Home Computers 4 tips bij het kopen van cartridges

4 tips bij het kopen van cartridges

2977
0
DELEN
Cartridges kopen

Je hebt een mooie, fijne printer die goed dienst doet. Maar nu je een printje wilt maken, krijg je de melding dat een van je inktcartridges bijna leeg is. Daar kun je nog wel even mee verder printen, maar op een gegeven moment ga je ook aan de kwaliteit van je afdrukken merken dat de inkt nagenoeg op is. Dan is de tijd echt aangebroken om een of meerdere nieuwe cartridges aan te schaffen. Maar je schrikt een beetje van de prijzen. Om te voorkomen dat je een miskoop maakt, geven wij je hier vier tips voor het kopen van cartridges, zodat jij snel en tevreden weer verder kunt printen.

1. Ook andere merken cartridges kunnen werken in jouw printer

Laat je niet blind verleiden door de fabrikant van je printer om enkel cartridges te kopen die deze zelf geproduceerd heeft. Deze zijn namelijk erg prijzig. Het is immers een belangrijke bron van inkomsten voor producenten van printers. Dat is dan ook de reden waarom het apparaat zelf vaak relatief betaalbaar is. De cartridges die bij nieuwe apparaten geleverd worden zijn dan ook maar beperkt gevuld, zodat je al snel nieuwe nodig hebt. Natuurlijk heeft de fabrikant zijn best gedaan om zijn cartridges zo uniek mogelijk te maken, maar dat betekent in de meeste gevallen niet dat het je enige optie is. Je kunt makkelijk goedkopere cartridges kopen bij PrintAbout die ook werken in jouw printer.

2. Let op het modelnummer van je printer

Cartridges

Printers zijn eigenzinnige apparaten. Verschillende modellen van dezelfde fabrikant kunnen ook verschillende cartridges hebben. De cartridges van de een passen dan niet in de ander. Dat betekent dat alleen de vermelding van de producent van jouw printer op de verpakking van de cartridge niet voldoende is om te weten of deze werkt in jouw printer. Lees dus ook de kleinere letters, want daar vind je terug voor welke modellen dit geldt. Houd bij de aanschaf dus ook het modelnummer van je printer bij de hand. Heb je niet goed gekeken, en je probeert een nieuwe cartridge in je printer te plaatsen die niet past, dan kun je deze niet meer ruilen. Dan heb je een dure miskoop gemaakt.

3. Eén cartridge voor een hele serie printers is ook mogelijk

Het kan zo zijn dat je bij geen enkele cartridge die je vindt het modelnummer van jouw printer letterlijk kunt terugvinden op de verpakking. Dat wil naar alle waarschijnlijkheid niet zeggen dat er geen cartridge te vinden is voor jouw printer. Het kan namelijk ook zo zijn dat jouw printer onderdeel uitmaakt van een hele serie waarvoor dezelfde cartridges gebruikt worden, zoals de HP Deskjet 3600 serie of de Canon PIXMA MG5700 serie. In het eerste geval valt, om maar een voorbeeld te noemen, een HP-printer met modelnummer 3630 hieronder. In het laatste geval hoort een printer met modelnummer MG5740 hierbij. Als er sprake is van een serie, staat dat op de verpakking van de cartridge vermeld.

Lees ook: Een 3D-printer thuis gebruiken.

4. Let op de inhoud van de cartridge

Een nieuwe cartridge is niet per se een cartridge die tot de nok toe gevuld zit met verse inkt. Vaak heb je de keuze uit verschillende hoeveelheden inkt. Kijk en vergelijk daarom verschillende opties even goed tot je tot een aanschaf overgaat. Het is doorgaans relatief goedkoper om voor cartridge te gaan waar meer inkt in zit. Het aanschafbedrag is dan weliswaar hoger, maar je betaalt uiteindelijk minder voor de inkt. En, niet onbelangrijk, je doet er dan een stuk langer mee. Bespaar jezelf dus de noodzaak om op al te korte termijn weer een nieuwe cartridge te moeten aanschaffen en maak deze investering nu.

Bekijk hier de test van cartridges welke de Consumentenbond heeft uitgevoerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here