Home Uncategorized Een 3D-printer thuis gebruiken

Een 3D-printer thuis gebruiken

3282
0
DELEN

Het klinkt behoorlijke futuristisch, maar in werkelijkheid is het dichterbij dan je denkt. Een 3D-printer! Met een 3D-printer maak je fantastische figuren in een handomdraai en dat kan nu gewoon vanaf thuis. Wij delen graag de voordelen van het hebben van een eigen 3D-printer.

Voordelen van een 3D-printer

Lage productiekosten

Een 3D-printer kan alles afdrukken wat je maar wilt. Ook is het gebruik maken van diverse materialen mogelijk waardoor je alle kanten op kunt met jouw af te drukken figuur. Doordat je thuis nu dingen kunt maken met een 3D-printer bespaar je op productiekosten vanuit een fabriek, hoef je niet meer op een bestelling te wachten en hoeft er geen verpakkingsmateriaal meer gebruikt te worden.

Snelle productie

Niet alleen print een 3D-printer in enkele uren jouw figuur uit, je bent zelf de designer! Dit betekent dat jij bepaalt hoe je figuur eruit komt te zien. Doordat je zelf de ontwerper bent, voorkom je een langere productieduur en dus wederom de hoge productiekosten. Handig!

Variatie in materiaal

Doordat je gebruik kunt maken van verschillende materialen, kun je eindeloos variëren met je ontwerpen. Je kunt bijvoorbeeld 3D-printen met ABS, PLA, koper, brons, messing, hout, pet en filaflex. Je kunt ook de materialen door elkaar heen gebruiken voor oneindige creaties.

Soorten 3D-printers voor thuisgebruik

Er zijn nog bijna geen 3D-printers op de markt die de mogelijkheid bieden tot het printen van groot formaat. Maar zeker voor de hobbyist zijn er diverse apparaten op de markt die klein 3D-printen mogelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan de Gembird FF-3DP-1NF-01 – 3D-printer. Voor € 489,- heb je een fatsoenlijke 3D-printer in huis waarmee je kunt printen vanuit huis, maar ook vanaf een USB-stick.

Voor slechts € 295,- scoor je een Da Vinci Mini W. Deze 3D-printer is een fijn instapmodel voor beginners. Op deze manier krijg je het 3D-printen gemakkelijk onder de knie. Wil je echt helemaal los gaan? Voor bijna € 9000,- scoor je de MakerBot Replicator Z18. Een gigantische printer voor een gigantische prijs, maar dan heb je wel een echte 3D-printer in huis…

Wat je kunt maken met een 3D-printer

Met een 3D-printer kun je werkelijk waar alles maken. Opvallende items die we tegenkwamen via Pinterest zijn de volgende. Wat dacht je van decoratie voor aan de muur, vormen voor het bakken van koekjes, pennenhouders of andere decoratie voor in huis?

(bron afbeelding)

(bron afbeelding)

(bron afbeelding)

Zou jij een 3D-printer voor thuis overwegen? Wat zou je graag willen printen en wat zou je je totaal niet kunnen voorstellen dat je het kunt printen met een 3D-printer? Wij zijn benieuwd! Eerder schreven we een artikel over het huren van apparaten voor in huis. Wellicht is het in de toekomst ook mogelijk om 3D-printers te huren voor eenmalige projecten die je met een 3D-printer zou willen uitvoeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here