Home Smartphones en tablets 12 handige apps voor in de bouw

12 handige apps voor in de bouw

5901
1
DELEN
apps bouw

Je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken of er is ergens een applicatie voor.  Uiteraard is de ene app nuttiger dan de andere. Werk je in de bouw, dan heb je misschien nog niet stilgestaan bij de mogelijke apps voor jou. Toch zijn er verschillende apps voor op je smartphone of tablet die handig zijn tijdens je werk. Uiteraard is het voor iedereen persoonlijk of een specifieke app wel of niet handig is. Om je een idee te geven hebben we er 12 opgesomd. De eventuele zoektermen voor in de store van de specifieke besturing vind je als tip onder iedere alinea.

apps bouw

1. Rekenmachine

We beginnen maar meteen met de meest voor de hand liggende app. Vrijwel iedere smartphone is uitgerust met een rekenmachine. Wil je een kei blijven in hoofdrekenen, dan hoef je deze app niet vaak te gebruiken. Toch zijn er momenten dat ook voor jou de berekening te complex wordt. Of dat je simpelweg geen tijd hebt om bijvoorbeeld een verdeling uit te rekenen.

Zoektip: Rekenmachine – Calculator.

2. Afstandmeter

Niet iedereen heeft altijd zijn rolmaat of duimstok bij de hand. Onze smartphone hebben we echter vast wel bij ons. Of je moet afstanden meten waarvoor je rolmaat niet lang genoeg is. In die gevallen kun je een app downloaden om afstand te meten.

Zoektip: Ruler – Liniaal – Meetlat – Afstandmeter

3. Waterpas

Als je een prijs moet uitrekenen sta je waarschijnlijk zonder gereedschap, in de aan te pakken woning. Met een waterpas-app op je telefoon zou je mooi kunnen controleren of de muren waterpas staan. Je kunt zelf wel invullen voor welke situaties een dergelijke app makkelijk zou zijn.

Zoektip: Waterpas – water level – smart level – bubble level – handy level

4. Magic-Plan

Met MagicPlan kun je ruimtes of oppervlakten fotograferen met de camera. Op basis van deze foto`s wordt er een interactieve plattegrond gemaakt die je zelf kunt bekijken of aanpassen. Vervolgens kun je deze plattegrond converteren naar een PDF of JPG bestand. Of je berekent de oppervlakten om de hoeveelheid muurverf te berekenen.

Zoektip: Magic Plan – home planner

5. AutoCAD 360

Veel bouwkundige tekeningen worden in DWG formaat aangeleverd. Het is in ieder geval mogelijk vanuit vrijwel alle bouwkundige tekenprogramma`s. Met deze app kun je deze tekeningen vanaf nu ook openen en bewerken.

Zoektip: Autocad – autocad 360 – dwg viewer

6. Container

Niet meer lange tijd kwijt zijn met bellen of moeten mailen met je telefoon om een container te bestellen of te laten legen? Met deze app leg je contact met de leverancier zodat je in een handomdraai de afvalzaken hebt geregeld. Het aantal bedrijven dat op deze app is aangesloten breidt steeds verder uit.

Zoektip: Container (alleen voor ios)

7. Urenregistratie apps

Er zijn allerlei soorten urenregistratie apps beschikbaar die ook in de bouw handig zijn. Het is ideaal dat je op je telefoon je uren kunt bijhouden. Als je je goed verdiept in de verschillende apps, kom je ook apps tegen die samenwerken met diverse boekhoudprogramma`s. Voor meer informatie kun je dit wellicht met je boekhouder bespreken.

Zoektip: Urenregistratie app – uren bijhouden – urenregistratie boekhouding

8. Opleverapp

Deze app is een perfect stappenplan om een oplevering van de klus in kaart te brengen. De checklist zorgt voor een mooi overzicht van de eventuele gebreken en vervolgacties. Je hoeft dus niet meer bang te zijn dat je zaken vergeet te controleren.

Zoektip: De oplever app

9. Funda app

Met deze app van funda kun je onderweg allerlei gegevens vinden van een huis. Stel je bent voor een makelaar onderweg om een te koop staand huis op te knappen. Dan kun je ter plaatse de gegevens van het huis vinden.

Zoektip: Funda app

10. Sun seeker

Wil je weten waar de zon, op welk moment van de dag staat, dan is deze app voor jou. Door middel van het lokaliseren waar je staat i.c.m. het weerbericht wordt er een berekening gemaakt. Vervolgens kun jij zien hoe laat de zon bijvoorbeeld op de achtergevel komt te staan. Je kunt indien nodig je werkzaamheden er op afstemmen.

Zoektip: Sun seeker – zonlicht bepalen – sun position

11. Regen apps

Er zijn verschillende apps beschikbaar die je kunnen waarschuwen als er op jouw locatie regen wordt verwacht. Ideaal als je afhankelijk bent van droog weer. Of als je liever gaat schaften tijdens een regenbui.

Zoektip: Regenradar – regenalarm – regen melding

12. Rhumbix

De meningen over deze app zijn verdeeld. In principe kun je met deze app je het uitvoerend personeel monitoren. Het idee erachter is niet het opsporen van luie medewerkers. Het is een intelligente app die in kaart brengt of bijvoorbeeld een metselaar op stenen zit te wachten. Zodat je in het vervolg leveringen beter af kunnen stemmen.

Zoektip: Rhumbix (alleen voor ios)

Er zijn vast nog meer bruikbare apps die jou het leven op de bouw makkelijker kunnen maken. Daarbij komt dat de applicaties zich in een snel tempo ontwikkelen. Het is dus de moeite waard om af en toe eens te kijken of er nieuwe apps op dit gebied zijn. Heb jij nog een goede tip? We horen het graag!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here