Home Business Dit zijn de 10 snelst groeiende bedrijven in Silicon Valley

Dit zijn de 10 snelst groeiende bedrijven in Silicon Valley

4312
0
DELEN
Silicon Valley

Silicon Valley is de thuisbasis van ‘s werelds grootste technologie bedrijven. Daarnaast vestigen zich er talloze technologie gerelateerde zogenaamde start-up bedrijven. Hoe komt Silicon Valley eigenlijk aan zijn naam? Silicon verwijst naar het grote aantal chipfabrikanten dat sinds de jaren 70 gevestigd was in omgeving van San Francisco. Deze chipfabrikanten maakten in het ontwikkelingsproces van hun chips gebruik van het chemische element silicon. Nu zijn er de hoofdkantoren van groot aantal high-tech bedrijven gevestigd, waaronder Apple Inc, Ebay Inc, Facebook Inc en Adobe Systems Inc.

Silicon Valley is anno 2016 een van de belangrijkste plaatsen voor high-tech innovatie en ontwikkeling. In een onderzoek uitgevoerd door Thomson Reuters in 2010 wordt aangegeven dat één derde van de venture capital investeringen in de US toekomt aan bedrijven in Silicon Valley. Ieder jaar vestigen zich er nieuwe start-up bedrijven. Sommige van deze bedrijven redden het niet andere bedrijven kennen een explosieve groei en worden een groot succes. Ieder jaar wordt de Fast Private Award uitgereikt waarbij een lijst wordt opgesteld van de bedrijven in Silicon Valley die over drie jaren de snelste groei lieten zien. In 2016 waren dit de snelst groeiende bedrijven:

10. Oportun

Op nummer 10 van de lijst vinden we Oportun. Het bedrijf is een financieel technologie bedrijf dat leningen aan mensen verstrekt die geen krediet verleden hebben, waardoor het in US moeilijk is om een krediet te krijgen. Het bedrijf maakt gebruik van eigen analyse technologie die helpt bij het zo goedkoop mogelijk maar veilig verstrekken van leningen. Het bedrijf werd opgericht in 2005 en staat onder leiding van Raul Vasquez. In drie jaar tijd is het bedrijf gegroeid met een percentage van 124% en heeft maar liefst 991 medewerkers in dienst.

9. Bear Electrical Solutions

Dit bedrijf werd opgericht in 2013 en houdt zich bezig met onder andere slimme straatverlichting en verkeersoplossingen. Het bedrijf heeft 28 medewerkers in dienst met aan het hoofd CEO Mike Peters. De winst verdriedubbelde in 2014 ten opzichte van het voorgaande jaar. Het groeipercentage over drie jaar was 264%. Ook in 2015 groeide het bedrijf gestaag door.

8. Level 10 Construction

Ook op plaats 8 vinden we een bedrijf uit de bouw. Level 10 Construction bouwt aan grote projecten zoals de Stanford University Medical Center en het enorme hoofdkantoor van Facebook in Menlo Park. Het bedrijf heeft 480 medewerkers in dienst en kende een groei over drie jaar van 290%.

7. JFrog

Jfrog is een software bedrijf dat zich focust op alles rondom Binary Reposititories, software management en distributie en biedt open-source, on premise en SaaS cloud oplossingen. Het bedrijf werd opgericht in 2008 en heeft vestigingen in Silicon Valley, Frankrijk en Israel. Jfrog liet over drie jaar een groeipercentage zien van 326%. Het bedrijf wordt geleid door co-founder Shlomi Ben Haim.

6. Drawbridge

Op nummer zes in de lijst vinden we Drawbridge, het snelst groeiende bedrijf in Silicon Valley geleid door een vrouw. Kamakshi Sivaramakishnan is een oud medewerkster van Google en deed haar PhD in Informatie Theorie aan de Stanford University. Drawbridge ontwikkelde een complex algoritme om beter te kunnen begrijpen hoe gebruiker interacteren met online advertenties op verschillende apparaten zoals desktops, smartphones en tablets. Momenteel heeft het bedrijf 110 medwerkers in dienst en zag haar winst de afgelopen drie jaar, ieder jaar meer dan verdubbelen. Het bedrijf heeft een groeipercentage van 359% over drie jaar.

