Home Smartphones en tablets 5 tips om zo weinig mogelijk geld aan je telefoon uit te...

5 tips om zo weinig mogelijk geld aan je telefoon uit te geven

2315
0
DELEN
Weinig geld aan telefoon uitgeven

Naast vaste lasten zoals gas, energie en internet besteden we maandelijks ook flink wat van ons budget aan de telefoonkosten. Gelukkig is er een mooie manier om hier flink wat op te besparen en toch gebruik te kunnen maken van een goede smartphone. Hoe je zo weinig mogelijk geld uitgeeft aan je telefoon? We geven je een aantal handige tips.

1. Het juiste abonnement

Kijk ten eerste eens naar je abonnement. Zit je nog vast aan een ontzettend duur contract, of ben je klaar om voor een sim only abonnement te kiezen? Ga op zoek naar het goedkoopste telefoonabonnement om je maandelijkse lasten al met snel een paar tientjes te verminderen.

2. Stap over op sim only

Kun je geen goedkoop telefoonabonnement vinden dat bij jou past? Ga dan op zoek naar een sim only. Je telefoonkosten dalen hierdoor ontzettend flink: je betaald namelijk geen maandelijkse afbetalingsbedragen voor het toestel. Daarnaast kun je de meeste sim only abonnementen maandelijks opzeggen en aanpassen zoals jij dit wilt. Zo kun je de ene maand meer, en de andere maand wat minder verbruiken.

3. Schaf een refurbished toestel aan

Het enige nadeel van een sim only abonnement is dat je geen nieuwe smartphone bij je contract krijgt. Gelukkig hoeft dat geen probleem te zijn! Je kunt online op verschillende websites een refurbished toestel aanschaffen. Dit is een smartphone die ooit nieuw aangeschaft is, maar om verschillende reden (een beschadigde verpakking bijvoorbeeld) teruggestuurd is naar de fabrikant. De fabrikant mag het om deze reden niet meer als nieuw verkopen, en biedt het als ‘refurbished’ aan. Voor een prikkie van de prijs!

Telefoon zo weinig mogelijk geld uitgeven

4. Schaf een hoesje aan

Wat voor telefoon je ook hebt: schaf direct een goed hoesje aan. De smartphones zijn tegenwoordig minder stevig dan dat de Nokia’s vroeger waren, en dit betekent dat ze bij de kleinste slag of stoot al kunnen breken. Een goed hoesje zorgt ervoor dat jouw telefoon langer meegaat, minder snel beschadigd en daarnaast ook nog eens in goede staat blijft. Kun je ‘m na je gebruiksperiode met een beetje geluk ook nog voor een mooie prijs verkopen!

5. Gebruik wifi in plaats van 4G

Hoewel we allemaal gewend zijn aan het gebruiken van de databundel op onze telefoon, betekent dit dat we maandelijks flink wat van onze bundel verbruiken. Door vaker gebruik te maken van de wifi in de omgeving kun je flink op de maandelijkse lasten besparen en houd je meer van je bundel over!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here