Home Smartphones en tablets 5 handige apps voor op het vliegveld

5 handige apps voor op het vliegveld

2556
0
DELEN
Apps vliegveld

Ga je binnenkort op vakantie met het vliegtuig? Dan kan het handig zijn om alvast een aantal apps op je telefoon te zetten. Denk bijvoorbeeld aan apps met vluchtinformatie, nuttige informatie over vliegvelden en informatie over Douane zaken.

Bereid jezelf dus goed voor en download vooraf al (een aantal van) deze apps.

Schiphol App

Vertrek je vanaf Schiphol dan is deze app een aanrader. De Schiphol app geeft jou alle informatie die je als gewone reiziger nodig hebt. Denk daarbij aan vertrekkende en aankomende vluchten, parkeren, plattegronden van de hallen en andere nuttige informatie zoals gatenummers, hoeveel tijd tot de boarding, enzovoort.

Deze app is niet alleen handig voor reigers, maar ook voor degene die de reizigers afhalen.

Douane Reizen

Wil je lekker gaan shoppen op de plek van je bestemming? Dan is de Douane Reizen app ideaal voor jou. Want niet alles mag mee terug in je bagage. Met de Douane Reizen app heb je de perfecte informatiebron bij je om te zien wat je wel of niet mee terug mag nemen. Het enige wat je hoeft te doen is je bestemming in te voeren en de app geeft aan wat mee terug mag. Naast deze handige informatie kun je ook valuta omrekenen en foto’s maken van aankoopbonnen.

Flio

Reizen is ontzettend leuk, maar het is vaak een hele zoektocht op het vliegveld. Waar is de gate? Waar kun je jouw telefoon opladen? En waar kan ik nog even snel iets eten? Dit soort informatie (en nog veel meer) vind je in de app van Flio. Het is een internationale luchthaven app waar je de informatie vindt van meer dan 900 luchthavens over de hele wereld. Daarnaast geeft de app ook nog eens leuke kortingen op bijvoorbeeld koffie of een hamburger. Mooi meegenomen toch? Hier vind je meer informatie over deze handige app.

LoungeBuddy

Deze app tip is er vooral eentje voor de ontspanning. Want met de app LoungeBuddy kun je voor niet al te veel geld een toegangsticket aanschaffen voor diverse Business Lounges. Handig voor wanneer je een lange overstap hebt bijvoorbeeld. Het maakt niet uit of je Business Class reist of een Economy vliegticket hebt, vanaf 25 dollar kun jij jezelf met deze app toegang verlenen tot de lounges.

Airhelp

Dan nog een hele handige app waarvan je hoopt dat je hem niet hoeft te gebruiken. Met Airhelp kun je de vertraging van je vliegtuig opzoeken en zij zoeken voor je uit of je recht hebt op compensatie. Is jouw vlucht vertraagd en ben je met meer dan drie uur vertraging aangekomen op je eindbestemming? Dan heb je recht op een vergoeding voor het tijdsverlies.

Vul in de Airhelp app jouw vluchtgegevens in en de app checkt direct of je recht hebt op compensatie. Ook handelen zij de volledige claim voor je af, dus je hebt er geen omkijken naar. Ideaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here