Home Huishoudelijk 10 leukste easter eggs voor je Google Home!

10 leukste easter eggs voor je Google Home!

4080
0
DELEN
Google Home

Heb je al ooit tevergeefs over de pagina van een boek geveegd om naar de volgende pagina te gaan? Over de wijzerplaat van jouw analoge horloge geswiped om notificaties te bekijken? Dit jaar komt er een moment dat je tegen die oude luidsprekers uit midden jaren negentig begint te praten. Met slimme speakers zoals de Google Home opent zich nieuwe wereld van mogelijkheden. Dit is een luidspreker waar je niet alleen naar luistert, maar die ook naar jou luistert! Hier zijn de 10 leukste easter eggs voor je Google Home.

Let op: Niet alle functies zijn nu al beschikbaar voor de Nederlandstalige Google Home versie.

1. Beter slapen met rustgevende geluiden

Laat je zachtjes in slaap wiegen door de rustgevende klanken van de oceaan of een regenbui. Je kunt ook een playlist met slaapliedjes aanzetten of een ASMR track laten spelen van jouw favoriete stemkunstenaar. Met de Engelstalige versie van de Google Home kun je zelfs een sprookje laten voorlezen voor de kids.

2. Laat de rest van de familie slapen

Nu de rest van het gezin heerlijk ligt te slapen, wil je zelf nog even genieten van jouw high tech apparaten. Maar je wilt niemand wakker maken met het gebrabbel van de slimme speaker. Geen probleem, je kunt namelijk de Google Home in avond stand zetten, dan worden alle piepjes en praatjes op een gedempt volume afgespeeld. Helaas wordt er nog niet gefluisterd door de spraakassistent, dat zou wel een leuke update zijn!

3. Jouw stem klinkt door het hele huis

ETEN! Er wordt wat afgeroepen in het gemiddelde huishouden, met slimme luidsprekers door de woning verspreid kun je in iedere kamer jouw stemgeluid laten horen. Je hoeft daar overigens niet de luxe Google Home speaker voor te kopen, de goedkopere Mini versie is ook uitermate geschikt als intercom. Bonuspunten als je de tien geboden opsomt als de ‘stem van God’.

4. Bedien de hele smart home

Je bent niet beperkt tot de slimme functies van deze luidspreker, je kunt er veel apparaten in huis mee bedienen. De Google Home fungeert als oren voor de slimme thermostaat van Honeywell, of de slimme verlichting van Philips. Je kunt er ook de rolgordijnen van Somfy mee openen of sluiten, en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.

5. Winkelen met je stem

De drempel om producten te kopen wordt steeds lager, zo kun je productinformatie opzoeken met je stem. Je hoeft daarvoor niet te spreken in cryptische computertermen, het zelflerende algoritme zal steeds beter jouw manier van spreken begrijpen. Bedrijven die werken met een content marketing bureau spelen hier handig op in door ‘natural search’ te verwerken in hun content marketing strategie.

6. Handsfree informatie opvragen

Hoeveel eetlepels suiker moet er in het beslag? Met plakkerige vingers kun je niet even de bladzijden van een kookboek omslaan, je kunt het wel even googlen. Ook in de garage is het reuze handig als je de prijzen van een fles motorolie kunt opvragen. Dit is nog zo’n functie waar bedrijven met hun content marketing strategie zeker rekening mee zullen houden om de moderne klant te informeren én om meer producten te verkopen.

Meer info over content marketing en de Google Home lees je onderaan dit artikel

7. Zoek jouw telefoon

Hoewel deze slimme speaker redelijk neutraal is wat betreft de samenwerking met andere slimme apparaten, hebben Android systemen toch een streepje voor. Ben jij zo iemand die altijd de smartphone misplaatst? Wanneer je een Android toestel hebt laat je via Google Home gewoon even de ringtone van je telefoon afgaan, zo weet je precies waar je het toestel nu weer hebt gelaten.

8. Leer een nieuwe taal

“Sprechen Sie Deutsch?” Hoewel Google Home tegenwoordig ook Nederlands kan verstaan, is de functionaliteit in de Nederlandse taal nog niet zo uitgebreid als de Engelse versie. Gelukkig kun je niet alleen van taal wisselen, de spraakassistent kan zelfs meerdere talen van elkaar onderscheiden. Dit werkt niet altijd even perfect, het kan wel een leuke oefening zijn om een andere taal onder de knie te krijgen. En als dat niet lukt gebruik je de luidspreker als vertaalmachine.

9. Zoek een dienstverlener

Je zit letterlijk tot aan je oksels in de viezigheid met een verstopt toilet. Weer helpt content marketing je uit de brand wanneer je hulpeloos roept om een ontstoppingsbedrijf met 24-uurs service. Handsfree zoeken is hygiënisch zoeken!

10. Activeer maatwerk acties

Als je niet tevreden bent met de standaard functionaliteit, kun je deze uitbreiden. Zo kun je in de ochtend met slechts één spraakopdracht de thermostaat warmer zetten, de gordijnen openen en de lampen inschakelen. En in de avond programmeer je precies het tegenovergestelde.

Dit zijn slechts 10 verborgen talenten van de Google Home. Hoe gaan slimme luidsprekers jouw leven veranderen?

Wat voor invloed heeft content marketing op de Google Home?

Dat is een belangrijke vraag! Heeft content daadwerkelijk invloed op de Google Home? Google is de onbetwiste marktleider in het zoeken op internet, het spreekt dus voor zich dat bedrijven met een goede content marketing strategie ook beter gevonden worden via de Home zoekfunctie. Je moet als ondernemer dus niet alleen rekening houden met zoeken via de browser op PC of mobiel, slimme apparaten nemen een steeds grotere positie in bij online marketing. Daarom kiezen veel bedrijven voor een professioneel content marketing bureau, zodat ze nieuwe ontwikkelingen als deze op de voet kunnen volgen. Content speelt daarom zeker een belangrijke rol.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here