Home Business 3D printen steeds normaler voor bedrijven

3D printen steeds normaler voor bedrijven

1801
0
DELEN
3D printen steeds normaler voor bedrijven

Autobedrijf Ford heeft het mogelijk gemaakt voor kopers van de 2022 Maverick truck om zelf accessoires zoals bekerhouders en laadkabel opbergsystemen te printen. Een reeks sleuven aan de achterkant van de middenconsole en de opbergruimte onder de stoel bieden plek aan de doe-het-zelf geprinte accessoires. ‘FITS’ heet het systeem en het bewijst eens te meer dat 3D printen een vaste plek in onze maatschappij heeft ingenomen.

En daarmee rijst de vraag: wordt het niet eens tijd om te kijken naar hoe een 3D printer binnen jouw onderneming past?

Gebruik maken van technische mogelijkheden

Ford is een goed voorbeeld van hoe een bedrijf 3D printen heeft geïmplementeerd om daarmee nieuwe successen te behalen. Iets wat natuurlijk iedere ondernemer kan doen. Het 3D printen is zo veelzijdig dat er in ieder bedrijf wel projecten te vinden zijn waarbij de printer toegevoegde waarde heeft. Zo is een 3D printer al gebruikt voor het maken van medische hulpmiddelen, wordt hij ook al volop ingezet bij het ontwerpen van industriële machines en werd vorig jaar in Nederland het eerste huis bewoond dat met 3D geprint beton werd gemaakt.

De eerste stappen in 3D printen

Toch is het voor veel bedrijven nog een flinke stap om de 3D printer een vast onderdeel te laten zijn van de bedrijfsvoering. En dat is begrijpelijk, want voor het starten met 3D printen is niet alleen de aanschaf van de juiste printer en printmaterialen nodig. Er moet gewerkt worden met bepaalde software en er moet flink wat kennis aan te pas komen om ontwerpen te kunnen maken, die via de software uiteindelijk door het apparaat worden uitgeprint.

Er zijn gelukkig bedrijven die je hierbij kunnen helpen, zoals PLM. Dit bedrijf weet alles over Product Lifecycle Management en 3D Printen. En dat helpen begint bij de basis. Een gedegen intakeproces zorgt ervoor dat de medewerkers jouw bedrijf écht leren kennen en daardoor kunnen er passende oplossingen gevonden voor jouw bedrijfsspecifieke problemen. Bovendien kan er gekeken worden op welke manieren je een 3D printer in kunt zetten om er zoveel mogelijk uit te halen. Cards PLM solutions biedt je een eigen team van specialisten die je niet alleen met de eerste stappen helpen, maar je ook blijven uitdagen om het allerbeste uit je bedrijf te halen.

Vernieuwen en ontwikkelen

Vernieuwen en ontwikkelen

Het is verleidelijk om met je nieuwe 3D printer allerlei high tech snufjes te printen voor jouw bedrijf, maar het is belangrijk om het apparaat op een zo effectief mogelijke manier in te zetten. Het is dus niet alleen van belang om nieuwe producten te ontwikkelen, maar ook om bestaande producten verder te ontwikkelen zodat de kwaliteit van de producten gewaarborgd blijft, nu en in de toekomst. Dit kan alleen door met de juiste apparatuur, juiste software en juiste informatie te werken.

Ford maakte het printen van auto-accessoires voor klanten mogelijk door open source CAD files te delen en kwam daarmee overal ter wereld in het nieuws. Weet je al hoe de 3D printer jouw bedrijf naar een hoger level kan tillen in de toekomst?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here