5. Sanveo

Sanveo houdt zich bezig met technologie in de bouwsector zoals 3D modellering van nieuwe gebouwen. In het portfolio van het bedrijf bevinden zich ziekenhuizen, hoogbouw, kantoren, data centers en universiteiten. Het bedrijf bestaat al sinds 2008 maar kent de afgelopen jaren een enorme groei. Het bedrijf heeft 120 medewerkers in dienst. In het jaar 2014 verdrievoudigde de winst ten opzichte van het voorgaande jaar en heeft een groeipercentage van 404%.

4. L2F

L2F richt zich op het vervaardigen van industriële robots voor onder andere de automotive en de voedselindustrie. Daarnaast houdt het bedrijf zich bezig met datacollectie en management. Het bedrijf heeft nog maar 20 medewerkers in dienst maar zag zijn winst meer dan verdriedubbelen in het jaar 2014 en het jaar daarna nog eens verdubbelen. De totale groei over 3 jaar was 459%.

3. Nutanix

Nutanix is een softwarebedrijf dat werd opgericht in 2009. Het bedrijf ontwikkelt een Enterprise Private Cloud platform met een hyperconverged infrastructuur. De missie van het bedrijf is om infrastructuur onzichtbaar te maken door het samenvoegen van opslag, virtualisatie en netwerk in een cloud platform. In het totaal werd er meer dan 312 miljoen dollar in het bedrijf geïnvesteerd. In 2013 werd het bedrijf gewaardeerd op 1 miljard dollar wat het tot een zogenaamde unicorn start-up maakte. Het bedrijf heeft momenteel 1980 medewerkers in dienst en kende een winst van meer dan 30 miljoen in 2013, 127 miljoen in 2014. In 2015 verdubbelde het bedrijf bijna zijn winst en kwam uit op een winstcijfer van 241 miljoen. Nutanix kende een spectaculaire groei over 3 jaar van 691%.

2.Zspace

Op nummer 2 in de lijst vinden we Zpace. Dit technologie bedrijf ontwikkelt mixed reality systems. Hierbij worden elementen van virtual reality en augmented reality met elkaar gecombineerd. Met de producten van Zspace kunnen gebruikers interacteren met gesimuleerde objecten in een virtuele wereld alsof ze echt zijn. Het prototype voor het zSpace virtuele holographic platform werd ontwikkeld met behulp van een investering van het In-Q-Tel fonds. Dit fonds investeert in technologische start-ups. Het bedrijf is begonnen met de ontwikkeling van zijn producten in 2007. De producten van Zspace vinden aftrek in onder andere de Gaming industry, overheidsinstellingen en de medische wereld. Zspace heeft inmiddels 110 medewerkers in dienst. In 2013 een winst van iets minder dan een miljoen. In 2014 groeide de winst door naar meer dan 2.5 miljoen en in 2015 naar meer dan 8,5 miljoen waarmee het groeipercentage uitkomt op 803%. Het bedrijf is daarmee goed voor een tweede plek op de lijst snelst groeiende bedrijven in Silicon Valley.

1. Applovin

Met stip op nummer een vinden we Applovin. Dit bedrijf kende maar liefst een groeipercentage van 1206% over drie jaar! Applovin is een mobile marketing platform dat werd opgericht in 2012 door Adam Foroughi, John Krystynak en Andrew Karam. Applovin volgt en analyseert consumentendata om gerichte advertenties te kunnen tonen in mobiele apps. Op deze manier kunnen IOS en Android ontwikkelaars geld verdienen met hun mobiele apps. Tot 2014 werkte het bedrijf in het geheim aan zijn technologie. Gedurende deze jaren haalde het bedrijf een investeringskapitaal op van 4 miljoen bij Angel investeerders Streamlined Ventures en het Webb Investment Network en lag de focus op de ontwikkeling van het product. Voordat het bedrijf zich toonde aan het grote publiek wist het al grote klanten binnen te halen als Spotify en Opentable. Applovin heeft ondertussen 115 medewerkers in dienst en behaalde in 2013 al een winst van 17.930.000. In 2014 en 2015 groeide deze winst respectievelijk door naar 88.268.386 en 234.189.513 waarmee het bedrijf op een verdiende eerste plaats in de lijst van snelst groeiende bedrijven in Silicon Valley belandt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here