Home Huishoudelijk 5 tips om kosten te besparen

5 tips om kosten te besparen

2824
0
DELEN
Tips om kosten te besparen

Je hoort soms weleens zeggen dat geld niet gelukkig maakt. En hoewel daar zeker een grond van waarheid in schuilt, is het toch handig om over voldoende geld te beschikken. Je hebt misschien wel een leuk reisje op het oog of je zou toch wel heel graag dat fris en frivole zomerjurkje willen kopen. Gelukkig zijn er heel wat manieren om eenvoudig kosten te besparen zonder dat je hiervoor drastisch je levensstijl moet omgooien. Wij zetten graag 5 tips om kosten te besparen op een rijtje.

Loop je abonnementen door en zeg op wat je niet gebruikt

Je zou ervan versteld staan hoeveel abonnementen je hebt lopen. Wordt het niet eens tijd om deze rugzak vol abonnementen onder de loep te nemen en op te zeggen wat je niet meer gebruikt. Een opzeggingswebsite helpt je om abonnementen gemakkelijk op te zeggen! Soms loont het ook de moeite om naar vergelijkbare abonnementen op andere plekken te zoeken en zo goedkoper uit te komen. Op deze manier kan je maandelijks heel wat koten besparen.

Stel jezelf een doel om voor te sparen

Van kosten besparen, komt vaak niet veel in huis omdat we gewend zijn om uit te geven wat we hebben. We zitten in een bepaalde flow van uitgeven en spontaan sparen, hoort vaak niet in dat rijtje thuis. Je zal merken dat je wel gaat sparen als je jezelf een doel voor ogen stelt. Een nieuwe fiets, een mooie reis naar een exotische bestemming,… sparen voor iets gaat veel vlotter dan sparen voor niets.

Besparen

De 24-uren regel

Uit onderzoek is gebleken dat heel wat mensen in een oogwenk of muisklik iets kopen waar ze nadien spijt van hebben. We kopen maar omdat we het misschien wel leuk zouden kunnen vinden of misschien wel nodig zouden kunnen hebben. Door in dit geval gebruik te maken van de 24-uren regel kan je heel wat kosten besparen. Geef jezelf de tijd (24 uur) om na te denken over dure dingen of over dingen die je misschien zou kunnen nodig hebben. Nutteloze paniekaankopen vreten een groot deel van je huishoudbudget op.

Uitschrijven op marketing mails en nieuwsbrieven

Ga de verleiding niet aan door elke dag weer nieuwsbrieven van je favoriete merken en winkels te ontvangen. Met slimme marketingtrucs, flashy beelden en in het oog springende titels weten ze zonder twijfel je aandacht te trekken en dan is het vaak al te laat. De kans is groot dat je nog maar eens een broek of een jurk koopt waarvan je er al 3 in de kleerkast hebt hangen.

Kortingen, aanbiedingen, coupon codes en promo deals

Het lijkt logisch maar toch wordt het nog vaak vergeten. Zeker online kan je heel eenvoudig kosten besparen door even op zoek te gaan naar coupon codes of promo deals. Al was het maar een code voor een gratis verzending die je toch ook al enkele euro’s bespaart. Kortingen, aanbiedingen, coupon codes en promo deals horen sowieso in het rijtje van kostenbesparende maatregelen thuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here