ze met het nieuwe 5G netwerk kunnen werken. Deze chips heeft de naam ‘Qualcomm-cip Snapdragon 855’.

Niet alleen OnePlus is bezig met zo’n smartphone. Tech-giganten als Samsung en Huawei zijn ook bezig met het ontwikkelen van deze 5G smartphones.

Het 5G netwerk in Amerika is een tegenvaller

In Amerika zijn ze al wat verder dan Europa wat betreft het 5G netwerk. Afgelopen december hebben Amerikaanse providers een eerste test uitgevoerd met het 5G netwerk maar dit liep uit op niets.

De beloofde datasnelheid werd niet behaald. De snelheid die wel werd behaald was 130 tot 145 Mbps. Dit is wat wij op het Nederlandse 4G netwerk ook behalen.

Het probleem zou liggen aan de snelheid waarin het 5G netwerk zou worden opgezet. Er wordt dus niet voldoende tijd aan de kwaliteit van het netwerk besteed en de bedrijven die er aan werken willen simpelweg gewoon te gehaast het 5G netwerk werkend hebben.

Theoretisch gezien zou het 5G netwerk tot 100 keer sneller kunnen zijn dan het 4G netwerk, helaas is dit niet behaald.

Eerste 5G testen in Nederland in 2019

In 2019 zal in Nederland op een aantal plaatsen ook het 5G netwerk worden getest. Deze testen zullen plaats vinden in onder andere Groningen, Amsterdam. Rotterdam, Noord-Brabant en Drenthe.

Eerste 5G telefoons aangekondigd

Zoals eerder al genoemd komen Samsung en OnePlus al met hun eerste 5G netwerk ondersteunende telefoons. Wanneer deze telefoons precies komen is nog niet duidelijk. Deze telefoons zullen alleen in Amerika te krijgen zijn doordat Amerika waarschijnlijk ook de eerste zal zijn met een goed werkend 5G netwerk.

Apple heeft gezegd geen haast te maken met het 5G netwerk. Apple zegt pas op zijn vroegst in 2020 5G te willen ondersteunen. Ook bij het 3G en het 4G netwerk was Apple niet de eerste en hebben hier dus ook geen problemen mee.

Conclusie

Het 4G netwerk is nog niet zo heel oud en het 5G netwerk staat al voor de deur. Amerika  is al vol op bezig met testen.

In Nederland zal dit nog even duren. In 2019 zullen de eerste testen plaats vinden, verspreid over het land. Ook de telefoon fabrikanten zullen hun eerste 5G toestellen eerst voor de Amerikaanse markt produceren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here