Home Computers 4 Certificeringen om uw Informatie Beveiligings Expertise te Ontwikkelen

4 Certificeringen om uw Informatie Beveiligings Expertise te Ontwikkelen

1749
0
DELEN
4 Certificeringen om uw Informatie Beveiligings Expertise te Ontwikkelen

Informatiebeveiliging is een vakgebied dat voortdurend in ontwikkeling is, omdat wereldwijde cyberaanvallen steeds vaker voorkomen. Dit is te wijten aan het feit dat meer van ons afhankelijk worden van technologie, wat vooral het geval is tijdens deze huidige wereldwijde pandemie. Volgens Gartner zal de wereldwijde markt voor informatiebeveiliging in 2022 naar verwachting $170,4 miljard dollar bedragen. Dit betekent dat er ook meer cyberaanvallen dan ooit te voren kunnen worden verwacht. 

Volgens de Universiteit van Maryland vallen hackers elke 39 seconden aan. Naarmate het aantal cyberaanvallen toeneemt, worden ze echter ook steeds geraffineerder. Vanwege de complexiteit van deze aanvallen moeten verdedigers denken als aanvallers en complexe cyberaanvallen doorgronden. Terwijl een cyberbeveiliging analist alle mogelijke toegangspunten tot een systeem moet overwegen en patchen, hebben aanvallers slechts één ongepatcht toegangspunt nodig om de volledige infrastructuur in gevaar te brengen. Dit maakt het werk van een verdediger veel moeilijker. 

Om de vaardigheidskloof te overbruggen, hebben veel toonaangevende organisaties certificeringen bedacht. Hoewel sommige geloofwaardige certificeringen duur zijn, bieden ze u niet alleen onschatbare kennis en vaardigheden, maar hun geloofwaardigheid kan u ook helpen uw carrière in cybersecurity vooruit te helpen. In dit artikel bespreken we enkele van de meest geloofwaardige certificering cursussen die u waar voor uw geld geven.

1.  Secure Access Service Edge (SASE)

Secure Access Service Edge (SASE)

De Secure Access Service Edge – SASE certificering wordt aangeboden door Cato Networks, de organisatie achter producten als het SASE platform en SD-WAN. SASE onderscheidt zich van andere cursussen doordat je moet beginnen met de SASE Expert Level 1 cursus om de certificering te behalen. Deze cursus is een zelfstudie cursus met een tijdsbesteding van 3 tot 5 uur en is ook beschikbaar in het Nederlands.

Het SASE-certificaat is niet alleen voor aspirant informatiebeveiliging professionals. Het is een van de must-have certificaten voor innovatieve IT-professionals, netwerkbeheerders en beveiligingsarchitecten die te maken hebben met moderne digitale bedrijven.

Deze cursus richt zich op het SASE-platform, een baanbrekende technologie die netwerkfuncties en beveiliging puntoplossingen samenbrengt in één verenigde cloudservice. Volgens Forbes is dit de toekomst van netwerkbeveiliging. Hoewel het misschien niet gemakkelijk is om de SASE-certificering te behalen, is het de moeite waard om ermee te leren werken.

2.  Offensive Security Certified Professional Certificaat

Offensive Security Certified Professional Certificaat

Penetratie Testing met Kali Linux is een basiscursus voor beveiligingsprofessionals.

De cursus wordt aangeboden door Offensive Security, de organisatie die het domein van het informatiebeveiligings heeft veranderd met tools zoals Kali Linux en Exploit Database.

Na het voltooien van de cursus en het slagen voor het examen, krijgen studenten de titel van “Offensive Security Certified Professional (OSCP)”. PEN-200 biedt een uitgebreid en praktisch begrip van de concepten. In de PEN-200 labs moeten studenten proberen in te breken in verschillende virtuele machines die levensechte kwetsbaarheden uitbeelden. Het OSCP-examen vraagt u om vijf machines te hacken met de concepten die u in de labs hebt gebruikt, maar dan binnen 24 uur. Het gesurveilleerde hands-on examen is een uitdaging, maar als je slaagt, is het van grote waarde.

3.  Certified Red Team Professional (CRTP)

Certified Red Team Professional (CRTP)

De Certified Red Team Professional (CRTP) certificering wordt aangeboden door de Pentester Academy, een opleidingsplatform dat trainingen heeft verzorgd voor professionals van onder andere IBM, Sony en KPMG.

In tegenstelling tot het PEN-200 certificaat is deze certificering bedoeld voor doorgewinterde penetratie testers die hun inzicht in Active Directory beveiliging willen verbeteren en meer willen weten over praktische kwetsbaarheden en aanvallen in een moderne Active Directory omgeving. Deze certificering test de vaardigheden van een student in aanvals- en verdedigingsscenario’s met betrekking tot Active Directory.

4.  Security+

Security+

Security+ is een wereldwijde certificering die validering biedt van de basisvaardigheden die nodig zijn om de belangrijkste beveiligingsfuncties uit te voeren en een carrière in IT-beveiliging na te streven. De meeste bedrijven en defensie-organisaties kiezen Security+ om de basisvaardigheden op het gebied van beveiliging te valideren. De cursus wordt aangeboden door CompTIA, de opleidingsorganisatie achter certificaten als Network+, Cloud+, enz.

In tegenstelling tot de meeste basis beveiligingscertificaten, richt Security+ zich op het ontwikkelen van praktische knowhow. Deze certificering stelt de kernkennis vast die vereist is voor elke cyber beveiligingsfunctie en bewijst dat de student in staat is te slagen in informatiebeveiliging profielen op intermediair niveau.

Conclusie

Zoals u kunt zien, zijn er veel opties om uit te kiezen als het gaat om het krijgen van gecertificeerd in het domein van informatiebeveiliging. Hoewel het nog steeds mogelijk is om carrière te maken zonder enige certificering, kunnen cursussen zoals SASE je helpen om je carrière een boost te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here